Bananvafler med æble-ingefærkompot

Bananvafler med æble-ingefærkompot

bananvafler
I torsdags lavede jeg bananvafler – noget jeg lavede næsten hver dag til frokost i min juleferie. Det var godt, nærmest fantastisk, og toppet med kakifrugter og en lille smule flormelis, var jeg solgt. Sådan rigtig solgt.

I og med jeg dog havde indtaget de famøse bananvafler i noget, der ligner 14 dage på daglig basis, var mit behov også opfyldt. Derfor holdt jeg igen – men i søndags kom lysten tilbage – måske fordi min vanvittige maj måned var nået et lavblus og det mentale overskud igen var på vej tilbage.

Det var tid til en renæssance.

Den søde frokost hørte sig til min sande tordags-søndag, hvor jeg, efter 3 markeder/messer i maj, to konfirmationer, en hel del produktion og en hel del timer foran computeren, var så træt og blæst omkuld, at vaflerne ikke kunne have passet bedre ind i min, for en gangs skyld, planløse kalender. Det var helt perfekt og krævede da også efterfølgende en lur på sofaen. Perfekt, siger jeg dig. Helt eminent og meget, meget tiltrængt.

Jeg toppede vaflerne med en improviseret æblekompot tilsat en smule revet ingefær. Det gjorde hele forskellen og spillede det syrlige op mod det søde i både vaflerne og i kompotten. Jeg toppede med ristede kokosflager, som gav et dejligt knasende bid, og med hampefrø, som jeg tilnærmelsesvis kommer ovenpå alt i øjeblikket.

Bananvaflerne her er gluten – og laktosefri og er en sundere udgave af ”normale” vafler, hvor man som oftest vil tilsætte flormelis eller sukker. Her er der blot tilsat bananer for at søde og for at give en dejlig, svampet konsistens. Det er hyggeligt både at lave og derefter sætte sig med – og akkompagneret af en kop ingefærte, er frokosten/morgenmaden – eller aftensmaden – helt i hus.

bananvafler
Her kommer opskriften på 4 bananvafler med æble-ingefærkompot:

BANANVAFLER

2 store, modne bananer, skrællet
2 æg
1 dl boghvedemel
4 spsk havremælk (el. lign.)
1 tsk vanillepulver
Kokosolie til stegning
Ristede kokosflager og hampefrø til topping

Mos bananer i en skål. Tilsæt æg og giv dem et hurtigt whisk med gaflen.
Tilsæt boghvedemel, havremælk og vanillepulver og rør sammen til en homogen, let flydende masse.
Bag vaflerne i et i forvejen opvarmet vaffeljern ca 2 – 4 minutter.
Servér med æble-ingefærkompot, ristede kokosflager og hampefrø.

ÆBLE-INGEFÆRKOMPOT

2 æbler, skrællet
1 dl vand
20 g rørsukker
1/2 tsk vanillepulver
1 cm revet ingefær

Skær æblerne i mindre stykker; nogle stykker i små tern, andre i større.
Ved svag varme simres æbler, vand, rørsukker, vanillepulver og ingefær under omrøring i 15 – 20 minutter.
Med en gaffel moses i største stykker, så komposten bliver mere sammenhængende.
Hæld på et skoldet patentglas med låg.
Opbevares i køleskab 3 – 5 dage.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »