Aroma Therapy: Friday Night Face Steam + Benefits

Aroma Therapy: Friday Night Face Steam + Benefits

Aromatgerapy face steam
I går aftes lavede jeg en ansigtsdamp som resultat af en dag, hvor jeg bare havde brug for at slappe af og komme helt ned i gear. Min dag havde ikke været travl, snarere tværtimod, dog har jeg ugen igennem være igennem lidt prøvelser, hvorfor en ansigtsdamp syntes som en vidunderlig afslutning på fredagen og dermed ugens hverdage. Det er virkelig en vidunderlig måde at komme ned i gear på – eller bare at afslappe hovedet, slippe tankerne og fokusere på at trække vejret på helt meditativ vis, hvorfor hele oplevelsen kan gå hen at blive meditativ. Virkelig vidunderligt.
Jeg har haft en stor interesse i aromaterapi de sidste mange år, hvoraf jeg de sidste stykker har sat mig mere og mere ind i, hvad aromaterapien kan. Da jeg var yngre, havde jeg konsekvent en olielampe til at stå i min lejlighed, hvor den brændte med forskellige, vidunderlige olier, som fyldte luften med skønne dufte og ligeså skønne virkninger. Dengang vidste jeg ikke meget mere, end at lavendel fik mig til at slappe af og rose ganske enkelt duftede godt. Med tiden blev jeg mere og mere opmærksom på de forskellige virkninger med det resultat, at jeg brugte min olielampe intentionelt og fik pludselig meget mere ud af mit dufteventyr.
Netop lavendel har jeg alle dage været glad for. Den har en helt særlig effekt på min sind og min krop, og jeg føler mig altid dejlig afslappet og mere frisk i hovedet, når jeg bruger lavendel. Jeg tilsætter denne i både mine duftlys, mine bodyscrubs og mine læbepomader. Duftlysene har jeg som oftest tændt ved min side, når jeg mediterer eller dyrker yoga. Ikke kun får den mig til at slappe bedre af i både krop og sind, den giver mig ligeså roen til at komme længere ud i mine stillinger og dybere ind i mit sind. Vildt, ikke?

.

AROMATERAPI SOM BEHANDLINGSFORM
Med tiden har jeg dykket mere og mere ned i den viden, der findes om aromaterapi. Og selvfølgelig findes der en masse, hvorfor det gælder om at vælge sine kilder med omhu. Aromaterapiens verden er et univers for sig selv, hvor hver duft har helt specielle effekter, hvad enten de bliver brugt på huden, som eksempelvis massageolie, eller de bliver brugt som ydre stimulanser, eksempelvis i duftlys eller et dampbad til ansigtet som dette.
Jeg tror på, at aromaterapien har forskellig effekt på os alle – nogle af os tror på disse effekter, hvilket tillader os at være åbne over for det, mens andre ikke har troen, hvorfor jeg er overbevist om, at det derfor ikke vil gavne, andet end det vil dufte og føles dejligt. Dermed ikke sagt at der ikke kan udvikle sig en tro over tid. Præcis som det er tilfældet med alternative, holistiske behandlinger; har du ikke troen, vil det ikke virke.
Aromaterapien kan dog bruges til meget andet end blot at afslappe sind og krop. Brug den som behandling mod en allerede opstået forkølelse, mod en øm hals, stoppede næsebor og selv influenza og hovedpine. Særligt pebermynte, eucalyptus og tea tree virker helt vidunderligt mod stoppede næsebor – lidt ligesom den tigerbalsam, der pludselig hittede i 90’erne, som man smurte under næsen, for at lette trykket.

Så, selvfølgelig gør jeg noget ud af aromaterapien så ofte, jeg kan, Om det så bare gælder et duftlys, mens jeg sidder at arbejder og skal finde roen til det, ellers hvis jeg har svært ved at koncentrere mig. Selv på en helt almindelig søndag er aromaterapien helt vidunderlig – hvis du ikke har mange planer og aftaler, så tillad dig selv at hive et times tid ud til self-pampering med en ansigtsdamp med dertilhørende maske. Det vil efterlade dig med den skønneste følelse af velvære – og måske endda lette en eventuel forkølelse.

.

AROMA THERAPY FACE STEAM
At lave en aromaterapi ansigtsdamp er noget af det nemmeste at lave derhjemme. Alt du skal bruge er en gryde, vand, en større skål, æteriske olier og en håndklæde.

1/ Hæld vand op i en gryde og sæt det til at koge.

2/ Mens vandet koger, rens da dit ansigt fri for makeup eller dagens skidt og snavs.

3/ Hæld de kogende vand over i skålen og tilsæt 5 – 10 dråber æterisk olie.
Du kan med fordel blande forskellige olier, således du får enten en forstærkende effekt eller flere effekter på én og samme tid.

4/ Sæt dig et behageligt sted og læg et håndklæde over dit hoved.
Sæt ansigtet over skålen og lad håndklædet danne en art telt omkring dit hoved, således dampen ikke slipper ud.

5/ Indånd dampen mens du, hvis du er i stand til det (det bliver ret varmt), mediterer – bare en smule.
Det er en helt vidunderlig følelse, når de æteriske olier får lov at virke sammen med en meditation på denne måde.
En hel renselsesproces. Fokusér på blot at øge dit nærvær i processen, således bliver oplevelse mindful – en særdeles vidunderlig måde hvorpå at komme ned i gear. Er dampen for varm, flyt da hovedet længere væk. Dampen kan være svær at indånde, hvis du er for tæt på, hvorfor du må finde en balance og en afstand, der virker for dig.

6/ Hvis du er forkølet er det godt at indånde gennem både mund og næse for at løsne op;
er dine næsebor stoppede, forsøg da blot at indånde gennem næsen og ud gennem munden.

.

Nedenfor har jeg lavet en liste over de æteriske olier, som er mine favoritter.
Nogle af dem har forskellige virkninger – vælg alt efter hvad du har behov for og nyd blot de gode egenskaber,
de kan bidrage med.

Aromatgerapy face steam

ÆTERISKE OLIER – FAVORITTER OG EGENSKABER
Lavendel
Antiseptisk, afslappende. God mod en allerede eksisterende forkølelse. Har en antibakteriel effekt, som hjælper vævet med at hele. Afbalancerende og kan bruges til alle hudtyper. God til dampinhalering. Virker godt til børn.

Orangeblomst
Afslappende, antiseptisk. Helt vidunderlig hvis du har følelsen af, at du er ved at blive syg.

Kamille
Afslappende. Brug den til at komme ned i gear.

Blå kamille
Antiseptisk. God hvis der er en forkølelse på vej.

Bergamot
Afslappende. Lindrer stress og travlhed. Virker afslappende på sindet.

Geranium
Afslappende. Virker afslappende på sindet. Brug den til at komme ned i gear.

Baldrian
Virker afslappende på sind og krop. Brug den for at fremme en bedre søvn.

Tea tree
Antiseptisk. Virker rigtig godt mod acne. Har meget, meget gode antibakterielle egenskaber, som kan envendes mod både skæl, svamp og inficerede sår. God effekt hvis du allerede har erhvervet dig en forkølelse. God til dampinhalering.

Eucalyptus
Antiseptisk. God effekt hvis du allerede har erhvervet dig en forkølelse. God til dampinhalering. God hvis du har feber.

Peber
Virker styrkende på sindet. Jeg bruger denne, når jeg vil holde fokus og koncentration.

Rosmarin
Virker opkvikkende, rigtig god hvis du er træt eller har bøvl med humøret.

Rose
Antiseptisk. God mod stress og acne. Fugtgivende og nærende. Kan bruges til alle hudtyper.

Gør dig selv den tjeneste at prøve en ansigtsdamp af. Om det er mandag morgen eller søndag aften er underordnet – lav det efter behov og brug de æteriske olier, som synes at virke for dig. Der er næsten en æterisk olie for alt.

Aromatgerapy face steam

ENGLISH RECAP

Yesterday night I did a aroma therapy face steam as the result of the need when ending a busy day. I do a facial steam once or twice a week and I have completely fallen in love with it the past months. It’s a wonderful way to end the week, the day or just an excellent way to get yourself in a relaxed mood; ready for the weekend.
I have been quite into aroma therapy for the past couple of years and it has won my heart. When I was younger I used to have an oil lamp in my apartment filling the air with lovely scents. Not only did the scents freshen up my home, it also had various effects on my mood. I have always cherished lavender as one of my favourites given the relaxing effects the oil has on my mind and body. I use lavender in my scented candles to create a relaxing energy when doing yoga or meditating, and I add it to my homemade body scrubs and my lip balms.

.

AROMA THERAPY AS TREATMENT
Over time I have gained more and more knowledge on aroma therapy and boy it’s an entire universe of it’s own. So many different scents, so many different effects. One essential oil can have one effect when applying it on the skin, as massage oil, and a different effect when using the oil as something that stimulates you mind too; in oil lamps or in scented candles.
I believe that aroma therapy has various effects on us – some of us truly believe in the therapy, which allows us to open our minds to it; embracing it why I believe the effects is “real”. And on the opposite side, I believe that the people who are willing to open up it will not gain from it. Exactly as with alternative treatment of any kind – of which I am a believer.
Use your aroma therapy as a treatment of a cold, a fever or of a lazy mind. If your throat is soar, If you’ve got the flu or a cold, use the oils that have a anti-septic effect to them as well as a relaxing one. It will help you relieve any headache, any soar throat or stuffed nostrils. Peppermind, eucalyptus and tea tree are especially amazing when treating the latter.

So.. Of course I make use of aroma therapy as often as I can, and my lavender-bergamot scented candles are lifesavers when I’m stressed out or just not in the mood. Likewise is my face steam, which is a pleasant way to wind down. Even on a regular Sunday: if you don’t have anything up, try this out, it will leave you feeling as if your mind was born again. Maybe a little over exaggerated but nevertheless it will leave you feeling amazing.

.

AROMA THERAPY FACE STEAM – AS EASY AS IT SOUNDS
To do an aroma therapy face steam is quite an easy thing. All you’ll need is a pot, water, a bowl, essential oils of your choice and a towel.

1/ Pour water in a pot and leave it to boil.

2/ Meanwhile rinse your face from makeup use products of your choice.
If you’re not wearing makeup, rinse it anyway to make sure your skin is completely clean.

3/ Pour the boiling water into a large bowl and add 5 – 10 drops of your chosen
essential oil (you can mix two or three).

4/ Drape a towel over your lead and hold your face above the water while allowing the towel
to create a tent around your head.

5/ Breath in the steam and if you are able to (it gets quite hot in there), do some meditation
while sitting here for 10 minutes.

Below I created a list of the essential oils I use as my favourites. Some of them have different effects – chose whatever you like, mix them as needed and just enjoy all the benefits that comes with them.

.

FAVOURITE ESSENTIAL OILS & EFFECTS/BENEFITS
Lavendar
Anti-septic, relaxing. Wonderful effect if you’ve already gotten a cold. Good for steam inhalation. Works good with children as well. Works well with all skin types.

Orange flower
Relaxing, anti-septic. Amazing combination if you’re feeling as you are about to feel sick.

Chamomile
Relaxing. Use it to wind down.

Blue chamomile
Anti-septic. Wonderful to treat an upcoming cold.

Bergamot
Relaxing, stress-reliever. Relaxes the mind.

Geranium
Relaxing. Relaxes the mind. Use it to wind down.

Valerian
Good for a better sleep, relaxing the mind and the body.

Tea tree
Wonderful effect if you’ve already gotten a cold. Good for steam inhalation.

Eucalyptus
Wonderful effect if you’ve already gotten a cold. Good for steam inhalation. Works well if you’ve got a fever.

Pepper oil
Strengthening of the mind. I use this is I want to keep my focus and concentration.

Rosemary
Invigorating. Good if you’re tired or feeling down.

Rose
Anti-septic. Has a really good effect with acne. Works well with alls kin types.

.

Do yourself the favor of treating or just pampering yourself with an aroma therapy face steam. Whether it’s Monday morning or Sunday evening, chose from the essential oils that suits you and whatever you need – there’s almost an essential oil for everything.3 thoughts on “Aroma Therapy: Friday Night Face Steam + Benefits”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »