Hormonbalancerende veganske kokos bliss balls (V + GF)

Hormonbalancerende veganske kokos bliss balls (V + GF)

BLISS BALLSBLISS BALLSBLISS BALLS
Jeg elsker bliss balls. Som I virkelig elsker. Lige siden jeg lavede mine første for længe, længe siden, har jeg med stor fornøjelse lavet dem flere gange om måneden. Selv om de kan være en bekostelig affære grundet indholdet af nødder, er de hver en mundfuld værd. Disse indeholder cashewnødder frem for mandler, hvilket, efter min mening, bidrager til både en god sødme og en dejlig blødhed. De er inspireret af en af mine yndlings Instagrammere, @leefromamerica, som i den grad har taget holismen til sig. Disse bliss balls indeholder en hel del gode sager og blandt dem er kokos rigt repræsenteret. Nedenfor har jeg skrevet lidt om fordelene ved kokos – der er mange, og de er gode.

HORMONBALANCERENDE, MAGISKE & VEGANSKE KOKOS BLISS BALLS

150 g cashewnødder, naturel
100 g kokosmel
40 g solsikkekerner
40 g afskallede hampefrø
2 tsk ægte, stødt kanel
2 scoop kollagen peptider
1 stang vanilje, korn deraf
25 g kokosolie, smagsneutral
50 g kokossmør
4 dadler

I en foodprocessor blendes de tørre ingredienser til en fin mel, hvorefter de våde ingredienser tilsættes. Rør massen til den former sig til en kugle, hæld den i en skål for sig og stil den evt. på køl, til du skal rulle kuglerne. Top med kokosmel, hampefrø og kakaonibs/finthakket chokolade.


NOTER

PROTEIN Tilsæt evt. proteinpulver til dine bliss balls for at få et skud ekstra protein indenbords. Hampe -, ris -, ærte – og sojaprotein er vegansk. Et skud med vaniljeprotein spår jeg vil være lækkert i disse.

TOPPING Top dine bliss balls med lige det, du synes, der skal være ovenpå dem. Eller endnu bedre: rul dem i din topping. Det være sig hampefrø, kokosmel, frysetørret hindbær/blåbær, guldstøv, chiafrø, kakaopulver eller hakkede nødder.

FARVE Skal dine bliss balls have en anden farve, så tilsæt da f.eks. frysetørrede hindbær, blåbær eller rødbedekrystaller. I og med at cashewnøddernes er så lyse, er det her kun dadler og kanel, der farver.

SKIFT UD Er du ikke så meget for kokosolie, så skift mængden ud med kokossmør. Kokossmør indeholder en hel del fibre og mætter derfor en bedre.

UNDLAD Undlad evt. kollagen peptiderne. Det kan du sagtens, dog bidrager de til en hel række lækre sager, som du kan læse meget mere om i dette indlæg


KOKOS

Kokos, både mel -, olie – og smør, er en plantebaseret spise, som stammer fra kokosnødden. Kokos er

… rig på fibre,
… virker antibakteriel,
holder hormonbalancen sund og afbalanceret,
… bidrager med sunde fedtstoffer, som bevarer energien på længere sigt,
… den kan erstatte smør i de fleste opskrifter
… vægtregulerende og angriber især fedtet på maven,
… og så er den helt vegansk.

Særligt evnen til at bevare en afbalanceret og sund hormonbalance har haft en stor indflydelse på , hvorfor jeg er begyndt at implementere mere og mere kokos i mine opskrifter. Sågar ryger det i min matchalatte og i min lavendellatte/moon milk, som jeg ofte drikker om aftenen. Desuden har kokossmør en helt vidunderlig smag, som ikke skal forveksles med kokosmælken. Den er cremet, blød, sød og så er den lige tilpas i smagen og bidrager desuden til nogle lækre, cremede bliss balls.

Både NØDDER og HAMPEFRØ har ligeså en positiv effekt på din hormonbalance.11 thoughts on “Hormonbalancerende veganske kokos bliss balls (V + GF)”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »