Vegansk broccolisuppe

Vegansk broccolisuppe

broccolisuppevegansk broccolisuppe
Hvad er mere indbydende end en god, fyldig og varmende suppe, som slukker kulden her i den nyankomne vinter? I starten af hvert efterår begynder jeg at se frem til at lave lækre, lunende super, som holder os varme og som byder på masser af grøntsager, dejlige krydderier og ikke mindst farve. For man spiser både med gane og øje og helst skal maden behage begge dele.

Da jeg var til yoga sammen med min dejlige veninde Trine i mandags, havde jeg forinden lavet denne broccolisuppe. Hun bliver udsat for lidt af hvert hvad angår madeksperimenter og tager altid gerne fra som prøvekanin. Noget af det som er særlig dejligt efter en god gang yoga er, når maden ikke er for tung, hvorfor en suppe er fremragende om mandagen. Før hen har jeg lavet blandt andet denne og ligeså denne lækre daal med kokosmælk og hokkaidogræskar. Denne gang havde jeg dog to broccolihoveder, som jeg gerne ville have brugt, hvorfor denne simple suppe blev til.

VEGANSK BROCCOLISUPPE

3 spsk god olivenolie
3 fed hvidløg
1 rødløg, finthakket
2 stængler friske salvieblade, finthakket
2 store broccoli, skyllet og skåret groft
1,5 kg bagekartofler, renset og skåret
To terninger grøntsagsbouillon
1 liter vand
5 – 6 dl plantemælk (mandelmælk giver en god sødme, soja en større fyldighed, men hold dig fra havre)
1 tsk chiliflager
Salt & peber

TOPPING

Ristede græskarkerner
Sojayoghurt

SÅDAN GØR DU

Pres eller hak dine hvidløg fint og tilsæt dem til en stor gryde sammen med olivenolie, salvie, chili og rødløg. Lad det hele blanchere ved medium varme, indtil løgene er smågennemsigtige. Tilsæt kartoflerne og lad dem brune med nogle få minutter. 
Tilsæt broccoli (skær endelig det yderste af stokken af og tilsæt resten; her sidder de fleste vitaminer nemlig), bouillonterninger og dæk til med vand. Lad det hele småkoge i ca. 15 – 20 minutter til grøntsagerne er møre. 

Rist nu græskarkernerne på en mediumvarm pande til de begynder at poppe. Tag dem af, sæt til side og lad dem afkøle. 

Med en stavblender blendes de nu til en homogen, tyk suppe. Tilsæt nu plantemælk, rør godt og hold suppen varm. Smag til med salt og peber og servér med sojayoghurt og ristede græskarkerner. 

vegansk broccolisuppe1 thought on “Vegansk broccolisuppe”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »