Vegan & glutenfree blondies, NO REFINED SUGAR

Vegan & glutenfree blondies, NO REFINED SUGAR

vegan blondies

ENGLISH RECAP BELOW

Selv om disse disse små fudgy bidder ikke ser så blonde ud, som jeg gerne ville have haft dem til, skal de på ingen måde undervurderes. Disse veganske blondies er helt vidunderlige, og jeg tror måske endda, at de står som min nye favoritkage, når det gælder vegan cakes. Den svagt brunlige farve kommer fra kokossukker og mørk chokolade, som har farvet dem i efterårets dejlige, varme toner.
De er veganske, hvilket betyder at de hverken indeholder mælk, æg eller smør, og ligeledes er de glutenfri; lige en kage efter min smag – både på den ene og den anden måde.
Jeg bagte denne blonde brownie i går efter at have cravet et klistret, lækkert og velsmagende stykke kage siden i fredags. Jeg blev ikke skuffet, tværtimod, de er særdeles vellykkede både i smag og konsistens, og efter en tur i fryseren bliver de blot endnu bedre,
Alle ingredienser er naturlige, der er ingen underlige ingredienser i, ej heller er de finurlige substitutter. De er et vidunder af en guilt free pleasure, hvis man da ikke tæller kalorier. Det gør jeg ikke, so disse skal nydes til en varmende kop roibooste hen mod eftermiddagen – lige indtil der ikke er flere.

Du behøver ikke at købe dig fattig i helsekosten for at lave disse små lækre sager, endda trods de er både glutenfri og veganske. Vegansk mad, og kager for den sags skyld, behøver ikke at være et stort projekt, hvor halvdelen af ingredienserne er noget, man skal ud at købe. For det meste er man i stand til at lave en vegansk kage eller middagsret blot ud fra de ting, man finder i sine køkkenskabe. Selv om jeg er lidt af en helsejunkie og man gerne finder både macapulver, ashwagandha, chia – og hampefrø, matcha, rosenrod, kokossmør og andre finurlige ingredienser i mine køkkenskabe, forsøger jeg at gøre mine opskrifter tilgængelige, til trods for min store lyst til at eksperimentere med ayurvedisk mad, nye superfoods og cremede veganske latter fyldt med adaptogener og andre finurlige sager, som blot gavner min krop.

Skal vi tilbage til de lækre blondies, lavede jeg en kagedej, som jeg delte i to. Jeg agter hver portion i et 20 x 10 cm fad beklædt med bagepapir ved 175 grader varmluft i 30 minutter. Simpelt. Har du ikke to fade i samme størrelse, eller ønsker du at bruge et større fad, gør du selvfølgelig, som du lyster. Jeg puttede kagerne i fryseren, da de havde kølet godt af, og ganske enkelt havde jeg ikke plads til én stor kage – af frygt for, at den knækkede undervejs…
Opskriften lyder:

VEGANSKE & GLUTENFRI BLONDIES

1 ds. kikærter, rensede og drænet
1,2 dl peanutbutter (jeg elsker den crunchy version – og i kagen)
0,6 dl ahornsirup (byt evt. ud med honning, hvis du ønsker en ikke-vegansk version)
0,6 dl kokossukker
2 tsk vaniljepulver
1 tsk glutenfri bagepulver
1/4 tsk natron
60 gram chokolade, 80 %, hakket i små fine firkanter
50 gram hasselnødder, groft hakkede

Hæld kikærter i en foodprocessor, tilsæt peanutbutter og kør indtil du har en lind og glat masse. Der vil være små klumper fra peanutbutteren, hvis du bruger en crunchy én af slagsen.
Tilsæt de resterende ingredienser på nær chokolade og hasselnødder, og blend godt – endnu engang til du har en lind og glat masse. Hæld nu kagedejen over i en skål og tilsæt chokolade og hasselnødder.
Fordel dejen i de to fade (ét stort eller en ad gangen) og bag dem på midterste rist i 30 minutter.
Lad dem køle helt af, inden du putter dem i fryseren et par timer (eller natten over). Tag dem ud lige inden servering, skær i små, fine firkanter og server evt. med friske figner, bær eller vaniljeis.

ENGLISH RECAP

Even though these little, fudgy bites don’t look so blonde as I would have wanted them to, they are blondies, vegan and glutenfree blondies. No eggs, no milk, no butter, no refined sugar and no gluten. Just the way I like it.
I baked these goodies yesterday as I have been craving a fudgy, sticky piece of cake since Friday and boy they are good! I have a thing for vegan cake and I might even think that these vegan blondies are my new favourite!
All ingredients are natural with absolutely no silly substitutes which makes them a guilt free pleasure, if you don’t count the calories, that is… I don’t so I’ll just enjoy these babies little by little until they are all gone. Sweet.

You don’t need to buy the whole grocery store to make these, even though they are vegan and glutenfree. Vegan food (or cakes…) does not have to be a difficult kitchen project, mostly you will be able to make some sweets with whatever hides in your cabinets. Well, okay, being a health junkie I sometimes go all the way with rosehip, roseroot, hemp and chia seeds, maca powder, matcha and ashwagandha, but that surely doesn’t make up for all of it, even though I like the supplements and the health empowering superfoods.

Okay, let’s get back to the vegan and glutenfree blondies. I make a recipe which I shared in two bashes, baking each of them in a 10 x 20 cm baking tray coved with parchmentpapir. I set the oven at 350 F/175 degrees and baked the blondies for 30 minutes.
The recipe goes like this…

VEGAN & GLUTENFREE BLONDIES

1 can chickpeas, drained and rinsed
1,2 dl peanutbutter, I like the crunchy one
0,6 dl maple syrup (or sub with honey if you’re not vegan)
0,6 dl coconut sugar
2 tsp vanilla powder
1 tsp glutenfree baking powder
1/4 tsp baking soda
60 g dark chocolate, 80 %, chopped into small squares
50 g hazelnuts, roughly chopped

In a foodprocessor, add the chickpeas and the peanutbutter and give it a good spin till it becomes all smooth and delish. Now add the remaining ingredients except from the chocolate and the hazelnuts and give it another good go, making sure everything becomes a smooth bash.
Pour the cake dough into a bowl and add the chocolate and the hazelnuts, stir well until well distributed in the cake bash.
Now pour it into the two baking trays (or in one at a time if you haven’t got two) and bake them in the middle of the oven for 30 minutes.
Let them cool completely and put them into the freezer for a few hours (or night over). Just before serving these babies, put them on the kitchen table, cut them into pieces and serve with fresh figs, berries of the season or vanilla ice cream. 1 thought on “Vegan & glutenfree blondies, NO REFINED SUGAR”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »