Aventskalender til min mor + idéer til små, søde kalendergaver

Aventskalender til min mor + idéer til små, søde kalendergaver

Jeg har forbarmet mig og gået all in på en adventskalender til min mor i år. Hun ved det endnu ikke, så jeg håber ikke, hun læser med. Hvis du gør, mor, så giv mig lige et heads up…

Min mor gør så uendeligt meget for mig, ikke kun i hverdagen men også til jul, fødselsdag og andre begivenheder i løbet af året. Hun er en støtte så stærk som en klippe og uden hende, var jeg ikke kommet så godt igennem de sidste halvandet år, som jeg er. Hun er min skulder, min skraldespand og min sparringspartner, når jeg har noget på hjerte. Hun lytter, forstår og giver uendeligt mange gode, værdifulde råd. Og så har hun en intuition, der siger spar to – den tager aldrig fejl. A l d r i g. Jeg stoler på min mor, mere end jeg stoler på noget andet menneske, og guderne skal vide, at kunne vi stå sammen i alt, havde jeg gerne gjort det. Båret udfordringer, sorg, glæde, grin og tanker sammen mere end vi i forvejen har gjort, efter min fars ulykke for snart 12 år siden. Uden min mor ville jeg ikke være den, jeg er i dag; en dejlig men sand kliché, som er sandheden for os alle.

Det er ingen hemmelighed, at min økonomi har været trang, siden jeg stoppede med at læse (der var den selvfølgelig også trang), og der er ikke meget efterladt af budgettet til andet end det absolut nødvendige. Derfor er det også en ’sparsommelig’ adventskalender af slagsen, for kunne jeg, ville jeg have trukket både måne og sol ned til hende og toppet op med den nyeste iPad. Det er mindre gaver, som vækker en glæde – små tanker i hverdagen, som indfinder sig i julens måned i form af fire pakker til hver søndag i advent. Desværre er jeg kun hjemme 4. søndag i advent, hvorfor den sidste gave forhåbentligt skal gives over en gang familiehygge med hjemmebagt tarte tatin (som er min absolutte julenydelse) og en kop hjemmelavet, hvid gløgg med appelsin. Jeg glæder mig allerede – både til dette scenarie og til at stå i køkkenet og forberede de lækre juletraditioner.

Men adventskalenderen har jeg altså, næsten, fået lavet. Jeg mangler endnu en sidste ting, dog har jeg heldigvis en idé om, hvad den skal bestå af. Jeg har gravet og gnasket mig igennem mine erindringer om, hvad hun elsker – for alle år begaves hun med noget, som jeg ved, hun godt kan lide. I år vil jeg dog gerne have, at de små gaver består af noget, som hun virkelig elsker, og som giver hende lidt lækkert i hverdagen – noget hun måske ikke lige går og køber til sig selv, ganske enkelt fordi hun ikke husker det. Jeg håber, at gaverne er velovervejet og løfter formentligt sløret for, hvad de hver især består af, når julen er omme.

Adventskalender
Alt imens er her en (ret så velovervejet, synes jeg selv) liste over idéer til advents – aller pakkekalender til din mor, søster, veninde eller svigerinde. Ting med omtanke, som bringer en glæde ind i julens dejlige dage:

1/ En god bog.
Altid en vinder. En krimi, en historisk roman, en chick-lit for voksne eller måske endda en rigtig jule-hygge-bog som E. T. A. Hoffmanns Nøddeknækkeren eller Charles Dickens Et juleeventyr – begge bøger som aldrig ‘går ud af julen’.

2/ Noget lækkert til hudplejerutinen.
Bruger hun en bestemt ansigtscreme? Trænger hun til at prøve en ny serum? Eller en ny, lækker bodyscrub til badet? Forskønnende gaver, som tilmed tilgodeser velværet har altid været i højeste kurs hos mig, hvorfor jeg aldrig holder op med at give sådanne gaver.

3/ En krystalsten.
Afhængigt af hendes behov, findes der et utal af sten, som sender vibrationer og energier ud, når de bruges korrekt. Sommetider er det endda nok at gå med en lille sten i lommen som en amulet. Har hun brug for noget, du har spottet? Bedre koncentration, øget fokus, skal hun starte på noget nyt eller blive bedre til noget andet? Der er en sten til ethvert ønske, og når stenen er givet i kærlighed, gør det ikke noget, hun ikke selv har valgt den. Vælger du den for hende med din energi, vil den stå stærkt hos hende også.

4/ God kaffe – elller god te.
Hvad enten hun er kaffe – eller tedrikker, findes der mange, lækre og forskellige af slagsen. En god kop urtete er måske lige noget for hende, eller den gode fra tehandleren med æble, kvæde og gojibær? Giv hende et fin pose med te, evt. med en dertilhørende lokal honning og én af adventsgaverne er hjemme.
En god kop kaffe er ej heller svær at finde – en tur til kaffehandleren med en idé om hvad hun godt kan lide kan gøre underværker. Her kan du tilmed få kaffen malet til enten maskine eller stempel, og som regel kommer det i nogle fine poser, som tillige dufter vidunderligt af det sorte guld.

5/ En god cd – eller et godt album på iTunes.
Min mor hører til en anden generation, og selvom hun er godt med på beatet, har hun endnu ikke opdaget iTunes. Derfor hører hun stadig cd’er (bevares, det samme gør jeg ind imellem), og hun bliver altid glad for noget sydamerikansk latinomusik med lækre rytmer – hendes pendant til min forkærlighed for det franske. En god gaveidé, som bringer både glæde og hygge med sig.

6/ Kort.
Fødselsdagskort eller kort til andre begivenheder. Løber hun tør, eller kan hun ikke finde dem? Det lyder muligvis som en åndet lille gave, men faktisk er den ret god. Jeg er selv vild med både at få og give kort, som er fine og om er tænkt ind i gaven. Det er ikke ensbetydende med, at det behøver at være nogle dyre nogle af slagsen. Det er blot tanken, der tæller.  Ofte kan man få ‘kortæsker’ med 10 kort med enten samme eller forskellige motiver, som er ret fine, og en sådan burde holde nogle måneder, hvis ikke mere.

7/ En fin notesbog/fine post-its.
Min mor skriver altid ned på sedler, hun har liggende i køkkenet. Jeg gør det samme, for eller husker jeg ganske enkelt ikke alle de idéer, jeg får. Min mor glemmer alt det, hun skal, hvis ikke hun får det skrevet ned – en tendens der formentlig hører alderen til, skulle jeg lytte til både hende og hendes gode veninder. Det er nemmere at holde hånd i hanke med idéer, gøremål og pligter, hvis de er samlet et enkelt sted, hvorfor en sød notesbog eller en fin post-it-blok er et es i ærmet. Det behøver ikke være en dyr én af slagsen; Søstrene Grene har som regel et væld af sådanne fine ting- og faktisk nogle rigtig søde i øjeblikket.

8/ Specialiteter.
Har hun en favoritdressing, som er svær at få fat i? Eller en pesto man kun kan få hos den lille specialkøbmand? Måske endda en marmelade, en lemonade eller en bestemt kaffesirup? Tænk dig godt om, måske husker du noget bestemt, hun elsker at have, men som hun sjældent køber til sig selv. Det være sig ligeså en kaffe fra Nespresso eller en bestemt vin.

9/ Et abonnement på et blad.
Hvad enten det er Alt for damerne, Femina, I form eller Isabellas, findes der ikke det blad, man ikke kan få et abonnement på. Det er i sandhed en have, der bliver ved med at give, og som indeholder mange timers underholdning og hygge.

10/ Oplevelsesbillet.
Billet til en koncert, en opera, en musical eller en indgangsbillet til både dig og hende til et museum, hun gerne vil besøge, zoologisk have eller lign.. Det er skønt at opleve noget nyt, men endnu skønnere er det at få lov at opleve noget nyt sammen med en, man holder af. Jeg tog min mor med på museum for at se en udstilling af Holger Bloms kjoler på hendes fødselsdag, efter vi havde spist brunch på en lille økologisk café i Skanderborg. Det var en vidunderlig dag – og det er noget, man husker, at man har oplevet sammen.

Adventskalender


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »