Hverdagstak / September

Hverdagstak / September

Hverdagstak
Jeg takker hverdagen hver aften. Faktisk hver eneste aften. En hverdagstak. Og det er en rar måde at slutte dagen på – med lige at reflektere over, hvad der er sket, hvem man har mødt på sin vej og hvad der har været dejligt – eller rigtig dejligt. For det er jo sådan, at vi (undertegnede inklusiv) sommetider glemmer de små, men gode, ting i hverdagen. Har der været én stor udfordring er det nogle gange den, der får lov at shine – frem for den fabelagtige croissant (som jeg ved giver mig ondt i maven men som er det hele værd) fra yndlingsbageriet, eller gåturen ud i det blå med perfekt harmonisk og horisontalt perspektiv ud over det stille vand; nærmest som om naturen står som et maleri frembragt af florentinsk hånd.

De små ting er i den grad dem, der holder den største betydning. Måske ser vi dem ikke, når vi kigger tilbage, for her er det som oftest de store ting, vi husker; den sjove fødselsdag, den magiske rejse til de sydfranske lavendelmarker, det første kys, venindens smukke bryllup, middagen på den restaurant, man altid gerne har villet besøge eller den udstilling, man længe havde set frem til.

Men hvad så med de små ting?
De store ting står tilnærmelsesvis alene, og ind imellem alle disse, forhåbentligt, dejlige oplevelser, ligger alle de små. Oplevelser, tanker, gestussene og alle de små finurligheder, som vi er mindre tilbøjelige til at huske i det store billede. Men forestil dig dette: hvis nu vi blot oplevede de store ting, dem man oplever med jævne mellemrum, hvad ville der så være tilbage til hverdagen? Ikke meget. Derfor er jeg af den holdning, at det er uhyre vigtigt at lovprise den hverdag, vi lever i – for det er den, der i sidste instans er medvirkende til at afgøre, hvorvidt vi er tilfredse eller ej. Og det er her alle de små ting kommer ind i billedet – for dem er dem, der afgør, om vores hverdag er noget ved eller ej, om den er rar eller ej og om vi er så store mennesker, at vi lægger mærke til de små ting, som har så stor betydning – og som former vores lykke – trods foranderlighedens vægt.

Så ja, hverdagstak herfra – fra i går vel at mærke. En rar måde at slutte dagen på.
Min lød sådan ca. sådan her:

TAK til mig selv. For at prioritere mig og den self-care jeg i dén grad har praktiseret i dag.
HVORFOR? Fordi jeg har haft så uendeligt travlt på et seneste, at jeg har tilsidesat egne behov og har kunnet mærke, hvor presserende det har været at have en hel dag for mig selv – til mig selv.

TAK fordi jeg mødte en sød kvinde på min vej (i den lokale Helsam), som huskede mig fra flere år tilbage – og tilmed hvad jeg ofte købte.
HVORFOR? Fordi det er da dejligt, at man har gjort et indtryk. Hurra for mig. Og enormt betænksomt af hende.

TAK for at jeg har læst i min nye yndlingsbog i dag. Og skrevet tanker ned i min ‘dagbog’. I sofaen. Og ikke ude i det gode sensommervejr.
HVORFOR? Fordi det var lige præcis dét, jeg havde brug for – og hvor er det skønt at lytte til mig selv og handle derefter.

TAK til Fakta for at have Naturli’s havremælk på tilbud.
HVORFOR? Fordi jeg elsker den. Ikke så mange dikkedarer.

TAK til mig for at have nusset rundt til jazzede toner og lavet alt det i dag, jeg har gidet og undladt alt det, jeg ikke har gidet.
HVORFOR? Fordi det er så uhyre vigtigt at lytte og ikke bare tonse af sted. Det har jeg glemt de sidste mange uger, men i dag har jeg gjort det, og jeg ser gerne, at det fortsætter. Ikke altid, bare oftere.

Jeg husker altid mig selv på, hvorfor jeg er så taknemmelig for det ene eller det andet, idet forskningen viser, at vi tenderer til at huske vores tak bedre, såfremt vi funderer over hvorfor vi vi netop er glade de pågældende oplevelser, vi har haft., Ligesom i mine gratitude journals, som er dem, der sætter rammen for min hverdagstak. Sikke skønt at have lavet sine egne bøger til et formål som dette. Det er da også noget at tanke for. 

 1 thought on “Hverdagstak / September”

  • Dejligt indlæg!
    Medvind på cyklen, maricpanbrød på tilbud, en sang man havde glemt der spiller i radioen, en kastanje fra sidste år man finder i en jakke eller en forlomme i Fakta-køen kan virkelig gøre glad (:

    – A

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »