Vegansk sundhedsbooster – Acai latte med rødbede

Vegansk sundhedsbooster – Acai latte med rødbede

En acailatte er ikke blot en god kickstarter til dagen, eller en sød pick-me-up eftermiddagskop, det er ligeså en fryd for øjet, idet de smukke, lilla og lyserøde farver spiller en stor rolle for øjet. For vi spiser og drikker ligeså med øjnene. Jeg er tilhænger af, at maden skal være indbydende, da jeg tror på, at vi spiser lige så meget med øjnene, som vi gør med ganen. Det, vi indtager, skal behage både gane og sind, hvad enten det er i form af farver, struktur eller anretning.

Denne acailatte opfylder kravene om en fin, varm drik, der er så rig på flotte farver, at øjnene behages. Ud over det har den en række egenskaber, som man ikke skal kimse af, da der både er tilsat acaipulver og rødbedekrystaller.
Ligeså er den er ikke blot rig på antioxidanter; den giver i sig selv et all-round skud til vores sundhed, som vi alle (heldigvis) tager alvorligt; særligt i disse tider hvor vi lever længere end nogensinde før. Vi ønsker alle en sund krop uden inflammationer, et godt blodomløb, et sygdomsfrit liv og større energi. Fordelene finder du neden for opskriften. Og der er mange af dem.

Ydermere har jeg brugt kokosmælk i opskriften til denne acailatte, som giver den mest vidunderlige smag. Selv om det er venterligt herhjemme og drømmene om palmer og hvide sandstrande ligger langt væk, tilføjer den alligevel et snert af sommer i den kolde tid. Et sundt snert om man så må sige.

ACAILATTE MED RØDBEDE

2 spsk. acaipulver
2 dl kokosmælk
1 spsk. kokossmør
1 – 2 spsk ahornsirup (kan undlades hvis du ikke ønsker den sød)
1 tsk. rødbedekrystaller + ekstra til topping

SÅDAN GØR DU

I en kasserolle tilsættes kokosmælk, acaipulver, kokossmør, ahornsirup og rødbedekrystaller som varmes op ved middel varme. Tilsæt kokosmælk-blandingen til en blender og blend godt til din drik er skummende. Top med lidt rødbedekrystaller og servér din acailatte som et kærligt skub til din morgen eller blot som en eftermiddags pick-me-up.

ACAILATTE

En hel del fordele findes i denne acailatte, som indeholder både acaipulver og rødbedekrystaller. Find dem her nedenfor og bedøm selv om det er noget for dig. Hint hint…

ACAIPULVER*

◇ Rig på en hel del essentielle amonosyrer, som stimulerer muskelvækst og udholdenhed under træning.
◇ Rig på fenolsyrer og ketoner, som forhindrer en for hurtig optagelse af kulhydrater, hvilket kan bidrage til vægttab.
◇ Højt indhold af fibre, som stimulerer fordøjelsen og styrker tarmsystemet.
◇ Højt indhold af omega 3 – 6 – 9 fedtsyrer, som mindsker risikoen for udviklingen af visse kræfttyper.
◇ Rig på antioxidanter og antocyaniner, som sænker det dårlige kolesterol, hvilket virker beskyttende mod forhøjet blodtryk, åreforkalkning og blodpropper. Desuden styrker acai blodomløbet.
◇ Acai forbedrer kroppens evne til at rense ud for affaldsstoffer og ligeså stimulerer det tarmen, hvorfor det booster vores immunforsvar og virker beskyttende mod infektioner.
◇ Acai understøtter de enzymer, der forebygger ændring, hvilket hjælper mod både tør og slap hud, urenheder og rynker. ◇ Acai i cremer kan ligeså give dig fine resultater.
◇ Har en detoxing effekt idet acai styrker lever og nyrer, som fremmer vores udrensning.
◇ Fremmer mentalt overskud og viser i studier lovende resultater i forhold til hormonelle ubalancer, eks. overgangsalder.
◇ Kan fremme vores regenerering til at dyrke stamceller, hvilket fremmer vores heling og evne til at leve længere.
◇ Den store rigdom af antioxidanter bidrager til at bekæmpe inflammation. Jo mindre inflammation vi kæmper med, ho større overskud har kroppen og dermed får vi mere energi.
◇ Både denne inflammationsbekæmpelse og de mange antioxidanter stimulerer blodomløbet og giver os mere energi, hvilket virker befordrende på vores sexlyst.

RØDBEDEKRYSTALLER

◇ Rig på C vitaminer, som har stor betydning for kroppens immunforsvar og som beskytter mod bakterie og virus.
◇ Rig på A vitamin, som har positiv betydning for synet, idet vitaminet bruges til produktionen af det farvestof i øjets nethinde, som gær os i stand til at se i dunkel belysning.
◇ A vitaminet har ligeså betydning for vækst og smagssansen, ligesom det modvirker tør hud og har betydning for regulering af vores gener og, blandt andet, derfor har betydning for fosteret udvikling af forskellige organer under graviditeten.
◇ Rødbede øger vores musklers ydeevne og lader blodet strømme frit.
◇ Kendt for at reducere det dårlige blodtryk og opretholde normalt blodtryk, hvilket hjælper vores hjerte-kar-system.
◇ Rig på magnesium som er nødvendig for at kroppens stofskifte fungerer normalt.
◇ Rig på jern, som er ansvarlig for at ilten transporteres rundt i kroppen.
◇ Rig på foliesyre, som er nødvendig for produktionen af røde blodceller (dem, som transporteres rundt i kroppen).
◇ Indeholder store mængder antioxidanter.

Kilde: https://www.avisen.dk/11-sunde-fordele-ved-powerbaerret-acai_275983.aspx

 

 

 

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »