Forfriskende & naturlig varmbrygget iste med antiinflammatoriske & sundhedsfremmende egenskaber

Forfriskende & naturlig varmbrygget iste med antiinflammatoriske & sundhedsfremmende egenskaber

Det er ikke raketvidenskab at lave din egen varmbrygget iste, tværtimod er det noget af det nemmeste at gå til, hvorfor særligt denne sag hænger ved hver eneste sommer. Og når kulden melder sig hen i efteråret, bliver den drukket blot som te, og det er lidt af en vidunder én af slagsen. Den indeholder nemlig gode råvarer, som selv indeholder en række både antiinflammatoriske og sundhedsfremmende egenskaber. Der er et hav af antioxidanter heri, som passer på vores krop og immunforsvar, og som tilmed balancerer kroppens pH-værdi.

Og så er den læskende lækker, frisk og en lille smule sød. For i stedet for at lave lemonade, som er sødet med rørsukker, er denne sødet med honning, som ligeså indeholder en lang række gode vitaminer og mineraler, som blandt andet hjælper med at regulere tarmfloraen og som forebygger infektioner.

Altså alt i alt en kombination, som ikke blot smager så engelene synger, den er ligeså god for vores helbred. Jeg laver den ofte om aftenen i en 1,2 liters tekande, hvorefter den bliver hældt på en skoldet flaske dagen efter. Herefter kan den holde sig i køleskabet et par dage, dog er den som oftest væk allerede samme dag.

Er jeg på farten hælder jeg blot i en vandflaske, som jeg tager med mig rundt, og ofte bliver den drukket sammen med både morgen – og aftensmaden. Den giver ligeså et godt skud væske til kroppen, og den nærer indefra og ud, for det er ikke kun immunforsvaret, der har godt af dens egenskaber; de er ligeså gode for både hud og hår.

Find den simple opskrift nedenfor og du vil på kort tid have den mest forfriskende og tilmed naturlige, hjemmelavede iste.

Forfriskende & naturlig varmbrygget iste med antiinflammatoriske & sundhedsfremmende egenskaber

Det er ikke raketvidenskab at lave din egen varmbrygget iste, tværtimod er det noget af det nemmeste at gå til, hvorfor særligt denne sag hænger ved hver eneste sommer. Og når kulden melder sig hen i efteråret, bliver den drukket blot som te, og det […] Print This
Serves: 4 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

  • Tekande/gryde med låg
  • Vand
  • 1 god tommelfinger-lang knot økologisk ingefær
  • 1/2 økologisk citron
  • Bladene af 1 - 2 stængler økologisk mynte
  • 2 spsk økologisk honning

Instructions

Kog passende mængde vand til din te. 
Skær ingefæren ud i tynde skiver. 
Skær den halve citron i skiver.
Massér myntebladene mellem fingrene. 

Læg enten ingefær, citron og mynte ned i tekanden eller i tefilteret.
Jeg lægger som regel citron og ingefær i selve tekanden og derefter myntebladene i filteret. 
Hæld halvdelen af det kogende vand over. 
Tilsæt honning, rør godt og hæld vand i, så den er fyldt. 
Sær filteret (evt. med mynte) ned i, sær låg på og lad teen køle af. Når det er gjort sættes teen i køleskabet, gerne natten over, og hældes dernæst på en skoldet flaske. 

OBS: har du ikke en tekande, kan du bruge en gryde med låg. 
Tilsæt blot her alle ingredienserne til gryden, rør godt så honning opløses og lad den stå at køle af – gerne med låg. Sæt den i køleskabet minimum 12 timer og hæld derefter på en skoldet flaske. 

Isteen holder sig et par dage, hvis ikke tre, i køleskabet. 2 thoughts on “Forfriskende & naturlig varmbrygget iste med antiinflammatoriske & sundhedsfremmende egenskaber”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »