Luksus havregrød med æblekompot & knasende topping

Luksus havregrød med æblekompot &  knasende topping

Jeg har alle dage elsket havregrød. Til morgenmad, frokost og selv til aftensmad, akkompagneret af en varm kop te med honning. Eller som min veninde plejer at sige: “du drikker honning med te”… Og det gør jeg nok, for min søde tand stilles ikke altid af chokolade eller kage. Der er derfor ikke sparet på sødmen i form af toppings ovenpå denne havregrød, for jeg elsker det. Det er balancen, der taler; balancen mellem sødt og neutralt, måske en anelse salt, som havregrøden kan være.

Luksushavregrød knasende toppingLuksushavregrød knasende topping
Min morgenmad har altid været mit vigtigste måltid på dagen. Det er her, jeg henter min energi, i selskab med en kop kaffe, selvfølgelig, som lægger bunden for en sprudlende dag og for et hoved, som fungerer helt og aldeles optimalt. Jeg kan tydeligt mærke forskel på de dage, hvor morgenmaden er blevet sprunget over, fordi jeg ganske enkelt ikke har været sulten, og de dage, hvor jeg får kørt et godt måltid ned. Jeg er mindre træt og mere fokuseret, hvorfor morgenmåltidet prioriteres højt.

Min morgenmad bestod altså i dag af denne luksusudgave af en havregrød, hvor luksussen består af de knasende, søde hasselnøddekerner, som først er let ristet, så de smager dejligt nutella-agtigt. Udover det har jeg toppet havregrøden med en hjemmelavet æblekompot med vanilje, som er en himmelsk mundfuld – ikke blot på havregrøden men ligeså på skyr, yoghurt og bare i sig selv – med granatæblekerner, som jeg elsker til op over skyerne og me hampefrø, som tilfører grøden både protein og gode fedtstoffer.

Opskriften (til en) på havregrøden finder du her, og som altid er det dejligt nemt at gå til.

LUKSUS HAVREGRØD MED ÆBLEKOMPOT & KNASENDE TOPPING

1 dl havregryn*
Vand
Plantemælk**
1 knivspids salt
1 tsk. kokosolie, smagsneutral
(hav evt. denne del klar ved at blande ovenstående inden du laver toppings)

KNASENDE TOPPING

50 g hasselnøddekerner
1 tsk. Naturlig’ plantesmør
1 tsk. honning (eller ahornsirup***)

ANDEN TOPPING
Æblekompot med vanilje
Hampefrø
Granatæblekerner

*  Glutenfri, efter behov.
** Eller almindelig mælk, hvis du kan tåle det.
*** Brug ahornsirup for vegansk version.

Luksushavregrød knasende topping
Start med den knasende topping, den skal nemlig køle af.

  • Varm en pande op ved medium varme og hæld hasselnøddekernerne herpå.
  • Sving dem godt rundt, så de bliver varme på alle sider.
  • Når de begynder at dufte og deres skaller begynder at falde af af sig selv, tager du dem af varmen og lægger dem i et viskestykke. Her gnides hasselnøddekernerne mod hinanden, og du piller dem fra, hvor skallen er kommet af. Er der nogen tilbage, kan du gnide dem lidt med fingrene, for at få de sidste af.
  • Rengør panden for rester, hæld hasselnøddekernerne tilbage og lad varm igen panden op ved medium varme.
  • Tilsæt plantesmør og honning/ahornsirup og rør godt rundt. Når hasselnøddekernerne, plantesmør og honning/ahornsirup er blandet godt og begynder at karamellisere, tager du hasselnøddekerner af varmen og spreder dem ud på et stykke bagepapir til afkøling – få gerne karamelmassen med.

Nu til havregrøden, som er lige til.

  • I en kasserolle blandes ingredienserne (bland dem evt. aftenen før eller samme morgen, så bliver grøden mere cremet)
  • Sæt kasserollen over ved medium varme og rør godt, mens grøden laves.

Anret nu grøden med æblekompot, din knasende, lækre topping samt med hampefrø og granatæblekerner.

TIP: Lav evt. en stor portion afskallede hasselnøddekerner, når du alligevel er i gang. Du vil ikke fortryde at have dem liggende i skabet til en eftermiddagssnack – blandet med tranebær og cashewnødder. Det er simpelthen så lækkert.

Luksushavregrød knasende topping

Bon appetit & rigtig dejlig søndag!Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »