Vegansk & hormonbalancerende buddha bowl uden hokus pokus

Vegansk & hormonbalancerende buddha bowl uden hokus pokus

buddha bowl

En af mine favoritmåltider er uden den mindste tvivl en buddha bowl. En sådan består i al sin enkelthed af sunde, nærende fødevarer, og i min optik skal en sådan allerhelst være vegansk. For mig klinger ordet buddha bowl helt rigtigt med en nærende, vegansk livsstil, med hormonbalance, gode vitaminer og regnbuens farver.

Denne buddha bowl er der ingen hokus pokus ved, ved er nem at bikse sammen og kræver ikke den store forberedelse i køkkenet udover at noget skal i ovnen, noget skal koges og noget skal snittes. Der er selvfølgelig mange forskellige grønne sager i, dog kan man mikse sin bowl præcis som man lyster – og alt efter hvad køleskabet byder på. Derfor får jeg ofte buddha bowl til både frokost og aften; fordi det er nemt, og fordi det er en god køleskabsoprydning, som kan præges i alle afskygninger.

TIL DENNE BUDDHA BOWL SKAL DU BRUGE FØLGENDE

Et par skiver butternut squash
Et par skiver sweet potato
Gurkemeje, spidskommen & kanel
Ca. 1/2 dl kogt quinoa
Feldsalat
Rød spidskål
3 – 4 radiser
En lille håndfuld ærteskud
1/2 avocado
Granatæblekerner
Ristede sesamfrø

FORBEREDELSE*

OVN – Skiverne af butternut squash og sweet potato lægges i en pose. Heri tilsættes en halv tsk af følgende: gurkemeje, spidskommen og kanel. Tilsæt nu en sjat god olie og rist skiverne i ovnen i ca 20 – 25 minutter afhængig af størrelsen ved 200 grader. Læg til side til afkøling. 

KOGNING – Kog quinoaen efter anvisning på posen. Sæt til side til afkøling. 

SKYL & SNIT – Alle grøntsagerne og salat. Sæt dem til side, så du er klar til at lave din buddha bowl. 

SAML – Når du skal “samle” din buddha bowl, tilsætter du blot dine grøntsager/frø, som herefter re klar til at blive serveret. 

*Du kan med fordel riste en her butternut squash og en her sweet potato og opbevare resten i køleskabet til næste dag.

 

 3 thoughts on “Vegansk & hormonbalancerende buddha bowl uden hokus pokus”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »