Favourite Mineral Makeup & a chat about dark circles

Favourite Mineral Makeup & a chat about dark circles

mineral makeup
Kan en pige nogensinde få for megen makeup? Det tror jeg, hun kan -særligt baseret ud fra min egen makeuptaske i mine teenageår. Den var fyldt med (mange) forskellige pudre, særligt de helt dyre, med rouge, også de helt dyre, og så de billige øjenblyanter – i al verdens farver. Blå mascara var en overgang en fast del af min makeuprutine og ligeså var hårmascaraen, som vi alle nok kender til i et eller andet omfang. Min øjenskygger udgjorde en palette af farver, og særligt den (lys!) grønne og den (lys!) blå havde jeg en periode meget, meget kært. Hold da op. Når jeg kigger tilbage i dag på min blå mascara-blå øjenskygge og hårmascara dage gyser det nærmest indvendigt i mig. Jeg eksperimenterede virkelig til det yderste, og jeg husker endda engang, at en af pigerne i min folkeskoleklasse havde fået et ekstra gavekort på en makeup-lektion hos en skønhedsklinik, som hun gav til mig, fordi hun mente, at jeg ganske enkelt havde for megen makeup up. Jeg må give hende, at hun havde ret. Jeg så ikke forfærdelig ud – og heller ikke pæn, hvilket bevirkede, at komplimenterne heller ikke væltede ind. Jeg fattede ikke et vink med en vognstang og fortsatte i samme spor som før – nu med lysegul øjenskygge, brun eyeliner og kobberfarvet hårmascara. Bedre, men langt fra godt.

I dag er min makeup heldigvis ganske simpel uden de store dikkedarer. Øjenskygge er en by i Rusland og ligeså er både den blå, den brune og hårmascaraen. Gudskelov. Selvfølgelig går jeg med makeup, og det er først inden for det seneste år, at jeg er begyndt, næsten dagligt, at gå med foundation. Heldigvis har jeg pæn hud uden de store urenheder, dog har jeg meget, meget mørke rande under mine øjne, hvorfor både concealer og foundation er et must efterhånden.
De mørke rande er jeg født med. Ganske simpelt. I Paris i september talte jeg med en dygtig, australsk makeupartist, om netop de mørke rande og hvad jeg kunne gøre. “Intet” var svaret. Jeg stod målløs tilbage og havde forestillet mig, at der fandtes en miralkur – eller blot en mirakelcreme, men nej. Jeg forsøgte med “hvad med mere vand? Mere søvn? Mindre kaffe? Flere vitaminer?”, men svaret var det samme: “Intet af det har effekt”. Selvfølgelig har søvnen en effekt – måske mere fordi jeg ganske enkelt ser mere træt ud, har jeg sovet færre timer, end jeg plejer. Men i bund og grund er der ingen kur, og skylden skydes på min knoglestruktur: mine øjne sidder langt inde i forhold til mine kindben, som er ret høje, hvorfor en skygge skabes – og i samspil med min tynde hud under mine øjne, fremstår blodårerne blot tydeligere.

Derfor sværger jeg til Estée Lauders Double Wear Concealer from Estée Lauder som jeg ikke ville vide, hvad jeg skulle gøre uden. Jeg forlader knap huset uden først at have pyntet mine rande med dette vidunder af dækkeevne, idet jeg ganske enkelt lige så vel kunne ligne en omvandrende død. Mine veninder synes, jeg er åndssvag for “det er slet ikke så slemt, som du selv synes” – men jo, det er det. Jeg ser træt og udkørt ud, og den eneste kur, der findes, er sol – og det har vi jo ikke meget af her hjemme. Derfor er min concealer mit kæreste eje i min makeuppung, og ligeså snart den er er ved at løbe tør, går der ikke en dag, før jeg har toppet op med en ny. Jeg blander denne concealer med endnu et af Estée Lauders vidunderprodukter; nemlig Double Wear Brush-On Glow. Den giver en fin highlight og lysner op omkring øjnene grundet de lysreflekterende pigmenter den indeholder. En blanding, der er svær at modstå, ,særligt hvis man som jeg ikke kan gå ud uden.
Jeg ville ønske, at jeg kunne undvære mine concealere og blot, måske bruge en foundation, for dernæst at toppe op med tromborgs smukke pudder. Det er mit lod, og sådan er det.

Jeg sværger ligeså til netop Tromborgs mineral pudder, som er en af de smukkeste, jeg en, endnu har haft fornøjelsen af. Tidligere har jeg brugt Youngbloods mineralpudder, som dækker som en drøm – dog går Tromborgs pudder lidt mere hånd i hand med det mere naturlige look, som får din hud til at se silkeblød og sund ud. Mineralpudderen absorberer olier og holder til evig tid – eller i al fald hele dagen. Den er helt vidunderlig at anvende; nem at påføre og meget nem at tune ud, særligt med den tilhørende børste til mineralpudder, som virkelig fordeler den godt og jævnt.

Udover mineralpudderen bruger jeg Tromborgs Baked Minerals Highlighter, som er en helt perfekt gighlighter til at give ekstra glød og udstråling. Jeg påfører den som regel ovenpå min puder; lidt på mine kindben og lidt mere under, derefter lægger jeg en min Glo blush, som indeholder en hel del vitaminer og som fungerer til alle hustyper (win!) oven på og påfører til sidst et strejf af pudder, således det hele ser lidt mere diskret ud. Det er helt perfekt makeup til hverdagen – men i den grad også til sene aftener, hvor jeg ikke stadser mig mere ud end normalt, når det gælder makeup. Highlighteren og blushen fungerer perfekt sammen og giver det fineste naturlige look.
Givet at mineralmakeuppen ér naturlig, er det forundrende, at det giver så godt et resultat i forhold til så meget andet makeup. Tilmed er det naturlige produkter, hvilket i høj grad tiltaler mig – kemi er i min verden blevet en større fjende, end den førhen har været, hvorfor mineralmakeuppen er mine vidundere – nu skal en foundation bare følge.

Hvad er jeres erfaringer med mineralmakeup? Er det bedre end så meget andet makeup?

mineral makeup

ENGLISH RECAP

Can a girl ever have too much makeup? Yes, she can. When looking back to my teenage years when trying out all sorts of different makeup – I’d say yes. My makeup pouch was filled with various powders, blushes, eyeshadows (I was particularly fond of the light green and blue!), hair mascaras, blue mascaras, a colour palette of eyeliners and a whole lot of bronzers.

Today I wear a subtle makeup – I swear to THE Double Wear Concealer from Estée Lauder as well as to their Double Wear Brush-On Glow – two amazing concealers I cannot live without. Given my bone structure I have very dark circles under my eyes – a combination of the fact that my eyes are deeply dries into my skull (!) and the fact that my cheek bones are quite high, which creates a shadow. This shadow combined with my very thin skin under my eyes creates the dark circles. When I was in Paris in September this year, I met with an Australian makeup artist who explained me, that there was nu core. “It’s your bone structure”, she said, “no miracle will aid you there. Not more water, more sleep og less coffee, nothing”. Wow, I guess that’s my lot. 
Even though I love the mineral makeup that I use, I would never change my concealers for mineral ones. Been there, done that, never going there again. It seems that they fall of, sometimes even before I’ve left the house in the morning, why I would always have to carry a concealer and a powder en my handbag. 
Today I wear, again, the concealers from Estée Lauder which I would never trade for any other as well as a discreet base consisting of a bright and airy foundation, a bit more concealer, a blush and a highlighter – and an eyeliner and a mascara – never leaving without those two. 

With that said I swear to Tromborg’s Mineral Powder and their Baked Minerals Highlighter. Wow. I used to wear only Youngblood’s mineral powder which lasted forever on my skin but when I ran out of my last one a few years ago, I turned to the Danish brand Tromborg which is absolutely amazing. My skin looks soft, healthy and has a glow to it all day long – even when I don’t use the highlighter as well. It stays on my skin forever and ever and I was quite surprised in the beginning about the fact that in the evening, I looked like I have just put on my makeup. Wow.
The Baked Minerals Highlighter has an amazingly beautiful glow to it. I use only the highlighter before applying blush and then I just softly run over my skin with a little bit of powder just to make it look a bit more subtle. It works amazingly perfect on my skin – and even though I look healthy without it, I look even more healthy with it – probably due to the concealing of my dark circles as well.

The Baked Minerals series is based on the purest baked minerals. I use the luminous pigments to frame my face and to highlight my bone structure; my cheek bones, my back of my nose and the eyebrows. I add the luminous pigments wherever I walt to add a bit more glow – sometimes even on my eyelids to make them look a bit brighter and thereby ‘open’ them a bit more and sometimes even on my lips as a ‘topping’ on my Nuxe lip balm.

My blush is a mineral one as well. Can you tell that I’m a fan of these natural, mineral products? My blush is made by the British brand Glo, which is too a natural mineral brand that creates mineral makeup for all skin types leaving the skin hydrated and filled with vitamins too benefit your skin. That’s a win, I’d say.

Have you had any experiences with mineral makeup? What is your favorites?

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »