Homemade Honey Bodyscrub

Homemade Honey Bodyscrub

HOMEMADE BODYSCRUBHOMEMADE BODYSCRUB HOMEMADE BODYSCRUB
ENGLISH RECAP BELOW

Jeg er gået all in på at lave mine egne velværeprodukter; alt lige fra duftlys til body butter til læbebalsam har de sidste mange måneder været på menuen – projekter jeg elsker at lave, hygge mig med og ikke mindst elsker resultaterne af – både det synlige såvel som den store velvære, der følger med.
Jeg er det sidste års tid blevet draget mod en mere parabenefri, økologisk og hud – og velvære venlig intention om, at det jeg putter på min krop er lavet af økologiske ingredienser. Tingene går jo hånd i hånd, og lige så vel som jeg er optaget af dette, er det vel en helt naturlig udvikling i min optagethed af, hvad jeg kommer i munden og dermed, hvad min krop drager nytte af. Lige så vel går det hånd i hånd med min optagethed af, at det jeg omgiver mig med skal være miljøvenligt og så uskadeligt som muligt, hvorfor duftlysene er lavet af rapsolievoks; det næstbedste efter sojavoks.
Ganske enkelt fylder det mit hjem med vidunderlige dufte – helt uden at forurene eller skabe et miljø, som er skadeligt.

Jeg elsker at lave min egne produkter, idet jeg altid ved lige præcis, hvad jeg smører på min hud ligeså vel som hvad, der dufter i mit hjem.  Det giver en anden form for velvære end den, der naturligt følger med, når jeg smører mig ind i min hjemmelavede body butter, skrubber min hud med denne hjemmelavede bodyscrub eller tilmed dufter til de lys, som jeg har lavet. Velvære består både i, at jeg har taget mig tid til at sætte mig ind i, hvordan jeg laver disse ting, hvilke dufte jeg ynder, hvilken effekt aromaterapien har på mig, hvorfor jeg finder det vigtigt at vælge de rigtige dufte, og ligeså består velværen i, at det jeg dufter til, smører min krop eller mit hår ind i, er produkter, hvor jeg kender den fulde ingrediensliste, i og med jeg selv har sonderet terrænet, undersøgt mangt og meget og er gået op i, at de økologiske, parabenefri og naturlige produkter har været i højsædet.

Jeg har lavet denne bodyscrub et utal af gange. Jeg har givet den som veninde – og værtindegave, ganske enkelt for at give noget, som viser, at jeg sætte stor pris på de mennesker, jeg har omkring mig. Den er altid lavet med kærlighed og omtanke, hvorfor det synes perfekt at forære den til de mennesker, som jeg altid ønsker skal have det godt – og som skal have det bedste af det bedste. Vi har jo alle forskellige kærlighedssprog, og dette må være et af mine.

Jeg har tilføjet honning til mine scrubs de sidste par gange, idet honningen efterlader huden blød og beroliget. Min hud har en tendens til at tørre ud så snart, årstiderne skifter. I øjeblikket går vi kun mod koldere dage, hvorfor min hud har brug for ekstra pleje. Jeg har brugt min body butter siden juni måned, særligt som håndcreme, og endnu er mine hænder ikke blevet hverken tørre eller frygtelige at se på – takket være de gode, nærende ingredienser.

Jeg har lavet disse bodyscrubs med de essentielle olier, som jeg ved, at jeg nyder godt af. De er begge “velvære-orienteret”, dog har de forskellig effekt. Den ene scrub er lavet med lavendel og bergamotte; essentielle olier, der inden for aromaterapien virker beroligende og antiseptisk (lavendel) og forfriskende (bergamotte) og som, hvis de anvendes kropsligt har en helt vidunderlig effekt, hvis de blandes, Bergamotten bidrager nemlig med sin forfriskende duft til at virke stimulerende, mens lavendel virker afspændende. En perfekt kombination, hvis du spørger mig – her giver dette miks nemlig både plads til at gå dagen positivt i møde, mens man alligevel har oplevet en afspændende og afslappende effekt – ligeså vel i sindet.
Jeg elsker at bruge denne blanding både morgen og aften. Bruger jeg den om aftenen, bidrager den til, at jeg bliver vidunderligt afslappet i både sind og krop, samtidig med at jeg føler, at jeg “vasker” tavlen ren og er klar til en dejlig nattesøvn. Et duftlys med samme essentielle olier, en god kop urtete med en skefuld honning, en ansigtsmaske og en god bog udgør det ultimative aften ritual for mig og er en helt og aldeles perfekt måde at slutte min dag af på.

Givet at disse scrubs indeholder nogle vidunderligt gode olier, bruger jeg aldrig hverken body butter eller lotion efter mit bad. De efterlader huden fugtet, velplejet og blød og beskytter mod både tørhed og aldring af huden. Jeg bruger en scrub ca. 2 – 3 gange om ugen, gerne i kombination med en ansigtmaske og en hårkur mindst en gang – små ugentlige ritualer, jeg ikke vel undvære.
Det er ikke et stort dagsprojekt at lave disse scrubs, tværtimod. Det tager ikke megen tid, og jeg lover dig, at du vil ikke fortryde hverken dine indkøb eller den time, du har brugt på det. Er det ikke det perfekte weekendprojekt?

HOMEMADE BODYSCRUBHOMEMADE BODYSCRUB

HOMEMADE HONEY BODYSCRUB – LAVENDAR & BERGAMOTTE

2 dl økologisk rørsukker
10 g shea smør
1/2 sl økologisk mandelolie
1/2 dl økologisk kokosolie, smagsneutral
20 g honning (rå, hvis du foretrækker dette)
1 ml E vitamin olie
8 dråber bergamotte æterisk olie
8 dråber lavendel æterisk olie

HOMEMADE HONEY BODYSCRUB – ROSE & VANILLA

2 dl økologisk rørsukker
10 g shea smør
1/2 dl økologisk kokosolie, smagsneutral
1/2 abrikoskerneolie
20 g honning (rå, hvis du foretrækker dette)
1 ml E vitamin olie
10 dråber vanilje æterisk olie
10 dråber rose æterisk olie

For at lave begge bodyscrubs, smelter du kokosolien ved lav varme i en kasserolle. Lad den køle af.
Miks nu kokosolien med de resterende ingredienser.
Rør godt sammen så olierne bliver fordelt godt ind i hinanden.
Hæld til sidst på skoldede glas og opbevar dem hvor end du føler for.

Vitamin E olie vil hjælpe dig til at bevare din huds elasticitet såvel som at beskytte din hud mod skadelige virkninger udefra. Vitamin E er særdeles rig på antioxidanter og vil forbedre din huds overordnede smidighed og udseende.
Abrikoskerneolie er en vidunderlig olie til at beskytte din hud mod at tørre ud. Ligeså er den god til sensitiv hud.
Kokosolie vil afhjælpe tør hud.
Mandelolie vil ligeså afhjælpe tør hud, ligesom det vil forbedre din blod cirkulation, hvis det smøres på i cirkulære bevægelser – det vil give dig en lækker, blød og yngre hud. Oliens indhold af E vitamin og antioxidanter vil forbedre din hud generelle udseende.

HOMEMADE BODYSCRUB

ENGLISH RECAP

I’m all in on day’s at the moment, I love doing my own skincare and my own scented candles; amongst the things I’ve been doing is my wonderfully soothing body butter and the homemade scented rapeseed oil candles, both things I’ve been deeply satisfied with in regards to welcoming more healthy paraben-free items to my home.

I love doing my own things in order to know exactly what I rub into my skin and what fills my home with lovey scents. Given my attention to what I eat, what a put into or onto my body and what I surround myself with can surely be unhealthy to my health, I’ve been doing my own skincare, scented candles, body scrubs and lip balms for quite sometime now. I love the process; it’s fun to experiment with how to’s and scents but the most wonderful is almost the outcome and then the fact that I am able to make use of these things without thinking about how bad it could be for my health.

I’ve been doing this bodyscrub many times before, I have given it as gifts, as little reminders to the people I surround myself with that I truly care for them. We all have different love languages and I guess that this is mine: giving small but well thought about presents in order to show my friends and family, that I truly care for and love them.

I’ve put honey into these bodyscrubs given that honey has a very soothing and softening effect on the skin. Likewise my skin has a tendency to dry out during changes in the weather, why I have added both almond oil and apricot kernel oil in order to take care of my skin during the cold months we are about to enter.

I scented the body scrub with my favourite essential oils which contributes in their one way to the feeling of relaxation; both within the body as well as the mind: I made one of the body scrubs with lavendar and bergamotte and one with vanilla and rose which is amazing to my feeling of well-being.

Bergamotte and lavendar are both known as essential oils that calms the mind, the body, our muscles and out thoughts. I love lighting a candle during meditation or yoga that contributes to the state of calming my mind. The same applies to my showers; I get to pamper myself and feel relaxed when hopping into the shower – something I truly look forward to every morning.

Given the fact that these bodyscrubs contains different sorts of oils, I never use body lotion when using these. I don’t scrub my skin every day – more like 2 – 3 times a week – and that will do perfectly for me leaving my skin soft and nourished.
It is such an easy project to take on and I promise you big time that you will not regret it.

HOMEMADE BODYSCRUB
HOMEMADE HONEY BODYSCRUB – LAVENDAR & BERGAMOTTE

2 dl (0,8 cups) organic cane sugar
10 g (0,4 oz) shea butter
1/2 dl (0,2 cups) organic almond oil
1/2 dl (0,2 cups) organic coconut oil, neutral in taste
20 g (0,8 oz) organic (raw) honey
1 ml vitamin E oil
8 drops of bergamotte essential oil
8 drops of lavendar essential oil

HOMEMADE HONEY BODYSCRUB – ROSE & VANILLA

2 dl (0,8 cups) organic cane sugar
10 g (0,4 oz) shea butter
1/2 dl (0,2 cups) organic coconut oil, neutral in taste
1/2 dl (0,2 cups) abricot kernel oil
20 g (0,8 oz) organic (raw) honey
1 ml vitamin E oil
10 drops of vanilla essential oil
10 drops of rose essential oil

To make both, melt the coconut oil on low heat in a caserole.
Leave it to cool off.
Mix the coconut oil together with the remaining ingredients.
Pour into scalded, air tight container and store it wherever you want.

Vitamin E essential oil will help you maintain skin elasticity as well as protect your skin against harmful effects. It’s rich in  antioxidants and will improve the overall appearance of your skin.
Abricot kernel oil is wonderful to protect and soothe dry and sensitive skin.
Coconut oil will help you get rid of dry skin.
Almond oil will too help you get rid of dry skin as well as it will improve blood circulation (if it’s lubricated in circular movements) with will give you a delicious, soft, young looking and skin. Due to it’s content of vitamin E, almond oil is a great antioxidant that improves the overall appearance of the skin.

Lavendar as well as bergamotte has a positive effect on our minds; it will calm or minds leaving us relaxed and ready to either seize the day, meditate, fokus or simply fall asleep.
Rose essential oil will leave you refreshed with an overall feeling of well-being.

 4 thoughts on “Homemade Honey Bodyscrub”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »