Recent Posts

Hormonbalancerende veganske kokos bliss balls (V + GF)

Hormonbalancerende veganske kokos bliss balls (V + GF)

Jeg elsker bliss balls. Som I virkelig elsker. Lige siden jeg lavede mine første for længe, længe siden, har jeg med stor fornøjelse lavet dem flere gange om måneden. Selv om de kan være en bekostelig affære grundet indholdet af nødder, er de hver en […]

Min søndagsdate

Min søndagsdate

I dag har jeg en date. Faktisk har jeg flere dates – med flere forskellige. Og jeg glæder mig. Mine søndage er tilnærmelsesvis blevet hellige for mig; de er indbegrebet af godt selskab, syslerier og hyggelige stunder, som sætter tingene i perspektiv – og som […]

Self care: Hjemmelavet (& spiselig) læbescrub som dine læber vil elske

Self care: Hjemmelavet (& spiselig) læbescrub som dine læber vil elske

læbescrub læbescrub læbescrub
Pyyyh, det er blevet koldt igen. Jeg syntes lige, at vejret viste sig fra en bedre side med små strejf af sol og lunere temperaturer – men nej, tilbage er kulden og de tørre læber…
Jeg er en rigtig frossenpind og er ikke skruet sammen til vinterens lunefulde vejrskift. Tværtimod trives jeg bedre i solens stråler med rigelige mængder D-vitaminer og tidlig forår. Min hud lider især under de vejrskift, vi ofte oplever her hjemme – og særligt mine læber bliver hårdt medtaget. Derfor lavede jeg denne læbescrub som supplement til min “læberutine”, som i al sin enkelthed går ud på at smøre mine læber med en god læbebalsam, så de er godt fugtet her i kulden.

Opskriften er super enkel, og har du en lille krukke i overskud fra en læbebalsam, kan du med fordel putte den heri. Der bliver til mellem 2 – 3 læbescrubs alt efter, hvor store dine krukker er. Har du ingen, kan du med fordel finde nogle lige her. De små 15 ml glaskrukker synes jeg er så fine. Havde de været i blå i den størrelse, havde jeg fluks snuppet dem. Opskriften på din hjemmelavede læbescrub finder du her.

HJEMMELAVET & SPISELIG LÆBESCRUB

2 spsk kokosolie (smagsneutral)
1 spsk honning
1 spsk farin
1/4 stødt kanel

Bland ingredienserne godt sammen i en lille skål. Kokosolien skal ikke smeltes, da den i så fald vil opløse sukkeret. Massen bliver ikke lind men derimod klistret og sammenhængende. Med to teskeer tilføjes den færdige læbescrub til dine beholdere og opbevares ved stuetemperatur. 

Smør den på dine læber med en finger, gnub blidt frem og tilbage, tør resten af sukkeret væk med en serviet og dine læber vil være som fornyede. Afslut med at smøre et tyndt lag læbebalsam på – eller lad resten af honningen og kokosolien sidde og virke blødgørende. 

Brug evt. læbescrubben som en lille ekstra gave til din veninde, mor, søster eller blot en kær – de vil elske dig for det!

læbescrub

 

 

Groft mandelbrød med squash & valnødder (GF)

Groft mandelbrød med squash & valnødder (GF)

Jeg gav mig selv fornøjelsen af at bage dette lækre mandelbrød i weekenden, hvor jeg havde lyst til et stykke med sødt på – og til at overraske min mor med et brød til hende. Opskriften gav mig nemlig to lækre “kagebrød”, som jeg har […]

MIN FAVORIT ‘SUPERCHARGED’ MATCHALATTE MED KOLLAGEN PEPTIDER (V + LF + GF)

MIN FAVORIT ‘SUPERCHARGED’ MATCHALATTE MED KOLLAGEN PEPTIDER (V + LF + GF)

Hvad er en morgen uden en varm drik ved hånden? Mens du går i bad og gør dig færdig. Lægger makeup og ordner hår, nusser rundt, forbereder morgenmaden og mens du samler tankerne. Jeg har i årevis svoret til min morgenkaffe – og gerne flere […]

Tid til te – Mine yndlingsteer

Tid til te – Mine yndlingsteer

tete
Den bedste tid på dagen er for mig klart morgen og formiddag. Også her om søndagen, hvor jeg altid er i fuld sving i enten køkkenet eller på badeværelset med små projekter. På dette tidspunkt af døgnet er jeg i særdeleshed produktiv, mine tanker klare, jeg har ro til fordybelse og min krop er afslappet. Jeg ved ikke noget bedre end at stå tidligt op for at gå i gang med noget af det, jeg allerhelst vil bruge tid på; nemlig fordybelse; at lave mad og bage lækre sager i køkkenet, lave naturlige, hjemmelavede produkter til huden, at skrive både her og i mine dagbøger – og ikke mindst at fælde mine idéer ned. Det er her, jeg får lavet allermest og her, jeg hurtigt går i køkkenet, hvis der er noget, jeg gerne vil lave eller prøve af. Mine morgener og formiddage er guld værd – ligesom mine eftermiddage er det, når jeg slår mig ned med en kop friskbrygget te og en bog, mere skrivning eller blot refleksion og tid til indre fordybelse.

Om morgenen er jeg i gang, også når jeg skriver, for det er her, mit hoved kører på højtryk og her, jeg får allermest fra hånden. Det kan vare til langt ud på eftermiddagen, hvorfor det er en fryd at sætte sig med en kop te med honning. Og gerne en del af slagsen. Her slapper jeg af, både i hoved og i krop, og mine tanker får enten lov at vandre eller til at gå i stå for en stund. At smække mig med en kop te kan være tilnærmelsesvis meditativt for mig. Det er for mig med teen, som det er med mange andre ting, man gør til ritualer; at jeg forbinder både duften, smagen og blot tanken om at sætte mig med en kop, med dagens mest værdifulde afslapning, som jeg nyder til fulde – inden forberedelsen til aftensmaden tager over.

te

For blot et års tid siden var jeg ikke den store tedrikker. Tværtimod. Jeg fik i ny og næ en kop, hvis jeg blev fra budt og lavede gerne en enkelt om aftenen til at falde ned på. I dag er jeg en langt større tedrikker, end jeg nogensinde har været før. Min ene kop morgenkaffe skifter jeg helst ikke ud, dog sniger der sig gerne 3 – 4 kopper te ind i løbet af dagen – noget jeg virkelig holder af. Mine veganske superlattes skiftes heller ikke ud, hvis jeg er hjemme til at lave dem, for de er fyldt med gode, sunde og boostende ingredienser, som både krop og hoved nyder godt af. Hvis jeg dog er ude, erstatter jeg gerne både kaffen og mine superlattes med teen. Og vand. Som jeg heldigvis er blevet bedre til at drikke mere af (jf. mine intentioner for 2018, tsk tsk…).

Jeg har med min store forkærlighed for te efterhånden fundet en hel del af slagsen, som jeg er helt forfalden til, og som jeg gerne vil dele med jer. Måske sidder der en tedrikker (eller sågar en teelsker) derude, som vil nyde godt af er par tips, for ind imellem kan man ‘get stuck’ i den samme te – for bare at blive træt af den. Jeg skifter mellem lidt forskellige varianter og orienterer mig nøje omkring, hvilke der indeholder tein, så jeg kan nyde dem om aftenen, og hvilke jeg kan drikke i løbet af dagen. Selv om eksempelvis hvid te ikke indeholder megen tein, er det alligevel nok til at holde mig vågen om i de sene timer, hvis den drikkes efter aftensmad. Derfor køber jeg te specifikt til mine aftener og nyder dem kun på dette tidspunkt af døgnet – netop for at have lidt at variere imellem.

Og med det kommer her 6 af mine absolutte yndlingsteer; teer jeg har fundet gennem det sidste års tid; nogle har aldrig sluppet deres tag, mens andre er blevet skiftet ud til fordel for en bedre. Der følger lidt info, da nogle af teerne udelukkende er baserede på urter, hvis egenskaber man ikke skal underkende. Ud over det smager de følgende ‘yndlingsteer’ vidunderligt og gør jeg godt for både gane og sind. Ganske simpelt en win win situation af den helt rigtige slags.

te

Fuldmåne te, Chaplon
Fuldmåneteen fra Chaplon er en af de teer, jeg tyer til, når eftermiddagen nærmer sig. Den er tilsat citrongræs og lidt lakrids og efterlader en smag af morgenfrue, citrus og en eftersmag, der er sød og lang. Jeg tilsætter en tsk honning for at søde den en anelse mere, dog er teen kølig i sig selv, så har man en sød tand, vil denne klare den værste trang. Jeg er vild med den opkvikkende smag og den varme, som denne te byder på, og særligt på kolde dage er den eminent. Tilmed mer den helt vidunderlig som iste med eller uden honning.
1 stor tsk rækker til en kop (2 dl), så brygges der te til 4 i en glaseret tepotte som denne (som jeg lige har erhvervet mig), tilsættes der 4 tsk løs te til filteret.

Cool herbal, A. C. Perchs
Jeg fik et tip af min veninde omkring denne lækre te, som jeg købte hvis A. C. Perchs i Aarhus. Den er udelukkende lavet på urter, hvorfor den er fri af tein of dermed af det stof, som forveksles med koffein. Jeg laver den gerne om aftenen, når jeg slumrer lidt hen og slapper af, tilsætter en tsk honning og nyder den, som den er. Den er også fremragende, hvis der tilsættes et par skiver ingefær og lidt citron, som med fordel kan fiskes op efter nogle minutter.
Lad teen trække i 7 minutter i 100 grader varmt vand.

Æble kvæde med gojibær, Kaffe & The Huset
Jeg faldt over denne te en dag, jeg var i Odense og pludselig fandt mig selv i verdens sødeste ‘alley’ i verdens sødeste tehandel. Næsten som at være med i Harry Potter – en lille drøm, der gik lidt i opfyldelse i november måned, hvor der allerede var pyntet godt til jul i Odense midtby. Jeg har aldrig været vild med kvædet, men denne med både æble og gojibær er væsentligt bedre end dem, der ikke indeholder gojibær. Jeg troede egentligt ikke, at de gjorde sp stor en forskel, men det gør de og hurra for det – for denne er en af de teer, sammen med Caplons Fuldmånete, som jeg drikker allermest i løbet af dagen.
Godt nok fås denne te ikke på Kaffe og The Husets hjemmeside, dog har jeg spurgt mig til, om den kan sendes – og det kan den. Win win.

Frisørens te, Mokka T
Denne te er nok lidt af en kult én af slagsen efterhånden. Jeg kender knap én, der ikke har kendskab til Frisørens te – og som tilmed elsker den. Den er dejlig frisk grundet mynten, og dejlig sød grundet lakridsroden. Tilmed er den udelukkende lavet på urter, hvorfor den egner sig perfekt til de sene timer på døgnet, hvor jeg i al fald ikke skal indtage for megen tein.

Hvid tempel te, A. C. perchs
Denne har jeg for nylig opdaget – også efter en anbefaling fra en veninde, som var helt forfalden til den. Det forstår jeg fulde, særligt efter jeg ikke blot har smagt den hos hende men har fået købt den selv. Det er en te fuld af dejlige og sommerlige aromaer såsom jordbærstykker, papayastykker, abrikos, passionsfrugt, ribs, kirsebær, ananas og orangeskal. Behøver jeg at sige mere?
Den trækker i 7 minutter i 80 grader varmt vand og er efterfølgende helt vidunderlig. Som sædvane tilsætter jeg honning, men i denne kommer jeg blot 1/4 tsk i, da den i sig selv er både smagsfuld og sød.

Grøn måneskinste, The & Idé
Den grønne måneskinste er en mild og velafbalanceret te. De røde safranblomster tilfører ikke blot smag, men ligeså en fin detalje til den tørre te. Teen i sig selv har ikke megen smag, dog er det her mere den grønne te, jeg er interesseret i, da den indeholder en her del antioxidanter. Ligeså er den helt vidunderlig, hvis jeg har lyst til noget varmt uden for megen smag. Jeg drikker egentligt ikke denne te så ofte, dog nyder jeg i fulde drag, når jeg endelig gør og nyder at den er “længe på lager”.
Desværre har butikken ingen hjemmeside, dog skulle de gerne have butikker i både Horsens, Fredericia og Odense.

Hvornår ligger jeres hyggetidspunkt på dagen? Der hvor I falder ned, reflektere og blot lader hovedet slappe af? 

Superfood: glutenfri & antiinflammatoriske sesamknækbrød

Superfood: glutenfri & antiinflammatoriske sesamknækbrød

Jeg elsker et stykke knækbrød med avocado og granatæblekerner, og allermest elsker jeg dem, jeg selv bager. Særligt dem med superfoods. Derfor ryger der ofte en ordentlig portion i ovnen her hjemme, så jeg har knækbrød til mellemmåltiderne og ligeså sommetider til frokost. Jeg har […]

TAKNEMMELIGHED: 15 AF MINE YNDLINGSTING I LIVET FRA TAKNEMMELIGHEDSDAGBOGENS SKRIBLERIER (DK + EN)

TAKNEMMELIGHED: 15 AF MINE YNDLINGSTING I LIVET FRA TAKNEMMELIGHEDSDAGBOGENS SKRIBLERIER (DK + EN)

Når jeg ind imellem kigger min gratitude journal igennem, støder jeg på de mest vidunderlige minder, såsom somrene sydpå og små ting som en varm kop te. Selv om vi måske ikke husker det små ting i det store billede, når vi står på den […]

Productivity: How To Stay Productive & Keep Up With Inspiration (DK + EN)

Productivity: How To Stay Productive & Keep Up With Inspiration (DK + EN)

ENGLISH VERSION BELOW

OMGIV DIG SELV MED LIGESINDEDE
Når vi sidder alene eller arbejder alene, tenderer vores inspiration til at dale – og ligeså gør vores produktivitet. Hvorfor? Fordi vi har brug for nye input, hver dag. Vi skal ud at søge vores inspiration – det er ikke nok blot at sidde bag skærmen og få tingene serveret ud fra søgeord, trods det sommetider kan hjælpe. Intet er mere inspirerende som en god samtale med en, der inspirerer dig og vice versa. En der kan relatere til dine tanker, en der stiller de rigtige spørgsmål og en der hjælper dig med at tænde din gnist. Inspiration leder til mere produktivitet, i al fald for mig, hvorfor det altid er en øjenåbner at tale med mennesker, som er lige så idérige som jeg selv – og som har lige så snørklede hjerner.

SØG INSPIRATION ANDRE STEDER
Vi skal ud af vores (comfort) zone og søge vores inspiration andre steder, end hvor vi normalt finder den. Leder vi de samme steder, taler med de samme mennesker og omgiver os i de samme omgivelse er chancen for, at din inspiration og dermed din produktivitet vil dale. Vi har brug for ny inspiration og denne skal sommetider findes i noget, vi normalt ikke vil gøre. Vi skal så at sige udfordre vores syn, vores æstetik, vores opfattelse og vores læringsevne ved at opsøge noget andet. Dette andet behøver ikke at relatere sig til det, du beskæftiger dig med til daglig; i realiteten er det sundt, hvis ikke det gør. Tag for eksempel ud at løbe på skøjter for at udfordre din balance, tag i botanisk have for at udfordre dit syn på tingene eller blot din æstetik, meld til til et netværk af professionelle (eller ikke-professionelle) eller tag udfordringen op og lær et nyt sprog – om det så blot er på begynderniveau.
Dine muligheder er endeløse og kun du kan finde ud af, hvad du kan have godt af for at udfordre din inspiration. Så snart den er udfordret vil din produktivitet ligeså øges.

AROMATERAPI
Nogle kan måske ikke ligefrem relatere til aromaterapiens verden, hvilket er forståeligt, hvis ikke interessen har været der. Ikke desto mindre advokerer jeg for aromaterapiens muligheder, idet den kan åbne op for ny inspiration ved at stimulere vores sanser. Hvis du derimod er bekendt med aromaterapi, vil jeg vædde min højre arm på, at du kan nikke genkendene til den stimulering, der opstår i mødet mellem dufte og sanser. Olierne kan fungere som hjælpende hænder i form af øget fokus, et afslappet sind, energi og en her del andre tilstande.
Næsten ligegyldigt hvad dine behov er, tror jeg på, at aromaterapien kan hjælp dig i den rigtige retning.

Prøv for eksempel appelsinolie for at give din energi og din motivation et boost. 
Pebermynte og basilikum for at øge dit fokus og din koncentration. 
Cedertræ til at komme ned i gear efter en lang dag. 
Eller lavendel til at afslappe dit sind. 
Brug en diffuser, som selv spreder duftene, en olielampe eller lav dine egne duftpinde, som står i olie og spreder de gode dufte, som vækker sanserne. Du kan også blande en æterisk olie med en spiseske mandelolie, som derefter smøres på hals og håndled.

Vores sind skal selvfølgelig stimuleres, og sommetider kan aromaterapien hjælpe os ved at aktivere sanserne, således der opstår nye tanker og nye følelser, som lægger op til en anden tankegang end vores vante. Jeg bruger ofte aromaterapi i form af duftlys eller duftpinde når jeg mediterer og dyrker yoga – og ligeså når jeg sidder og udarbejder projekter.

Læs også: Aroma Therapy: Friday Night Face Steam

productivity

MÅLSÆTNING OG TO-DO’S
Skriv gerne både dine mål og dine to-do’s ned. Dine mål for året, for måneden og for ugen og dine to-do’s for dagen – og måske endda for ugen også. På denne måde nedbryder du dine store mål i små, hvilket er mere overskueligt. Dine målsætninger kan du omtale som intentioner. For nogle er det mere håndgribeligt og dermed mere “menneskeligt”. At have en intention kan være mere inspirerende og mere overskueligt.
Skriv gerne dine to-do’s for dagen ned aftenen før, således du er klar til at tage fat på din MIT (most Important Task), når du er klar til at gå i gang med dagens gøremål. Ved hjælp af dette lille trick giver du dig selv et forspring, som du vil tanke dig selv for senere på dagen.

Læs også: Mine intentioner for 2018

VÆR AKTIV
Om du trives med at gå en lang tur, løbe en kort eller smutte en tur i fitness, elsker din krop dig for, at du holder den i gang. En aktiv livsstil supporterer blodomløbet, dit iltoptag og ligeså udløser det endorfiner, som booster dit humør og din positivitet. Ligeså booster aktiviteten dit energiniveau og vil tillade dig både at holde trit med din produktivitet og endda øge den. Endvidere har dit sind behov for et afbræk, hvilket en aktiv livsstil kan danne rammen for.

DRIK VAND
Vi har alle lagt øre til trommen omkring vores vandindtag i mange år, hvorfor der blot er en større grund til at begynde at drikke mere vand. Vi skal i gennemsnit gerne drikke 1,5 – 2 liter vand om dagen, da det hydrerer vores krop og vores hjerne. Ligeså regulerer det vores blodsukker, så vi ikke crasher midt på dagen – forudindtaget at man indtager en sund og varieret kost også.

STRÆK DIN KROP UD
Om du sidder bag en computer i din dagligdag, eller om du udfører et aktivt stykke arbejde, har din krop behov for at blive strukket ud nogle gange om dagen. Jeg starter som regel min dag med et par solhilsener for at sætte gang i blodgennemstrømningen og for at få transporteret noget ilt gennem min krop. Blodomløbet strømmer ikke blot i kroppen, det har stor indflydelse på vores hjerne også, hvorfor de populære hovedstande (Sirsasana) i yogaens verden forøger dit blodomløb til hjernen også. Ydermere vil nogle få minutters udstrækning hver tredje eller fjerde time gør din krop og dit sind godt; her kan dy strække din nakke og skuldre for at løsne op, dine arme, ryg, lår og ben for at føle dig mere lettet.
Du behøver ikke meget andet end et gulv for at udføre nogle stræk, og er du ikke til det, findes der et hav af øvelser, som kan udføres på både stol og bord.

EN SUND & VARIERET KOST
Det er meget forlang, men spis dine 600 gram frugt og grønt hver dag. Sommetider kræver det blot lidt ekstra grønt på tallerkenen om aftenen, et par gulerødder, tomater og et æble i madpakken og et mellemmåltid eksempelvis bestående af agurk – og selleristænger og lidt peanutbutter. De 600 gram frygt og grønt hver dag vil hjælpe dit immunforsvar til bedre at kunne bekæmpe vira, bakterier og infektioner og ligeså holde din krop og dit sind sundt. Selvfølgelig skal du følge en sund og varieret kost, husk dog blot at tillade dig selv at spise et stykke kage, en croissant og et rundstykke, lidt chokolade, eller hvad du er forfalden til, for at holde en sund balance. Derved undgår du ligeså at leve restriktivt – det har jeg prøvet, og det er ikke sjovt.

Læs også: Vegan Stuffed Hokkaido Pumpkin

productivity

SURROUND YOURSELF WITH LIKE-MINDED PEOPLE
We all know the drill when sitting alone; sometime our productivity is on the low given our lack of inspiration. Why? Because we need new input in our everyday life. It’s not enough sitting behind the screen searching for inspiration in order to keep up with our productivity; we need to get out there and search for it in real life.
Nothing like a good, inspirational and deep conversation with like-minded people, who relates to your ideas and ignites your fire, will keep your mine inspired. Once your inspired, you’ll instantly find your way back to getting productive.

SEEK INSPIRATION ELSEWHERE
Get out of your (comfort) zone and seek inspiration somewhere else. Get out of your office/home and go somewhere new, or try something new. What you do or where you go doesn’t have to be related to what you do. Maybe you want to go ice skating to challenge your balance, go to a botanical garden to get a different perspective, attend a network of professionals (or non-professionals) to meet new people or learn something new, or maybe you want to take on some language lessons in order to learn a new language. The possibilities are endless, you just need to figure out what to do in order to challenge your inspiration. I promise you, it will enhance your productivity.

AROMATHERAPY
Some of you might not be able to relate to this, given the world of aroma therapy is not for everyone and that’s perfectly fine. But if you are familiar with aroma therapy, I’d bet you’ll be able to relate to the mind stimulation that essential oils can give us. Some of these oil are a happy helper for us to focus and other are works wonders in regards to calming our minds. Whatever your needs are, I believe that aroma therapy can help you.
Try out orange oil in order to boost your energy and your motivation. 
Peppermint and basil works wonders for your focus and your concentration.
Cedarwood to wind down after a long day. 

Or lavendar to clear and calm your mind.
Use a diffuser or mix a few drops of the oil with a tbsp of almond oil and rub it onto your wrists and neck.

Read also: Aroma Therapy: Friday Night Face Steam

GOALS & TO-DO’S
Write down your main goals for the year and keep a to-do list that you do the night before. When you are ready to work, the last thing you want is to create an overview and scribble down your to-do’s for the day. By doing the list the night before, you will get ahead of yourself and be ready to get going with your MIT.

Read also: My Intentions for 2018

BE ACTIVE
Wether you like to go for a long walk, a jog or to hit it in the gym, your body loves when you are active and moving. It supports your blood circulation, your oxygen level and releases endorphins that will boost your mood and your positivity. Likewise activity will boost your energy level and allow you to get that productivity going. Moreover your mind needs a break and a boost which an active lifestyle supports.

DRINK WATER
Of course your water intake depends on how active you are, but we should generally drink between 1,5 – 2 liters of water every day. Drinking water does not only hydrate your mind and your body, it too regulates your blood sugar so you wont crash in the middle of the day – presuming you are sticking to a balanced diet as well.

STRETCH
Wether you are sitting behind the computer or you are doing active labour, your body needs to be stretched a couple of times during the day. I usually start out my day with a few sun salutation in order to let my blood flow and in order to get some oxygen through my body. Your blood circulation regards your brain as well, why the popular head stands (Sirsasana) in yoga will provide your body with even more blood. Moreover use a few minutes every couple of hours to stretch your body; your neck, your shoulders, your arms, your back, thighs and legs. You don’t need to mingle around on the floor in order to do so; you can use a chair or a table.

KEEP A HEALTHY, BALANCED DIET
Eat your 600 grams of fruits and veggies every day. They will provide you with energy, with vitamins and minerals that are crucial to your health. 600 grams of greenies every day will help your immune system fight virus and bacteria and keep you healthy. But… Of course you need to keep a diet that you can handle, why you should allow yourself to indulge in a piece of cake, some chocolate or some other sweets once in a while – or a small amount every day.

Read also: Vegan Stuffed Hokkaido Pumpkin

Vegansk sundhedsbooster – Acai latte med rødbede

Vegansk sundhedsbooster – Acai latte med rødbede

En acailatte er ikke blot en god kickstarter til dagen, eller en sød pick-me-up eftermiddagskop, det er ligeså en fryd for øjet, idet de smukke, lilla og lyserøde farver spiller en stor rolle for øjet. For vi spiser og drikker ligeså med øjnene. Jeg er […]


My Diary

Everyday Breaks

Everyday Breaks

Sommetider har vi alle brug for en pause. En pause fra hverdagen, en pause fra arbejde, en pause fra det liv, man egentligt elsker – og det er okay. Faktisk kan en pause gøre underværker. Et kærkomment break fra det, du beskæftiger dig med, kan virke både udfordrende og oh so lovely – for vi har alle brug for disse små afbræk. Når jeg sidder hjemme og arbejder er mine pauser hellige. Jeg vil helst ikke forstyrres, og jeg nyder at få luft til hovedet, vind i håret og ro på mine tanker. De små breaks fylder mig med mere energi og mere overskud, og jeg vender som regel tilbage til min computer med fornyet energi og endda sommetider løsninger på problemstillinger, jeg er stødt på – fordi de små afbræk åbner op for en refleksion, som jeg er dybt overbevist om, at vi ikke kan og ikke skal være foruden.
Nedenfor deler jeg lidt ud af de ting, som virker for mig, når jeg kal have en pause i hverdagen.
Refleksion i hverdagen
Refleksionen er for mig en del af en ultimativ pause, hvor jeg mentalt trækker mig tilbage. Sommetider implementerer jeg endda en sådan pause i min kalender, således jeg virkelig får afsat tid til at reflektere over de ting, jeg har brug for at sætte i perspektiv. Det kan være alt fra problemstillinger, jeg støder på i løbet af min dag til at reflektere over, hvordan jeg får inkorporeret mere yoga og meditation ind i min morgenrutine – eller endda over hvordan jeg planlægger den næste uge bedst muligt. Refleksionen kan, hvis man vil, som selvfølge også åbne op for dybere refleksioner over livet, tilværelsen, valg, fravalg og de ting, man ønsker at opnå i livet.
Notesbogen
Når jeg holder disse mentale pauser, har jeg altid en lille notesbog ved min side. I denne nedskriver jeg de forskellige tanker, jeg gør mig undervejs om de ting, jeg bruger tid på at tænke over. Ligeså fungerer den som en lille visualiseringsbog, for jeg er en drømmer af den slags, som ser muligheder overalt. Dette er for det meste en gave, men hvor skal jeg passe på, at mine tanker ikke går på bjergvandring. Notesbogen er her særligt nyttig, da jeg kan skrive mine vandrende tanker ned, således jeg nemmere får styr på dem og kan skelne mellem det, der er realistisk og det, der endnu ligger uden for rækkevidde. Som oftest læser jeg mine noter igennem på et andet tidspunkt på dagen, ganske enkelt for at gennemskue, om mine vandre-tanker er nyttige, idérige og anvendelige, eller om de blot er drømmende og irrelevante for de ting, jeg står over for.
Tid og sted
Sommetider skal en pause ikke skemalægges; sommetider skal den blot tages – og det for at glemme tid og sted for en stund. Det er en gave at kunne vende sig væk fra hverdagen og blot tage den tid, man har behov for, til at reflektere, at læse en bog, blot at kigge ud i luften eller gå en tur, som man endnu ikke ved hvor ender. Jeg gør det særligt på ferier, hvor både min krop og mit hoved er gået så småt på standby – og det er jo lige netop det en ferie er til for; at kunne koble af. Trods det som oftest hører ferierne til, forsøger jeg er gøre det i min hverdag også – dog ikke hver dag, da jeg meget sandsynligt ellers ikke ville få lavet ret meget (ahem… !). Dog er det vidunderligt at tage sig selv i at glemme tiden og blot nyde bølgernes skvulp, vindens sus, fuglenes sang eller menneskers diffuse samtaler i byrummet.
Andre steder – andre tanker
Jeg går ret mange små ture i løbet af en uge, hvor jeg undlader at have enten ingen eller for meget musik i ørerne. Vi bor med vand omkring os, hvor jeg næsten altid går omkring vandet på den ene eller den anden måde. Forleden tog jeg min gode veninde under armen og vi tog til en lille, hyggelig strand, købte kirsebær og friske ærter på vejen og nød bare solens stråler og det selskab, hvor man ikke behøver at sige så meget. Dage som denne elsker jeg, og ofte dapper jeg endda selv ud med lidt frugt under armen og min lille notesbog.
Meditation
Jeg forsøger at implementere mere meditation i min hverdag – simpelthen fordi jeg oplever en kæmpe indre ro – både når jeg er i gang og efterfølgende ligeså. Det er helt vidunderligt at kunne trække sig helt ind i sig selv og opleve, at man nærmest går i et med rum og tanker. Dog skal jeg være bevidst om, at jeg skal have taget mig nogle pauser i løbet af dagen, inden jeg mediterer – eller ganske enkelt gøre det fra morgenstunden, hvor jeg endnu ikke er gået i gang med dagens gøremål. Det er en vidunderlig ting at plotte på sin to-do liste, som jeg er sikker på, de fleste af os vil have rigtig godt af.
Kaffedaten
Ingen pauser i læbet af en uge kan eksistere uden en kaffeaftale. Som oftest mødes jeg med min kærestes dejlige lillesøster, som heldigvis er gået hen og er blevet en rigtig god veninde. En kaffeaftale med en kær ven eller veninde kan, i al fald for mig, både inspirere mig og give mig et stort pust af fornyet energi. Vi er kæmpegode til at snakke idéer og inspirerer hinanden med vores påfund og snak om de ting, vi gerne vil, eller det, vi går og tænker på at gøre. Det er virkelig en gave at have en veninde, hvor snakken tilnærmelsesvis altid falder på en diskussion af idéer, tanker og visioner, da jeg altid går derfra og føler, at vi begge har fået sparret med hinanden og tilmed har fået en hel del ud af det.
Jeg håber, I kan finde inspiration til både at koble af finde tid til de små pauser i hverdagen. Hvordan holder I jeres pauser? Har I bestemte ritualer eller hvordan foregår jeres afbræk?