Plan For Positive Changes – How to make the most of 2018

Plan For Positive Changes – How to make the most of 2018

positive changepositive change

PLANNING FOR A POSITIVE CHANGE? ENGLISH RECAP BELOW

Et nyt år har meldt sin ankomst, hvilket indbyder til nye vaner, nytårsfortsætter og nye veje at gå. Nytårsfortsættet som koncept har aldrig tiltalt mig – det virker for mig kunstigt og bliver hurtigt mere en ønsketænkning end et egentligt mål. Derfor planlægger jeg hvert år det nye år – og nej, selvfølgelig kan man ikke planlægge sit år, dog kan man sætte sig ned og reflektere over, hvad man gerne ser skal ændres og hvordan, man vil gøre det.

Har du endnu ikke “planlagt” det kommende år og blot reflekteret over det, er dette en enestående mulighed for at få gjort noget ved det. Grib en kuglepen og en blok – eller ty til tasterne på din computer og find ind til det i dig selv, som du ønsker at ændre.
For at få det meste ud af 2018 – eller ethvert andet år, gør da dit bedste for at planlægge det. Uden planer er der ingen to-do’s. Gør dig nogle tanker om, hvad du gerne vil ændre i dit liv – positive forandringer skaber en indre glæde og en endnu større vilje for at ændre endnu en ting, to eller tre. Uanset om du vil ændre en dårlig vane til en god, skabe en ny   (og bedre) vane eller blot blive bedre til noget bestemt, gør da dit bedste for at tænke det igennem – og start så med at planlægge hvad og hvordan. Nogle måder er bedre end andre, her er dog mine tanker omkring det at planlægge sig et nyt år – med postive ændringer. Blot nogle tanker jeg selv har gjort mig både for dette år og for de foregående. Vi lægger ud med en målsætning – for det er det, det hele handler om.

 

SÆT DIG SELV ET MÅL (ELLER 2, 3 ELLER 100)
Hvis du er interesseret i at bruge målsætninger som en metode til at nå dine mål, er jeg sikker på, at du allerede har nået nogle af de mål, du tidligere har sat dig for. At krydse dem af giver den mest vidunderlige følelse af at have opnået lige præcis dét, man har sat sig for. Det giver en unægtelig succesoplevelse, en større selvtillid og tilmed en større tro på, at man kan, hvad man vil. Det betyder ikke blot, at man kan give sig selv et skulderklap, det betyder også, at du ved, at du kan opnå det, du gerne vil, hvorfor næste målsætning muligvis endda vil række endnu højere.
Vær ikke bange for at sætte dig noget større for – hvert eneste mål du sætter dig skal gerne skræmme dig bare en smule (eller en hel del!) – og allerhelst skal udfordringen være sværere end året (eller måneden, ugen eller dagen) forinden.
Hvis du derimod er ny inden for målsætning, skal du ikke være bange for at drømme stort.
Som sagt skal dine mål gerne skræmme dig en smule, udfordre dig og skabe en motivation, uanset hvor store eller små dine mål måtte være.
Hvis du føler dig usikker på at bruge målsætninger som et reelt redskab til at opnå det, du gerne vil, start da med det, du virkelig gerne vil: skab en forandring; en dårlig vane erstattes med en god – eller lav blot små ændringer her og der, så du oplever en succes med dine positive forandringer. Gør det ikke til en sur pligt; mærk efter og find frem til det, der klinger en sandhed i dig. Hvis du kun har haft dårlige oplevelser med brugen af målsætninger, prøv da i stedet at nedtone dine forventninger. Vi kan ikke kæmpe for verdensfreden og samtidig kæmpe med vores egen kræft. Vær realistisk i din målsætning, vær determineret og forvent at skulle arbejde for det – hverken succes eller gode oplevelser dumper ikke ned fra himlen – det kræver noget af dig, så vær indstillet på det.

 

FØLG OP PÅ DINE MÅL
Hver måned, hver tredje eller sjette lav da en evaluering på dine mål. Hvordan går det egentligt? Betyder dit (eller dine) mål virkelig så meget for dig, at du arbejder hen mod det, eller skal du lave små justeringer her og der for at nå det? Er dit mål i tråd med det, du virkelig går og drømmer om? Måske blot et skridt på vejen? Hvis det er det, og der er reason i at fortsætte, fortsæt da for fuld skrue! Hvis ikke må du tilpasse og justere dine mål efter dine ønsker og drømme – og efter hvad der er realistisk for dig. Vær ærlig over for dig selv og sæt ikke dig selv på overordentligt hårdt arbejde, hvis dit mål i virkeligheden ikke betyder noget for dig – med det følger blot skuffelse, eller følelsen af at dine kræfter kunne være blevet sparret og brugt et sted, hvor de virkelig betød noget for dig og kunne gøre en forskel.
Sæt dig ikke for at imponere andre – imponer blot dig selv og de både små og store succesoplevelser vil følge.
.

FÅ STYR PÅ DIN TID
Den luksus at have tid nok er noget af det, vi alle stræber efter, hvorfor vigtigheden af vores tid ikke må negligeres. At få styr på din tid er din nøgle til at få mere af den. Sæt dig til rette i en lænestol, lav en kom te og sæt noget hyggeligt baggrundsmusik på og kig på, hvad du bruger din tid på. Har du et fuldtidsjob er det meget sandsynligt, at du bruger megen af din tid her, dog tror jeg, at vi vil blive overrasket over, hvor megen tid vi i realiteten bruger på sociale medier, på at udskyde ting og på ting, der i virkeligheden ikke har en større betydning for os. Selvfølgelig skal der være tid til dagligdagens gøremål; tøjvask, rengøring, madlavning og indkøb – de ting som får vores hverdag til at glide.
Prøv at skære din tid ud i bittesmå stykker og få styr på, hvad du bruger den på – og få ligeledes styr på, hvad du vil bruge din tid på; venner og veninder, der giver dig energi, rejser (store som små), din partner, at have tid til mindfulness i hverdagen, at læse noget mere eller blot lave tid til lige præcis de små ting, som gør din hverdag lidt sjovere. Gør plads til dig selv i din tid, gør plads til de ting, der giver dig energi, til gøremål og pligter og til de rutiner, som gør dig godt – både morgen -, dagligdags – og aftenrutiner.
.

BLIV SULTEN PÅ VIDEN
Et af de største aktiver i et menneske, er et godt hoved og et sødt smil. Sat på spidsen, selvfølgelig. Kom i gang med at lære noget nyt – eller gør noget, som du ikke plejer at gøre, for at udvide dine horisonter. Sommetider er man nødt til at få hænderne i noget, frem for blot at læse om det, hvis man vil lære noget nyt. Hands-on er den bedste måde at lære på. Eller udvid din viden indenfor noget, der har din interesse: samtidskunst, neoklassicistisk arkitektur (ja, jeg er kunsthistoriker), havearbejde (en perfekt ting til et hands-on.projekt – selv hvis det blot er omplantning af dine indendørs planter), meditation (også en rigtig god rutine at implementere), at lave ny mad med oprindelse i et andet land eller kultur, en bestemt periode i historien, få mere viden om en bestemt person ved at læse en biografi eller find glæden ved at lære et nyt sprog ved hjælp af Duolingos app. Der er millioner af ting, vi kan lære mere om – det handler blot om at finde ind til kernen af interessen og ligeså at sætte tid af til det.
Planlæg derfor din “lære-tid”. Måske vil du læse lidt, inden du går i seng, eller måske vil du sætte nogle timer af hver eller hver anden weekend for at få hænderne i noget.
.

SKAB EN MORGEN RUTINE
Et lille skridt ad gangen vil gøre en stor forskel i sidste ende. Det at skabe en morgenrutine er ikke noget man blot gør natten over – det handler om at planlægge og finde tid til det – og ligeså at gøre plads til de ting, som er vigtige for dig for at få den bedste start på dagen. Babysteps er derfor den rette løsning; her kan du tilpasse dine ønsker og behov lidt efter lidt og få en morgenrutine, som er skræddersyet til dig selv. Her er blot et eksempel, som jeg har tænk mig at gøre mere ud af dette år.

Uge 1:
Når du vågner, stræk dig da i sengen, stå op og lav nogle få solhilsener. Drik derefter et glas vand med en saften af en halv citron og begynd at gøre dig klar.

Uge 2:
Når du vågner, stræk dig da i sengen, stå op og lav nogle få solhilsener. Drik derefter et glas vand med en saften af en halv citron
og tilføj så en meditation på 5 – 10 minutter. Appen Breathe er et glimrende bud på meditationer, som er nemme at gå til og som indbyder til en god start på dagen.

Uge 3:
Når du vågner, stræk dig da i sengen, stå op og lav nogle få solhilsener. Drik derefter et glas vand med en saften af en halv citron og mediter i 5 – 10 minutter.
Tilføj så 5 minutters body brushing, inden du hopper i bad og gør dig herefter klar. Det er en vidunderlig måde hvorpå både at afgifte kroppen, starte dagen med en mindful oplevelse og tilmed forhindre cellulite.

Uge 4:
Når du vågner, stræk dig da i sengen, stå op og lav nogle få solhilsener. Drik derefter et glas vand med en saften af en halv citron og mediter i 5 – 10 minutter. Børst din krop med en body brush, inden du hopper i bad og gør dig herefter klar.
Tilføj så bare 5 – 10 minutter (eller hvor megen tid du end har) til at skrive i din kalender/goal planner. Det kan være tanker om dagen, refleksioner, nattens drømme eller noget så simpelt som at være god og venlig ved alle du møder på din vej i dag, at være ekstra hjælpsom, at gøre dit aller, aller bedste på arbejde og ’step up a notch’ eller at sætte en intention om at være i balance dagen igennem.

Uge 5:
Når du vågner, stræk dig da i sengen, stå op og lav nogle få solhilsener. Drik derefter et glas vand med en saften af en halv citron og mediter i 5 – 10 minutter. Børst din krop med en body brush, inden du hopper i bad og gør dig herefter klar. Brug blot 5 – 10 minutter (eller hvor megen tid du end har) på at skrive i din kalender/goal planner.
Tilføj så en smule læsning – blot et kapitel i en inspirerende, motiverende eller tankevækkende bog. Det er nok til at påvirke dit sind i en positiv retning og lægge mindsettet for dagen. Måske vil du hellere samle op på lidt læsning i forhold til det, du ønsker at vide mere om – gør det, du føler gør dig godt og du er sikker på en god start på dagen. 

Herefter kan du sætte dig med en gang morgenmad, en kop kaffe eller te, med en avis eller med lige præcis det, du føler for. Sørg for at have god tid og kom endelig ud ad døren i et balanceret tempo, så du ikke rusher af sted efter din ellers så dejlige start på dagen.
.

GØR DIG SELV DEN TJENESTE AT TAGE EN BESLUTNING, DER VIL GAVNE DIG SENERE – SPAR OP
Mit årlige mantra er, at i det kommende ar skal jeg være en bedre version af mig selv, end jeg var året forinden. Ligeså er et andet af mine mantraer, at jeg hvert år skal tage et valg, som vil gavne mig senere i livet.
Et af disse valg er at spare mere op. Nogle vil endda sige, at det at spare penge op er det mest rigtige og vigtigste valg, du kan tage – dog er beslutninger om at få mere tid til dig selv eller at gøre mere af det du elsker ikke dårlige valg, tværtimod. Det at spare op, vil dog bidrage til din følelse af at spare op til dit fremtidige selv og dit fremtidige liv.
Hvis du ikke ved, hvor du skal starte eller hvordan, du kan spare endnu mere op, end du gjorde året forinden, tag da tid til at gennemgå dine faste udgifter såsom forsikringer, mobilabonnement, om du kan handle ind billigere, eller hvis du kan spare dig en bil og i stedte cykle frem og tilbage. Gennemgå hele din økonomi og find de små (eller helt små) fejl, som potentielt kan spare dig en her del penge.
Ligeså findes der et hav af gode apps, som kan hjælpe dig med at få et overblik over, hvad du bruger dine penge på, blandt andet Spiir og Lommebudget kan være en god begyndelse.
.

BESTIG ETHVERT BJERG
Spring ikke over hvor gærdet er lavest. Det vil ikke komme dig til gode – ej heller vil det få dig nogen steder hen, som er værd at besøge. Det vil blot være en dårlig smutvej hen mod noget, som meget sandsynligt ikke lykkes alligevel, fordi du mangler din erfaring, din viden og alle de horisont-udvidelser, der følger med at gør noget ordentligt.
Selvfølgelig vil en smutvej sommetider gøre sig fint – ved det små ting, hvor det ikke er nødvendigt at gå den lange omvej. Dog vil en smutte i det fleste tilfælde ikke få dig ført til endestationen; der hvor du virkelig gerne vil være, hvorfor du vil blive tvunget til at starte forfra.
Det er blot et view på at bestige bjerget – et andet er “bare at gøre det”. Hvis du synes, at din numse hænger en smule, så gør noget ved det – begynd at træne, løbe eller lav squats der hjemme i stedet for blot at brokke dig over, at din numse bliver påvirket af tyngdekraften.
Hvis du ikke er å god til at lave mad, som du gerne vil være, så begynd da at udforske det, du gerne vil lære at lave. Følg en opskrift til punkt og prikke eller gå til madlavningskurser, hvor der både er inspiration og lærdom at hente.
Samme tilgang gælder i alle livets aspekter; i planlægning, i at få styr på din tid, i at skabe en morgenrutine, spare op og alle andre steder, hvor du gerne ser en positiv ændring. Lad tingene ske ved blot at starte, ved at sætte en intention for dig selv. Ingen siger, at det vil blive nemt, dog vil det hen ad vejen give et stort boost på din selvtillidskonto!


Jeg håber, du vil kunne bruge denne inspiration til at “planlægge” dit eget 2018, hvis ikke du allerede har gjort det. Eller blot gøre dig nogle tanker om justeringer – eller tilmed allerede begynde at tanke over dit 2019. Hvad er jeres intentioner og planer for 2018?

positive change

 

PLAN FOR POSITIVE CHANGES – HOW TO MAKE THE MOST OF 2018

A new year has arrived which encourages you to plan out your year or even make new year’s resolutions. The latter has never rung truth to me, it somehow seems too artificial to me – and superficial not at least. This is why I, some years ago, turned to the tool of planning out my year. And no, I cannot plan for everything, but I can plan for myself; my visions, my goals for the year and my habits. Every year I sit down with a pen and a notebook and plan out the positive changes I wish to see in my life. During december I tend to reflect on the things I want to change, why it seems like a job easier one, given I have already pin-pointed the things that need a change – or a push in the right direction.

If you haven’t planned out your year yet or not even reflected upon it, this will hopefully be your motivation. Grab a pen a piece of paper and pin out the changes you wish to see. Where can you change your doings, habits or not-doings in order to succeed? Reflect upon this ans find the truth within – no one knows you better than yourself – and no one knows your dreams than you feel the urge to live them.

So.. To make the most of 2018 – or any year, do your best to plan it out! Without plans there will be no to-do’s, simple as that. Take your planning to a new level and truly think about what changes you would want to make in your life. Whether it be changing a habit of yours, creating a new or simply become better at a certain thing, do your best to think it through and merely start planning for what you want to change. Some ways are better than other, but here’s my thoughts on what to do and how to plan out the new year – to make the most of it!

 

SET YOURSELF A GOAL (OR TWO, THREE OR A HUNDRED)
If you’re into goal setting I bet you have already achieved some of your former goals. Ticking them off provides you with the best feeling possible; having achieved what you had set your mind up to. That does not only mean that you can pad yourself on your shoulder for having done a great job – it also means that you can do even better! Don’t be afraid to step your goals up a notch – every goal you set should scare you a little (or a lot!) and make the challenge harder than it was the year before.
If your new to goal setting, don’t be afraid to dream big! Your goals should scare you, whether they are big or small. Even a small goal can seem as a huge one – it’s only a matter of perspective. If you want to get to know goal setting and you’re a bit insecure about it, start with what you really want; change a bad habit into a good one or make small changes here and there in order to experience your success with goal setting. It doesn’t have to be a hard-on-hard job – it merely has to ring truth to you. If you’ve only had bad experiences with goal setting, try lower your expectations. We can’t fight for world peace while dealing with cancer (quite roughly stated). Be realistic, be determined and expect to work for it – success nor good experiences doesn’t come over night.
.

FOLLOW UP ON YOUR GOALS
Every month, three months or six months do an evaluation on your goals. How are you doing? Does it truly matter to you or do you need to make some adjustments in order to overcome your goals? Is your goal in line with your dreams or with what you truly want to happen? If not, adjust. Be true to yourself and don’t try to work for a goal that doesn’t really matter to you, with that with only come disappointment – or the feeling of having been able to work on something what really did matter to you. Don’t impress others – merely impress yourself!
.

MANAGE YOUR TIME
The luxury of having enough time is something we all strive to achieve, why the importance of it cannot be neglected. Time management is the key to get more of it. Get cosy with a cup of tea and some loungy, background music and make up how much time you spend on this and that. If you have a full-time job, that will most likely be the biggest point on your list, but I bet you’ll be surprised of how much time you spend on social media, on procrastinating or on things that don’t really matter to you. Of course you have a home to clean, laundry to do and all the other obligations that come with having a home and living a life. Cut your time out in bits and pieces and get to know yourself on what you would love to spend your time on; being with friends, spending time with your partner, traveling, every day mindfulness, reading or merely doing the things you love.
Make room for yourself, for spending time with loved ones, for chores and for lovely routines – night time ones or morning ones.
.

GET HUNGRY FOR KNOWLEDGE
One of the greatest assets in a person is a good head and a pretty smile. Get yourself going in terms of learning something new – or doing something different that will expand your knowledge and your horizon. Sometimes you have to get your hands into it and not just read about it, if you want to learn something new. Expand your knowledge within a certain subject that has your interest; contemporary art, neo classical architecture (yes, I’m an art historian…), gardening (a perfect thing to get your hands in), meditation (a really good routine to implement too) cooking new food with origins in a different part of the world, a certain time in history, read a biography on someone you find interesting or find joy in learning a new language with the Duolingo app. There’s a million things we can get smarter on if merely we fint the time and the joy to do so. Plan out your “learning time”, maybe every evening before going to bed if it involves reading, or a few hours every or every other weekend if it involves something to dig into physically.

 

CREATE A MORNING ROUTINE
One small step at a time will make a huge difference in the end. Creating a morning routine is not something you just do overnight and find peace with it – you might want to take baby steps in order to create a perfect morning routine. Here’s an example.

Week 1: when you wake up, stretch out in bed, get up and do a few sun salutations. Drink a glas of water with half a lemon juiced into it and start getting ready.

Week 2: when you wake up, stretch out in bed, get up and do a few sun salutations and
then add a 5 – 10 minute meditation to start your day. The app Breathe is a wonderful tool for beginners.

Week 3: when you wake up, stretch out in bed, get up and do a few sun salutations, do a 5 – 10 minute meditation to start your day and
then add a 5 minutes of body brushing before hopping into the shower.

Week 4: when you wake up, stretch out in bed, get up and do a few sun salutations, do a 5 – 10 minute meditation to start your day. Do 5 minutes of body brushing before hopping into the shower and
then add some writing in your journal/planner some goals for the day. That be a simple thing as being nice to every one you meet during your day, being extra helpful, doing your very, very best and stepping up a notch at work or setting your mind to be in balance all day.

Week 5: when you wake up, stretch out in bed, get up and do a few sun salutations, do a 5 – 10 minute meditation to start your day. Do 5 minutes of body brushing before hopping into the shower and do some writing in your journal/planner some goals for the day.
Then add a bit of reading – just one chapter in a motivational or inspirational book is enough to get your mind set for the day, or maybe you would want to catch up on some of the knowledge-hunting.

Afterwards, get yourself ready as usual. Enjoy your morning coffee (or tea) in something that tends to be slow motion and get out the door in a balanced pace.

 

MAKE ONE CHOICE THAT WILL BENEFIT YOU LATER – SAVING
Every year you should make one choice that will benefit your future self. Some might say that saving money is the utmost right choice to make, but choices on how to make more time for yourself or doing more of what you love are not bad choices after all. Saving money though will provide you with the feeling of saving for your future. If you don’t know where to start, or how to save even more than you are currently doing, take time to go through your fixed expenses such as your insurances, your mobile service provider, if you can do your grocery shopping a place that’s less expensive or if you can bicycle to work instead of going by car. Look through your whole economy and find those small flaws that potentially can save you a lot of money.

 

CLIMB EVERY MOUNTAIN
Don’t jump where the yard is the lowest. That will not get you anywhere – not now and not ever. It will only be a bad shortcut into something that might as well won’t succeed anyway, because you’re lacking all the knowledge, the experiences and all the widen-of-the-horizons that comes with doing thing the right way. Sometimes a shortcut will do, but in most cases a shortcut will not get you as far as you truly want to go, why you can be forced to start over.
That’s one point og view on climbing the mountain – another is “just do it”. If you believe that your bum is sacking, maybe you should start working out, doing squats or running instead of complaining about your behind, that has been influenced by gravity. If you believe you’re a bad cook, do something about it! Take some lessons or go for a recipe and do the steps meticulously. The same approach applies for all other things in life; planning, managing your time, creating a morning routine, saving – or every other thing you might want to change. Make it happen by starting – no one says it will be easy, but it will surely give a boost of confidence!

 

I hope you will find this useful and use it is an inspiration and “plan out” your own 2018, if you haven’t already done so. Or maybe just do some thinking about adjusting some things – or already thinking about 2019. 
What are your plans and intentions for 2018? 

 4 thoughts on “Plan For Positive Changes – How to make the most of 2018”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »