Sommerens inspirerende læseliste: Life lessons, Loven om tiltrækning & manifestationer

Sommerens inspirerende læseliste: Life lessons, Loven om tiltrækning & manifestationer

Mine læselister har altid en overskrift, for jeg kan godt lide at strukturere tingene – også mine bøger. Denne sommer handler de udvalgte bøger om at leve et mere meningsfyldt liv, at leve med intentioner og om at leve mere i mig selv. Jeg tror, det er en naturlig proces for mig at genoptage allerede læste bøger og berige mig selv med den viden, jeg engang har fundet i dem, idet jeg gennem det sidste år har gennemgået en dyb og inderlig forandring. Jeg har boet hos min mor i snart et år, jeg er kommet ud på den anden side af en rigtig grim spiseforstyrrelse, jeg har fundet ind til mig selv, er blevet bedre til at lytte og mærke efter og jeg har samlet mig selv sammen, stykke for stykke, efter at have været pillet fra hinanden ned til mindste partikel. Det har været et hårdt år, men på mange, mange måder, har det alligevel været det bedste i mit liv – fordi jeg har lært mig selv at kende. De gode og berigende bøger blev lagt på hylden, men nu kan jeg mærke lysten til dykke dybere ned i mig selv, hvorfor denne læseliste er blevet til.

Jeg har nemlig altid haft en kæmpestor interesse for selvudvikling, og jeg har gennem tiden bredt min viden og min interesse for alle, der gad at lytte til mig. Dog har dette aldrig fundet vej til bloggen før nu, og det har ganske enkelt været en fornøjelse at skrive dette indlæg og dykke dybere ned i både nye og genlæste bøger. Interessen opstod efter min fars skiulykke i 2007. Jeg var 18 år gammel, gik i 2.g og var klar på livet. Indtil en lørdag morgen, hvor min verden faldt fra hinanden. Han kom ikke tilbage til os, men han forsvandt heller ikke. I dag er han på plejehjem og har personale omkring sig 24 timer i døgnet. Han er ikke mobil, han har ikke mulighed for at tale med os ej heller har han mulighed for at udtrykke sig andet end med øjnene.

Da jeg stod i det, fandt jeg en form for lys i de selvudviklingsbøger, jeg begyndte at snuse efter. Særligt dengang var loven om tiltrækning et nyere (og alligevel gammelt) emne inden for personlig udvikling, og jeg opsnappede hurtigt bøger, som jeg læste omhyggeligt, tog noter med mig selv i fokus og begyndte at bruge det i praksis. Siden da har interessen hængt ved, og mange bøger er siden blevet gemt med dertilhørende udstregninger, noter og idéer nedfældet i dem. Jeg gemmer dem alle sammen, ligesom jeg gør med mine romaner. De er en helt essentiel del af mit liv, for de har været med til at forme og udvikle min tankegang og min kreative side, som jeg først rigtig har fundet og ikke mindst anerkendt mange år efter.

Derfor er det nu blevet tid til at dele ud af disse små vidundere, som jeg ganske enkelt mener kan udøve mirakler, hvis blot man bruger dem rigtigt. I denne forstand: hvis man er i stand til at suge til sig, omlægge sine tankemønstre og turde springe ud i noget, man tror på. Og selvom du ikke tror på, at tanker kan flytte bjerge, vil jeg vove at påstå, at du vil få noget ud af det alligevel – om ikke andet så forsøget med at skabe sig noget, man ønsker. Det er guld værd, og trods mange af bøgerne bliver udskældt og udråbt til at være nonsens fra nogle kredse (og nogle venner og bekendte som ganske enkelt synes, det er latterligt), har jeg en fast tro på, at vil du noget i dit liv, skal du have dine tanker og dine handlinger med dig. Om det så bare er at ændre en lille, dårlig vane til en bedre – eller om der er noget større på spil. Der er ingen grænser – kun dem du selv sætter. Og dem vil jeg gerne sætte mindre af med nedenstående bøger. de er nemlig både inspirerende, lærerige og ikke mindst udfordrende for min tankegang – og jeg elsker det. Her kommer altså sommerens inspirerende læseliste.

 

SOMMERENS INSPIRERENDE LÆSELISTE:
LIFE LESSONS, LOVEN OM TILTRÆKNING & MANIFESTATIONER

 

SKØN GENOPFRISKING PÅ DET HELT BASALE NIVEAU
Michael Losier:
Loven om tiltrækning – Videnskaben om at tiltrække mere af det, du ønsker, og mindre af det, du ikke ønsker.

Michael Losiers bog var den første, jeg købte af den slags, der “talte” om Loven om tiltrækning. Jeg var draget af tankerne bag og ikke mindst af tankens kraft og ledte i 2007, efter min fars ulykke, noget at hænge min hat på. Da jeg begyndte at søge nettet tyndt for noget, der kunne give mig mere mening og noget, som jeg selv kunne tage aktivt del i i mit indre, fandt jeg denne lille smalle bog, som har været en tro følgesvend siden da. Jeg griber fat i den for at genopfriske Loven om tiltrækning, idet den helt basalt forklarer, hvordan den virker. Der er mange repetitioner i bogen, og det er med garanti ikke for at drille læseren, men derimod for at imødekomme læserens ønske om, at huske, hvad han eller hun læser. Det er nemlig sådan, at læser man noget (eller gentager i tale, sang eller tanker) repetativt, sætter det sig i langtidshukommelsen. Og det har denne bog gjort hos mig. Selvsagt kan jeg ikke huske bogen uden ad, hvorfor den er et vidunder af sin art, når der skal fiskes tankevækkende guldkorn op ad lommen, og særligt når jeg støder på udfordringer/ønsker.

Bogen indeholder arbejdsark, som jeg har haft stor glæde og gavn af at tænke mange tanker om og udfylde. Engang kunne man downloade dem fra Borgens hjemmeside, dog synes de ikke længere at være tilgængelige, hvorfor jeg har lavet mine egne. De er nemme at gå til, det eneste, der kræves er, at du sætter dig ned og bruger tid på dem – nogle gange rigtig meget tid – helt afhængig af, hvad det er, du ønsker at arbejde dig hen imod.

Michael Losiers bog bruger jeg ofte, når jeg står over for forandringer, og når der er noget, jeg brænder for, som jeg gerne vil. Den hjælper mig, på et næsten metaniveau, til at forstå mine ønsker og ikke mindst til at granske mine “kontraster”. Ligeså genopfrisker den Loven om tiltræknings virkning, hvilket giver mig en form for boost i den rigtige retning, som hjælper mig til at huske på de bittesmå ændringer, jeg skal tilpasse i min tankegang, for at bevæge mig hen mod min rigtige vej.
En vigtig detalje i Loven om tiltrækning, som jeg finder værd at nævne er, at den ikke udvikler mirakler. Loven om tiltrækning arbejder med dig, hvis du vice versa arbejder med dén, og det kan til tider kræve megen energi og rigtig megen opmærksomhed. Når den først er kommet ind under huden og har sat sig i langtidshukommelsen, synes jeg dog, at den giver både rum og muligheder for at udfolde sig – så længe man husker på de helt basale doktriner.

Find bogen HER.

IGANGVÆRENDE, INSPIRERENDE & TANKEVÆKKENDE LÆSNING – SÆRLIGT TO-GO:
Robin Sharma:
Life Lessons From The Monk Who Sold His Ferrari
.

Robin Sharma er med sine letlæselige bøger min favorit to-go forfatter. Kapitlerne er ofte inddelt i 1 – 3 sider, hvilket gør det nemt at få et “boost” on the go; mens du sidder i toget, i venteværelset eller hvis du blot har brug for en lille pause i hverdagen. Robin Sharma har skrevet mange bøger i sin karriere, særligt omhandlende at optimere både sig selv men også sine vaner og rutiner. Han giver gode, konkrete råd til, hvordan man kan forbedre sit liv, uanset hvilken situation, man står i, og inkorporerer masser af anekdoter fra sit eget liv – både før han fik succes som foredragsholder og forfatter og ligeså i tiden efter. Det giver hans bøger liv og troværdighed, for når vi læser om mennesker, der har stor succes uden at inddrage personlige aspekter, er troværdigheden i det skrevne forsvindende minimal. Derfor får jeg følelsen af, at Robin Sharma virkelig, virkelig gerne vil dele ud af sine mange erfaringer og ønsker oprigtigt, at de skal være til gavn for andre.
Jeg har før læst en del af Robin Sharma, og blandt andet The Greatness Guide – 101 Lessons for Making What’s Good at Work and in Life Even Better, som jeg også har haft med mig rundt som min “håndtaskebog”.

Han spytter inspirerende tanker, holdninger og måder hvorpå at leve sit liv ud som var det vand fra hanen, og han gør det godt. Hans livsanskuelse og forskellige holdninger emmer nemlig af gode dyder, karakteriske værdier og af kærlighed til både én selv men også til ens omverden. Og ligeså vender han ofte blikket indad og stiller spørgsmålet: Hvad er det egentligt, du vil med dit liv? Alt det mikses i hans bøger og giver prisværdig stof til eftertanke – og når man ikke er enig eller ikke kan se meningen med et givent kapitel, så følger der et mere. Og et mere. Og endnu et. Du bestemmer selv – dét er det gode ved Robin Sharmas inspirerende bøger.

Find bogen HER.

JEG G L Æ D E R MIG TIL AT DYKKE NED I DENNE ÆRLIGE FORTÆLLING:
Sarah Bamford Seidelmann:
At svømme med elefanter – Min uventede rejse fra læge til healer.

Denne bog kan jeg sket ikke vente med at tage hul på. Jeg har tænkt mig, at den skal ligge på min sofabord, når jeg er flyttet, og forestiller mig at jeg en søndag formiddag smækker benene op med en kop matche ved min side og noget lækker loungemusik i baggrunden og tager hul på denne fortælling, som har store forventninger til.

Så vidt jeg har læst mig frem til indtil videre, er bogen skrevet af Sarah Bamford Seidelmann. Hun arbejde som læge i Minnesota, havde en travl hverdag og havde svært ved at tilpasse sin lyst til at leve livet fuldt ud, idet hendes arbejde fyldte en stor del af hendes liv. Hun beslutter sig derfor for at hive en rum tid ud af sin kalender og rejser til Sydafrika og Indien, hvor hun leder efter meningen med tilværelsen. På sin søgen får hun en elefant som åndelig guide, hun fortæller os om sine spirituelle møder, som rækker langt ud over fantasien og vi følger hendes følelsesmæssige udvikling, hendes oplevelser og de gennebrud, hun får på sin rejse. Jeg ved, at hun ender med at blive healer og går altså ind i en art alternativ behandling, som står som modpol til hendes egentlige lægegerning. Rejsen dertil kender jeg ikke, men det er i sandhed den, jeg higer efter at læse om.

Bogen, forventer jeg, er en selvudviklingsbog på klods hold. Her handler det ikke om at suge sin egen udvikling til dig men derimod en andens, og om at drage inspiration fra de ting, hun deler ud af. Jeg tror nemlig på, at vi alle søger en form for mening med livet, hvorfor vores forskellige måder at gøre det på kan være tankevækkende og inspirerende. Jeg forventer også, at den er særdeles spirituel, en lille smule vanvittig, at hun møder både ånder og shamaner og deler ud af både sine frustrationer og sine “heureka-moments” – og jeg glæder mig.
Jeg giver en update på bogen, så snart den er læst, og jeg håber, at den lever op til mine mange forventninger.

Find bogen HER.

ENDNU EN ‘LIFE CHANGING’ BOG JEG ER I GANG MED AT GENLÆSE:
Esther and Jerry Hicks (The Teachings of Abraham):
Ask and It Is Given – Learning To Manifest The Law of Attraction.

Biblen. What more can I say. Denne bog er en af de bøger, som mange andre fortalere for Loven om tiltrækning har tyet til og som har været en kickstarter for dem. Lidt ligesom Napoleon Hills Think and Grow Rich. Da jeg første gang læse denne bog, var jeg i starten forvirret over, hvem Abraham var. Jeg troede først, at han havde en bibelsk oprindelse, og når man, som jeg, ikke på nogen måde er religiøs men derimod shopper mellem livsanskuelser og holdninger, var lige ved at lægge den fra mig. Gud ske tak og lov for at jeg ikke gjorde det. For Abraham viste sig blot at være Esther og Jerry Hicks’ åndelige guide, som er en stor del af bogens inspirerende vejledning.
Bogen runder alt inden for Loven om tiltrækning, manifestationer, vibrationer, tankernes kraft, universets virkning, din opmærksomhed mod det, du ønsker, følelsernes mulighed for at guide dig, lykke og vejen dertil. Det er en bog på 311 sider, og jeg har den på engelsk. Derfor kan den godt virke som lidt af en tætskrevet, lille mursten, dog har jeg en forkærlighed for den engelske sprog og de vendinger, som det tilbyder. Bogen findes nu engang på dansk, omend jeg har haft meget svært ved at finde den til salg. Til gengæld er den til låns på bibliotekerne og hedder: Find din indre kilde: Få dine ønsker opfyldt (Aschehoug).

Esther og Jerry Hicks er et ægtepar, som tilnærmelsesvis har dedikeret deres liv til personlig udvikling og til søgen efter mere; det man ønsker, det man drømmer om, lykken og vejen dertil. De har gennem årene udgivet et hav af bøger, som hver især behandler emner, der er inkorporeret i kapitler i Ask and It Is Given, i dybden, og som lader os forstå, hvordan vi kan gøre brug af vibrationer, tankevirksomhed, universets virkning og vores følelsers guide, hvis blot vi lytter. Netop følelserne er højsædet i næste bog, og jeg glæder mig til at blive klogere.

Men bogen her er i sandhed en bibel, som jeg gentagne gange vender tilbage til, når noget skal opfriskes, når jeg føler, jeg er ved at køre død, eller når min vej synes at være grumset og grynet, fordi jeg har “lost sight” af mit mål. Tror man på tankens kraft og på Loven om tiltrækning, vil denne bog være en øjenåbner, idet den behandler relevante emner, som vi hver især kan inkorporere i vores hverdag – hvis blot vi vil. Det handler nemlig i bund og grund om at implementere forskellige holdninger, vaner og måder at gøre tingene på, så vi kan begynde at arbejde hen mod det, der giver vores liv mening. Der en ingen, der siger, at ønsket skal være at lave banebrydende ændringer i ens tilværelse – det kan kan være, at du blot ønsker at tiltrække mere kærlighed ind i dit liv, mere frihed, større indre velvære, mere tid sammen med din kæreste eller familie – eller et nyt job. Hvad end du ønsker, tror jeg på, at både Abrahams lære og alle aspekter af Loven om tiltrækning og manifestationer kan hjælpe dig på vej.

Find bogen HER.

OG SÅ GLÆDER JEG MIG TIL AT TAGE HUL PÅ ENDNU EN GANG ABRAHAMS LÆRE:
Esther and Jerry Hicks (Abrahams lære):
Følelsernes forbløffende kraft.

Jeg har endnu ikke læst denne bog af Esther og Jerry Hicks, som blot er én mere af deres store udgivelser. Den behandler følelsernes kraft, som kan fungere som vores indre guide, og som er indikatorer på de vibrationer, som vi konstant udsender.    Derfor handler denne bog om, at få tankerne til at vibrere med samme frekvens som det, du ønsker. For gør de ikke det, vil du udsende de forkerte vibrationer og i sidste ende ikke opnå det, du egentligt ønskede. Dette er også tanke-arbejde, rigtig meget tanke-arbejde. Og det kræver noget af os som mennesker; vi skal rette vores opmærksomhed mod vores indre, vores tankemønstre og vores tankevirksomhed i dens helhed, hvilket kan være frustrerende – men også vidunderligt – når vi først får knækket vores indre kode. Jeg har forventninger til, at denne bog dykker dybt ned i tankens kraft og ned i, hvordan vi lader os guide af vores følelser, hvordan vi lærer at mærke efter og lytte til vores indre stemme. Ligeså har jeg forventninger til, at bogen arbejder med Loven om tiltrækning på følelses-niveau. Og hvordan gør man lige det? Det er det, jeg glæder mig til at udforske. Bogen kan lånes på bibliotekerne eller købes som e-bog.

Find bogen HER.

 

Jeg glæder mig umådeligt meget til udforske og genlæse disse skønne bøger og har allerede en ny læseliste fuld af inspirerende bøger til sensommeren/efteråret på vej.
Hvad skal I læse hen over sommeren? Og kan I evt. anbefale en god, inspirerende og lærende bog eller to? 

 

Dette indlæg indeholder affiliate-links. 2 thoughts on “Sommerens inspirerende læseliste: Life lessons, Loven om tiltrækning & manifestationer”

  • Seje anbefalinger, Anna. Dem vil jeg tage til mig. Jeg øver mig i loven om tiltrækning og er rigtig spændt på om jeg kan få fat på den bog du nævner, som er basis forståelsen. Den glæder jeg mig vældig meget til. Og så lyder den bog med elefanterne rigtig spændende og livsbekræftende. God læselyst. Jeg glæder mig til at høre hvad du synes om den 🙂

    • Tusind tak, Kira. Jeg håber, du kan få fat på Michael Losiers bog. Jeg ved, at den findes som e-bog 🙂
      Åh ja, den med elefanterne glæder jeg mig til, kan du tro – og ligeså til at dele anbefalingen, når den er læst <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »