TAKNEMMELIGHED: 15 AF MINE YNDLINGSTING I LIVET FRA TAKNEMMELIGHEDSDAGBOGENS SKRIBLERIER (DK + EN)

TAKNEMMELIGHED: 15 AF MINE YNDLINGSTING I LIVET FRA TAKNEMMELIGHEDSDAGBOGENS SKRIBLERIER (DK + EN)

Når jeg ind imellem kigger min gratitude journal igennem, støder jeg på de mest vidunderlige minder, såsom somrene sydpå og små ting som en varm kop te. Selv om vi måske ikke husker det små ting i det store billede, når vi står på den anden side af et nyt år, en ny måned eller en ny sæson, vækkes dog både sanser, følelser og øjeblikke til livs, når jeg går mine skriblerier igennem. Det er en gave at kigge tilbage på disse små ting, som har været medvirkende til at gøre mig glad – om jeg husker det på stående fod eller ej. Et øjebliks lykke behøver vi ikke at huske for evig tid; vi behøver blot at nyde det, mens det varer, for det er det, der er vigtigst. Når vi gør det, kommer lykken helt af sig selv – i små glimt, præcis som lykken viser sig. 

Her er et udpluk af nogle af de ting, jeg det forgangne år har skrevet ned i min gratitude journal – eller min taknemmelighedsdagbog. Jeg vil ikke kede jer med datoer, årstider eller detaljer omkring hvorfor, men blot fremhæve nogle af de minder, og sammentrækninger af dem, der gik igen, som i sandhed vækkede øjeblikke til live på ny. Også selvom et enkelt udpluk fremhæves nedenfor – et udpluk som markerede en ny begyndelse, som stadig vækker gode minder – også uden at kigge i min taknemmelighedsdagbog.

En ting, jeg først opdagede efterfølgende, var, at langt de fleste daglige punkter i min gratitude journal ikke kommer af materialisme; at jeg har købt eller fået noget, med mindre det har været en betænksom gave, som har haft stor betydning. Dét er noget, jeg i høj grad bider mærke i – netop fordi taknemmelighed handler om at vende blikket indad og sætte pris på det, du har, eller det du er i stand til. Namaste herfra, tak for kroppens (og i særdeleshed sindets) visdom.

 

Billedresultat for citationstegnSøndag den 21. maj 2017: “Jeg har trykket på “send” og dermed afleveret mit speciale. Jeg er taknemmelig for min lange gåtur i solens varme ved vandet og for, at jeg med god samvittighed kunne smide mig græsset med en selvvalgt bog. Ro.

 

15 AF MINE YNDLINGSTING I LIVET FRA TAKNEMMELIGHEDSDAGBOGENS SKRIBLERIER

At spise friske, lokale og veltilberedte grøntsager.

At byde velkommen til en ny grøn plante, som hjælper til at rense luften i hjemmet.

Vågne op til fuglekvidder på en solskinsmorgen.

En kop varm, nærende te med ingefær og citron eller en vegansk non-coffee latte.

Læse inspirerende bøger – under et tæppe i sofaen i den kolde tid (med sneen dalende ned udenfor vinduerne) eller på en bænk i en park, hvor solen kysser mit ansigt.

Farven og formen på de smukke tomater jeg finder, når jeg rejser sydpå – og den følelse, der følger med, når jeg ved, at jeg vil hjem at lave capresesalat med fødevarer så friske.

En yoga session fokuserende på at åbne mit hjerte og mit bækken.

At opleve historiens vingesus, hvor end jeg rejser hen i Europa.

Små, daglige pauser, som tillader mig at reflektere og over min dag, mine mål og mine intentioner. Og på blot at nyde nuet.

At tilberede et dejligt måltid til en jeg holder af.

At give en gave, som er nøje udvalgt af hjertet.

Når jeg kravler under frisk og rent sengetøj om aftenen.

Glæden ved at se frem til noget planlagt: en rejse fyldt med kultur, en dag med en jeg holder af, en ferie, et kaffemøde med en veninde eller blot at begive sig ud i noget nyt og drage inspiration.

Min taknemmelighedsdagbog som jeg fører hver eneste dag.

Når en ny sæson nærmer sig og noget nyt opstår – eller når noget har brug for hvile for at kunne blomstre igen.

TAJNEMMELIGHED

When I sometimes go through my gratitude journal and the things I have written during the past years, I come across these small things that make up an everyday life. Even though we might not remember these small things, they give life to our senses, our feelings and the moment comes alive. A moment of gratitude – or a moment and a glimpse og happiness – is not something we are obliged to remember forever – but obliged we are to enjoy this precious moment as a glimpse of what it is: happiness. The most crucial part of our well-being, the moments that make up a life; even if we donate remember them all. 

I have handpicked a few of these moments. As you can tell, they are not made of money, acknowledgement or outer influence, but of gratitude for what is and for what comes. I won’t bore you with dates or season, but simply enhance some of these precious moments that truly made it real once again. 

Eating fresh, local grown and well-prepared vegetables.

Letting a new, green plant into my home to clear and freshen the air and up on the oxygen levels.

To wake up to singing birds on a sunny morning.

A cup of warm, nutritious tea with ginger and lemon or vegan non-coffee latte.

Reading inspirational books – under the blanket in the sofa or on a bench in a park with the sun kissing my head.

The colour and shape of the great tomatoes I find when traveling to the South of Europe – and the feeling when knowing I’m going to make a wonderful caprese salad.

A yoga session focusing on opening up the heart and pelvis.

Exploring the breath of history somewhere in Europe.

Small everyday breaks to reflect upon my day and what my goals and intentions are. And to just enjoy the now.

Preparing a delightful meal for someone I cherish.

The act of giving something that is carefully selected by heart.

Crawling under fresh and clean linens.

The joy of looking forward to something planned: a culture trip, a day with a loved one, a vacation, a rendezvous with a sweet friend or merely doing something new and soak up the inspiration.

My gratitude journal which I do every single day.

When a new season appears and something new is on it’s way – or something needs to rest before it is able to bloom again.2 thoughts on “TAKNEMMELIGHED: 15 AF MINE YNDLINGSTING I LIVET FRA TAKNEMMELIGHEDSDAGBOGENS SKRIBLERIER (DK + EN)”

 • Kære Anna
  Jeg er så glad for min Taknemlighedsbog
  Hver dag når jeg skriver, lidt eller meget, så
  Tænker jeg på dig ✨
  Vil ønske du får solgt nogle.
  Den er så fin Knus Jonna

  • Kære, søde Jonna,
   Hvor er jeg glad for, at du får den brugt – og at du er glad for den <3
   Tak for de søde tanker :-*
   Knus herfra

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »