Homemade Ravioli With Ricotta & Spinach

Homemade Ravioli With Ricotta & Spinach

homemade ravioli
ENGLISH RECAP BELOW
I sidste uge sad jeg på en restaurant i Wyck kvarteret i Maastricht en torsdag aften. Dagen havde været lang, jeg var træt og det eneste, jeg havde lyst til var pasta. Gerne en rigtig slem én af slagsen; en af dem med både fløde, smør og parmesan. Jeg var ude alene, og det var skønt. Denne torsdag aften gik jeg ind på en restaurant, der var så godt som fyldt. Et lille bord til to var ledigt, det blev mit, og jeg blev glad. Selvom restauranten var fyldt, og stemmer, latter og glade småråb fyldte rummet, var her højt til loftet og alligevel plads til både tanker og refleksioner. Jeg bestilte det bedste glas vin, jeg længe har fået, og givet min forholdsvis nye interesse for vinens verden, skrev jeg den ned og købte den, da jeg igen var på dansk jord. Måske var det aftenen, der gjorde den vidunderlig; min træthed, min trang til at være alene som blev opfyldt, stemningen eller måske var den bare vidunderlig. En let sødme, en perfekt syre, en duft af hydeblomster og en smag af stikkelsbær og en fylde, der ikke var til at tage fejl af. En perfekt afbalanceret vin, som nu står med 5 stjerner i min nyanskaffede (og hjemmelavede) vin(notes)bog.
Raviolien gjorde blot både smagen og oplevelsen til en leg – også selvom den hverken var laktosefri, glutenfri eller vegansk. Trods min træthed var det den bedste aften, jeg længe har haft. I mit eget selskab. Alene. I en ny by. I et nyt land.

Da jeg kom hjem igen måtte jeg lave raviolien. Ikke for at genskabe aftenen, for det kan man ikke, men for at byde min mor på denne vidunderlige ret, som jeg vidste, hun ville elske. Det kræver tid, indkøb og kræfter at lave hjemmelavede ravioli, særligt hvis du, som jeg, ikke ejer en pastamaskine. Men frygt ej, for det er faktisk ikke så svært; det tager bare lidt længere tid, og den ekstra tid er det hele værd. I promise!

Desuden synes jeg det er ved at være længe siden, jeg har skrevet en god opskrift ned herinde. Selvom jeg ofte står i køkkenet og laver både det ene og det andet, får jeg ikke taget de bedste billeder, hvorfor opskrifterne ikke får lov at se dagens lys her på siden. Det er ærgerligt, at lyset er så dårligt om aftenen, så jeg arbejder nu på at få anskaffet mig en lampe, der simulerer dagslys, en bordplade og et mørkt rum så jeg kan få taget billeder – selv når det gælder aftensmaden. Jeg arbejder på en bordplade ude i garagen, som jeg har slebet og givet første lag olie – og jeg krydser fingre for, at den snart er klar til brug. Wish me luck!
Men, tilbage skal vi til raviolien og både fremgangsmåde og opskrift finder du nedenfor.

PASTA
400 g Tipo 00 hvedemel
4 æg

FYLD
250 g drænet, frossen spinat
100 g revet parmesan
250 g ricotta
1/8 tsk muskatnød
Salt og peber

SMØRSAUCE
180 g usaltet smør (eller Naturli’s plantesmør)
8 blade frisk salvie, finthakket
1 – 2 fed hvidløg, presset (1 fed hvis du ikke kan lide hvidløgene dominans)
Salt

TOPPING
Rucola
Parmesan
Salt

homemade raviolihomemade raviolihomemade raviolihomemade ravioli

START MED PASTADEJEN

 • Sørg for at du bruger en ren overflade. Hæld dejen ud herpå i en top og lav en hul med hænderne.
 • Knæk æggene ned i hullet og pisk dem med en gaffel. Når æggene er pisket, piskede der videre og tages neget med af melet lidt efter lidt.
 • Når du har en klistret dej, hæld da lidt mel ud på bordet og ælt dejen godt.
 • Når du har en god, fin og smidig klump dej, pakkes den tæt ind i film og sætte spå køl i minimum 30 minutter.

FYLD

 • Mens pastadejen hviler, hældes ingredienserne til fyldet i en foodprocessor.
 • Sørg for at al vand er presset ud af spinaten. Dette gør jeg med hænderne og for at få det sidste ud, lægger jeg spinaten i enten et viskestykke eller i nogle stykker køkkenrulle for at få det sidste vand ud.
 • Kør foodprocessoren indtil du har en glat masse.
 • Sæt på køl indtil du skal bruge den.

TILBAGE TIL PASTAEN

 • Befri pastadejen fra filmen, drys lidt mel på bordet og rul dejen ud med en kagerulle. Selv om det kræver lidt ekstra kræfter, er det, som sagt, det hele værd.
 • Rul dejen ud indtil den blot er nogle få millimeter tyk og stik dine raviolier ud med enten et glas, en udstikker på 5 – 6 cm i diameter enten rund, firkantet, trekantet – eller hvad end form du foretrækker.
 • Når raviolierne er stukket ud, lægges de, med bagepapir og et drys mel imellem, i en beholder eller en pose, som forsegles, når de er færdige. Herved tørrer de ikke ud, hvilket bevarer den smidige dej – også når de er kogt.

LAV RAVIOLIERNE

 • Drys dit bord med lidt mel og stil en skål klar med koldt vand.
 • Placér en udstukket ravioli på bordet, læg ca. 1 tsk fyld på, dyp fingeren i vand og kør den over kanten. Læg nu endnu en udstukket ravioli ovenpå og forsegl den først med fingrene, dernæst med en gaffel.
 • Sæt dem til side efterhånden som hver og en bliver færdig – gerne i en lufttæt beholder, igen med bagepapir imellem.
 • Lægger du ikke bagepapir imellem, er der chance for at raviolierne klistrer, hvilket ødelægger dem, og du står blot tilbage med et stort rod.

SMØRSAUCE

 • Når du er ved at være klar til at spise, sæt da en kasserolle/gryde til at koge med en sjat god olivenolie og et drys salt i vandet.
 • Sæt en pande klar og hæld smør, hvidløg, salt og salvie heri og lad det simre i ca. 10 minutter.

NÅR DU ER KLAR

 • Stil du dybe tallerkner klar, med en spiseske hælder du lidt smørsauce i hver tallerken og fordeler det, så bunden er dækket af et tyndt lag.
 • Når vandet er i kog, koges raviolierne i 3 minutter, tages op med en hulske og lægges på tallerkenerne. Der er ca. 6 – 9 raviolier til hver, afhængig af hvor mange du laver.
 • Top med en god håndfuld rucola, revet parmesan, et drys salt og jorden resten af smørsaucen over hver portion i cirkler.

Nu er du klar til at spise. Lad lidt musik til at skabe stemning i baggrunden og sæt dig til rette med et glas god hvidvin, evt. en Domaine Gibault Sauvignon Blanc og nys din mad, dit selskab og din aften. 
Bon appetit!

homemade ravioli

ENGLISH RECAP

Imagine sitting on the most cosy, warming, and a bit hip too, restaurant in Maastricht a Thursday night. You’re out for a dinner, alone, enjoying a glass of sauvignon blanc while waiting for the pasta you’ve been longing for the whole day. The restaurant doesn’t have much light, but the ceiling is high why it doesn’t feel like you’re squeezed into it, no. On the contrary, you feel there’s so much space for your thoughts, your dreams and for reflecting upon the day that you just sit in your own mind, with noise around you from people talking and laughing and the sweet staff running around to please everyone to meet their needs. When enjoying the ravioli and the most wonderful glass of white wine you ordered, it feel like you are the only one in the place, even though it was full of small talk (and big talk).

Maybe it wasn’t just the homemade ravioli and the much needed glass of wine with such a full yet light body, maybe it was the fact that I was alone. Dining out. With myself. A perfect evening after a long day.
When I got home, I needed to do the homemade ravioli myself, which was much easier than I thought. It took some time, but I promise you, if you even just consider doing this, it will be worth it.

HOMEMADE RAVIOLI WITH RICOTTA AND SPINACH

PASTA
400 g Tipo 00 wheat flour
4 eggs

FILLING
250 g thawed, whole spinach
100 g grated parmesan
250 g ricotta
1/8 tsp nutmeg
Salt and pepper to taste

BUTTER SAUCE
180 g unsalted butter (or plant based butter)
8 leaves of sage, finely chopped
1 – 2 cloves of garlic (2 if you absolutely love garlic, 1 if you don’t like it too dominating)
Salt to taste

TOPPING
Arugula
Parmesan
Salt

START WITH THE PASTA DOUGH

 • Pour the flour onto a clean surface/table, make a hole with your hands in the middle and crack in the eggs.
 • Which them lightly with a fork while incorporating the flour into the eggs until you have a a sticky dough.
 • Scrape off excess dough with a knife and knead the dough until you have a smooth bun. If you need to you more flour, pour it onto the table. When you have kneaded the dough, wrap it tightly in plastic and leave it to rest in the fridge for at least half and hour.

NOW TO THE FILLING

 • While the dough is resting to cool, combine the filling in a foodprocessor.
 • Make sure that you have squeezed every bit of water out of the spinach. I do this with my hands and then I put the spinach into a kitchen cloth and to squeeze out the rest.
 • Combine the filling in a food processor and process until you have a smooth, finely chopped filling. Set aside to the fridge and return to the pasta.

BACK TO THE PASTA

 • If you, like me, don’t own a pasta machine, don’t hesitate to use your bare hands.
 • Roll out the dough using a rolling pin. And yes, it takes some effort, but as I stated before: it will be worth it.
 • Roll it out until it’s only a few millimeters thick and place a glass or a round (squared, triangles, whatever form you like), small baking form and cut out your raviolis.
 • When you have cut out the raviolis, put them into a container covered with plastic in order for them not to dry out.

MAKE THE HOMEMADE RAVIOLI

 • To make the homemade raviolis, have a surface dusted with flour and a bowl with cold water ready.
 • Place one cut out ravioli, put topping on top if it, dip your finger in the cold water and seal the ravioli down the line, put another cut out homemade ravioli on top of the filling and seal the two raviolis, using a fork to seal them properly.
 • Put them aside as you go – preferably in an air tight container sealed with parchment paper, so the ravioli do not touch each other. If they do, they will stick together and your raviolis will be a mess – so donate make that mistake!

BUTTER SAUCE

 • When you are ready to eat, set a caserole to boil on the stove.
 • Pour in your ingredients for the butter sauce in a pan on medium heat and let it simmer for 10 minutes.

WHEN YOU ARE READY FOR THE HOMEMADE RAVIOLI

 • Pour a bit of the butter sauce into two plates.
 • Cook the raviolis for 3 minutes.
 • Serve the raviolis on top of the butter sauce.
 • Add arugula, grated parmesan and a bit of salt.
 • Pour over some tablespoons of the butter sauce and you are ready to eat your perfect homemade ravioli!


1 thought on “Homemade Ravioli With Ricotta & Spinach”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »