Vitamin – og mineralrige beauty bliss balls

Vitamin – og mineralrige beauty bliss balls

Jeg laver efterhånden bliss balls i alle afskygninger; med matcha, kakao, lucumapulver og baobab, lime, citron, kokos og nu med rødbedekrystaller. Desuden er jeg begyndt at lave disse fine bliss balls med kokos i alle former og med cashewnødder i stedet for mandler, da de bliver blødere, mere cremede og bare mere lækre. Med en god portion kokos tilsat bliver de tilmed hormonbalancerende og en del af den kost, jeg finder vigtig for mit velvære – ikke kun fordi jeg lider af endometriose, men også fordi jeg generelt føler et større kropsligt velvære og mere overskud.

Læs også: En snak om endometriose & hvad du selv kan gøre for en smertefri hverdag

Rødbedekrystallerne er i bund og grund rødbedesaft, som er vakuumtørret ved lav temperatur. herved holder de på de mange fordele, som består af A – og C vitaminer samt mineralerne natrium, svovl, jern, calcium, magnesium, biotin, niacin, folinsyre og kalium. Biotin er blandt andet kendt for at styrke hud, hår og negle, mens magnesium bidrager til de proteiner, kroppen har brug for til celledeling og vækst. Desuden er magnesium vigtig for dannelsen af sunde knogler, ligesom calcium, og ydermere sørger magnesium for, at der frigives tilstrækkelige mængder af serotonin, som står for reguleringen af vores humør.

Ligeså virker kollagenpeptiderne til fordel for vores hud, du kan læse meget mere om dem lige i dette indlæg.

Vitamin – og mineralrige røde bliss balls

130 g cashewnødder, naturel
20 g kokossmør
20 g kokosolie
6 Medjool dadler
110 g kokosmel
3 strøgne spsk rødbedekrystaller
3 scoops kollagenpeptider
2 tsk stødt ægte kanel
1 tsk ægte vanilje

I din blender/foodprocessor tilsættes cashewnødder, dadler, kokossmør – og olie. Blend indtil du har en blød konsistens. Tilsæt kokosmel og blend igen til en blød masse. Tilsæt nu de resterende ingredienser og kør din blender/foodprocessor, indtil du har en god, ensartet masse.
Stil denne på køl i 10 – 15 minutter, før du former dine bliss balls.

Opbevar dem i køleskabet i en lufttæt boks. De holder som regel 2 – 3 uger, men så længe spår jeg nu ikke, de får lov at stå.

Find en forholdvis neutral udgave af disse lækre, cremede bliss balls lige her.1 thought on “Vitamin – og mineralrige beauty bliss balls”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »