Glutenfree Matcha banana pancakes

Glutenfree Matcha banana pancakes

MATCHA BANAN PANcakes

Oh my, jeg er helt og aldeles forfalden til matcha I øjeblikket – mere end jeg har været før, til trods for at jeg alle dage har sværget til min matcha latte. Jeg ved ikke, hvor denne store kærlighed til den grønne, japanske matcha kommer fra – måske fra det faktum at teen er så frygtelig sund, som det taler til både min sunde fornuft og mit ønske om at leve mit liv i balance.

Matcha er rig på antioxidanter, den styrker immunforsvaret, har en afslappende effekt samme tid med at den giver et energiboost og sidst men ikke mindst virker den udrensende.
Altså er det en te, som bidrager positivt til både krop og sind på helt naturlig vis. Og ganske simpelt kan den anvendes i et hav af forskellige opskrifter; alt fra matcha latteen til disse underskønne pandekager.

Pandekagerne lavede jeg i går morges, en perfekt søndag-morgen beskæftigelse, som både hygger, dufter og bidrager til en dejlig start på dagen. Efter min morgenyoga på stuegulvet gik jeg i gang i køkkenet. Selv om min produktivitet kørte i højt gear denne søndag morgen, hyggede jeg mig med at lave pandekager, drikke kaffe og nusse om en veninde. Senere på dagen gik vi en lang, lang tur i den smukkeste skov, hvor alt var farvet i efterårets nuancer; brændt orange, rødlige toner og den varme, karakteristiske gule malede skoven i de mest magiske toner, og selv solens stråler var rigeligt fremme til at oplyse den smukke farveskala. Min søndag var ganske enkelt perfekt.

Vi nød pandekagerne i al sin enkelthed med hjemmelavet vaniljesirup og et godt drys flormelis. Dertilhørende en dejlig, varm cappuccino, gode snakke og en hyggelig stund, som er værd at skrive i mindebogen.

MATCHA BANAN PANcakes

Portionen, jeg lavede, gav 12 små, fine brunch-lignende pandekager – de luftige og lækre af slagsen, som stadig er mushi indeni uden ikke at være gennembagt. Jeg skyder skylden på bananer, chiafrø og kokosolie – en blanding jeg næsten altid bruger, når jeg laver pandekager grundet den gode erfaring med netop denne. Selv om pandekagerne er små, mætter de, og der var endda en pæn tallerken til overs, som jeg delte med mig selv efter aftensmad. Yum!
Opskriften følger nedenfor – lav dem endda snildt til madpakken eller som mellemmåltid; de hverken fylder eller ligger tungt.

GLUTENFREE MATCHA BANANA PANCAKES

2 bananer – godt most
1 tsk vaniljepulver
2 tsk baobab*
3 tsk ren matchapulver
2 spsk chiafrø
1 spsk smeltet kokosolie
1 æg
3 spsk kokossukker
0,5 dl mandelmælk – sødet eller usødet, you decide
1 dl boghvedemel

Mos bananerne, tilsæt vaniljepulver, baobab, matcha og chiafrø og mix det godt.
Tilsæt herefter kokosolie, æg, kokossukker, mandelmælk og boghvedemel og rør blandingen godt sammen.
Varm en stor pande op ved medium varme, tilsæt en lille tsk kokosolie og lad den fordele sig. Med en spiseske/grydeske/any ske of your choice hælden klatter af pandekagedejen på panden, med det samme (når bunden og kanterne har sat sig på den varme pande – bare når du har lavet de klatter af pandekager på panden, som der er plads til) tilføjes lidt mere dej på toppen af hver pandekage, så de bliver tykke og luftige.
Vend pandekagerne når der begynder at vise sig små bobler/huller i overfladen. Lad dem stege på den anden side et kort øjeblik, hvorefter de tages af og lægges til afkøling på en tallerken.

Top med vaniljesirup/ahornsirup, flormelis og evt. bær, nødder og frugt efter ønske.

* Baobabpulver er en god kilde til C-vitamin. C-vitamin bidrager til øget energi, et normaltfungerende imminforsvar, og sund hud. Pulveret indeholder en del mineraler, heriblandt magnesium og calcium og ligeledes er det en god kilde til fibre.

 

ENGLISH RECAP BELOW

MATCHA BANAN PANcakes

Currently I am totally in love with matcha – as I have always been, it’s just that lately, I have really found a true love in this green, healthy powder. The health benefits are amazing: matcha is rich in antioxidants, it’s a great detour, it boosts your energy and simultaneously relaxes your mind – this balance is what I truly advocate for both in regards to the foods I eat as well as my everyday life.

I started preparing the pancakes right after my morning yoga. I went to the kitchen (where I love to be) and prepped for a Sunday morning breakfast for a good friend of mine and I. I went about in the kitchen merely doing what I love to do. We enjoyed these healthy pancakes with a wonderful cup of coffee, and later on we went for a long walk in the beautiful woods, marching our way through the magical colours while discussing ideas and life in general. What a wonderful Sunday. The weather was beautiful and the sun shone through the trees, lighting up the path which was covered in leaves in the most beautiful colours.

We both had quite a few pancakes, and the leftovers I had as an after-dinner snack. The recipe yields approximately 12 pieces in the size of a brunch pancake. The recipe goes like this:

GLUTENFREE MATCHA BANANA PANCAKES

2 bananas – smashed
1 tsp pure vanilla powder
2 tsp baobab
3 tsp matcha powder
2 tbsp chia seeds
1 tbsp coconut oil – melted
1 egg
3 tbsp coconut sugar
0,5 dl (approx. 1/4 cup) almonds milk – sweetened or unsweetened, you chose
1 dl (approx. 1/2 cup) buckwheat flour

In a bowl add the mashed bananas, vanilla powder, baobab, matcha and chia seeds and mix it well together.
Add coconut oil, e.g., coconut sugar, almond milk and buckwheat flour and mix.
Heat up a large pan on medium heat, add a tsp coconut oil and add, with a spoon, the pancake mix in small portions. When they are added, top them with a bit more of the pancake mix in order to make them thick and fluffy.
Turn over the pancakes when they small holes start to appear. Let them sit for just a few minutes before letting them cool off on a plate.

Top with homemade vanilla syrup or maple syrup, powdered sugar and topping of your choice; berries, fresh fruit and nuts.

 

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »