SPONTANIOUS ROADTRIP (ENGLISH VERSION BELOW)

SPONTANIOUS ROADTRIP (ENGLISH VERSION BELOW)

MOR ER DEN BEDSTE
Min mor og jeg har alle dage rejst sammen, og det endda rigtig mange gange (tak!). Min mor er min bedste rejsemakker; vi er vidunderligt gode til spontant at booke flybilletter, hotel og ikke mindst til hurtigt at pakke kufferten. Vi gode til at blot at være i hinandens selskab, respektere hinandens behov, nyde selv de mindste stunder og i høj grad er vi gode til at opleve sammen – nyt som allerede kendt. Vi har utallige gange bevæget os til London; en by, som vi begge nærer en stor kærlighed til. Vi deler den samme fascination for den fantastiske kultur, som lever i byen, for de små, hyggelige sidegader og caféer midt i storbyens pulserende liv og for de spontane oplevelser man får ved blot at sidde på en bænk i Hyde Park eller en lille afsides café og bare betragte menneskemængden og de liv, der passerer forbi. Jeg e l s k e r at rejse med min mor. Selv om hun kan være standhaftig i sine holdninger til hvor mange museer, hun kan gå med til at besøge på en enkelt tur, formår jeg alligevel at lokke hende med – og ligeså lokker hun med mig, og velvillig følger jeg trop, når hun gerne vil ind i små, søde sæbebutikker, eller når hun vil udforske udvalget af duge – oplevelser der alligevel hver gang overrasker mig, og som jeg sætter utrolig stor pris på.
Mange minder har med tiden sat deres spor i min indre hukommelse, og mange oplevelser står stadig klare som solen for mit indre øje, når jeg tænker tilbage. Vi har sammen rejst Europas storbyer tynde, drukket utallige espressoer på de små, parisiske caféer, cyklet på bymuren i Lucca (og fået bøder for at køre inde bag byens mure!), siddet med fødderne i vandbassiner i Madrids smukke parker på en varmende efterårsdag, leet hul i maven i Hamborgs gader og oplevet den varme Mistral i Carcassonne.

ROADTRIP
Endnu engang sætter vi torsdag morgen kursen ned gennem Tyskland Europa, denne gang i bil – vi skal på roadtrip. Mine sommerminder fra min barndom indebærer mange timer på de europæiske motorveje, da vi altid, altid kørte mod Frankrig og de varmere himmelstrøg til vores elskede Frankrig. Jeg har savnet at køre på ferie selv. Jeg har savnet friheden til at stoppe, når man kørte forbi noget smukt, og friheden til at køre ud for at sondere terrænet og blot for at opleve det omkringliggende område. Endelig skal bilen startes igen, torsdag morgen kl. 06, og denne gang er destinationen en ny; Luxembourg. Tidligere har vi blot passeret Luxembourg, kørt igennem, udenom eller ‘bare forbi’. Altid har jeg gerne villet besøge både landet og byen af samme navn, og som det ofte er med os, når vi booker vores småture, er det altid spændende, hvor vi ender. Vi styrer først mod Köln torsdag morgen, da jeg så frygtelig gerne vil opleve den smukke katedral, som jeg endnu blot har fået at se på billeder. Andres, that is. Fredag morgen dapper vi derefter mod Luxembourg, og lur mig om vi ikke også kører en tur ind i Frankrig; jeg har nemlig spottet en mindre by, som ser helt og aldeles vidunderlig ud: Metz. Metz ligger blot knap 64 km fra Luxembourg og er en større by i det nordøstlige Frankrig. Da vi aldrig har bevæget os helt så meget på disse kanter (og da vi begge i særdeleshed er frankofile), har vi besluttet, at vi må ud at udforske: en evne vi begge besidder, og som for nogle kan synes trættende, mens det for andre kan synes at give energi. Naturligvis bevæger vi os inden for sidstnævnte kategori, hvorfor vi altid får os oplevelser, som deraf kan variere fifty-fifty. Det er jo nok den chance man tager. Ikke desto mindre g l æ d e r jeg mig helt ind til benet til, at vi endnu engang dapper på ‘pigetur’, oplever nye ting, nye steder og nye caféer. Jeg glæder mig til at spise de smukke, franske chokoladekager – og småtærter, som fås i et uendeligt udvalg. Jeg glæder mig til, blot for en kort stund, at opleve kulturen i Luxembourgs hovedstad af samme navn, til at gå gaderne tynde, betragte den smukke arkitektur, opleve nye museer og ny kunst og til blot at have en værdifuld kvalitetstid sammen med mit yndlingsmenneske; min mor.


ENGLISH RECAP

MY MOM & I
Through my life my mom and I have travelled a lot together. She is my best partner in crime when traveling, and we make quite a partnership when booking flight tickets, hotels and when packing our suitcases in a hurry. Luckily we are good for each other, both in regards to our everyday life and too in regards to traveling, given that we keep a mutual respect for one another, for the different needs that we have and in regards to what we’s like to explore – new places as well as place that are already known to us.
Countless times we have moved ourselves from Denmark to London; a city that we both a huge love for. The first time I went to London alone with my mom I was only three, and since then we have kept coming back – and kept exploring new countries, new cities and new coffee spots. As you can tell, I love London. I love the spontaneous experiences you get from merely sitting on a bench in Hyde Park or on a cosy café corner. I love watching people whose lives just passes by you – we are all going somewhere, even if we just for a moment sit on a bench staring at the crowd.
I l o v e traveling with my mom, Even though she can be stubborn in regards to how many museums she’s allow me to visit on one day or one trip, I seem to always be able to drag her along to at least one or two. She drags me a long too – into small speciality shops filled with soap and kitchen clots. Mutual respect.
Many of my memories have crawled into my mind, filled it with love and joy and an opportunity to look back at all the things and places we have experienced together. Vi have travelled to many of Europe’s big cities, have had countless espressos on smal, Parisian cafés, bicycled on top of the city walls of Lucca (and been fined for driving behind them!), we have sat with our feet in the water bassin of the beautiful parks in Madrid, laughed our lungs our in the streets of Hamburg and Berlin and experienced the Mistral in Carcassonne.

ROADTRIP
Once again we are heading down the Autobahn of Europe, this time by car though as we are going on a roadtrip! Many of my memories from my childhood involves quite some time on the highways of Europe as we always, every summer, drove towards our beloved France and sunny days. I have missed driving on holiday in stead of flying, as it reminds me such a great deal of my childhood. I have missed the freedom that driving by car gives you, when you’re on the go and on holiday, the possibility of exploring the surrounding area and the freedom to just go whenever you want.
Finally, once again, we are heading towards the highways of Europe again. This time our destination is Luxembourg; a country we have always just passed or gone through with no further notice.
We leave tomorrow morning at 6 AM and our first stop on our way is Cologne. I have always wanted to see the Romern-Catholic cathedral and finally I get to explore it first hand. Friday morning we are leaving Cologne to go to Luxembourg; actually a place, both the country and the Capital of the same name, I have wanted to explore for quite some time. Too we have planned to cross the border to France and head towards one of the larger cities in the North Eastern part of the country; Metz. Metz is situated merely 64 kilometres (or 39 miles) south from the city of Luxembourg, why it seems as just a tiny drive to go into our beloved France.
I can’t wait to get to explore the culture of Luxembourg (even though I think it’s quite similar to our own) – and of course of Metz. I can’t wait to go people watching, to find small, new coffee spots, to explore the cultural sites, the museums and the art – and just to spend some valuable quality time with my favourite human; my mom.

 1 thought on “SPONTANIOUS ROADTRIP (ENGLISH VERSION BELOW)”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »