My Intentions For 2018 – Better Late Than Never

My Intentions For 2018 – Better Late Than Never

Er det ikke (næsten) altid bedre sent end aldrig? Mine intentioner for 2018 har været på papiret en rum tid nu – faktisk siden midten af december, hvor jeg fik styr på de ting, jeg gerne vil være bedre til og ligeså de ting, som jeg gerne vil gøre mig klogere på.

Starten på et nyt år indbyder for mit vedkommende altid til refleksion – over det forgangne år og ligeså over vaner, man gerne vil ændre, hvilke tiltag man gerne vil gøre sig og hvordan man gerne ser det hele udmønte sig. Derfor er det, for mig, vigtigt at forberede sig på de ændringer, man gerne ser, hvilket jeg allerede begynder så småt med i november. For det er ikke en tju-hej proces; nærmere er det en proces, som kræver tid og overvejelser, for selv om man gerne ser barren sat højt, kan det være tilfældet, at den skal reguleres alt efter intentioner og ikke mindst realistiske mål.

Læs også: Plan for positive changes – How to make the most of 2018

Det med det realistiske har jeg i sandhed lært de senere år. Førhen var jeg forfærdelig dygtig til at sætte høje mål, så høje at jeg blev skuffet. Med tiden har jeg lært at sætte et større mål, som dekonstrueres ned i mindre mål; altså i delmål. Disse delmål er nemmere at arbejde med, idet der ligger en slagplan for, hvad der skal iværksættes for at kunne opnå dem. Derfor er jeg af den holding, at det er umådeligt vigtigt netop at beskrive og forholde sig til, hvad der skal til for at disse delmål kan opnås. Når jeg arbejder hen mod disse, ved jeg nemlig, at det er med større mål for øje, hvilket blot giver et kærligt skub til motivationen.
Mine intentioner og delmål for i år udmønter sig i følgende, som du forhåbentligt kan finde inspiration i:

intentioner
SUNDHED

– Jeg er kommet ind i en rigtig god rytme i forhold til en kop aftente. Det behøves der ikke at gøres den store videnskab ud af, dog nyder jeg en kop eller to; gerne en Tummy Tea efter aftensmaden og en kop Cool Herbal Tea fra A. C. Perchs uden tein i sofaen inden sengetid.

Forblive i min 80/20 tilgang til mad og spiselige fornøjelser. Da jeg førhen har haft et noget anstrengt forhold til mad, er det tilnærmelsesvis blevet en livsstil at indtage søde sager i mindre mængder, ganske enkelt for at nyde livet og holde balancen.

– Hvilket leder mig til læste punkt: nemlig at spise mere kage. Og jo, du læste rigtigt. Det indbyder både til mere hjemmebag (mmh) og mere nydelse (endnu mere mmh…).

– Dog er jeg dårlig til at drikke vand, hvorfor en af mine intentioner er at drikke mere vand i løbet af dagen – OG at starte morgenen med en glas lunkent citronvand – ganske enkelt for at rense ud og ligeså for at få mere væske indenbords.

– Desuden vil jeg gerne røre mig mere. De 29 år holder ikke for evigt, hvorfor jeg føler mig motiveret til så småt at begynde at træne. Måske i et fitness center, måske her hjemme. Time will show.


SELFCARE

– Jeg har alle intentioner om at fortsætte mit aftenritual, som indebærer en jaderulle, mit ansigt og bløde bevægelser.

– Desuden vil jeg gerne, hver dag, tørbørste min krop. Tørbørsten skrubber ikke blot huden fri for døde hudceller, ligeså virker den detoxing og er medvirkende til at modvirke cellulite. Dobbelt op på win.

– Derudover vil jeg gerne fortsætte min meditationspraksis, som kun bliver bedre ved hjælp af min meditationspude,  som virkelig har gjort en stor forskel. Jeg har været lidt sløv på det seneste til at meditere, men nu må der laves om på det; jeg kan nemlig mærke en væsentligt forskel i mit overskud og min tilgang til tingene, når jeg starter dagen med en meditation.

– Ligeså vil jeg fortsætte min yoga. Det er optimistisk at dyrke yoga hver eneste morgen, hvorfor det bliver til nogle få solhilsener og derudover en god gang yoga minimum 2 gange om ugen. Dét er realistisk.

– Og gå flere ture. Alene, med eller uden musik, eller med en god veninde. Luft til hovedet, klare tanker og rum for refleksion og til blot at nyde stilheden, havets brusen og vinden i træerne. Det er velvære for mig.

– Udover den indre nydelse, der findes i ovenstående, finder jeg den ligeså i mine ugentlige sparitualer, som jeg forsøger at sætte en aften eller en formiddag af til en gang om ugen. Det er nydelse, afslapning og det er at komme helt ned i gear. Jeg vil gerne være bedre til at skemalægge denne aften/formiddag, så jeg får det gjort. Sommetider bliver disse planer væk i gøremål og spontanitet, og hvis I har læst med, ved I, at jeg sætter denne form for self-care højt. Det vil jeg blive ved med.

Læs også: How to eliminate noise in your life

intentioner
KREATIVITET

– Jeg vil gerne udvide min horisont i forhold til billedredigering. Jeg bliver bedre og bedre, dog vil jeg gerne være rigtig god – for ingen andres skyld end min egen, da jeg nyder at slappe af med sådanne små syslerier.

– Selvfølgelig er min intention at fortsætte med at skrive her på bloggen. Jeg elsker det; at skrive, at udfolde min kreativitet og at komme godt rundt omkring; hvad enten det er inden for opskrifter, holistisk velvære, målsætninger eller små DIY projekter.

– Jeg vil gerne tegne og male noget mere. Så er det sagt. Jeg har manglet at sætte mig med en blok og en spidset blyant og bare tegne – et eller andet. det behøver ikke at være pænt, have en dybere mening eller at skulle på Instagram; det er kun for mig selv og min egen refleksion og afslapning, som opstår i mødet mellem papir og blyant.

Læs også: Hjemmelavede duftlys

VIDEN

– Et af mine helt store mål for 2018 er at blive klogere på vinens verden. Jeg elsker et godt glas vin, og når jeg går til vinhandleren, ved jeg, hvad jeg kan lide, og går for det meste hjem med en vin, som viser sig at falde lige i min smag. Altså når det gælder hvidvin. Den er jeg nemlig lidt mere med på end rødvin. Derfor har jeg udset mig nogle fine bøger, som forklarer, tegner og fortæller om vin; alt fra hvor, hvordan, hvilke druer, lagring, hvem og hvorfor. Yes.

– Vin hænger jo ofte sammen med et godt måltid, hvorfor jeg er begyndt at sysle med en art gourmetmad à la Anna – og dertil en udvikling af dette begreb og et ønske om at gøre mere i det. Lad os for en start kalde det gæstemad. Dét er et delmål hen mod gourmanden, som selvudvikler på køkkenbasis.

Læs også: Hjemmelavet ravioli med ricotta & spinat

MODE

– Et af mine store mantraer for mode er at købe få, men gode ting, som holder både i kvalitet og stil. Engang var det lige modsat: kvantitet frem for kvalitet, dog har denne toneangivende tilgang til et rodet skab heldigvis ændret sig med tiden – og med beslutningen om at leve mere minimalistisk. Forleden dag praktiserede jeg denne, knap så nye længere, tilgang og købte mig en smuk, klassisk, oversize blazer fra Ba&sh.

– Ligeså er min intention at planlægge mine køb mere, end jeg i forvejen gør. Derved undgår jeg fejlkøb og tøj, jeg aldrig får snoet mig ned i.

– Og til sidst inden for denne kategori: jeg vil gerne holde min stil. Jeg har aldrig ladet mig forføre af trends, hvilket jeg heller ikke har tænkt mig her i 2018. Dog har jeg ladet mig påvirke af andres holdninger, og det skal jeg ganske enkelt lade være med. Min stil har alle dage været klassisk med et edgy twist, og det er lige netop i den stil, jeg føler mig bedst tilpas.

BOLIG

– Jeg skal have styr på min boligsituation. I øjeblikket bor jeg hos min mor, da min tidligere kæreste og jeg gik fra hinanden, og jeg stod uden job. Det gør jeg stadig, dog er det én af de ting, der gerne skal ændre sig i 2018. Derfor er en af de største intentioner at få og skabe mig mit eget hjem. Simple as that.

– Hvad angår boligen gælder også mantraet “less is more” – at indrette mig med få, men gode ting. Jeg har blandt andet øje på denne lampe fra Flos og denne evige klassiker. To vidt forskellige udtryk, som vil gøre sig godt i hver sit rum.

– Desuden vil jeg have ryddet op. I mine ting. Her har jeg tidligere ikke praktiseret denne “less is more” tilgang, hvorfor jeg har meget, som jeg enten ikke orker at kigge på længere, ikke orker at gemme på eller ganske enkelt ikke har brug for. Den minimalistiske tilgang har virkelig bosat sig i mig – og jeg kan faktisk rigtig godt lide det. Overflødigheder skal sorteres fra og gives til en sød Loppemarked-dame i Horsens, hvor al overskud går til gadehunde i Grækenland. Hende kan jeg (også) godt li’.

Læs også: 8 simple things to simplify your life

intentioner
HVERDAGEN

I tråd med ovenstående vil jeg fortsat søge job, som passer til mine kompetencer og mine ønsker: “handlekraftig ung kvinde med krudt i r…., gå på mod og vilje, vanvittige planlægningsgener, formidable skriveegenskaber, hang til struktur og fordybelse og i (temmelig dialog – og problemfrit) forhold med sin kuglepen, computer, kamera og køkken, som trives i travle miljøer”. Tip til “skriv 3 linjer om dig selv”, ahem…

– En af mine hverdagsintentioner er at læse flere bøger. Jeg elsker at læse, men efter både brud og flytning har jeg haft svært ved at genfinde min læselyst. Jeg har haft rod i hovedet, hvilket der heldigvis er kommet mere styr på, hvorfor læselysten også er vendt tilbage med små skridt. Jeg startede året med at læse Dan Browns nye roman, Oprindelsen, som jeg pageturnede mig igennem på speed. Det var skønt!
Selv om valgene ofte falder på krimier og spændingsromaner, kan jeg mærke en stigende lyst til at læse noget mere realistisk, nogle flere eftertænksomme bøger, og noget mere historisk, som giver indblik i forskellige lande, perioder og som gøre mig klogere på verden omkring mig. Disse vil jeg gerne gøre plads til i 2018, og jeg har allerede kig på blandt andre Camille Clouds brevkasse af Line Knutzon, Afd. for grublerier af Jenny Offill og Huset Romanov 1613 – 1918 af Simon Sebag Montefiore.

– En anden hverdagsting, som jeg gerne vil gøre mere ud af, er at købe blomster til mig selv. Bare fordi. Og bare en gang imellem.

– Og så vil jeg rigtig gerne blive bedre til at passe mine grønne planter, for mine fingre har tydeligvis en anden farve. Et mål hertil: få én plante til at overleve til 1. januar 2019 – delmålene findes i månederne…

– Jeg vil gerne fortsætte med at skrive i min Gratitude Journal, som jeg selv har lavet og fået trykt, hver aften. Det er en virkelig fin måde at sætte pris på dagen – eller, hvis man skriver om morgenen, at glæde sig til noget bestemt. Sommetider gør jeg begge dele, både for at starte dagen på en dejlig måde og ligeså for at afslutte den med et smil og med tanke på de ting og mennesker, som gør mig glad.

– Desuden er jeg blevet god til at skrive i min dagbog. Langt fra hver dag, og det er heller ikke intentionen, men jeg gør det, når jeg har brug for at komme ud med nogle frustrationer, når der er noget, der skal bundfælde sig, eller når jeg har brug for mere plads på harddisken, og det vil jeg gerne blive ved med. Den fungerer sommetider også som min eksterne én af slagsen, hvilket er smart. Særligt når man godt kan lide at skrive på gammeldags facon.

– Jeg vil gerne have en bedre plan for min økonomi. Den er egentligt ikke dårlig, jeg synes bare godt, at den kan justeres lidt til det bedre. Hvilket blot er en dejlig følelse – måske den følger lidt med alderen. Herved kan der lægges lidt fra til fremtiden, en rejse eller blot til nogle ting, som står på min ønskeliste.

SOCIAL

– Jeg har med min flytning fået mulighed for at se mine veninder meget mere, end jeg gjorde (og gav mig selv lov til), da jeg boede i Sønderborg. Lige nu har jeg tid, og det er vidunderligt. Jeg er tæt på – forhåbentligt ikke for længe, men hvor er det skønt at være omringet af sine nærmeste veninder igen. Dem vil jeg gerne se noget mere. Jeg har én god håndfuld, mere behøver jeg ikke. Her kan der deles stort og småt, glæde og ulykke, inspiration og idéer og der er plads til fordybelse, grin og tårer.

– Ud over blot at se dem mere, vil jeg gerne lave noget mere sammen med dem. Gå en tur, drikke et glas vin på en stemningsfyldt og hyggelig café, invitere på søndagskage og mandagsmad og bare nyde selskabet.

Læs også: 50 little things to be grateful for

intentioner
BLOGGEN

– Her på bloggen vil jeg gerne være mere. Her nyder jeg nemlig at være – der er plads til udfoldelse og fordybelse og til kreative småting. Jeg vil gerne lave flere personlige indlæg, flere opskrifter, flere anbefalinger af spisesteder, caféer, rejsedestinationer og bøger. Jeg vil gerne lave flere inspirerende indlæg, som giver tips og idéer til personlig udvikling og til den modstrøm af travlhed, som vi møder i dag.

– En af mine intentioner er at lave lidt om herinde. Jeg kan ikke hitte ud af, om det giver mening at skrive på engelsk, når jeg kan se, at de fleste af jer, der læser med, læser med fra Danmark. Det er en rigtig god øvelse for mig – og faktisk nyder jeg rigtig meget at skrive på engelsk. Derfor har jeg en intention om blot at skrive på dansk – og spæde op med den engelske version der, hvor det giver mening.

– Desuden vil jeg gerne inddele mine indlæg i mere ordentlige kategorier. Da jeg startede blev det gjort lidt med højre hånd, jf. kvantitet frem for kvalitet, og jeg står tilbage med et hav af kategorier, som ikke giver mening. Derfor skal der ryddes op herinde, således bloggen er mere overskuelig og mere venlig over for jer, søde læsere.

 

Hvad er jeres intentioner for 2018? Byd e n d e l i g ind! Jeg synes, det er så spændende at høre, hvad andre har af planer, ændringer og forbedringer for et nyt år!5 thoughts on “My Intentions For 2018 – Better Late Than Never”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »