Groft mandelbrød med squash & valnødder (GF)

Groft mandelbrød med squash & valnødder (GF)

mandelbrød mandelbrød mandelbrød mandelbrød
Jeg gav mig selv fornøjelsen af at bage dette lækre mandelbrød i weekenden, hvor jeg havde lyst til et stykke med sødt på – og til at overraske min mor med et brød til hende. Opskriften gav mig nemlig to lækre “kagebrød”, som jeg har nydt et stykke af både søndag, mandag og tirsdag. Jeg elsker “kagebrød”, både da de giver lidt til den søde tand, da man med fordel kan komme smør på (ahem…) og da de er super spongy og blot bliver ved at være lækre.

Ligeså havde jeg lyst til lidt at varme mig på, for selv om weekenden bød på plusgrader, har den kolde luft ikke helt sluppet sig tag hos mig endnu. Jeg er en frossenpind uden lige, så derfor var et stykke mandelbrød med abrikosmarmelade, blåbær og en kop varm te en kærkommen hyggestund.

MANDELBRØD MED SQUASH & VALNØDDER
Opskriften er såre simpel og giver to mandelbrød, hvor du med fordel kan komme det ene i fryseren – så varer glæden ved det lidt længere.

110 g (eller 2 dl) mandelmel
285 g (eller 4,5 dl) groft speltmel
2 tsk glutenfrit bagepulver
1 tsk natron
6 tsk ægte kanel*
170 g rørsukker (eller 2 dl)
2 tsk vaniljepulver
1,5 dl koldpresset rapsolie
1 dl plantemælk*
300 g revet squash
4 æg
80 g hakkede valnødder
20 – 30 g hakkede mandler

*Jeg bruger denne. Alt efter hvilken kanel du bruger, kan den variere i smagen og dermed være enten kraftigere eller mildere. Den ægte kanel fra Cosmoveda, som jeg bruger er kraftig i smagen, hvorfor du muligvis skal regulere antallet af tsk, bruger du en mildere en af slagsen. Husk på, at der er til to brød og ikke et.
**Jeg brugte quinoamælk.

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Stil valnødder og mandler til side.
I en skål for sig blandes de tørre ingredienser.
I en anden skål piskes æggene sammen og herefter tilsættes de resterende våde ingredienser. 
Hæld nu de våde ingredienser over i de tørre og rør dejen godt sammen. Den skal gerne være lind. 
Beklæd en/to brødforme og fordel dejen heri. 
Hæld de hakkede hasselnødder over og stik dem ned i dejen med en ske. 
Pynt brødene med hakkede mandler og bag dem i 30 minutter, eller til en kniv/pind kommer rent ud af brødene, når du stikker i dem.
Lad brødene køle af og nyd dem med smør, blåbær, marmelade eller bare som de er.

mandelbrød

Velbekomme3 thoughts on “Groft mandelbrød med squash & valnødder (GF)”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »