Productivity: How To Stay Productive & Keep Up With Inspiration (DK + EN)

Productivity: How To Stay Productive & Keep Up With Inspiration (DK + EN)

ENGLISH VERSION BELOW

OMGIV DIG SELV MED LIGESINDEDE
Når vi sidder alene eller arbejder alene, tenderer vores inspiration til at dale – og ligeså gør vores produktivitet. Hvorfor? Fordi vi har brug for nye input, hver dag. Vi skal ud at søge vores inspiration – det er ikke nok blot at sidde bag skærmen og få tingene serveret ud fra søgeord, trods det sommetider kan hjælpe. Intet er mere inspirerende som en god samtale med en, der inspirerer dig og vice versa. En der kan relatere til dine tanker, en der stiller de rigtige spørgsmål og en der hjælper dig med at tænde din gnist. Inspiration leder til mere produktivitet, i al fald for mig, hvorfor det altid er en øjenåbner at tale med mennesker, som er lige så idérige som jeg selv – og som har lige så snørklede hjerner.

SØG INSPIRATION ANDRE STEDER
Vi skal ud af vores (comfort) zone og søge vores inspiration andre steder, end hvor vi normalt finder den. Leder vi de samme steder, taler med de samme mennesker og omgiver os i de samme omgivelse er chancen for, at din inspiration og dermed din produktivitet vil dale. Vi har brug for ny inspiration og denne skal sommetider findes i noget, vi normalt ikke vil gøre. Vi skal så at sige udfordre vores syn, vores æstetik, vores opfattelse og vores læringsevne ved at opsøge noget andet. Dette andet behøver ikke at relatere sig til det, du beskæftiger dig med til daglig; i realiteten er det sundt, hvis ikke det gør. Tag for eksempel ud at løbe på skøjter for at udfordre din balance, tag i botanisk have for at udfordre dit syn på tingene eller blot din æstetik, meld til til et netværk af professionelle (eller ikke-professionelle) eller tag udfordringen op og lær et nyt sprog – om det så blot er på begynderniveau.
Dine muligheder er endeløse og kun du kan finde ud af, hvad du kan have godt af for at udfordre din inspiration. Så snart den er udfordret vil din produktivitet ligeså øges.

AROMATERAPI
Nogle kan måske ikke ligefrem relatere til aromaterapiens verden, hvilket er forståeligt, hvis ikke interessen har været der. Ikke desto mindre advokerer jeg for aromaterapiens muligheder, idet den kan åbne op for ny inspiration ved at stimulere vores sanser. Hvis du derimod er bekendt med aromaterapi, vil jeg vædde min højre arm på, at du kan nikke genkendene til den stimulering, der opstår i mødet mellem dufte og sanser. Olierne kan fungere som hjælpende hænder i form af øget fokus, et afslappet sind, energi og en her del andre tilstande.
Næsten ligegyldigt hvad dine behov er, tror jeg på, at aromaterapien kan hjælp dig i den rigtige retning.

Prøv for eksempel appelsinolie for at give din energi og din motivation et boost. 
Pebermynte og basilikum for at øge dit fokus og din koncentration. 
Cedertræ til at komme ned i gear efter en lang dag. 
Eller lavendel til at afslappe dit sind. 
Brug en diffuser, som selv spreder duftene, en olielampe eller lav dine egne duftpinde, som står i olie og spreder de gode dufte, som vækker sanserne. Du kan også blande en æterisk olie med en spiseske mandelolie, som derefter smøres på hals og håndled.

Vores sind skal selvfølgelig stimuleres, og sommetider kan aromaterapien hjælpe os ved at aktivere sanserne, således der opstår nye tanker og nye følelser, som lægger op til en anden tankegang end vores vante. Jeg bruger ofte aromaterapi i form af duftlys eller duftpinde når jeg mediterer og dyrker yoga – og ligeså når jeg sidder og udarbejder projekter.

Læs også: Aroma Therapy: Friday Night Face Steam

productivity

MÅLSÆTNING OG TO-DO’S
Skriv gerne både dine mål og dine to-do’s ned. Dine mål for året, for måneden og for ugen og dine to-do’s for dagen – og måske endda for ugen også. På denne måde nedbryder du dine store mål i små, hvilket er mere overskueligt. Dine målsætninger kan du omtale som intentioner. For nogle er det mere håndgribeligt og dermed mere “menneskeligt”. At have en intention kan være mere inspirerende og mere overskueligt.
Skriv gerne dine to-do’s for dagen ned aftenen før, således du er klar til at tage fat på din MIT (most Important Task), når du er klar til at gå i gang med dagens gøremål. Ved hjælp af dette lille trick giver du dig selv et forspring, som du vil tanke dig selv for senere på dagen.

Læs også: Mine intentioner for 2018

VÆR AKTIV
Om du trives med at gå en lang tur, løbe en kort eller smutte en tur i fitness, elsker din krop dig for, at du holder den i gang. En aktiv livsstil supporterer blodomløbet, dit iltoptag og ligeså udløser det endorfiner, som booster dit humør og din positivitet. Ligeså booster aktiviteten dit energiniveau og vil tillade dig både at holde trit med din produktivitet og endda øge den. Endvidere har dit sind behov for et afbræk, hvilket en aktiv livsstil kan danne rammen for.

DRIK VAND
Vi har alle lagt øre til trommen omkring vores vandindtag i mange år, hvorfor der blot er en større grund til at begynde at drikke mere vand. Vi skal i gennemsnit gerne drikke 1,5 – 2 liter vand om dagen, da det hydrerer vores krop og vores hjerne. Ligeså regulerer det vores blodsukker, så vi ikke crasher midt på dagen – forudindtaget at man indtager en sund og varieret kost også.

STRÆK DIN KROP UD
Om du sidder bag en computer i din dagligdag, eller om du udfører et aktivt stykke arbejde, har din krop behov for at blive strukket ud nogle gange om dagen. Jeg starter som regel min dag med et par solhilsener for at sætte gang i blodgennemstrømningen og for at få transporteret noget ilt gennem min krop. Blodomløbet strømmer ikke blot i kroppen, det har stor indflydelse på vores hjerne også, hvorfor de populære hovedstande (Sirsasana) i yogaens verden forøger dit blodomløb til hjernen også. Ydermere vil nogle få minutters udstrækning hver tredje eller fjerde time gør din krop og dit sind godt; her kan dy strække din nakke og skuldre for at løsne op, dine arme, ryg, lår og ben for at føle dig mere lettet.
Du behøver ikke meget andet end et gulv for at udføre nogle stræk, og er du ikke til det, findes der et hav af øvelser, som kan udføres på både stol og bord.

EN SUND & VARIERET KOST
Det er meget forlang, men spis dine 600 gram frugt og grønt hver dag. Sommetider kræver det blot lidt ekstra grønt på tallerkenen om aftenen, et par gulerødder, tomater og et æble i madpakken og et mellemmåltid eksempelvis bestående af agurk – og selleristænger og lidt peanutbutter. De 600 gram frygt og grønt hver dag vil hjælpe dit immunforsvar til bedre at kunne bekæmpe vira, bakterier og infektioner og ligeså holde din krop og dit sind sundt. Selvfølgelig skal du følge en sund og varieret kost, husk dog blot at tillade dig selv at spise et stykke kage, en croissant og et rundstykke, lidt chokolade, eller hvad du er forfalden til, for at holde en sund balance. Derved undgår du ligeså at leve restriktivt – det har jeg prøvet, og det er ikke sjovt.

Læs også: Vegan Stuffed Hokkaido Pumpkin

productivity

SURROUND YOURSELF WITH LIKE-MINDED PEOPLE
We all know the drill when sitting alone; sometime our productivity is on the low given our lack of inspiration. Why? Because we need new input in our everyday life. It’s not enough sitting behind the screen searching for inspiration in order to keep up with our productivity; we need to get out there and search for it in real life.
Nothing like a good, inspirational and deep conversation with like-minded people, who relates to your ideas and ignites your fire, will keep your mine inspired. Once your inspired, you’ll instantly find your way back to getting productive.

SEEK INSPIRATION ELSEWHERE
Get out of your (comfort) zone and seek inspiration somewhere else. Get out of your office/home and go somewhere new, or try something new. What you do or where you go doesn’t have to be related to what you do. Maybe you want to go ice skating to challenge your balance, go to a botanical garden to get a different perspective, attend a network of professionals (or non-professionals) to meet new people or learn something new, or maybe you want to take on some language lessons in order to learn a new language. The possibilities are endless, you just need to figure out what to do in order to challenge your inspiration. I promise you, it will enhance your productivity.

AROMATHERAPY
Some of you might not be able to relate to this, given the world of aroma therapy is not for everyone and that’s perfectly fine. But if you are familiar with aroma therapy, I’d bet you’ll be able to relate to the mind stimulation that essential oils can give us. Some of these oil are a happy helper for us to focus and other are works wonders in regards to calming our minds. Whatever your needs are, I believe that aroma therapy can help you.
Try out orange oil in order to boost your energy and your motivation. 
Peppermint and basil works wonders for your focus and your concentration.
Cedarwood to wind down after a long day. 

Or lavendar to clear and calm your mind.
Use a diffuser or mix a few drops of the oil with a tbsp of almond oil and rub it onto your wrists and neck.

Read also: Aroma Therapy: Friday Night Face Steam

GOALS & TO-DO’S
Write down your main goals for the year and keep a to-do list that you do the night before. When you are ready to work, the last thing you want is to create an overview and scribble down your to-do’s for the day. By doing the list the night before, you will get ahead of yourself and be ready to get going with your MIT.

Read also: My Intentions for 2018

BE ACTIVE
Wether you like to go for a long walk, a jog or to hit it in the gym, your body loves when you are active and moving. It supports your blood circulation, your oxygen level and releases endorphins that will boost your mood and your positivity. Likewise activity will boost your energy level and allow you to get that productivity going. Moreover your mind needs a break and a boost which an active lifestyle supports.

DRINK WATER
Of course your water intake depends on how active you are, but we should generally drink between 1,5 – 2 liters of water every day. Drinking water does not only hydrate your mind and your body, it too regulates your blood sugar so you wont crash in the middle of the day – presuming you are sticking to a balanced diet as well.

STRETCH
Wether you are sitting behind the computer or you are doing active labour, your body needs to be stretched a couple of times during the day. I usually start out my day with a few sun salutation in order to let my blood flow and in order to get some oxygen through my body. Your blood circulation regards your brain as well, why the popular head stands (Sirsasana) in yoga will provide your body with even more blood. Moreover use a few minutes every couple of hours to stretch your body; your neck, your shoulders, your arms, your back, thighs and legs. You don’t need to mingle around on the floor in order to do so; you can use a chair or a table.

KEEP A HEALTHY, BALANCED DIET
Eat your 600 grams of fruits and veggies every day. They will provide you with energy, with vitamins and minerals that are crucial to your health. 600 grams of greenies every day will help your immune system fight virus and bacteria and keep you healthy. But… Of course you need to keep a diet that you can handle, why you should allow yourself to indulge in a piece of cake, some chocolate or some other sweets once in a while – or a small amount every day.

Read also: Vegan Stuffed Hokkaido PumpkinSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »