Vegan Green Superfood Smoothie Bowl

Vegan Green Superfood Smoothie Bowl

Vegan Green Superfood Smoothie Bowl

ENGLISH RECAP BELOW
Jeg knuselsker en smoothiebowl til morgenmad. Morgenmaden er absolut mit yndlingsmåltid, hvor jeg kan få lov at lege toppingdronning. Som regel topper jeg min smoothie bowls med meget mere, end jeg har gjort i dag: granatæblekerner, æbletern, fine stykker af mango, incabær, kakaonibs, bipollen – ganske enkelt alt jeg kan finde i mine køkkenskuffer, som jeg elsker. Det er den rene fryd at nyde sådan et måltid efterfulgt af en kop fuldmånete fra Chaplon. Dejlig start på dagen, ikke?

En smoothie bowl er noget er det simpleste, jeg laver til morgenmad, når det skal være en anelse mere spændende end blot en skål yoghurt, boghvedegrød (selv den er vanvittigt god!), en anden boghvedegrød eller knækbrød med avocado. Det er så nemt, og som regel har jeg alle ingredienserne i køleskabet – hvis ikke skifter jeg blot ud: erstatter banan med mere avocado, spinat i stedet for grønkål, rismælk i stedet for mandelmælk, osv. Dadlerne kan jeg absolut ikke undvære; de tilføjer en vidunderlig sødme til smoothien, som min søde tand elsker. I dette indlæg har jeg skrevet meget mere om, hvad de forskellige ingredienser gør for dig – tag et kig.

Desuden tilsætter jeg ofte både lucuma og hvedegræs.
Lucuma har en blød, sødmefyldt eftersmag – efter min opfattelse en sjov blanding af mango, vanilje og kaffe. Lucumafrugten er rig på vitaminer, heriblandt A – og B-vitamin samt riboflavin (B2-vitamin), Niacin (B-3 vitamin) og betakaroten. Sidstnæsvnte en antooxidant, der hjælper kroppen med at bekæmpe skadelige stoffer. Ligeså beskytter den mod frie radikaler og er ligesom A-vitamin god for vores syn samt vores modstandsdygtighed.
Hvedegræs er naturens egen kilde til rigelige mængder af antioxidanter, vitaminer og mineraler. Hvedegræs kendes som værende en god kilde til en god fordøjelse, til at virke styrkende på immunforsvaret og ligeså have en udrensende effekt, trods ingen studier endnu påviser sidstnævnte. Hvedegræs er fyldt med Klorofyl, som kendes som stoffet der sikrer næring og livgivende ilt til dine celler. Desuden indeholder det jern, calcium, selen og magnesium samt B12-vitamin, E-vitamin samt A-vitamin.
Et dagligt indtag af lucuma såvel som hvedegræs sikrer altså en ordentligt sundhedsboost. Win.

VEGAN GREEN SUPERFOOD SMOOTHIE BOWL

1/2 banan
1/2 avocado
1,5 dl mandelmælk (eller anden plantemælk)
En stor håndful grønkål
3 dadler, udstenede
1 spsk kokossmør
1 tsk matchapulver
1 tsk lucumapulver
1 tsk hvedegræspulver

TOPPING
Kokosflager, evt. ristede
Gojibær
Chiafrø
Hampefrø

Tilsæt alle ingredienser til en blender, foodprocessor/stavblender. Blend og servér med topping efter eget valg.

Vegan Green Superfood Smoothie Bowl Vegan Green Superfood Smoothie Bowl

ENGLISH RECAP
I simply love a smoothie bowl for breakfast. Especially a vegan green superfood kind of smoothie bowl. Breakfast is ultimately my favourite meal of the day, where I get to play around with topping like some queen of them… Usually I top my smoothie bowls with a lot more than I did today: pomegranate seeds, dried apple cubes, mango, Inca berries, cocoa nibs, bee pollen – all the wonderful things I find in my kitchen which I love. It’s true delight starting the day like this followed by a cup of full moon tea. Ahh, sounds good, right?

A smoothie bowl is one of the most simple things I do for breakfast when I want it to be a bit more exciting than just a bowl of yoghurt, buck wheat porridge (even though that’s a winner), another buck wheat porridge or a piece of bread with some avocado. This vegan green superfood smoothie bowl is so wonderfully easy to do – it tastes like heaven & fills you up with goodies. 
I usually keep all the ingredients in my kitchen and if I have run out of some, I simply replace it with something else: spinach in stead of green kale, more avocado to sub for the missing banana or rice milk in stead of almond milk. One thing I cannot do without are the dates though. They add such a wonderful sweetness to the bowl – just the way my sweet tooth likes it. In this post I have written about what the different ingredients will do for you – have a look.

Moreover I usually ass lucuma and wheat grass powder.
Lucuma has a soft, sweet taste; a mix of coffee, vanilla and mango is you ask me. It is rich in A – and B vitamins which help the body fight harmful substances.
Wheat grass powder is the nature’s own source for many antioxidants, minerals and vitamins. It is known for it ability to ease digestion, to strengthen the immune system and have a detoxing effect (although this haven’t been proven through clinical studies). Wheat grass is filled up with chlorophyll which is known to provide the body and the cells with oxygen. Moreover it contains iron, calcium, selen, magnesium and the vitamins A, B12 and E.
A daily teaspoon of these two will give you such a health boost. Win.

VEGAN GREEN SUPERFOOD SMOOTHIE BOWL

1/2 banana
1/2 avocado 
1,5 dl (app. 0,6 cups) almond milk (or any other plant based milk) 
A large handful of green kale
3 dates, pitted
1 tbsp coconut butter
1 tsp matcha powder
1 tsp lucuma powder
1 tsp wheat grass

TOPPING
Coconut flakes
Goji berries
Chia seeds
Hemp seeds

Add all the ingredients to a blender and blend. Serve with topping of choice. 

Vegan Green Superfood Smoothie Bowl2 thoughts on “Vegan Green Superfood Smoothie Bowl”

  • Ser simpelthen så lækkert og indbydende ud! Er selv kæmpe fan af morgenmad, uhm! Ny start på ny dag, hver dag 🙂
    Kunne det måske tænkes, at du en dag vil komponere et “whqt I eat in a day”-indlæg?
    Knus og rigtig god 1. December liiige om lidt

  • Åh Tak søde Linda <3 Jeg elsker også morgenmad, det er bare mit ultimative favoritmåltid!
    Det kan du tro, jeg vil. det var da en god idé 🙂 Og rigtig glædelig 1. december til dig også <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »