Paris in Black & white

Paris in Black & white

Åh Paris. For bare nogle få uger siden sad jeg i parken ved Notre Dame i selskab med min søde veninde Isabella. Jeg kan ikke tro, at det allerede er tre uger siden, vi hoppede på flyet – på vej mod en af mine store favoritter, Paris.
Paris var smuk. Mere smuk end den nogensinde har været. De smukke efterårsfarver tonede frem som tegn på en ny årtid, en årstid, der farvede byen i vidunderlige orange, mørkegrønne og gule toner. Jeg bliver aldrig træt af Paris, og som Hemingway sagde: den har ingen ende. Den levende kultur, den smukke arkitektur, som blot står som levn fra fortiden og som til stadighed er storslået, de grønne parker, Seinens vand, de vidunderlige gader fyldt med butikker og små, søde, parisiske caféer. Jeg elsker det, og jeg elsker tiden, hvor jeg blot kan nyde nuet, dalre rundt og suge alle indtrykkene til mig. Jeg er nok mere en storbypige og har været det alle dage, selv om jeg har forsøgt at mane det til jorden. Jeg har holdt mig selv for nar, for storbyen er og bliver min favorit; det pulserende liv og de smukke rammer fornyer mig med en energi, som intet andet kan give mig. Det sidste stykke tid har jeg set dette faktum i øjnene, hvorfor jeg er kommet til den beslutning, at det er nu eller aldrig, hvis jeg ønsker at bo og arbejde i udlandet. London, Paris, Luxembourg, Stockholm, næsten enhver storby inden for Europas grænser er mit mål – jeg er fri som fuglen og mere end målsat.
Men vender man sig tilbage mod parken i Paris, elskede og nød vi den varmende sol under de kølende træer. Temperaturen var godt oppe over 25 grader, og jeg bar som altid sort, som om jeg hver dag havde kurs mod en begravelse. Sort er min yndlingsfarve, trods jeg ved, at det ikke kan karakteriseres som en sådan. “I’ll stop wearing black when they make a darker colour”, som Wednesday Addams sagde engang i  de tidlige 90’ere.  For mig er det en farve i fuld harmoni med sig selv, den er sublim og for at toppe kringlen har jeg netop erhvervet mig en bluse i brændt orange. Vovet…

Oh Paris. Just a few weeks ago I sat in the park by Notre dame with my sweet friend Isabella. I can’t believe it’s more than three weeks ago we jumped on the plane and headed towards one of my favourite cities.
Paris was beautiful, more beautiful than ever given the wonderful colours of autumn, that had begun to appear when roaming the city. I loved it. Paris will never tire me; the vivid culture, the beautiful architecture leaving prints from the past, the parks, the Seine, the wonderful streets filled with boutiques and pretty little cafés. I’m a big city girl – I have always been, even though I may have been denying it. But facing the facts, I’d love to work abroad; London, Paris, Luxembourg, Stockholm, any big city in Europe actually. I need to get to know myself better and I am truly welcoming any change.
Turning back a bit to the park in Paris though, we enjoyed the warm, sunny weather under the cooling trees. I was, as usual, wearing all black – my favourite colour. I guess I’ll stop wearing black when they make a darker colour, as Wednesday Addams said.. It seems to me that the colour black is in absolute harmony, it’s sublime – to me, that is. And guess what; I just bought a black skirt and a burnt orange blouse – pretty daring…

black styleblack style

1/ Wide leg trousers from Zara, find similar HERE 2/ Low rise blouse from American Vintage, find similar HEREHERE and HERE, 3/ Bag from Chanel, 4/ Watch from Omega, find similar HERE, 5/ Sunglasses from Céline HERE, 6/ Earrings from Mille Rubow, find similar HERE, 7/ Shoes from Pomme D’or HERE

black styleblack style

Når jeg dapper rundt i byen, mærker dens puls og mærker mig selv, kommer det med en helt speciel følelse; følelsen af at bevæge sig i kulturens hovedstad og vigtigst af alt: følelsen af frihed. En følelse jeg i mange år ikke har følt i samme grad men længtes efter i flere. Jeg har accepteret mine drømme og føler mig nødsaget til at handle på dem, føle dem, være dem og gå i et med dem. Jeg skal tage fat og mig selv, mit velvære og mine ønsker og gøre noget, jeg aldrig har gjort før. Og ved du hvad? Jeg elsker det. Jeg elsker mulighederne, jeg elsker mig selv for denne beslutning og jeg elsker følelsen af frihed.

Roaming around the city of Paris comes with a very special feeling; the feeling of being in the capital of culture (yes, I’m an art historian and I like old things…) and the feeling of freedom. A feeling I haven’t felt in many years even though I have yearned for it in several. I have come to terms with myself and my dreams – I need to live them, feel them and be them. I need to care for my self-care and do something I have never done before. And I love it; the opportunities and the feeling of freedom.

black style2 thoughts on “Paris in Black & white”

  • Paris er helt fortryllende!
    Jeg skal også have mit rejselyst styret flere gange årligt pg snuppe weekendture og endags-udflugter rundt i landet månedligt. Det giver så meget på ens lykkekonto.

    – A

    • Det giver ualmindeligt megen lykke på kontoen, sikke skønt at have muligheden for at pleje eventyrlyst. Selv med småture i Danmark – der er så meget at se 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »