Vegan Stuffed Hokkaido Pumpkin

Vegan Stuffed Hokkaido Pumpkin

vegan stuffed pumpkinvegan stuffed pumpkinvegan stuffed pumpkin

ENGLISH RECAP BELOW
Det er ingen hemmelighed, at jeg elsker vegansk mad. Det giver mig en helt anden energi – og i særdeleshed en anden følelse af velvære i kroppen. Bælgfrugter, masser af grøntsager, nødder og sunde fedtstoffer er klart mine favoritter – dog dermed ikke sagt at jeg er veganer, for min spisning handler om at følge min intuition: at mærke hvornår kroppen har brug for nærende mad og ligeså at mærke, hvornår der skal lidt sødt til. Derfor går der nærmest ikke en dag, hvor der ikke ryger peanutbutter, chokolade eller et stykke hjemmebagt kage ind, for det skal der være plads til. Som jeg har skrevet så mange gange før, handler det for mig om balancen. En balance jeg har genfundet og som jeg lever efter.

Derfor lavede jeg i mandags denne vegan stuffed hokkaido pumpkin til min veninde Trine og jeg efter vores faste mandagsyoga. Jeg smuttede om formiddagen en tur i Fakta for at se, hvad de havde uden egentligt helt at vide, hvad jeg gik efter. Jeg havde dog hjemmefra udset mig noget med græskar, og da jeg faldt over hokkaidoen, en sweet potato, et granatæble og allerede skyllet grøntkål, kunne jeg ikke modstå den fristelse det var igen at prøve noget helt nyt, som poppede op som en god idé. Hvilket det viste sig at være, for det blev særdeles vellykket – faktisk vil jeg påstå, at det er min nye favorit veganske ret med hokkaido. Jeg elsker hokkaidogræskar, granatæblekerner, kikærter og sweet potato og bare tanken om kombinationen var vidunderlig. Jeg toppede med en peanutbutterdressing, som jeg desværre ikke har fået billede af, dog var den prikken over i’et, da den tilførte både lidt sødt og lidt surt.

Den er super nem at lave og kan bakses sammen i forvejen, således den kun skal varmes i ovnen inden servering. Jeg er stor tilhænger af nem mad, hvorfor denne vil egne sig godt i en travl hverdag, da den ikke tager lang tid at lave. Selvfølgelig er der en ovntid, det er dog det mindste af det.

vegan stuffed pumpkin vegan stuffed pumpkin

VEGAN STUFFED HOKKAIDO PUMPKIN
til 2

1/2 hokkaido græskar, vasket og skyllet
1 stor sweet potato, skrubbet grundigt
2 store håndfulde snittet grønkål
1 ds. kikærter, skyllet og drænet
1/2 granatæble, kerner befriet
1 spsk sesamolie
1 tsk garam masala
1 tsk spidskommen
Sesamfrø
Salt

PEANUTBUTTERDRESSING

2 spsk crunchy peanutbutter
4 – 6 spsk kogende vand
Saft af 1/2 citron
Salt

Befri græskarret for kerner og skær det halve i 3 – 4 både.
Halver sweet potatoen på tværs og på langs, således du har 4 både.
Læg både græskar og sweet potato på en bagerist og bag græskarret i ovnen ved 200 grader varmluft i 15 – 20 minutter, mens sweet potatoen bager i ca. 40 – 45 minutter.
Hæld kikærterne i en skål, bland dem med sesamolie, garam masala og spidskommen.
Læg græskarbådene i en bradepande.
Når sweet potatoen er færdig, skabes kødet og med en ske og moses sammen med en gaffel. Her tilsættes blot lidt salt.
Hæld halvdelen grønkålen ud over græskarbådene, mens den resterende halvdel fordeles i resten af bradepanden.
Fordel nu sweet potato ud på græskarbådene med en ske – oven på grøntkålen.
Top med kikærterne som fordeles oven på sweet potato mosen samt ud over bradepanden.
Top med sesamfrø og bag I ovnen ved 200 grader varmluft i 10 – 15 minutter – eller til grøntkålen er ved at være sprød på toppen.

Til dressingen blandes peanutbutter med kogende vand, således det opløses.
Bland med citron og salt efter smag.

Servér bådene med peanubutterdressing og granatæblekerne.
Læg evt. nogle skiver citron ved.

vegan stuffed pumpkin

It is no secret that I love vegan food. It provides me with such an energy and a wonderful feeling of well-being in my body. Legumes, loads of veggies, leafy greens, nuts and healthy fats are most definitely my favourites. With that said I’m not a fully vegan because of the fact that I eat intentionally: to truly feel the needs of my body; when it is in the needs of nourishing food og too to feel when it is in need of sweets. Rarely a day passes where I don’t eat a piece (or five) of chocolate, a piece of cake or half a jar of peanutbutter, which is my ultimate guilty pleasure before night time. As I have written so many times before: it’s all about balance to me. A balance I have regained and a balance that I live by.

This is why I this Monday made this delicious vegan stuffed hokkaido which my sweet friend Trine and I enjoyed post our Monday yoga class. I went to the local super marked to find something to cook for dinner – and I had already in mind that I wanted to do something with a hokkaido pumpkin which I love during the wintery months. I stumbled upon this, a sweet potato, a pomegranate apple and some green kale – and I couldn’t resist trying something complete new – I just had to make this recipe that popped into my head. Thank god I followed my intuition, cause this has become one of my favourite vegan dishes ever. I love hokkaido pumpkin, I love pomegranate seeds, chick peas and sweet potato and h´just the thought of this combination seemed quite wonderful – which it most definitely was.
I topped it off with a peanut butter dressing which I unfortunately didn’t snap a picture of, despite it was the icing of the cake, so to speak. It added both a bit of sweetness and a bit of acid, which was perfect.

VEGAN STUFFED HOKKAIDO PUMPKIN
serves 2

1/2 hokkaido pumkin, washed
1 large sweet potato, scrubbed ad washed
2 large handfuls of green kale or any other leafy green
1 can of chick peas, rinsed and drained
1/2 pomegranate, seeds liberated
1 tbsp sesame oil
1 tsp garam masala
1 tsk powdered cumin
Sesame seeds
salt

PEANUT BUTTER DRESSING

2 tbsp crunchy peanut butter
4 – 6 tbsp boiled water
Juice of 1/2 lemon
Salt

Liberate the pumpkin for its seeds od divide it into 3 – 4 wedges.
Half the potato vertically and horisontal so you end up with four large wedges
Put the pumpkin and the potato on a baking tray and bake the pumpkin for 15 – 20 minutes and the potato for 40 – 45 minutes by 200 degrees or 390 Fahrenheit.
Add the chickpeas to a bowl and mix them with sesame oil, garam masala and cumin.
Put the pumpkin wedges in a baking tray.
When the potato is done, scrape out the meat with a spoon and mix it together with salt with a fork.
Pour half the green kale over the pumpkin wedges and the rest in the baking tray.
Now top the pumpkin and the green kale with the the sweet potato mash.
Top with chickpeas and spread the rest over the baking tray along with the green kale.
Top with sesame seeds and bake in the oven for 10 – 15 minutes by 200 degrees or 390 Fahrenheit – or until the green kale starts to turn crispy.

For the dressing: mix the peanut butter with the boiling water. Add lemon and salt to taste .

Serve the vegan stuffed Hokkaido pumpkin with the peanut butter dressing and top it off with the pomegranate seeds.
If you wish add some lemon slices, it adds a wonderful taste.

 2 thoughts on “Vegan Stuffed Hokkaido Pumpkin”

  • Jeg kommenterer ikke ret ofte på blogindlæg, men en lille hilsen herfra, skal du altså have – for man skal huske at rose andre, når de gør et godt stykke arbejde. Det synes jeg nemlig virkelig du gør. Flotte og gennemarbejdede indlæg. Særligt dine opskriftsindlæg er skønne, og skønt med viden og info, om de ingredienser, du bruger. Kram herfra

    • Hej Maja, TUSIND tak for din søde hilsen, det varmer simpelthen helt ind i mit hjerte. Hvor er jeg glad for, at du kan lide det – og ikke mindst at du synes, at info er nyttig og brugbar. TAK igen, det er ganske enkelt den dejligste hilsen, jeg længe har fået.
      Rigtig dejlig jul til dig 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »