Livets finurligheder & en life update

Livets finurligheder & en life update

Tiden går og klokken slår, hvorfor jeg ikke fik delt mit sædvanlige Mandagsindlæg i mandags. Undskyld! Jeg har haft hovedet et andet sted, både grundet sygdom i familien, fordi jeg har opprioriteret at pleje mine venskaber, hvilket har resulteret i lange gåture med en veninde og hendes lille, nyfødte Kamille og mange udeaftener på forskellige caféer – og fordi jeg bakser med at lave sæber. De kommer nemlig til salg på Horsens Kunstmuseum og ligeså forbereder jeg sæber en masse, da jeg skal deltage i julemarkedet på museet til december. Uhh, det bliver spændende. I min optik er det jo den perfekte ekstra kalendergave og den helt perfekte værtindegave. Lidt ligesom mine gratitude journals, hehe…

Derfor går det tjept til i hjemmelaboratoriet, hvor det efterhånden dufter helt vidunderligt. Ahh.. Og så har jeg de seneste 10 måneder erfaret, at min mor er et meget, meget rummeligt menneske. Jeg er nemlig den type, der roder køkkenet til så det ligner 3. verdenskrig – næsten bogstavelig talt. Det kan være umuligt at se bordpladen for rod, men når jeg så er færdig, og her vinder jeg heldigvis, er jeg som en tornado. Alt skal vaskes af, ryddes op, sættes på plads og tørres af – og efter en stund ligner køkkenet sig selv igen. Det er heldigvis en evne jeg altid har haft og som jeg altid har taget med mig videre.

Og den evne tager jeg nemlig med mig ind i mit næste hjem. Jeg har nemlig (endelig) fundet mig en fin lejlighed, som ligger tæt på mit arbejde, tæt på min familie og tæt på mine skønne veninder, som er fordelt ud over Horsens, Vejle og Aarhus. Det er nemt at komme frem og tilbage og alligevel er jeg tæt på alle dem, jeg holder aller mest af.

Jeg flytter nemlig ind i en dejlig lejlighed på 72 kvm med fine (lakerede!) trægulve, masser af plads og masser af muligheder. Det bliver helt vidunderligt, særligt set i lyset af, at jeg aldrig har boet så stort alene før. Mens jeg læste boede jeg altid i det billigste, hvilket gennem tiden har resulteret i, at jeg har haft mange forskellige og mange underlige hjem. Siden da boede jeg med min ekskæreste i Sønderborg, og nu er tiden heldigvis kommet til, at jeg flytter i mit helt eget – igen.

Jeg elsker nemlig at bo alene. I mit eget hjem. Med mine egne ting og ikke mindst mit eget køkken – hvor jeg rode og rydde op – alt det jeg lyster. Åh hvor jeg glæder mig. Starten af august bliver derfor travl, for der får jeg fingrene i nøglerne og jeg har planer om, at seng, toiletsager, undertøj, ekstra tøj, håndklæder, kaffe, kopper og dertilhørende kaffemaskine skal op som det første, så jeg kan overnatte i mit nye hjem.

Det er jo sådan, at jeg til den tid har boet hos min mor i knap et år. Minus 12 dage. Og det er lang tid. Jeg er glad for, at jeg ikke vidste, hvor længe jeg skulle bo under hendes tag, da jeg flyttede hjem – og modsat er jeg lykkelig for den tid, vi sammen har fået. For den har været mere end guld værd, særligt idet min far er på plejehjem og derfor ikke bor sammen med min mor, og særligt da jeg i særdeleshed har haft brug for både at finde mig selv og ikke mindst komme ud af min spiseforstyrrelse. Wow, sikke et år.

Netop det vil jeg skrive meget mere om – for det fylder i min hverdag; både tankerne herom og ligeså alle de “nye” ting, jeg oplever ved ikke at have en spiseforstyrrelse, som trak mig ned, men i stedet for have en sund tilgang til både mad og livet generelt, hvilket trækker mig helt up under skyerne. Det føles som om, jeg har gået med skyklapper på i 11 år, og jeg chokeres over, at det er min historie. Modsat er jeg stolt, fordi jeg har givet mig selv både tid og ikke mindst ro til at finde en vej ud og ligeså til at finde mig selv. Og hvilken gave det har været, trods jeg stadig møder udfordringer på min vej.

Det var en lille weekendrefleksion herfra – jeg håber, at I nyder jeres søndag ☼2 thoughts on “Livets finurligheder & en life update”

 • Kære Anna
  Hold da op hvor er du en vidunderlig og ærlig person, fantastisk så meget der sker!
  og er sket. Jeg giver dig af hele mit hjerte
  lykke i dit liv fremover.
  Tillykke med det altsammen.
  Knus Jonna
  PS: den dejlige sæbe ligger på vores badeværelse og dufter vidunderligt ✨

  • Tak Jonna, tak for dine dejlige ord og dit dejlige væsen <3 Det er skønt, at der sker så meget, og skønt at alt kan gå op i en højere enhed - også de mindre gode ting. For det er jo også dem, der gør os til dem vi er.
   Og så er jeg glad for at høre, at sæben falder i god smag. Der mange flere på vej 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »