8 Simple Things To Simplify Your Life

8 Simple Things To Simplify Your Life

ENGLISH RECAP BELOW

Hvor ofte føler du dig overvældet? Overvældet af gøremål, endeløse to-do lister og dobbelte aftaler, som er lavet i al hast – fordi du gerne vil nå det hele på en gang… Der er en opvask, der skal tages af, tøjvask, emails der skal svares på, opgaver der skal laves, indkøb, egne gøremål for kun dig selv – men hvornår for du tid til det?
Selv om jeg anser mig selv for at være et struktureret menneske med et godt overblik, kan jeg selv blive overvældet af mine lange lister bestående af ting, jeg skal have gjort – og ligeså af dem, som jeg gerne vil gøre. Derfor har jeg funderet over hvilke metoder, der hjælper mig til at genvinde mit overblik, som i sidste ende giver mig større overskud i hverdagen både til mig selv og til de ting, jeg gerne vil have gjort.
Jeg er kommet frem til den konklusion at det at overtænke og dermed overkomplicere tingene intet godt gør for mig selv, hvorfor jeg har forsøgt at tage små skridt i den rigtige retning – ganske enkelt for at kunne fokusere og ligeså for at klare mit sind.
Jeg håber, du vil finde inspiration i disse små ting, som har hjulpet mig, og som forhåbentligt vil hjælpe dig også.
.

STOP MED AT BRUGE DIN TID PÅ MENNESKER, DER INTET GODT GØR DIG
At re-evaluere sine venskaber kan være en svær fætter at tage op til overvejelse, dog vil jeg vove den påstand, at det vil gøre dig godt. Giftige venskaber, som jeg ynder at kalde dem, dræner dig for energi, trækker dig ned eller efterlader dig med et tankemylder, som er svær at slippe af med. Tag dig tid til at re-evaluere dine venskaber og hold på de venner, som giver dig energi og som efterlader dig med en følelse af lethed fremfor overvældelse. Vi lever i en verden, hvor vores tid er kostbar som aldrig før, brug den derfor på mennesker, som du holder af og vice versa – og som giver dig plus på kontoen og ikke minus.
.

LAV DIN DAGLIGE MIT OG DIN TO-DO LISTE – AFTENEN FØR
Hvis du fokuserer på alle dine to-do’s på én gang, kan det uden tvivl virke overvældende at skulle tjekke dem alle af i løbet af dagen. Når jeg sidder over for min endeløse to-do liste, som jeg blot hurtigt har skriblet ned, føler jeg allerede et pres og en antydning af stress. Derfor laver jeg altid min to-do liste aftenen før. Min to-do liste indeholder et vigtigt punkt; nemlig min MIT: min Most Important Task for den forestående dag. En MIT kan være den opgave, der kræver mest tid, den sværeste at tage hul på, den mest forvirrende eller blot den mest overvældende, hvorfor det er essentielt, at den ‘kommer af vejen’. Herefter vil det være lettere at fokusere på dagens resterende opgaver – uden at have den sværeste hængende over hovedet. Ligeså vil det være lettere at gå i gang med dagens opgaver, idet du ved præcis, hvad du skal tage fat på.
.

STOP MED AT MULTITASKE
I forlængelse af din MIT bør du stoppe med at multitaske og i stedet blot fokusere på én ting ad gangen. Jeg lover dig, at du vil få ordnet dine ting alligevel – og endda måske med større lethed idet du ikke springer fra opgave til opgave, mens du forsøger at holde trådene snorlige, hver for sig vel at mærke.
Kender du dig selv godt nok til, at du ved, at du hurtigt bliver distraheret, prøv da at gøre brug af time blocking eller skemalægning; i al sin enkelthed går det ud på, at du disponerer din tid bedre. Time blocking fungerer således, at du ‘blocker’ din dag, hvilket vil sige, at du deler den op i blokke. I disse blokke fokuserer du på intet andet, end hvad din blok fortæller dig – om den så varer 15, 30, 45 eller 60 minutter. Fungerer det ikke for dig, kan du forsøge dig med skemalægning; et skema, som fortæller dig, hvad du skal inden for x antal minutter eller timer. Eksempelvis kan den hedder, at du skal bruge 3 timer på at arbejde med bestemte opgaver, at læse eller nå igennem halvdelen af din to-do liste, før du sætter dig til frokost, eller 2 timer på at nå dine opgaver, inden du snupper en kaffepause, går en powerwalk, eller hvad du end måtte have brug for.
Du vil opleve, at du med et trylleslag bliver mere produktiv – og ligeså vil det forhindre dig i at udskyde dine ting. Win win.
.

SKAB DIG EN MORGENRUTINE
Som jeg har snakket om før, så er en morgenrutine helt essentiel for mig og min måde at starte min dag på. En morgenrutine går i al sin enkelthed ud på at skabe en så god start på dagen som muligt. At have tid til at sætte sig ned og nyde sin morgenmad, at træne, løbe en tur eller at skabe plads og rum til at meditere er helt essentiel for vores start på dagen. Det vil efterlade dig med et større overskud, hvis du har tid til at gøre de ting, du gerne vil; de ting som giver netop dig en god og sund start på dagen. Tidlige morgener er klart blandt mine favoritter; her har jeg tid til både at meditere, at dyrker blot 15 minutters yoga, nyde min morgenmad i fred og ro og ikke mindst til at gøre mig klar, så jeg føler mig tilpas og præsentabel. De tidlige morgentimer er klart også mine mest produktive, hvorfor jeg nyder at stå op i mørket, tænde et stearinlys og få i gang med min MIT, mit skema og mine dertilhørende to-do’s.
.

RYD OP UNDERVEJS
En oprydning er muligvis ikke den mest sexede opgave, dog skal man ikke undervurdere et ryddeligt og rent rum, der hvor man befinder sig. Dette inkluderer både gøremål som opvask, køkkenbordet, køleskabet (ryd op og smid ud – eller få brugt det, der lever på sine sidste dage), din arbejdsbord, dine toiletsager og makeup samt dit tøj og ikke mindst dit skab. Ryd tingene op, gør dem rene, stil dem på plads, smid dem ud eller få dem solgt som du kommer rundt i dit hjem. En ekstra bonus ved dette er ikke blot, at du vil nyde at være i dit hjem eller ved dit arbejdsbord – det vil ligeså spare dig for en masse tid, som du ellers skulle have brugt på én gang ved at gøre det hele på én gang. Det er nemmere at tage lidt ad gangen, mens man står i det, og jeg lover dig, at det vil være en fryd for både øje og sind at åbne skabe, skuffer og garderoben.
Jeg er typen, der absolut intet får lavet, hvis mit hjem roder omkring mig – eller hvis der blot står en opvask. Jeg vil hellere have den ud af verden, så jeg jeg kan koncentrere mig om lige præcis dét, jeg skal til at i gang med, fremfor at skule til et eller andet, der roder i mit hoved. Når der er rent, pænt og ryddeligt omkring mig, har jeg ro i hovedet.
.

AFMELD DIG
Jeg tror, at vi alle kender følelsen af at åbne en indbakke på mailen, som er fyldt. Til randen. Det er uoverskueligt, kan være distraherende og ligeså kan det være svært at finde de reelt, vigtige mails, blandt alle dem, som blot er nyhedsbreve. Derfor: afmeld dig dem, du har meldt dig på engang, men som absolut ingen interesse har, dem som blot fylder og er uvedkommende og dem, som blot er til gene – det efterlader dig med et større og lande bedre overblik – og ligeså bruger du ikke din tid på hverken at irritere dig over dem eller at slette dem.
.

SÆR TID AF TIL “UNØDVENDIGE” TING
Selvom jeg er fortaler med stort F for, at vi sætter tid af til os selv, er det ikke det, der skal plottes ind i denne kategori. Lige her lige nu vil jeg dog tale om de unødvendige ting, som kan bestå af telefonsamtaler med venner og familie, selvfølgelig skal der være plads til dem, dog kan de, ligesom så mange andre spontane ting, virke forstyrrende. Ringer en ven, en veninde eller din mor, og du er i gang med noget, så fortæl blot, at du skal have noget færdigt og ringer tilbage. Du bevæger dig ganske enkelt ud af din ‘work-to-do-zone’, som kan være svær at finde tilbage til, når man har smalltalket om stort og småt, catchet up eller blot sludret om aftenens begivenheder. Unødvendige ting kan ligeså være online shopping – gem det til senere og se det i stedet som en belønning. Eller at bevæge sig ned i en stik, fordi a´man har brug for en pause og bare må se den blazer, man nu har kigget på så længe i vinduet. Gem det til senere – eller skemalæg dine små lyster, således du får dem plottet ind og ud dermed ud af hovedet.
.

LAV EN PHONE/INTERET BLOCK
Har du svært ved at koncentere dig med en telefon liggende ved siden af, hvor Instagram meddeler popper op og hvor sms’erne vælter ind, så læg den væk. Lige så simpelt som det lyder, lige så simpelt er det. Bliver du distraheret, så distancer dig selv fra det. Det gælder ligeså internettets spind og fangarme, som let, med sine cookies og reklamer, kan lede tankerne hen mod den Filipa K skjorte, som du forelskede dig i for nogle dage siden.
En mild blokering fra de ting, som tager dit fokus, vil lette din dag mere, end du tror. Prøv evt. at starte med at blokere dig selv fra ovenstående, mens du laver din MIT, eller lav et lille regelsæt, som tillader dig at tjekke din telefon hver anden eller tredje time. Det vil efterlade dig med mere tid til dine opgaver og et endnu større fokus og ikke mindst overblik.

.

Jeg håber, at ovenstående vil inspirere dig – ikke til at følge de otte punkter slavisk, men til at gøre dem til dine egne; tag hvad du kan bruge, juster lidt her og der og prøv at implementere dem lidt efter lidt.
Jeg har implementeret ovenstående i min daglige rutine og det har vendt mine dage på hovedet. Jeg får lavet det, jeg skal – også de opgaver, som kan virke sure, men som i realiteten er de vigtigste. Jeg er meget mere fokuseret og koncentreret, og ikke mindst efterlader det mig med en langt større tilfredsstillelse end førhen, hvor jeg var heldig at nå 2/3 af min to-do liste. Jeg skemalægger aftaler; tid til en kaffe og en sludder, til møder og til at komme ned i gear om aftenen. 
Prøv det hvis du tror på, at det kan hjælpe dig. Det vil uden tvivl give dig en anden tilgang til dine daglige gøremål, og ligeså vil du gå i seng om aftenen og føle en tilfredshed i at have nået det, du gerne ville. 
Går man i seng med tanker om, hvad man ikke har nået den pågældende dag, lægger man allerede kimen til næste dag, hvor man kan skal have fulgt op på alt det, man ikke nåede. Dette indbyder ikke blot til at stressende eller overvældende start på dagen; det indbyder ligeså til tankemylder, en dårlig nattesøvn og uro i hovedet. 
Fortæl mig gerne hvad dine oplevelser er – hvordan prioriterer du og sørger for at få den bedste start på morgenen, en produktiv dag eller et ryddeligt hjem og arbejdsplads? 

simplify day
ENGLISH RECAP

How often do you feel overwhelmed? Overwhelmed by all the things you need to do; clean the dishes, do the laundry, reply to your e-mails, do your assignment, write that blog post you’ll need to get done, do the groceries, work on your own project and what not. I am a very organized person, but even I can get overwhelmed by the piling list of things I need (and want) to get done, why I have thought of a few things that helps me (and might help you as well) along the way. I have come to the conclusion that over-thinking and over-complicating things does no one no good, why I have started to take the following steps in my everyday “doings and duties” quite serious. It gives me a better overview and allows me to keep my focus & my mind clear.

.

STOP WASTING YOUR TIME ON PEOPLE WHO DOES NO GOOD FOR YOU
Re-evaluating your relationships can be a tough one to go through, but trust in me when I tell you that it will do you so much better. Toxic relationships drains you and steals away your energy as well as it might wear you down. Focus on those relationships that gives you energy and makes you feel light and not overwhelmed. Your time is precious, be sure sure to spend it with people you care about and vice versa.

.

DO AT DAILY MOT AND TO-DO LIST – THE NIGHT BEFORE 
Focusing on all og your to-do’s at once can be overwhelming, why you should do a to-do list the night before. The most important thing to do here is to do an MIT; simply jotting down your Most Important Goal for the day to come. An MIT may be the most time-consuming, difficult, confusing or overwhelming task, why it is so important to just get done. In this way you’ll know exactly what to get started with when beginning your day and before you know it, the MIT is finished and you’re ready to move on with your to-do list.

.

STOP MULTITASKING
In addition to your MIT you should stop multitasking and focus on one thing at a time. I’ll promise you that you’ll get your things done anyway and they might even be easier to do when not jumping around from task to task. If you’re easily distracted use tools like time blocking and scheduling; simply manage your time better and put your entire day into blocks (where you do nothing else than focus on what your time block tells you to – the block might consist of 15, 30 or 45 minutes to 1 hour) and a scheme to tell you, that you’ll need to spend exactly 3 hours of writing/working/reading before having a coffee break/lunch and then 2 hours of writing/working/reading/doing other to-do’s before having lunch/a coffee break/a power walk (or what you’ll need). You’ll instantly become more productive and it will prevent you from procrastinating. Win win.

.

CREATE A MORNING ROUTINE
Creating a morning routine is all about getting an early start to the day, getting ready with the right amount of time, having time to eat your breakfast in silence, working out or what your morning routine might consist of. Getting an early start to the day is one of the things I enjoy the most. Those morning hours are my most productive ones, why I get up early to get going with what my MIT, my schedule and my to-do list says.

.

CLEAN UP AS YOU GO
Cleaning up might not be your biggest achievement of the day but do not underestimate a neat and tidy space around you. This includes the dishes, the kitchen table, the fridge (throw out foods that are too old or use them along the way so you don’t have to), your work space, your desk, your skin care and makeup, your clothes and your closet. Tidy up things as you go and as you use them, in this way you don’t have to spend hours on making your home neat. Another thing that i live by in relation to tidying up is that a clean and tidy space around me equals a clean and tidy head. I am simply not able to get anything done if my home or my office needs to be tidied or cleaned up – this makes the ‘clean as you go’ quite easy.

.

UNSUBSCRIBE
We all know what it feels like to open a full inbox in our mail – it’s not manageable – and it can be so distracting that many of the e-mails are coming from webshops, magazines or companys who’s newsletters you, yourself, have signet up for. Unsubscribe, clean them up and move on.

.

SCHEDULE TIME FOR “UNNECESSARY” THINGS
By unnecessary things I am especially talking about phone calls – those calls you don’t need to do during the day, those calls that can wait; that be mostly chatting to friends and family. Of course something urgent can occur, don’t hinge yourself up too much, but if a friend calls to chat, simply state that you are working and ask if it’s possible for you to calls that someone back later. These calls can be very distracting and are reason for you to move out of your ‘work/to-do zone’. Unnecessary things might as well be internetshopping for the wedding attire you need, the vase you are looking for or going downtown to try on that suit you’ve noticed in a shop window – or things that are simply a pleasure for you to do – push it or make time for it in your daily schedule.

.

DO A PHONE/INTERNET BLOCK
Blocking yourself from what distracts you, that be the internet and your phone, can very much make your day even easier than you have ever imagined. Instagram, Pinterest, Facebook, Twitter and the internet in general are some of the most time consuming procrastination that disturbs you along the way and steals away your focus. Try to do a phone block for a few hours of the day while doing your MIT, or simply allow yourself to check your phone, your Instagram or Facebook once every second hour (or hour if you need to).

.

I hope that you have found the above useful – take what you can use, or need, from it and make it your own. I have implemented the things above in my everyday and it has turned my days upside down; I simply get things done, even faster than I used to, and I am much more able to stay focused and concentrated while doing the things I have jotted down on my MIT and my to-do list. I even schedule time for doing things with friends and I schedule time in the evening for winding down after the day. Give it a try, you’ll notice a big difference in your approach to your everyday life and you will definitely go to bed with satisfaction in stead of discontent and stressful thoughts on what you have postponed to the following day.1 thought on “8 Simple Things To Simplify Your Life”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »