Adaptogenic & natural hot cocoa

Adaptogenic & natural hot cocoa

ENGLISH VERSION BELOW 
I disse dage mærker jeg virkelig luften blive køligere. Selv om den ændrer sig på sin vej mod vinteren, og de mildere temperaturer tilnærmelsesvis virker lumre, mærker jeg især i mine ankler, at kulden er på vej. Jeg har slidgigt i begge mine ankelled grundet gamle skader fra springgymnastik, hvilket særligt kommer til udtryk, når kulden begynder at bide en den mindste smule.

En anden ting jeg mærker er, at lysten til at lune sig under et varmt tæppe, akkompagneret af en vidunderlig kakao, som jeg har lavet de sidste mange år. Den er varmende, lækker og fyldt med gode fedtstoffer fra kokosolie og kokossmør. Ligeså er den sødet med dadler, som har en særdeles positiv virkning på fordøjelsen og ligeså på leveren. Sommetider tilsætter jeg rosenrod, særligt søndag morgen, hvor energien kan bruge et skub i den rigtige retning. Rosenrod er særligt kendt som et godt kosttilskud, hvis man døjer med stress, lider af angst eller manglende energi – men blot kan det anvendes hvis energien skal have et boost – eksempelvis en søndag eller mandag morgen.

Rosenrod indeholder stofferne adaptogener, hvilke øger kroppens respons på blandt andet fysiske og biologiske stressfaktorer og som derved virker som en udholdenhedsforstærker. Virkningen af rosenrod har en positiv effekt i kampen mod blandt andet uro, depression og stress – og ligeledes vil man kunne opnå en forbedret indlæringsevne og en bedre hukommelse, hvis tilskuddet indtages dagligt.

Har du svært ved at koncentrere dig eller døjer du med udmattelse og træthed kan adaptogener være en naturlig hjælp på vejen mod mere energi og større koncentration. I perioder, hvis jeg har rigtig meget at tænke på, jeg er stresset eller meget at gøre, booster jeg min morgen med rosenrod i blandt andet denne kakao, hvorfor jeg opnår større ro, koncentrationsevne og tillige bedre udholdenhed, når jeg dyrker yoga.

Rosenroden bruger jeg ikke dagligt, ikke fordi jeg ikke ønsker de fordele, det bidrager med – men i stedet fordi, at jeg tror på, at min energi gerne skal komme naturligt – altså gennem en god, varieret kost, rigeligt med søvn, væske og balance. Ind imellem sniger den sig ind – og så fungerer den som et dejligt boost på en travl dag – og som en en del af en hyggelig morgenrutine med duftlys, meditation, solhilsener og denne varmende drik ved min side.

ADAPTOGENIC, NATURAL HOT COCOA
Opskriften rækker til én (stor) kop

2 dl macadamia mælk (eller anden plantebaseret mælk – mandel fungerer rigtig godt)
2 medjool dadler, udstenede
3 tsk rå kakaopulver
1 kapsel Solaray Rosenrod (500 mg)
1 tsk kokosolie, smagsneutral
1 tsk kokossmør

Ovenstående, på nær rosenrod, varmes op i en kasserolle.
Når væsken er lige under kogepunktet hældes den op i en blender.
Knæk kapslen med rosenrod og tilsæt denne inden alt blendes.

Kakaoen bliver en skummende, lækker, varmende og nærende sag, som man tilnærmelsesvis bliver afhængig af.
Servér med det samme og hyg dig.

Adaptonegic & Natural Hot Cocoa

ENGLISH VERSION

These days I can really feel the cold weather sneaking in on me. Even though the temperature changes on it’s way and the milder temperatures seem somewhat warming, I feel the cold coming – especially in my ankles. I have arthritis in my ankels due to several injuries from my childhood doing gymnastics.  

Another thing I feel is the urger to get comfy under a chunky blanket, accompanied by this wonderfully warming cup of cocoa, which I have been doing the past years. It’s warming, frothy, delicious and filled with good fats coming from the coconut oil and the coconut butter. It’s sweetened with dates, which has a positive effect on our digestion and on our liver too – it aids the cleansing and the digestion too. Sometimes I ass rose root, especially on Sunday mornings where my energy level might need a small boost. 
Rose root is especially known for it’s beneficial effects on stress, depression, anxiety and unresty feelings. Too it has a positive effect on lack of energy, lack of concentration, endurance and stress. 

Rose root contains adaptogenics, which increases the body’s response to our physical and our biologic stress factors and too it functions a endurance enhancer. 
If you’re having a hard time concentrating or if you are bothered by exhaustion, adaptogens can be a natural aid on your way towards gaining more energy and much more concentration. At times, if I have much to do, if I’m feeling stressed or have a lot to think about, I boost my morning with the natural benefits of rose root – in this hot cocoa or in some other hot morning drink. This way I gain more inner peace, I boost my ability to concentrate better and furthermore I enhance my endurance doing my yoga. 

I don’t use rose root on a daily basis, not because that I don’t want to gain from the benefits, because I believe in the fact that my energy has to come natural – with a good, healthy diet, enough sleep, water and balance. Sometimes it sneaks in though – and then it functions as a lovely boost and a wonderful start to a busy day – as part of my morning routine with scented candles, meditation, sun salutations and this warming hot cocoa by my side. 

ADAPTOGENIC, NATURAL HOT COCOA

1 large cup
2 medjool dates, pitted
2 dl macadamia milk (or any other plant based milk – almond is really good too)
3 tsp raw cocoa powder
1 capsule Solary Rose Root (500 mg)
1 tsk coconut oil; neutral in taste
1 tsk coconut butter

Add everything except the rose root to a casserole. 
Bring it just under boiling point and add to a high speed blender. 
Crack the rose root capsule and add the powder. 
Blend until smooth and frothy. 
Pour in a large cup and get comfy. 1 thought on “Adaptogenic & natural hot cocoa”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »