Balancing Balance

Balancing Balance

ENGLISH RECAP BELOW 

HVAD ER BALANCE?
Balance. Et emne vi taler vist og bredt om; vi læser om det, hører om det og forsøger at mærke os frem og blive klogere på det. Balancen finder vi overalt i vores liv, i vores hverdag, i vores forhold og i vores forsøg på at opretholde en sund balance mellem vores privatliv og vores professionelle liv.
Men hvad er balance? Hvordan definerer vi det? Findes der en generel forklaring og definition, som vi gør brug af, eller skaber vi vores egen forståelse? Jeg tror på, at hver af os har sin egen individuelle balance; ikke én form for balance fungerer for alle; nogle balancerer deres liv forskelligt fra andres, nogle søger i den ydre verden, mens andre vender sig mod den indre.
Jeg tror på, at vores balance er ekstremt forskellig, og at hver vores balance stemmer overens med vores værdier, hvad vi finder vigtigt i vores liv og hverdag, vores velbefindende, vores mentale og fysiske helbred, vores måde hvorpå at udtrykke os, tage store og små beslutninger, vores balance i relationen til den mad, vi indtager og hvor meget vi træner. Vores balance defineres af af de ting, vi lægger vægt på i vores liv, de beslutninger, vi tager – eller dem vi er tvunget til at tage – og ligeledes defineres den af vores accept af os selv samt af vores værdier i livet.

HVAD BALANCE ER FOR MIG
Balance for mig består af mange forskellige elementer. Jeg jonglerer i sandhed mellem mange balancer i mit liv, som jeg ønsker at opretholde og give stor opmærksomhed – og disse mange forskellige balance kan være svære at balancere. Særligt i øjeblikket, hvor jeg står i en spøjs situation i mit liv; et sted, hvor jeg har alle muligheder for at gøre præcis hvad jeg, hvor jeg vil.
Nogle af vores balancer, hvis ikke dem alle, kommer fra forskellige oplevelser og erfaringer, vi har gjort os livet igennem. De kommer fra de ting, vi har taget med os, de ting vi har lært, de ting vi har fundet ud af vi trives i og dem vi mistrives i. At begå fejl kommer fra manglende erfaring, og erfaring kommer fra de fejl, vi har lavet i vores liv – eller fra  de ændringer, som vi har ønsket at lave. Kun ved at lave fejl og gøre os erfaringer, finder vi ud af hvad netop vi trives i – og ligeså finder vi ud af, hvordan vi ønsker at balancere dele af vores liv på bedre vis end før – og forbedre de ting, vi måske end ikke vidste, vi ønskede at forbedre.
Som nævnt før, har jeg mange balancer i mit liv, og de fleste af dem kommer fra oplevelser, som har givet mig min erfaring på forskellig vis; alle er blevet opdaget hen ad vejen, og alle, har jeg opdaget, har haft brug for at blive forbedret. Jeg tror på, at vi forbedrer vores balancer gennem hele livet; vi justerer, vi lægger til og trækker fra, vi føler os frem og forsøger at skabe det bedste for os selv – naturligvis. Nogle af mine balancer har jeg haft sværere ved at balancere end andre, særligt mit (nu tidligere) forhold til mad, min sundhed og min dertilhørende kontrol. De sidste 10 år har jeg bøvlet, on and off, med en spiseforstyrrelse og min balance indenfor netop denne del af mit liv har været helt ude af kontrol, for kontrolleret og helt enormt krævende rent mentalt. Jeg har dg været i stand til, med hjælp fra mig selv, min fornuft, mit sind og min psykolog, at få oprettet en ukontrolleret kontrol over mine vaner og de ændringer, jeg har lavet i min hverdag samt min måde at agere og tænke på, som har resulteret i en ny, sund måde at leve på – præcis som jeg engang gjorde. Det lyder som et eventyr, hvor den lykkelige slutning aldrig udelades, dog har det aldrig været en dans på roser, men i stedet en indre kamp mod mig selv og mine overbevisninger, som følgelig har sine egne årsager.
Jeg har formået at balancere min balance, som jeg troede, jeg aldrig skulle være i stand til at balancere igen. Jeg havde noget nær givet op i kampen mod mine egne tanker og min krop, dog fik jeg en mulighed, som var et “lyspunkt i mørket”, et “der er ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget”-mantra, en chance jeg greb med hele mit væsen og i dag står jeg her (lige nu sidder jeg faktisk ned) og har det bedre end nogensinde før. Takket være mig selv.
I dag balancerer jeg forskellige balancer i mit liv – balancer som jeg nedenfor har skrevet lidt om. Selv om vores balancer beror på de erfaringer, vi skaber os livet igennem, har jeg flere gange oplevet, at andres erfaringer kunne have været en stor hjælp. Blot som inspiration, som pejlemærker eller som noget, jeg på en eller anden vis kunne have trukket på – derfor håber jeg, at dette virker til gavn og glæde for andre, uanset situation og ståsted i livet.

MAD
I dag balancerer jeg mit forhold til mad mere end nogensinde før. Jeg gør mit bedste for at opretholde en sund balance mellem sunde fødevarer, søde sager og nogle af de ting, som jeg ikke tilnærmelsesvis har tilladt mig bare at kigge på de sidste mange år. Jeg har levet enormt restriktivt, og ved at gøre dette har jeg kun ladet min krop crave alle de ting, jeg i min mad tog afstand fra – og ligeså helt almindelig mad, da min krop har været i et helt enormt underskud både i forhold til vitaminer, fedt, kulhydrater og mineraler. Rodet bestod ikke kun i mit hoved, det infiltrerede enhver del af mit liv – og jeg levede med det – og efter mine overbevisninger, som jeg havde så svært ved at ændre, trods min fornuft sagde mig noget andet. Det var blevet en livsstil. Denne livsstil har jeg heldigvis ændret, og jeg er godt på vej mod et sundere og mere velafbalanceret liv. Jeg lever efter 80/20, sommetider endda efter 70/30, og der er rigeligt med plads til søde sager, et glas vin i ny og næ, kager og chokolade – og endnu mere plads (end før) til sunde, nærende måltider, som fylder min krop med energi, vitaminer, mineraler og good vibes.

MIT SOCIALE LIV
Når jeg taler om balance i mit sociale liv, slår det mig altid, at jeg elsker min alenetid – sommetider endda lidt for højt. Jeg elsker mit eget selskab og finder det egentligt aldrig hverken kedeligt eller enerverende. Jeg er ret kreativ og holder mig selv beskæftiget med ting, jeg elsker: jeg elsker at skrive (også herinde), at læse (og på samme tid blive klogere), at tegne, dyrke yoga, at bage, prøve nye opskrifter, søge efter ny inspiration, tage billeder, at lave og designe mine bøger and praktisere mine meditationer, min visualiseringer og min mindfulness.
I og med jeg er åh så dygtig til blot at være sammen med mig selv, skal jeg passe på med ikke at blive helt de-social. Selvfølgelig er jeg social, men en lørdag aften kan jeg snildt få til at gå i mit eget selskab. Jeg skal være (og er heldigvis blevet mere) opmærksom på min tid med mine veninder, da nogle af de bedste jeg har, er dem, der giver mig ny energi, såvel som ny inspiration. Jeg elsker at bruge tid med dem, ligeså vel som jeg elsker at bruge tid i selskab med min familie, og vi behøver ikke andet end at drikke en god kop kaffe, måske rejse til et nyt land, besøge et nyt sted eller bare sidde en hyggelig aften med et glas vin og en god middag.
Hver mandag går jeg til yoga med en af mine bedste veninder, og ligeså vel dette er vidunderligt. Jeg elsker, at vi er fælles om noget, ve begge elsker; vi deler vores oplevelser, vores fremgang og vores nye viden; både om os selv og om yogaens oprindelse.

TRAVLHED VS. RO
Jeg elsker at have travlt, og jeg stortrives med at have meget, der skal gøres. Selv om jeg er ‘god til’ at have travlt og få tingene gjort, er min mentale velvære og min ro altafgørende. Jeg slapper af og får ro ved at skrive herinde; om de ting jeg elsker, og de ting jeg har interesse i. Jeg får ro ved at bruge min kreativitet, ved at designe mine bøger, praktisere mindfulness, ved at meditere og ved at dyrke yoga. Disse ting står som helt essentielle faktorer for mit velvære, og ligeså står de som en stor kontrast til mine travle timer, hvilket kan opfattes som et paradoks. Dog trives jeg med kontrasten, og som skrevet i dette indlæg, finder jeg det helt essentielt at kunne balancere mine to-do’s med tiden til ig selv.

KROPSLIG BALANCE
For mange år siden efterhånden trænede jeg el hel del. I perioder op til seks gange om ugen, hvilket i særdeleshed var usundt for mig. Min træning og mit dertilhørende fokus på min kost bevægede sig på grænsen til ortoreksi, en sygdom hvor fokus på sundhed i dén grad tager så meget over, at det bliver usundt. I dag (og faktisk de sidste par år) har jeg bygget min yogapraksis op på ny, hvor jeg ikke blot udvikler mig fysisk men også mentalt, da mind-body balancen er essentiel i min praksis. Jeg er ikke bygget til hårde workouts og til at løfte tunge vægte, som jeg gjorde engang. Både mit sind og min krop er meget mere modtagelig over for forskellige former for træningsformer, hvor sindet er inkluderet i næsten lige så høj grad som kroppen – eller for de former, som fokuserer på, at kroppen og musklerne styrkes på meget blidere vis. Barre, pilates, yoga og svømning er mine store favoritter – en konklusion jeg er kommet til på baggrund af mine erfaringer.
Jeg dyrker yoga for at styrke og få ro på både min krop og mit sind, for at strække min krop og mine muskler ud, for at mærke mig selv og finde ind til min kerne – og selvfølgelig for at gøre fremgang. Efter hver eneste yogatime eller efter hver session, som jeg har hjemme med mig selv, mærker jeg mig selv mere, både i min krop såvel som i mit sind, og hver gang mærker jeg fremskridt i min praksis – enten i form af bedre stræk, mere styrke i bestemte stillinger, mere udholdenhed, dybere stræk eller en bedre evne til at synke dybere ind i en meditation, hvilket jeg også gør brug af uden for mine yogatimer.
Jeg elsker og er stor tilhænger af det spirituelle element, som yogaen tilbyder, som bidrager til en større selvforståelse, en større forståelse for mine prioriteter og mit velbefindende; dele som er en lige så stor og vigtig del for mig som den kropslige oplevelse.

En brat slutning er du nået til, efter at have læst om mad, socialt liv, travlhed, ro og kropslig balance. Hvilke er blot mine balancer i mit liv – de balancer jeg har valgt er vigtige for mig, og givet at vi hver især har vores egen, er ingen balance hverken rigtig eller forkert; så længe den virker for dig. Og ja, billedet er valgt som symbol på, at kagen er ay okay ind imellem – og så synes jeg, at den er så fin!
Jeg håber, du kan drage nytte af mine ord – om ikke andet så for at få perspektiv på dine egne balancer – er du på rette spor med de rigtige balancer, eller skal der små justeringer til for at du er helt tilfreds? Det handler ikke om perfektion, det handler blot om at mærke efter, hvad der er rigtigt for dig.

 

ENGLISH RECAP

WHAT IS BALANCE?
Balance. We all seem to be talking about balance. Balance in our lives in general, in our everyday, balance in our relationships and in our attempt to maintain a healthy balance between our personal and professional lives.
But what is balance? How do we define it? Is there a general explanation that we make use of, or do we make our own?
I believe that balance is individual; not one kind of balance works for all of us; some balances their lives differently than others, some seek their balance in the outer world, and some in seek theirs within.
I believe that we balance our lives extremely differently; given that it goes in line with what we believe to be important in our lives; our well-being, our mental and physical health, our way of expressing ourselves, our balance between food and training and what else might come to our minds as things we emphasize while living our lives, making decisions and coming to terms with who we are and what our values consists of.

WHAT BALANCE IS TO ME
Balance to me consists of many different aspects and elements. I truly have many balances in my life that I like to maintain and pay attention to – and these many balances can be difficult to balance. Especially now; standing in a peculiar situation in my life, where I have every opportunity to do exactly what I want, where I want.
Some of our balances come from various experiences and especially when we discover what we have learnt from them, what we like and dislike, what we’d like to improve and what we’d like to discard.
Making mistakes comes from our lack of experience, while our experience comes from the mistakes or misinterpretations we have made in our lives. Only by making mistakes we discover what we like and dislike, and likewise we discover how to balance our lives better than before – improving when we did not know what to improve.
As stated before I have many balances in my life, all of them having come from my experiences; all of them being discovered and recognized along the way and all of them needing improvement as I go. Some of balances have been extremely difficult to balance, especially my relationship with food, with health and my related control. Having dealt with an eating disorder on and off for ten years, my balance in this particular field have been out of control, too controlled out of balance and mentally draining. I have been able though, with help from myself, my mind, my reason, my clear sight and my psychologist to gain a certain uncontrolled control of my habits, my way of acting and my thoughts which have resulted in a new, healthy way of living, just like I used to. I have balanced a balance I thought I could never balance again. I had almost given up, but suddenly I got the chance to change for the better – I grabbed it and here I am today – better than I have ever been the past ten years. Thanks to me and myself.
Today I balance different balances I my life, balances I have written a little something about in the following. Even though our balances depends on our very different experiences, I have, through my life, experienced that other people’s experiences regarding their balance might as well could have been a helping and loving hand. Just as an inspiration, as pointers or merely as something, I somehow could have benefited from – why I hope that this and the following will have the function of something that you (or others) might benefit from, regardless of your situation or your given place in life. 

FOOD
Today I balance my diet (which is not to be understood as as diet diet) – I believe I maintain a healthy balance between healthy foods, sweets and some of the things I haven’t allowed myself to barely look at for years. I used to live extremely restrictively only making my body craving all the things I couldn’t have, which in the end would become messy, not only in my head – but too it would mess with every little aspect of my life. Today I balance a 80/20 diet, which sometimes becomes 70/30. There’s plenty of room for sweets, cakes and chocolate, and even more room for healthy, nourishing meals filled with vitamins and minerals.

SOCIAL LIFE
Regarding my social life I am balancing my time for myself with time for social events, cosy nights with girlfriends and family time. I love my own company, sometimes even a little bit too much – I’m quite creative a keeps myself engaged with doing things I like; like writing (in here too), reading (and becoming smarter), drawing, doing yoga, baking, trying out new recipes, seek for inspiration, doing my books and practice my meditation, visualization and mindfulness.
Given that I’m so good at being in my own company, I have to be aware of not de-socialising myself. Some of best best girlfriends are the people that fills me with new energy and inspiration, and I absolutely love spending time with them – merely having a cup of coffee, traveling to another country for a couple of days or just having a cosy night in.
I do yoga every Monday evening with one of my best friends, and I love that we are in common about something that we both love – we share our experiences and our thoughts and we become better and smarter together.

BUSY BEE VS. A CALM MIND
I love being busy, and I thrive with having much to do. Even though this I’m good at being busy, my mental calm is paramount. I calm down by writing this blog, writing about the things I love and the things I have interest in. I calm down by getting creative, by designing my books, by practicing mindfulness, meditating and by doing yoga. These things are essential to my well-being, and quite a paradox to my somewhat busy days. But as written in this post, I find it essential to balance your to-do’s of the day with time for yourself.

BODILY BALANCE
A very long time ago I used to workout. A lot. So much that it moved in the direction of orthorexia in combination with my great focus on healthy foods. Today (and actually the past few years) I have built on my yoga, developing not only new skills but also improving the mind-body balance that is essential to me in my practice. I am not built for hard workouts and lifting heavy weights, I’m much more receptive to different forms of workouts that include the mind – or that focuses on training that will strengthen my body in a much more gentle way. Barre, pilates, yoga and swimming are my favourites; a conclusion I have come to given my experiences.
I do yoga in terms of bodily and mental strength, in terms of calming both my body as well as my mind, to feel the wonderful stretches, in order to feel myself and in order to make progress. Post every yoga class or every home session I get to feel myself and my body better, and every time I see and feel my progress, both mentally as well as physically. I love the spiritual element in yoga, which contributes to a greater understanding of myself, my priorities and my well-being which is to me just as great a part of yoga as the bodily experience.

This is my “story” in regards to my balance, no one says it’s the right way, but it’s my way – and we all have our different ways of balancing our lives. No balance is e´right or wrong as long as its right for you. It’s not about reaching a stage of perfection, it’s merely about getting the right feel to yourself and your balances – what feels right for you? Are you on the right path, or do you need to make small adjustments for it to feel just right? How do you balance your life? 1 thought on “Balancing Balance”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »