MIN FAVORIT ‘SUPERCHARGED’ MATCHALATTE MED KOLLAGEN PEPTIDER (V + LF + GF)

MIN FAVORIT ‘SUPERCHARGED’ MATCHALATTE MED KOLLAGEN PEPTIDER (V + LF + GF)

Hvad er en morgen uden en varm drik ved hånden? Mens du går i bad og gør dig færdig. Lægger makeup og ordner hår, nusser rundt, forbereder morgenmaden og mens du samler tankerne. Jeg har i årevis svoret til min morgenkaffe – og gerne flere kopper af den. Den er været en fast del af min morgenlige rutine, så længe jeg husker, og jeg elsker den stadig. Men jeg elsker også noget andet… Nemlig matchalatten. Denne grønne sag som er spækket med antioxidanter og som, modsat kaffen, fordeler energien mere jævnt over dagen, frem for at give en kickstart. Det er nu ikke derfor jeg drikker hverken kaffe eller matcha, for den koffein og tein der nu engang er i, mærker jeg ikke som sådan.

Det er til gengæld fordi, at jeg får en helt vidunderlig start på dagen, når den begynder med en matchalatte. Her er både smag og udseende en fornøjelse – og ligeledes er det en glæde at vide, at det jeg indtager gør noget godt for min krop og mit velvære. Matchalatten er derfor blevet en del af mine self-care rutiner, som jeg ynder at praktisere på alle tidspunkter af døgnet – bare jeg tager mig tiden til det. Derfor står jeg op, så jeg har nogle timer at løbe på (gerne så mange som tre eller fire), inden jeg skal ud ad døren. Og går jeg en travl periode i møde, er der blot endnu flere grunde til at drikke en matchalatte; den bekæmper nemlig vores stressniveau i kroppen og bidrager med en beroligende og afslappende effekt på både sind og krop.

Det er en af mine mange måder at implementere lidt self-care på i min dagligdag – ligesom jeg gerne tager mig tid til at sidde stille og roligt for enten af nyde min latte, skrive mine planer og intentioner ned for dagen i min Goal Planner, for at samle op på nogle løse ender – eller blot for at have den ekstra tid at nusse rundt i. Sådan har mine morgener set ud så længe, jeg husker, og jeg elsker dem stadig. Hver eneste dag.

Selvfølgelig akkompagneret af denne lækre, fyldige og cremede matchalatte. Som vanligt finder du fordelene ved ingredienserne nedenfor.

matchalattematchalatte

MIN FAVORIT ‘SUPERCHARGED’ MATCHALATTE MED KOLLAGEN PEPTIDER

1 tsk matcha pulver*
1/2 dl varmt (ikke kogende) vand
1 dl varmt plantemælk
1 tsk kokossmør**
1 tsk lucumapulver
1 scoop kollagen peptider
1/2 tsk vaniljepulver
1 tsk ahornsirup
Skummet plantemælk til toppen***

Tilsæt alle dine ingredienser, på nær mælken til mælkeskum, til en blender og kør på høj indstilling, til du har en cremet, lækker og skummende matchalatte. Hæld op, top med mælkeskum og slut evt. af med et drys kanel og lidt bipollen. 

* Ceremonial Grade anbefales til lattes. Den er mildere i smagen og knap så bitter.
** Opskrift på verdens nemmeste kokossmør kommer snarest. Indtil da kan du finde en god en af slagsen her.
*** Jeg bruger som regel Oatlys iKaffe, som skummer helt fantastisk. Kan jeg ikke få fat den, bruger jeg ofte en almindelig havredrik eller Alpros vaniljesojadrik (og tilsætter derfor ikke vanilje til natten).

matchalatte

MATCHA
Matcha er rig på antioxidanter, virkelig rig. Disse er så vigtige for vores krop, da de angriber de frie radikaler, som ellers kan bidrage til ældning af kroppen – både indeni og udenpå. Antioxidanterne, som vi finder i et utal af fødevarer og superfoodws, hjælper kroppen til at “holde længere”. Desuden giver matchaen et boost til din energi, som er en hlél naturlig en af slagsen. Det vil sige, at matchaens energiboost kan gavne dig hele dagen, frem for at du blot får et pick-me-up-boost, som du gør, hvis du drikker en kop kaffe. Ligeså virker matchaen som en naturlig mur mod sygdomme og bakterier og indeholder både A – og C vitamin samt jern og kalium.
Ydermere, og dette er en af mine favoritter, indeholder matchapulveret en aminosyre kaldet L-theanin. Denne aminosyre har en beroligende og afslappet effekt på både krop og sind, hvorfor matchaen naturligt vil hjælpe dig til at sænke dit stressniveau, hvis du har travlt eller meget at se til.

 

KOLLAGEN PEPTIDER
Kollagen peptider er et kosttilskud, som giver et skud ekstra kollagen til kroppen og som giver en bedre hudelasticitet, som optimerer hudens fugtighed og som modvirker rynker. det ekstra tilskud giver altså en pænere hud – og det vil jeg påstå, at at de fleste af os ser fordelen i. Kollagen peptiderne kan ligeså afhjælpe hårtab grundet alder og tilmed øge hårets vækst. Ligeså er der lavet undersøgelser, som viser, at personer, der indtager ekstra kollagen tilskud i en periode på seks måneder, fik en markant forbedring af appelsinhud. Ligeså kan kollagen peptider give færre smerter i leddene og modvirker stivhed i selv samme. Der er altså mange grunde til at indtage et skud kollagen peptider – og til at tilsætte det i din matchalatte, hvor smagen kamufleres.

 

KOKOSSMØR
Kokossmør svarer i al sin enkelthed til kokosolie, forskellen er blot, at kokossmør indeholder en hel del kostfibre, som man ikke finder i olien. Ligeså er det udelukkende sunde fedtstoffer, som vi henter i kokossmøret. Det virker antibakterielt (blandt andet mod stafylokokker og svampeangreb) og indeholder blandt andet magnesium, kalium og jern. Desuden modvirker de, i rigelige mængder, hjertekarsygdomme. ydermere kan kokossmør – og olie dæmpe appetitten og dermed virke vægtregulerende – særligt angriber de gode fedtstoffer også fedtet på maven

 

LUCUMAPULVER
Lucumapulver er et kosttilskud, som er en anelse sødt, hvorfor det vil søde matchalatten. Fordelen er blot, at lucumapulveretp har et lavt glykæmisk index, således det ikke påvirker vores blodsukker som almindeligt sukker gør. Pulveret (og frugten) er rig på betakaroten, A, B2, B3 og B5 vitamin og jern.

 

AHORNSIRUP
Jo, ahornsirup er faktisk lidt af en superfood, som tilmed er et vegansk alternativ til honning. Siruppen bidrager med en her del antioxidanter og mineraler såsom mangan, magnesium og zink, som er afgørende for immunforsvaret. Bruger man siruppen i moderate mængder, vil den kunne modvirke inflammation i kroppen, ligesom den vil, modsat almindelig sukker, vore medvirkende til at stabilisere dit blodsukker. Ligeså virker ahornsiruppen fremmende på vores hjertesundhed, ligesom dens antibakterielle egenskaber vil kunne forbedre gigt.

 

Xx og dejlig tirsdag til jer6 thoughts on “MIN FAVORIT ‘SUPERCHARGED’ MATCHALATTE MED KOLLAGEN PEPTIDER (V + LF + GF)”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »