P I S T A C H I O / M A T C H A & W A L N U T S

P I S T A C H I O / M A T C H A & W A L N U T S


Jeg er netop hjemvendt fra en tur til Paris med min dejlige veninde, Isabella. I lørdags spottede vi, ved hjælp af nettet, en lille, lokal café, som efter sigende skulle servere de bedste kager i området. Desværre blev vi slemt skuffede; ikke over udbuddet af kager, men i stedet over indretningen, de udendørs borde og den meget moderne atmosfære. Jeg havde sat forventningerne op mod en lille, parisisk café med tilhørende bageri – måske derfor stod skuffelsen så tydeligt malet i mit ansigt (!)… Det lyder overfladisk, I know, men jeg skulle bruge et fint bord, så jeg kunne tage nogle fine billeder af mine bøger, som jeg gik og slæbte rundt på. Vi endte på den anden side af gaden i stedet; hvor bordene var røde (!) og absolut ikke kunne bruges til mit formål – dog var pommes fritterne vidunderlige, og vi endte med at dele en skål med mayo en masse – og tilmed hentede jeg kage fra den moderne café på den anden side. Jeg fik mig en chokolade cookie og et stykke pistacie kage to go – og endnu engang stod skuffelsen som malet i min pande: kagerne var tørre, og et stort “øv” fandt vej fra mine tanker til mine stemmebånd. Derfor besluttede jeg mig for, at jeg kunne bage mig en pistaciekage selv – det kunne jeg, og den blev god. Rigtig god! Den er fyldig, svampet, anderledes, knap så grøn (tak og gud ske lov) og frisk. Frisk.. Mmh, let og lækker. Jeg spise to stykker til frokost (!) og endnu et, inden jeg dappede til yoga. Knap så yogi-agtigt at gøre, haha – men jeg cravede min kage, så den måtte jeg bare ha’! Der er jo både æble og matcha i – mon ikke de indiske gudinder godtager den…

PISTACIEKAGE M/ MATCHA & VALNØDDER
200 g Naturli’ plantesmør
120 g rørsukker
220 g sigtet speltmel
70 g pistacienødder – hakket fint
40 g valnødder – hakket groft
40 g tørrede tranebær
1 æble – revet
2 – 3 tsk matchapulver
Saft af 1 citron
3 æg
1 tsk bagepulver

GLASUR
4 dl flormelis
Saft & skal af 2 limes
en lille håndfuld pistacienødder – hakket fint

Pisk sukker og smør luftigt, tilsæt mel og bagepulver og pisk igen.
Del æggene; kom blommerne i kageblanding og pisk hviderne stive for sig.
Tilsæt pistacienødder, valnødder, tranebær, æble, citronsaft og matchapulver til kageblanding og vend det sammen til en ensartet masse.
Tilsæt slutteligt de stive hvider, som blot vendes forsigtigt i blandingen med en spatel.
Beklæd en brødform med bagepapir og hæld kagen heri.
Bag kagen ved 170 grader varmluft i 60 minutter.
Lad kagen køle helt af, inden du kommer glasur på.

ENGLISH RECAP 

PISTACHIO CAKE W/ MATCHA & WALNUTS
200 g plant based butter

120 g cane sugar
220 g fine spelt flour
70 g pistachios – finely chopped
40 g walnuts – roughly chopped
40 g dried cranberries
1 apple – grated

2 – 3 tbsp matcha powder
Juice of one lemon
3 eggs
1 tbsp baking powder

Glaze
4 dl powdered sugar
Juioce & zest of 2 lime fruits
A small handful of pistachios – finely chopped

Whisk plant butter and sugar till it becomes an airy mass. Add flour and baking powder and whisk again.
Separate the eggs and add the yolk to the cake batter and whisk the whites stiff.
Add the pistachios, walnuts, cranberries, apple, lemon juice and matcha to the cake batter and whisk it all together.
Now carefully add the egg whites, just turning them over in the batter.
Pour the batter into a bread form covered with a baking sheets and bake the cake at 170 degrees for 60 minutes.
Allow the cake to cool completely before adding glaze and pistachios.2 thoughts on “P I S T A C H I O / M A T C H A & W A L N U T S”

 • With havin so much content and articles do you ever
  run into any issues of plagorism or copyright infringement?
  My site has a lot of unique content I’ve either created
  myself or outsourced but it looks like a lot of it is popping it up all over the internet without my
  agreement. Do you know any techniques to help
  stop content from being ripped off? I’d really appreciate it.

  • I don’t think you’re really able to protect yourself against plagiarism. I create my content too, but if people just link back to me, I don’t mind them sharing my thoughts. The only thing I think you can do I to make your copyright visible, and even then, not all people will respect that. Let me know if you come across anything 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »