Grøn superjuice som din hud vil elske

Grøn superjuice som din hud vil elske

Grøn superjuice
Jeg har førhen ejet en juicemaskine fra Magimix, som jeg elskede. Altså, når jeg havde en opvaskemaskine. Da jeg flyttede i en lejlighed uden, besluttede jeg mig for at sælge den, da jeg syntes, den var bøvlet at gøre rent; særligt ingefær, som jeg næsten altid kommer i mine juices, hang fast i truslen og var svært at få “hevet ud”. Da jeg så endnu engang flyttede (til en lejlighed med opvaskemaskine!), begyndte jeg at savne min juicemaskine, hvorfor jeg købte en ny fra Philips sidste år. Og tak og gudskelov for det. Jeg elsker den og alt det sunde, grønne, den spytter ud til mig gang på gang.

Selv om det kan være en dyr affære at juice, prioriterer jeg det nu alligevel højt og laver juice som minimum en gang om ugen. Det kommer der alle mulige sjove kombinationer ud af, men en af dem jeg dog alligevel vender tilbage til er min grønne superjuice. For hvem vil ikke gerne drikke en grøn drik spækket med vitaminer? Endda en super en af slagsen? trods juicen helst skal drikkes indenfor to dage, ryger der gerne 1/2 liter ned, da jeg altid laver minimum en liter. Derfor er det aldrig svært for mig at få drukket det, jeg laver – det nydes i stor stil og det bliver da også til et par glas om dagen.

Ligeså bruger jeg ofte juicerne, hvis jeg har frugt og grøntsager, som i den grad nærmer sig deres udløbsdato. Alt fra squash til citroner bliver brugt – måske kartofler er lidt for underligt, dog kommer der som regel noget ud af det, jeg kan bruge; om ikke andet så i suppe som en slags bouillon. Det er en alletiders måde at undgå madspil på, det giver luft i køleskabet og energi til hjernen. Win win, I must say…
Desuden køber jeg udelukkende økologisk, særligt når jeg skal juice og når jeg spiser noget med skal.

Mine juicer forsøger jeg at lave, så de er sammensat efter at gavne noget bestemt; lige som her, hvor juicen gerne skal give huden både mere glød, udståling og et boost, som din hud vil elske. Juicen her hjælper altså ikke kun på udstrålingen; den vil ligeledes virke forebyggende på aldringstegn som rynker og ligeså reparerer den din hud indefra.
Selvfølgelig skal man, ligesom med alt andet, ikke forestille sig at juicen hjælper eviggyldigt, hvis blot den bliver drukket en gang om måneden. For at få fuldt udbytte af juicens egenskaber bør man indtage den jævnligt, hvis ikke dagligt, hvilket kan give udfordringer både på tid og på økonomi, da det ikke er billigt at juice.Dog skal man ikke kimse af virkningerne, for selvfølgelig har det samme effekt som en sund og varieret kost – tilsat lidt ekstra.

Det kan være svært kun at lave en juice med ét bestemt formål, for både grøntsager og frugt er rige på forskellige egenskaber, som gavner så dejligt meget. Derfor skal du ikke være bange for at kaste dig ud i at lave en juice, til trods for du ingen opskrift har. Sommetider skal man bare prøve og smage sig frem – det er netop det, jeg har gjort med denne grønne superjuice, som har så mange goder – dem finder du nedenfor, men først en opskrift.

Grøn superjuice

GRØN SUPERJUICE (1 liter)

4 økologiske æbler*
2 store håndfulde økologisk spinat
2 økologiske agurker
4 stængler økologisk bladselleri
1 tommelfinger** økologisk ingefær
1 økologisk citron uden skal

Skyld dine frugter og grøntsager grundigt. Halver evt. agurker og bladselleri. Juice det hele i din juicemaske og opbevar på køl i en lufttæt flaske. Drik gerne din juice indenfor 2 døgn for at få mest muligt ud af vitaminerne.

* Jeg bruger helst Royal Gala, hvis jeg kan finde dem økologisk, da de har en perfekt balanceret smag mellem både sødme og syrlighed.
** Yes, både i længde og bredde.

 

Nu til lidt facts og bonusinfo som lovet – måske du kan vende tilbage til disse, næste gang du skal juice. Det gør jeg som regel, da det sommetider kan virke overskueligt at hive det hele frem. Dog er jeg overbevist om, at ikke kun vores hud men ligeså hele vores krop og vores hjerne har godt af alle disse egenskaber. Der findes selvfølgelig mange flere, dog har jeg valgt her at fremhæve dem, som din hud netop vil elske.

ÆBLER indeholder antioxidanter, som forhindrer din hud i at hældes hurtigere. Derfor kan man tilmed påstå, at det hjælper på forebyggelsen af rynker. Desuden forebygger det mod skader i hudens væv, hvorfor det æbler er medvirkende til at oppe din udstråling.

SPINAT er rig på K vitamin, som er lidt af et vidunder for dine knoglers helbred. Spinat indeholder ligeså et overflod af jern, som også hjælper på din hud og som er essentiel for produktionen af røde blodceller i kroppen. Desuden indeholder spinat C vitamin, som har indflydelse på kroppens immunforsvar og derfor beskytter mod bakterier og vira, og E vitamin, som beskytter kroppens celler mod nedbrydelse fra skadelige stoffer fra fedtstofskiftet. Ydermere indeholder spinat mineralet mangan, som, sammen med C og E vitamin, fungerer som gode antioxidanter for huden og for at holde frie radikaler væk. De frie radikaler er blandt andet kendt for at at have en kedelig indflydelse på huden, som gær den livløs at kigge på. For mange frie radikaler er altså lig med minus glød. I øvrigt er mangan kendt for sine gode egenskaber i forhold til udviklingen af brusk, knogler og led.

AGURK er rig på silica, som vi alle sikkert kender fra de nærmest kult Silica piller, som blandt andet fås hos Matas. Silica er kendt for at styrke hud, hår og negle – og for at optimere hudens glød. Desuden indeholder agurk rigelige mængder vand, som holder din hud hydreret, som også har indflydelse på hudens udseende. Derfor er agurker ikke blot vigtige at tilsætte i juices, som hjælper huden på vej; det er ligeså vigtigt at drikke rigeligt med vand i løbet af dagen.
Agurkejuice er desuden kendt for at modvirke dermatitis (en kløende hudsygdom) samt eksem.

BLADSELLERI virker rigtig godt, hvis du er dehydreret og skal dehydreres, idet den er rig på natrium, som fremmer blandt andet mavesyreproduktionen. Som nævnt ovenfor vil din hud nyde godt af rigelige mængder af væske for at optimere udstrålingen. Ej at forglemme er bladselleri en god grøntsag, hvis du gerne vil tabe dig.

CITRON er rig på C vitaminer, hvorfor den har en udrensende effekt på din hud. Citroner hjælper til at balancere pH niveauet i din hud, hvilket medfører en sund hud med masser af udstråling.

 

Der er altså rigeligt med grunde til at lave denne grønne superjuice, som blot vil booste din hud og give dig en vidunderlig glød. God juicing og rigtig dejlig tirsdag!

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »