DIY naturlig, intensiv & anti aging ansigtscreme

DIY naturlig, intensiv & anti aging ansigtscreme

Der er fuld gang i det lille laboratorium herhjemme. Det har der faktisk været siden, siden jeg flyttede hjem i august, og det er eskaleret med både hjemmelavede, faste urtesæber, læbescrubs og for godt to måneder siden lavede jeg denne intensivt plejende anti aging ansigtscreme.
Den er resultatet af mangt og megen research om forskellige olier, af den viden, der lå forud og af små eksperimenter, som i sidste ende skabte denne vidunderlige ansigtscreme. Og selvfølgelig af en interesse for ikke blot at lave min egen creme, men også for ganske enkelt at lave en, der faktisk virker.

Læs også: Hjemmelavet body butter

OG DET GØR DEN – VIRKER, ALTSÅ
Jeg har ikke ville lægge opskriften på bloggen, før jeg vidste, om den rent faktisk virkede. For gjorde den ikke det, ville jeg tage jer ved næsen, og det ønsker jeg ikke. Heldigvis for mig er jeg ret vild med denne hjemmelavede sag, som har gjort en forskel, idet min hud ser sundere ud. Jeg har aldrig lidt af bumser eller andre urenheder, dog synes jeg alligevel, at jeg ser færre fejl og mere smoothness.
Og det er jo godt, ikke? Jo, det er det. For mere smoothness til at understøtte en fejlfri hud er noget af det, mange kvinder går og drømmer om; et repræsentativt udseende, som udstråler sundhed og velvære. Og jeg må anerkende denne hjemmelavede ansigtscreme for dens egenskaber, som har bidraget til at imødekomme en sundere og pænere hud. Og dette er på trods, at jeg kun bruger cremen om aftenen. Den fedter nemlig en smule de første 10 – 15 minutter, indtil den er trængt godt og grundigt ind i huden, hvorfor jeg ikke bruger den om dagen, da morgenmakeuppen ikke behøver at tage for lang tid.

Som om det ikke var nok, synes jeg også, at jeg ser en reducering i de fine linjer, jeg som 29-årig er ved at pådrage mig ved øjnene. Bevares, der er virkelig ikke mange, og de er slet ikke tydelige. Alligevel kan jeg se en forskel, som jeg har svært ved at definere. Måske er det på grund af cremens udglattende effekter – eller også er det ganske enkelt fordi, at der er blevet færre fine linjer. Det er jo lidt det samme, ikke desto mindre må jeg konstatere, at den virker – og at de naturlige ingredienser holder, hvad de lover.

Læs også: Hjemmelavet bodyscrub med honning

NATURLIGE INGREDIENSER
Jeg er med tiden virkelig blevet bevist om de produkter jeg bruger og påfører min hud. For de trænger ind i hudens lag og dermed ind i kroppen. Derfor bruger jeg udelukkende naturlige, og gerne økologiske, ingredienser, når jeg laver min egen hudpleje – hvad enten det er bodybutter, scrubs eller cremer til øjne og ansigt. Det giver mig ganske enkelt en større “tryghed” i forhold til min viden om det, jeg putter på min hud – og “ind” i min krop.
For de naturlige ingredienser har så mange gode egenskaber, som vi tenderer til at overse. Selvfølgelig kan vi gå i Matas og købe os en lækker, økologisk og naturlig ansigtscreme for 350 kr., som rent faktisk ikke indeholder mange skidte sager og som holder, hvad den lover. Faktum er dog blot, at laver du denne ansigtscreme vil du have til mange portioner (som er noget så drøje i brug) for den nette sum af.. ikke særlig meget, når den deles ud.
Jeg er på ingen måde frelst, fantast eller andet, som indikerer, at jeg ikke kan bruge andet – for det gør jeg. Og i og med mine mørke rande er så frygtelige, bruger jeg ikke mineralconcealer, da den ganske enkelt ikke kan klare mosten.

HYG DIG MED DET
Om du laver det ene eller det andet, så gør det til et hyggeligt projekt. Måske et weekend eller et jeg-er-alene-hjemme-i-aften-projekt. Jeg går ofte i hjemmelaboratoriet med et podcast eller en lydbog i ørerne, fransk hyggemusik, eller hvad end det måtte være, mens jeg sysler med mine projekter. Sommetider tager det længere tid end andre, og det skal der være plads til. Hav tålmodighed med de ting, du giver dig i kast med – nogle cremer skal i fryseren, andre hvile i 30 minutter, en fast sæbe skal tørre i tre uger for at neutralisere pH-værdien og denne ansigtscreme skal sætte sig i minimum 12 timer. Uanset “ventetid” er det en fornøjelse at både hygge sig med projektet og opleve de resultater, som det giver.
Og sidst men ikke mindst er det balsam for (både hud og) sjælen. For vores indre er det en fryd, og laver du cremer eller andet godt til huden; også for vores ydre. Det er for mig helt meditativt at give mig i kast med disse små projekter, som meget vel er grunden til, at jeg elsker dem så højt.

Men nok om det, for det handler jo egentligt om den lækre ansigtscreme, som virker intensivt plejende og ikke mindst anti aging. Og som, ej at forglemme: holder hvad den lover. 

Nedenfor opskriften finder du alle de gode fordele, som de naturlige ingredienser bidrager med.

HJEMMELAVET INTENSIV ANTI AGING ANSIGTSCREME - DER VIRKER

Der er fuld gang i det lille laboratorium herhjemme. Det har der faktisk været siden, siden jeg flyttede hjem i august, og det er eskaleret med både hjemmelavede, faste urtesæber, læbescrubs og for godt to måneder siden lavede jeg denne intensivt plejende anti aging ansigtscreme. […] Print This
Serves: Ca. 40 ml Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 3.9/5
( 8 voted )

Ingredients

  • 2 spsk sheasmør
  • 1 spsk kokosolie
  • 1 tsk bivoks
  • 1,5 tsk hybenkerneolie
  • 5 - 6 dråber frankincense
  • 2 dråber lavendelolie

Instructions

I en ren skål tilsætter du sheasmør, kokosolie og bivoks.
Over et vandbad smelter du nu ovenstående ved lav varme.
Hæld nu den smeltede masse over i en lille skål og til den til afkøling i 5 – 10 minutter.
Tilsæt nu hybenkerneolie, frankincense og lavendelolie og rør godt.
Hæld din creme op i et lille opbevaringsglas/cremedåse og lad den sætte sig i minimum 12 timer ved stuetemperatur.

Din creme er nu klar til brug.

Brug den efter ren renserutine om aftenen og lad den virker natten over.

 

SHEASMØR
Stimulerer hudens naturlige collagenproduktion og modvirker og forebygger fine linjer og rynker. En økologisk sheasmør er rig på A, E – og F-vitamin samt en hel del essentielle fedtsyrer. Den virker desuden blødgørende og fugtbevarende.

KOKOSOLIE
Kokosolie er lidt af et vidundermiddel, når det gælder hud og hår. Særligt er olien kendt for at hjælpe huden til at bekæmpe og forebygge aldrende hud, fine linjer og poser der øjnene. Desuden fugter kokosolien huden rigtig godt og virker opstrømmende på huden.
Desuden kan kokosolie virke behandlende mod mildere acneudbrud, mindre hudirritationer, rødmen og hævelser, hvorved oliens antibakterielle egenskaber i særdeleshed fremgæves.

BIVOKS
Bivoksen er en helt naturlig voks, som udskilles af bier. Efter honningen er udskilt, smeltes og renten bivoksen – for at kunne bruges i cremer. Bivoksen bliver aldrig for gammel og har derfor en art ‘uendelig levetid’. Voksen indeholder store mængder A-vitamin, som modvirker rynker, fremmer en sund hud, stimulerer cellevækst, regenerering og hudens egen genopbygning. Voksen trækker ikke blot fugt til huden; den forsegler den også og former en form for hinde mod irritationer, som alligevel lader huden ånde.
Bevoks virker beroligende og blødgørende og er i sine egenskaber både antibakteriel og antiinflammatorisk.

HYBENKERNEOLIE
Størstedelen af denne mirakelolie, hvis egenskaber endnu ikke er så udbredt her hjemme, består af forskellige fedtsyrer, blandt andet essentielle fedtsyrer, heriblandt Omega 3.  Hybenkerneolien modvirker rynker – også de nye af slagsen, og særligt dem, der er forårsaget af solen UV-stråler. Derudover indeholder olien A, C – E-vitamin, og særligt A-vitamin bidrager til at modvirker rynker. Det kan A-vitamin kun gøre, hvis den blandes med essentielle fedtsyrer – og lige her opstår den magiske kombination, som opfylder de anti-aging krav, der er til denne ansigtscreme. Desuden vil du kunne se en forskel, når du bruger hybenkerneolie i den daglige hudpleje; huden får nemlig mere af sin fine elasticitet tilbage, og dermed vil du kunne se, at huden nærmest får en foryngende makeover.

FRANKINCENSOLIE
Denne æteriske olie har en heftig duft – som lidt af en blanding mellem tea tee og eucalyptus. Duften er dog ikke altoverdøvende, og den trænger hurtigt ind i huden uden at dufte af for meget. Man må hamle op med den lidt skrappe sag, for den bidrager med nogle vigtige egenskaber; den virker nemlig helende på huden, forebygger og modvirker hudens alderstegn, virker bakteriehæmmende og sidst men ikke mindst virker den hormonbalancerende. Altså lidt af en alt-i-én olie, som (også) er lidt af et vidundermiddel.

LAVENDELOLIE
Lavendel er, som I nok allerede ved, kendt for sine beroligende og afslappende egenskaber, hvilket gør den perfekt til at blande i cremer som denne, som primært bruges om natten. Men den lavendel-duftende æteriske olie har ligeså en søvndyssende effekt på mennesker, hvorfor den er god at arbejde med inden sengetid.

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »