Kvalitet over kvantitet – favoritter til hjemmet

Kvalitet over kvantitet – favoritter til hjemmet

1// Georg Jensen bestik, 4 dele, Pyramide 2// Royal Copenhagen, Flora højhanks – og underkop 27 cl, magnolia
3//
Aiayu sengetøj, 140 x 200 + 60 x 63, farven Oxford 4// Poul Henningsen + Louis Poulsen bordlampe, PH 3/2
5// Royal Copenhagen, Flora skål 50 cl, guldregn 6// Luigi Bormiolo Atelier Riesling hvidvinsglas
7// Eva Trio, sauterpande i kobber, 24 cm 8// Elvang Luxury Plaid, 100% baby alpakauld, farven creme
9//
Alessi elkedel, blankpoleret stål, hvid 10// Georg Jensen Barbry bakke

Som jeg har skrevet om tidligere, har jeg de seneste år købt kvalitet frem for kvantitet, for ganske enkelt at bringe mere kvalitet ind i min hverdag. Og garderobe. Og køkken… At bringe genstande, der holder, ind i mit hjem giver mig en langt større tilfredshed, end hvis jeg anskaffer mig noget halvt-så-godt. Dermed skal jeg ikke gøre mig til dommer over, hvad der er godt, for som Immanuel Kant så fint skrev i sit værk om smagsdommen fra 1790, har mennesket hver sin særegne  æstetik og smag, hvorfor denne dom kun følger det enkelte individ. Smag kan ikke genereliseres, og alligevel samles vi ofte om noget så skønt som musik, kunst og andre betagende oplevelser, som bringer en værdi ind i vores liv. Ligeså samles mennesker i flok for at hylde designklassikere såvel som nye designs, og sammen skaber vi en art fælles dom over, hvad der er skønt – og hvad der er uskønt.

Der var dog en gang, hvor min smag var væsentlig anderledes. Knap så insisterende og tilmed en smule ligeglad. Ligeglad med kvaliteten, holdbarheden, sammensætningen og æstetikken. Og alligevel har æstetikken altid haft en indflydelse, den er blot blevet større og har fået mere magt med årerne. Det er mundet ud i mantraet “kvalitet over kvantitet”, for engang var det forskelligt fra nu; dengang var mere tilnærmelsesvis bedre end lidt; mere gav større frihed i forhold til køb af mangler; fordi jeg ikke otte mange krav. Vi prioriterer alle vores ønsker på forskellig vis. Nogle vil hellere ud at rejse end at give lige de ekstra hundrede kroner for en elkedel, et tæppe og pander i dyre domme (hvilket jeg fuldt ud forstår), mens andre prioriterer basen højt – eller garderoben. Vi prioriterer forskelligt – og fred være med det. Min prioritet i år gælder mit hjem, hvorfor jeg har fundet nogle favoritter, som står på min ønskeliste. Måske får de lov at stå i flere år, måske får de lov til at stå der blot et enkelt. Det må tiden vise; i al fald er jeg indstillet på, at mit hjem skal opprioriteres.

Det er lidt som med et godt outfit: det er ikke nødvendigvis bukserne, blusen eller jakken der gør det; det er de accessories, du bærer til. Kvalitet over kvantitet. Sådan har jeg det med det hjem, jeg skal til at skabe; her er det detaljerne, der kommer til at gøre hele forskellen, for møblerne er nogenlunde på plads – og jeg glæder mig ind til benet til at sysle med indretning og ikke mindst billeder!

Hvordan har du det med indretning? Er det kvalitet over kvantitet, eller hellere gøre det til fornuftige priser og dermed have mere råderum til at rejse for? Er det sofaen og spisebordet, der gør forskellen for dig? Eller er det pynteting, billeder, minder og detaljer, der udgør dit hjem? Jeg vil elske at få et indblik i holdninger til dette, fordi jeg har så stærk en holdning til, at jeg hellere vil have lidt men godt og dermed, mens hjemmet opbygges, undvære noget andet…
Dejlig torsdag til dig!Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »