Vegan Superfood Chocolate Smoothie Bowl

Vegan Superfood Chocolate Smoothie Bowl

healthy chocolate smoothie bowl healthy chocolate smoothie bowl healthy chocolate smoothie bowl

ENGLISH RECAP BELOW

Jeg er vild med veganske chocolate smoothie bowls, særligt dem af slagsen som er forklædt sundhed. De smager nemlig helt formidabelt, og selv om sødmen og chokoladen trænger igennem denne, er den pakket med superfoods og sunde sager.
Jeg havde en frygtelig lyst til en smoothiebowl her til morgen, gerne en, der smagte af chokolade, hvorfor jeg lavede denne, som jeg har lavet så mange gange før. Jeg varierer den med forskellige toppings, tilføjer lidt af det ene, tager noget andet fra og ender altid op med en, der smager vidunderligt. Denne stikker dog dem alle, helt guddommelig er den – som at tage en bid af himmerige – eller i dette tilfælde; en skefuld.
Den er fyldt med gode fedtstoffer fra avocado, calcium fra banan, kalium, jern og magnesium fra spinat, vitamin A og B-komplex, jern, calcium, mangan, kobber og kalium fra dadler og sidst men ikke mindst; gode Omega-3 fra chiafrø.
Altså en smoothie med gode egenskaber, som jeg vil komme ind på under opskriften, som lyder således:

SUPERFOOD CHOCOLATE SMOOTHIE BOWL

1/2 avocado
3 medjool dadler, udstenede
1/2 banan
3 spsk rå kakaopulver
1 spsk chiafrø
1 stor håndfuld frisk spinat
1 spsk kokosolie, smagsneutral
1/2 tsk vaniljepulver
1,5 dl plantemælk (sødet eller usødet efter smag)

TOPPING

Kokosmel/- flager
Chiafrø
Hampefrø
Gojibær
Bipollen

Blend ganske enkelt ingredienserne undtagen kokosolien til massen er lind og tykt flydende.
Tilsæt til sidst kokosolien og blend ganske kort, så olien ikke spaltes og ødelægges.
Servér i en skål og top med ovennævnte eller topping efter eget valg.

Som nævnt er denne smoothie en superfood smoothie af slagsen. Den kan snildt varieres, og snildt kan den altid gøres endnu sundere – dog er jeg tilhænger af, at en smoothie som denne skal være “tilgængelig”, således der ikke nødvendigvis bør tilsættes for mange ingredienser, som man bruger en formue i helsekosten på.

Spinat er som sagt en alletider kilde til magnesium, som har stor indflydelse på vores hjerterytme og vores stofskifte, som vedligeholder vores nerve – og muskelfunktioner og som er medvirkende til at opretholde et sundt blodtryk. Ligeså er spinat en god kilde til kalium, fosfor, fibre, calcium, folat og jern, og netop sidstnævnte har stor påvirkning på, hvor effektivt vores kroppe anvender og omsætter vores energi.

Dadler har jeg før talt rigtig godt om herinde, jeg er nemlig en stor fortaler for de søde sager – særligt medjooldadlerne er jeg glad for; de er bløde og deres kød er vidunderligt klistret. Jeg bruger ofte dadler som ’sødere’ i bagning – og ligeså i smoothies som denne. Dadler er kendt for at være en alletiders kilde til A – og B-kompleks og er meget rige på forskellige mineraler, såsom ovenståemde: calcium, mangan, kobber, jern og kalium. Dadler indeholder store mængder A-vitamin, som beskytter dine øjne og som hjælper dine hornhinder med at regenerere. Ligeså hjælper A vitamin øjnene med at bortfiltrere skadelige UV-stråler. Grundet dadlernes høje indhold af fibre, hjælper de ligeledes leveren med at regulere mængden af leverfibre, de hjælper mod forstoppelse og modvirker hjertekarsygdomme grundet deres høje indhold af kalium.

Rå kakaopulver indeholder uanede mængder af antioxidanter, hvorfor jeg ofte bruger dette, når jeg kaver chocolate smoothie bowls. Det rå kakaopulver indeholder stoffet phenethylamine, som påvirker den del af vores hjerne, som fungerer som humør-elevator, hvorfor der kan argumenteres for, at det fine pulver kan fungere som et antidepressiv.
Desuden synes den rå kakao at have anti-inflammatoriske og anti-aging egenskaber og ligeså er den rig på mineraler som jern, zink, kobber, kalium, mangan, svovl og calcium. Svovl blandt andet er medvirkende til opbygningen af hud, hår og negle, det fremmer en sund hud, hjælper til en velfungerende funktion af bugspytkirtlen og hjælper ligeså med at afgifte leveren. Tænk på den rå kakao som naturens egen silica – så behøver jeg vidst ikke at sige mere.

Avocadoens egenskaber giver næsten sig selv: det sunde fedt. Selv om en avocado indeholder 30 gram fedt er 20 af dem faktisk af den sunde enkeltumættede art – og for den øvrige del, så indeholder store dele af de sidste 10 gram gode omega-3 fedtsyrer, hvorfor avocadoen må siges at være en vidunderlige kilde til fedt, ligesom den indeholder andre gode egenskaber.

healthy chocolate smoothie bowl healthy chocolate smoothie bowl

I am seriously addicted to vegan chocolate smoothie bowls – especially the ones in disguise, dressed up to party but really they will probably cure a hangover given all their benefits. Even though these smoothie bowls look (and taste, not least!) like they are ready for a night out, they are actually extreme healthy. Superfood kind of healthy which will give you the most wonderful start to the day. Who doesn’t want to start it off eating a health-packed bowl that tastes like a chocolate dream? 
I’ve been making these chocolate smoothie bowls (along with a great deal of other smoothie bowls as well) for quite some time, I vary them, sometimes with whatever I have, but mostly with what I find to fit the taste and my needs in term of the health benefits. Too I vary the toppings , add some of this, leave out some of that and even though I sometimes do them differently, they all end up tasting heavenly, not all the same, but heavenly. 
This chocolate smoothie bowl is filled with good fats from the avocado and the coconut oil, calcium from the banana, kalium, iron and magnesium from the spinach, vitamin A and B-complex, iron, calcium, mangan, robber and kalium from the dates and last but not least; omega-3 from the chia seeds. It will helt you to ease your digestion, even if your not having trouble with this. It will provide you with a great amount of energy, minerals almost ad libitum and make sure your blood sugar suddenly doesn’t start a raid on you and… the best benefit of them all: it will function as nature’s own nail, hair and skin “pill” given the great amount of sulfur that the raw cocoa powder contains. Not a bad way to start the day, eh?
The recipe, if you’re interested, goes like this: 

SUPERFOOD CHOCOLATE SMOOTHIE BOWL

1/2 avocado
3 dates, medjool, pitted
1/2 banana
3 tbs raw cocoa powder
1 tbs chia seeds 
1 large handful of fresh spinach
1 tbs coconut oil, neutral in taste 
1/2 tsp pure vanilla powder
1,5 dl (0,6 c) plant based milk of choice

TOPPING

Coconut flakes
Chia seeds
Hemp seeds
Goji berries 
Bee pollen

Simply blend all the ingredients except from the coconut oil. 
When you have a thick liquid smoothie, then add the coconut oil and give it a quick go. 
Serve in bowl topped with the above or topping of your choice. 

 4 thoughts on “Vegan Superfood Chocolate Smoothie Bowl”

  • Miam miam miam! Sådan en lækkert vil jeg have til morgenmad på søndag hvor jeg har gooood tid til at nyde den!! Og fedt du skriver alle fordele ned så ved man hvad man putter i munden og hvad de gør for en <3 <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »