Mandag no. 3 / Store planer, sommermad & astronautis

Mandag no. 3 / Store planer, sommermad & astronautis

Sikke en vidunderlig uge det har været. Og sikke en dejlig mandag, det er. Sommeren har for alvor gjort sit indtog og har efterladt mig med fregner på næsen og en solbrun hud. Jeg har nemlig nydt de fleste eftermiddage på terrassen med et glas kold, hjemmelavet iste, og tilmed nydt de sidste varmende stråler og en velfortjent pause. Vejret kan virkelig gøre noget ved både humør og overskud, og jeg elsker solen. Lige så meget som jeg elsker den kuldeblæste vinter, er jeg næsten alligevel overbevist om, at jeg er født under de forkerte stjerner. Jeg elsker nemlig varmen og håber, at den varer ved.

Mine dates består i denne uge (foreløbig) af…

◇ Jeg skal have fundet en symaskine, der virker. For alt imens jeg var ved at klippe mine sovemasker med lavendel til, ville undertråden ikke lege med. Øv. Jeg arbejder på sagen og håber, at jeg kan finde en, der kan klare mosten. Jagten er hermed gået ind.

♡ Vindate med min søde veninde, Frederikke. Vi catcher up ind imellem – oftest over et glas vin, og jeg håber, at solen bliver, så vi kan nyde en blød rosé i sommervarmen.

☽ Har jeg endnu en mandagsdate med min dejlige veninde, Trine. Vi skal ikke til yoga i dag, da det jo er 2. pinsedag, men jeg påtænker dog alligevel en gang sommermad.

➳ Flere x aftendates med mig selv med plads til kreative syslerier og planlægning af spændende idéer.

♡ Endnu en date i selskab med min mor. Jeg bagte nemlig en vidunderlig pærecrumble, som jeg har stillet på køl, lige klar til opvarmning, som min mor og jeg vist skal have et par stykker af til eftermiddagskaffen i løbet af ugen. Opskriften kommer snarest. Haps!


Jeg er taknemmelig for…

♡ Fredagsdates med søde veninder – med takeaway asiatisk og ligegyldig baggrundsstøj. For her, når vi alle er trætte efter en lang dag, finder de mest smukke snakke sted. Dem, der går dybt, og dem, der ind imellem også gør ondt. Og det er prisværdigt – at turde være sårbar og ikke mindst ærlig.

☽ Mit overskud og min tro på min selv.

➳ De planer jeg har for både bloggen og for Instagram. Der skal mere kød på, mere liv og mere personlighed – og jeg synes, jeg er godt på vej.

♡ Min familie. Det evige punkt i min taknemmelighedsdagbog.

☼ Solens smukke stråler. Hvor gør de mig godt. Så snart foråret rammer, mærker jeg et sus af energi og en glæde over alt det smukke. Ligesom når træerne begynder at miste deres blade og efterkåret kalder. Hver årstid er smuk på sin helt egen måde – også helt ind i kroppen.

➳ At mine krydderurter spirer. Jeg troede vitterligt, at fuglene havde spist sig gennem alle mine frø, men næh nej. Både merian, koriander og basilikum skyder så flot, at jeg overvejer at så nogle flere. Måske brøndkarse..


I sidste uge…

♡ Lavede jeg seriøs sommermad, nemlig hvide asparges med pocheret æg og hjemmelavet hollandaise. Åh! Den blev nydt på terrassen sammen med min mor – og hver vores glas rosé. Ahh..

➳ Delte jeg endnu en Mandagsføljeton, dog ikke med megen kød på, da forrige uge blev brugt på afslapning og sygehusbesøg.

☼ Købte jeg smukke, helt friske æg hos en sød kvinde i Stilling ved Skanderborg. Jeg fik et fint grønt et af slagsen med og tilmed bonus viden i form af, at blommerne er noget mere gule, idet hønsene har spist godt med græs. Dem glæder jeg mig til at lave noget med – måske pandekager eller blot en fin omelet?

♡ Jeg lavede også denne smukke salat med laks, nye, små kartofler og en up-to-date variant af den klassiske mormordressing. Ahh.. Endnu mere sommermad..

◇ Sagde jeg nej til den lejlighed, jeg kiggede på ugen forinden. Fordi der var gulvtæpper på og alt for lidt køkkenbordsplads. Til gengæld var der en stor, lækker altan – men, når man lever i et forsøgslaboratorie både på madfronten og ligeså på hudplejedelen, så skal der hverken være gulvtæpper eller for lidt plads lige præcis der, hvor “the magic happens”…

◇ Har jeg spist vanvittigt mange astronaut is. Jeg elsker sodavandsis og kan sket ikke få nok. Særligt dem jeg husker fra min barndom, hvor man skubbede colaisen ud af en lang plastikstang, har jeg en forkærlighed for. Jeg ved bare ikke, hvor jeg kan få dem.. Anyone?

♡ Jeg delte også et indlæg om intuitiv spisning og om at give sig tid til at lytte til sin krop. For det er en vigtig sag for mig, idet det har været noget af en rejse at nå hertil. Den intuitive spisning har i sandhed været en øjenåbner og ikke mindst en holdning til maden, som jeg det seneste år har taget godt og grundigt til mig.

☼ Fik jeg ikke megen sommerregn, til gengæld fik jeg masser af sol både i hoved, sind og ind ad vinduerne.


I denne uge…

☼ Har jeg kig på en tur på stranden for at få en eftermiddagsis.

◇ Skal jeg seriøst have kigget på en ny telefon. Min gamle, gråhåret iPhone 6 er vist gået på pension, idet jeg ikke kan åbne de få apps, jeg har på min telefon, da den ganske enkelt har opbrugt alle sine 12 MB (!)…

♡ Overvejer jeg at begynde at købe mere lokalt. Her ligger nogle ret søde gårdbutikker i området, som jeg gerne vil støtte. Og så er det bare lækkert med helt friske grøntsager, økologiske og hjemmedyrkede.

➳ Glæder jeg mig til at planlægge gode ting til jer. Det bliver spændende og jeg glæder mig så meget til at komme i gang.

Hvad glæder du dig til i denne uge? 

 5 thoughts on “Mandag no. 3 / Store planer, sommermad & astronautis”

 • Lyder som nogle virkeligt dejlige ting Anna….og haha sodavands is. Må indrømme at jeg er en sucker for alt med chokolade og hvis du ikke har prøvet kan man få en virkeligt lækker mælkefri is lavet på kokosnødder (kan fås i Føtex). Jeg har kun smagt den med chokolade…..den smager af bailys….og så behøves jeg ikke mere:0):0):0)

  Glæder mig pænt meget til din opskrift på pærecrumble…

  Jeg håber virkeligt at det lykkes dig at finde en dejlig lejlighed. Og køkkenplads er ALT værd. Herhjemme hos mig går jeg bestemt ikke ned på køkkenudstyr heller….det er jo blasfemi når man er afhængig af sin ugentlige portion dadel-chokokugler og andet snask…..

  Bare dejligt:0):0):0)….kan godt lide din passion for vin…det er så vigtigt at have nydelse i sit liv:0)

  • Åh jeg må da vist en tur i Føtex, det lyder a l t for godt! Tak for tip – alt med is, jeg kan tåle, modtages med kyshånd 😉 Sojaisen man kan få i Rema er også virkelig god, særligt den med vanilje. Haps! Jeg har dog skåret ned på soja p det seneste, så kokosisen skal helt bestemt afprøves 🙂
   Jeg sidder netop nu og er ved at skrive på pæiecrumblen, så den skulle gerne komme i morgen. Den er virkelig lækker, særligt med en klat creme fraiche ved siden af. Jeg var helt solgt i weekenden (forestil dig en hjerter-iøjnene-emoji her) 😉

   TAK, det tror jeg nok, det skal. Jeg gør det dog sværere for mig selv, når jeg kræver så meget; gamle, lækre plankegulve (bliver nok svært at finde), ingen gulvtæpper og mere køkkenbordsplads. Det ér nemlig bare alfa omega i et køkken! Og åh hvor jeg glæder mig. Også til at lave dadelkugler! Den portion er jo uundværlig, det ved du alt om 😉

   Nydelse er noget af det vigtigste, og godt der er plads til det. Det er livets små glæder 🙂

   Hav en vidunderlig solskinsdag, Lena – og sikke mange vi går i møde ☼

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »