Rustik, klassisk pærecrumble med mandler og speltmel

Rustik, klassisk pærecrumble med mandler og speltmel

Sommervejr kalder i den grad på sommertærte – og gerne den både søde og forfriskende af slagsen. Derfor er det tilnærmelsesvis tradition, at jeg hver sommer bager mange frugttærter – og crumbles, som kommer både familie, kollegaer og naboer til gode. Og åh hvor gør de det bare godt. Særligt en søndag under parasollen som billedet viser i dette indlæg. Denne dag blev det til en pærecrumble, og den vandt mit hjerte med det lavere sukkerindhold og den syrlige fraiche.

Jeg elsker en crumble, men jeg må indrømme, at den søde sag næsten kan blive for sød, hvorfor jeg sparer på sukkeret og serverer den med en gang creme fraiche on the side. For det er lykken; den syrlige sag ved siden af, som komplimenterer sødmen fra både crumbledej og frugt; en dejlig symbiose, som end ikke er for meget i sommervarmen.

Og hvis du, ligesom jeg, har svært ved for megen hvedemel, bliver den lige så sprød og næsten endnu mere rustik af, at der i denne opskrift er brugt speltmel – og rørsukker i stedet for almindeligt hvidt sukker.

Altså muligvis opskriften på sommerens tærte, som kan varieres uendeligt med forskellige frugter – og nu hvor det endelig er blevet rabarbersæson, er jeg heller ikke fri for at lave en sådan sag.

Rustik, klassisk pærecrumble med mandler

Sommervejr kalder i den grad på sommertærte – og gerne den både søde og forfriskende af slagsen. Derfor er det tilnærmelsesvis tradition, at jeg hver sommer bager mange frugttærter – og crumbles, som kommer både familie, kollegaer og naboer til gode. Og åh hvor gør […] Print This
Serves: 8 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

  • 150 g smør, evt.laktosefri
  • 150 g speltmel
  • 90 g rørsukker
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 50 g mandler, hakkede
  • 6 pærer
  • Creme fraiche, evt. laktosefri

Instructions

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Skyl dine pærer og skær dem i skiver, tern eller stykker – hvad end du foretrækker.
Beklæd en 28 cm tærteform med bagepapir og fordel dine pærer herpå.
Drys dine hakkede mandler over og gå videre til crumbledejen.

I en skål tilsætter du speltmel, rørsukker og vaniljepulver og bland godt.
Skær nu smør i tern, den må gerne komme lige fra køleskabet, og hælden i skålen.
Med hænderne ælter du den kolde smør ind i dejen.
Når det er gjort fordeler du dejen over pærerne og sætter crublen i oven i 15 minutter – eller indtil kanterne begynder at blive brune.

Servér den lun med creme fraiche.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »