Post holiday check-in

Post holiday check-in


Trods julen længe er overstået, det nye år er budt velkommen og ligeså er startet vel, har jeg i den grad haft behov for en digital detox – på alle tænkelige områder. Jeg knuselsker julen, idet den indbyder til afslapning, kærligt samvær og til at få fulgt op på nogle af de ting, jeg ikke har nået i december måned. Og alligevel er mit forhold til julen ambivalent; julefrokoster, kollektivitet og påtvunget julestemning. Jovist har jeg været i julestemning; når lysene brændte og gaverne skulle pakkes ind med Dean Martins bløde stemme som baggrundsmusik. Når julesmåkagerne blev bagt og duften af jul spredte sig i hjemmet – eller når teen havde trukket og der serveredes julekugler og hjemmebagt julekage. Jovist har jeg været i julestemning, og så alligevel ikke helt. Det finurlige ved julen for mig er, at jeg elsker at give gaver. Jeg elsker at finde lige præcis dét, som jeg synes en anden skal have; dét jeg ved, de mangler (eller ikke ved, de mangler) og det, jeg ved, de vil blive glade for. Lige netop den del af julen er jeg vild med; hyggen og glæden ved at give.

Og så til “alligevel”. For alligevel føler jeg altid en travlhed i julen, selv om jeg gør mit bedste for at få købt gaverne i g o d tid – og selv om jeg ligeså gør mit ypperste for at gøre plads til hyggen. Travlheden ved de sidste gaver, som blot er en lille ekstra ting, bare fordi… Travlheden ved forberedelsen til både juleaften – og frokost. Travlheden ved at “glemme” at tage sig tid til sig selv. Heldigvis tog jeg mig den frihed at lave en spadag, ganske enkelt for at komme ned i gear og føle forkælelsen trænge ind i både krop og sind. En vidunderlig stund med plads til tanker, refleksion og til blot at mærke kroppen og nydelsen – i bund og grund en del af dagligdagens mindfulness, som jeg elsker så højt.

Mellem jul og nytår og selv her i starten af det nye år har jeg i den grad praktiseret mindfulness i alle afskygninger. Blot glæden ved at lave en kande te, slænge sig i sofaen med et lunt tæppe og en kop varmende fuldmånete har gjort underværker. Jeg har fået læst Dan brown nye bog Oprindelse og tilmed bestilt to nye bøger, som jeg tænker snart at tage hul på. Ligeså har jeg fået gang i Nattergalen af Kristin Hannah, taget hul på min Goal Planner, lavet en plan for 2018 og i bund og grund bare nydt at gøre nogle af de ting, som jeg synes er så vigtige at gøre op med i starten af et nyt år.

Dermed et check-in og et godt nytår til jer alle ♥

ENGLISH RECAP
Despite the fact that Christmas is over and the new year has been welcomed I have truly been in need of a digital detox. I love Christmas as it truly invites us all to cosy up, relax and just enjoy the togetherness and a follow up on some of the things I haven’t been able to do during december.

And yet my relationship with Christmas is ambivalent; Christmas lunches (which is a tradition in Denmark), collectively and imposed cosiness is expected, even though I sometimes just need to digest the impressions and all the things happening around me. I h a v e been in the mood for Christmas, especially when baking with Dean Martins soft, honey voice in the background, I have wrapped all Christmas gifts at once, which I love to do and I have baked Christmas cakes served with the most wonderful full moon tea. It’s the business related with christmas that I’m having a hard time coping with. I try not to be too busy, why I do almost all my Christmas shopping in November or in the beginning of December.
Luckily I took the time to do a home spa, which was the most wonderful thing I could do for myself. Truly getting to feel my mind and my body, just spoiling my senses ans doing some every day mindfulness all in one.

I have even finished Dan Brown’s need book which I loved! I love reading but it feels as I haven’t had the time to do it the last couple of months, why a good book, a cosy blanket and a warming cup of tee have worked miracles. That has been my daily mindfulness and is truly one of the things I want to do more of this year.

Hereby a check-in and a happy New Year to you all ♥2 thoughts on “Post holiday check-in”

  • Jeg elsker også julen. Det er den bedste højtid og den bedste måned på året, hvis du spørger mig. Men jeg kan aldrig få den helt rigtig. Jeg kan aldrig helt balancere tid til mig selv på den ene side og julestres på den anden. Selv i år, hvor jeg for første gang nogensinde havde december fri og to ferier planlagt. Det blev faktisk for meget ferie for mig! Stakkels jul, vi forventer for meget af, og der er så mange ting, vi vil klemme på 24 dage. Vi kan ikke genoptage den jul, vi husker fra barn (hvis man da fejrede den der, og man er så heldig at huske julen med glæde), fordi den voksne jul er præget af langt mindre (ansvars)frihed. Så næste år vil jeg ikke lægge så meget pres på den stakkels jul, ikke planlægge, købe, bage (mm) så meget og tage det en “driving home for Christmas” ad gangen. Elsker din blog (og Instagram), Anna! Xx

    • Åh Josephine, det er bare så rigtigt; at det er svært at balancere tiden! Jeg håber virkelig, at du alligevel har nydt din ferie – det lyder dejligt med to af slagsen, men ja; hvor kan det bare blive for meget. Desværre. Måske fordi tanken om det lyder vidunderlig, men det fer sommetider svært at få både hoved og krop til at følge med… Jeg tror, jeg vil drage inspiration af dig og gøre mindre næste år også; ikke planlægge for meget og blot bage det, der er hyggeligt 🙂 Tusind TAK for de søde ord, Josephine, jeg håber, at du har det rigtig dejligt og nyder det gifte liv <3 :-*
      Knus herfra!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »