Egernhjene, kreativitet og opstart af virksomhed

Egernhjene, kreativitet og opstart af virksomhed

MARTS – MAJ
De sidste to måneder har været en rutsjebanetur af kaliber og der er sket meget siden sidst. De har været skøre, vilde, højtråbende, stille og helt enormt krævende. På den gode måde. Jeg har ligget vandret, jeg har ligget i fosterstilling, armene har fløjet oppe over hovedet på mig og de har ligeså antaget opgivende gestik. Mit hoved har kørt på højtryk, lavtryk, intet tryk og der har været blæsende storme på vej, som er blevet afværget i sidste øjeblik. MOIRAI gik i luften i starten af marts og siden da er min to-do liste vokset nærmest flere kilometer hver uge.

Sådan er det åbenbart at starte selvstændig – særligt når man, som jeg, har et reelt, fysisk produkt, der skal laves af egne hænder. Der skal købes ind, produceres, designes og skabes. Billeder skal tages, redigeres og lægges op. Planlægning har været et must og det er ikke altid, det er lykkes mig lige godt, for jeg er blevet beriget med en såkaldt egernhjerne.

EGERNHJERNEN
For at tage et sidespring til dem, som ikke er bekendt med egernhjernen, så udgøres den, vel meget lig andre menneskers, af en helt “normal” hjerne. Egernhjernen kendetegnes dog af den egenskab, at så snart den øjner et nyt projekt, eller gøremål, fanges dens fulde opmærksomhed. Det betyder i det store hele, at ét projekt ikke altid færdiggøres, for der er jo noget nyt, der skal laves, håndteres eller udtænkes lige derovre. Det kan resultere i et fysisk rod, idet egernhjernen påtænker at vende tilbage til det første projekt inden for en relativt kort tidsramme (3 – 7 dage er helt normalt…) – og sådan ruller snebolden og så fremdeles.

Men for nu at være helt reel, så er der vel i det store billede blot tale om en kreativ tankegang og tilgang til processer, som ikke altid er til at holde hånd i hanke med – om end jeg gerne vil. Jeg har de sidste par måneder mødt mange mennesker, og nogle af de inspirerende, livsglade og selvstændige af slagsen, jeg på min vej har sludret med, har delt min frustration over denne kreative tilgang til processer og projekter. De har delt min forundring over, at mange andre (med en mere logisk og logistisk tilgang til tilværelsen) ikke forstår sig på delen “jeg lader det lige ligge, jeg skal jo have gjort det færdigt på ét eller andet tidspunkt”, hvilket har været en sand fornøjelse.

Fornøjelsen har ligget i accepten af, at sådan er jeg – for sådan har det ikke altid været. Tværtimod har jeg forsøgt at nedtone denne, i andres øjne, rodede tilgang til processer (eller kreativitet), som blot har resulteret i endnu større frustrationer over ikke at kunne indfinde sig under de doktriner, der (set udefra) følger med. Det har været en læringsprocess, hvis koder jeg har forsøgt at decifrere de sidste mange år, som i sidste instans blot krævede handling på og refleksion over, hvorfor jeg tænker, som jeg gør – og hvad det har medført ikke at hvile i det.

MOIRAI
I sidste ende har det sidste to måneder beriget mig med en accept af, at jeg blot er, som jeg er og tænker, som jeg gør. Måske havde jeg ikke givet mig selv lov til netop dette, hvis ikke det var for MOIRAI, som jeg tog springet med i marts.

Siden da er der sket mangt og meget, og jeg har knap hånd hanke med hvad. Dog kommer her en mindre opgørelse over, hvad de sidste par måneder har budt på:

Jeg har…
.. Deltaget i Upcomers i Vejle i starten af marts; en introduktion til den selvstændige verden udgjort af små, som oftest, enkeltmandsvirksomheder, som alle har en stor passion for netop det, de laver.
… Lavet og designet webshop, skrevet produkttekster og taget billeder hertil (en ongoing process).
… Åbnet webshop, herunder opsat betalingsløsning.
… Pakket ordrer og skrevet små noter til de søde kunder, som har valgt at støtte min lille virksomhed.
.. Produceret et hav af små batches af mine produkter til 3 (!) forhandlere i marts måned og ligeså til webshoppen, som har fået en rigtig fin start på sin online tilværelse.
… Fået sat Instagram op til MOIRAI – en profil jeg desværre har forsømt i maj måned grundet fosterstillinger, frustrationer og en helt abnorm travlhed.
… Indkøbt ny emballage og designet nye labels til Balance No. 01 ansigtsolie.
… Indkøbt ny emballage og designet nye labels til Moon Balm No. 02 – en intensivt plejende natmaske, der rives væk!
… Endelig udviklet den færdige formular på en cleansing balm, som nu kører test på 7. uge.
… Indkøbt til og udviklet formular på vegetabilske duftlys, som jeg sætter i produktion i sensommeren, om alt går vel (jeg har allerede afsat en god håndfuld).
… Fundet leverandør og taget Face Rollers af rosakvarts ind.
… Redesignet min stand, som stadig er under udvikling.
… Produceret mange (!) flere små batches til de markeder/messer, som alle har ligget her i maj måned.
… Deltaget i Neu Marked i Nordkraft i Aalborg, hvilket var en stor, stor fornøjelse.
… Deltaget i Finders Keepers på Godsbanen i Aarhus, hvor jeg mødte mange søde selvstændige, små virksomheder.
… Deltaget i Pariserfestival i Latinerkvarteret i Aarhus; en dag med sol, glade mennesker og masser af god stemning.
… Udviklet ny ansigtsolie: Rose Glow No. 02, som endnu ikke er kommet på webshoppen.

Jeg har nået meget og ovenstående er blot et udsnit. Tilmed er nu ikke blot mine egne produkter at finde på webshoppen, jeg har nemlig taget face rollers af rosakvarts ind og inden længe kommer gua shas. De er, for mig, essentielle i min aften – og morgenrutine – ruiner jeg gerne vil give videre.

MERE FOKUS FREMADRETTET
De næste par måneder byder ikke på mindre, derimod byder de på færre markeder og dermed mere tid til både Instagram og webshop, hvilket er en tiltrængt affære. Det giver per automatik mere ro på hjemmefronten og mere overskud til at fokusere på alt det omkringliggende, som også skal gøres.

Dertil skal jeg arbejde med planlægning og med min disciplin, for selvom egernhjernen nu ikke blot er en integreret del, men også en accepteret del, af min arbejdsgang, skal der mere fokus på struktur og dermed et større overskud, som i længden ikke kører mig midtover. Jeg trives med højtryk og fosterstillinger i perioder, men jeg vil nu gerne finde en større balance mellem dét og et lavtryk i længere perioder ad gangen, som kan være medvirkende til at give større energi, når højtrykket kræves. det er første punkt på min dagsorden for juni måned, som jo venter lige om hjørnet.1 thought on “Egernhjene, kreativitet og opstart af virksomhed”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »