September beauty favourites

September beauty favourites

Jeg kan allerede nu tilkendegive mine beauty favoritter her i september måned. Jeg er den type, der sværger til bestemte produkter, hvorfor jeg tømmer dem til ukendelighed for dernæst at vende tilbage til dem. Igen. Og igen. Præcis som det er tilfældet med denne plejende neglecreme, som så godt som aldrig ikke er en fast bestanddel af hverken min plejerutine inden sengetid – og som altid er at finde i min håndtaske, når jeg er på farten.

ER BEAUTY ET STATEMENT?
En velplejet hånd og velplejede negle er for mig en vigtig del af min fremtoning. Og det skrevet med fare for, at jeg tenderer til at come across som værende overfladisk. Jeg mener dog, at det er en stor del af, hvordan man præsenterer sig selv, både som menneske såvel som i forhold til de værdier, man bærer i sit indre; nemlig at pleje og passe på sig selv. Indeni som udenpå.
På nøjagtig samme måde har jeg det med sko. Og jakker. De er væsentlige dele af din fremtoning og det, du udstråler, hvorfor jeg altid sørger for at pleje mine sko med læderfedt og nippe min uldfrakke for små totter.
Måske kender du, at du trænger gevaldigt til både klip og farve? Det gør jeg i øjeblikket, idet mit hår i dén grad trænger – hvilket medfører, at jeg ikke føler mig særlig præsentabel. Og når jeg ikke føler mig særlig præsentabel, går det ud over min fremtoning, og når det går ud over denne, går det i realiteten en smule ud over min selvtillid – fordi jeg ikke føler mig som mig selv. Og netop dét at føle sig som sig selv, at føle sig godt tilpas i egen krop og sind samt det at føle sig godt tilpas i den fremtoning, man hver især har (og vælger), går lige så meget ind under min beauty kategori som min yndlingsmascara gør. Denne del af beauty-elementet bliver for mig et statement. Ikke over for de mennesker, jeg møder på min vej, men i stedet over for mig selv og den selvrespekt, som jeg den dag i dag har – og som jeg sommetider førhen har negligeret.

INDRE OG YDRE SKØNHED
Mine favoritter for september rummer altså en del andet end blot beauty, selv om mine faste favoritter hører ‘neglegenren’ til. Ikke blot vidner disse om en stor kærlighed til at pleje mine negle, ligeledes vidner de om en stor kærlighed til min krop og mit sind. “Beauty” skal altså i denne forstand forstås som en all-round skønhed, som plejer begge dele og som får mig til at føle, at jeg er skøn både i mit indre såvel som i mit ydre.
Skønhed handler nemlig, for mig, lige så meget om, at jeg har det godt i min krop og i særdeleshed i mit sind. For har jeg ikke det, kan alt andet i og for sig være ligegyldigt. Ingen vidundermascara, holistisk kosttilskud, tådeler eller lyserød pincet vil kunne pynte på mit indre, i stedet vil det blot pynte på den maske, de ville være en del af. Masken skal man ikke gardere sig med og tage på, da den kan være både streng og svær at få af igen.
Men nok om den indre skønhed – her er 5 gode til den ydre (og den indre følelse) og 1 til begge dele:


1/ REDKEN Extreme Strength Length Builder 2/ NUXE Baume Lèvres Rêve De Miel 3/ MYTHOS Body Butter Olive – Pomegrante 4/ A-DERMA Crème Ultra-Réparatrice 5/ DIOR Crème Abricot


1/ Førhen sværgede jeg til Redkens vidunderprodukter. Både grundet deres renommé, men i særdeleshed, og først og fremmest, grundet deres virkning. Efter nogle år skiftede jeg til Kérastases produkter, som i dén grad også var gode til mit hår. Men som vinden blæser, trænger man sommetider til fornyelse, og efter en tur ved frisøren fik jeg besked på at  anvende hårprodukter med proteiner, som genopbygger og forebygger skadet hår. Jeg glatter mit hår næsten dagligt, hvorfor det selvfølgelig tager skade. Derfor drog jeg fluks på jagt efter Redkens proteinkur, Extreme Strength Builder Plus, som supplement til shampoo og balsam fra samme serie. Selv om jeg endnu ikke kan se den store forskel, kan jeg mærke, at mit hår føles stærkere. Desuden lader det til, at det ikke knækker lige så let, som det har haft tendens til – og jeg er fuldt ud overbevist om, at gode hårprodukter kombineret med en fornuftig kost gør en væsentlig forskel. Jeg har i al fald hænderne i vejret over denne forstærkende kur rig på både proteiner og dejlig duft.

2/ Nuxe’s læbepomade har i årevis været en fast bestanddel af både min taske og mit natbord. Den er min tro følgesvend og min store redning, når mine læber begynder at drille – eller når de blot trænger til at blive forkælet lidt. Ren kliché smører jeg altid et godt lag på, inden jeg skal sove. Det fugter mine læber natten igennem, og jeg vågner op med de blødeste af slagsen. Desuden er læbepomaden god til mine neglebånd, hvis jeg er løbet tør for min elskede Diors Créme Abricot. Her kan man vel tale om et vaske ægte win-win beauty produkt.

3/ Body butteren fra græske Mythos er forholdsvis ny på mit badeværelse, dog er jeg allerede mere eller mindre overbevist om, at det bliver én af de cremer, som forbliver en fast del af mine morgenrutiner. Cremen er en dejlig, fyldig sag, som, ved første øjekast, kan synes svær at massere ind i huden. Min oplevelse er dog, at lige netop dét, er den langt fra. Cremen er drøj i brug, hvor for der ikke skal meget til en omgang. Den trænger hurtigt ind og efterlader den mest vidunderlige duft – og tilmed huden skøn og blød. Jeg købte cremen med olivenekstrakt og granatæble, da jeg elsker lige netop denne kombination. Olivenekstrakten giver en maksimal fugt, den har antioxidante egenskaber og virker tilmed beroligende. Granatæbler tilfører huden både Vitamin A, C og E, som det er særdeleshed rigtig, og har ligeledes antioxidante samt astringerende egenskaber, som medvirker til at beskutte huden mod frie radikaler og UV-skader.
Desuden er Mythos kendt for ikke at indeholde hverken konserveringsmidler eller parabener. Alle deres produkter er dermatologisk testet, de indeholder ingen syntestiske farver og ej heller genmodificerede planter. Anvender du produkter med omtanke, kan jeg utvivlsomt give en anbefaling videre af denne body butter – selv har jeg allerede kig på flere andre af deres produkter såsom deres Anti Stress Massage Oil og Snail Eye Gel Creme.


4/ A-Dermas ultra reparerende creme til ‘upset skin’ sværger jeg til, når jeg får smårifter fra blandt andet papirrifter eller min skraber. Den virker ultra reparerende og holder det, den lover; nemlig at hele din hud op til 5 gange hurtigere, end kroppen selv formår det. Cremen fremmer hudens egen genopbygning og hjælper celledannelsen på vej med et højt indhold af proteiner, vitaminer og mineraler, som ikke blot fremmer celledannelsen, ligeså styrker den hudbarrieren, virker beroligende, forhindrer skorpedannelse og holder huden fugtig processen igennem. Tilmed bekæmper cremen ardannelse og kan altså derfor anvendes både ved diverse hudskader samt deciderede indgreb.
Når det gælder smårifter påfører jeg gerne cremen morgen og aften, således den får lov til at virke både i løbet af dagen såvel som i løbet af natten. Har jeg et lidt større område, eller et decideret sår, påfører jeg gerne cremen 3 gange gange dagligt; morgen, middag og aften.
Jeg er nødt til at sige det igen: den virker. Som i at den virkelig virker virker. Bøvler du med hudskader af den ene eller den anden art, vil du blive positivt overrasket over, hvor hurtigt denne creme vil hele din hud og rode bod på enten sår eller rifter.

5/ Dior Créme Abricot nail creme sværger jeg til. Udelukkende grundet dens vidunderlige egenskaber, når det gælder negle – og neglebåndspleje. Som nævnt i dette indlæg samt i dette er jeg helt solgt til denne plejenede og forstærkende creme. Det er lidt af et all-round produkt; jeg bruger den i særdeleshed på mine negle og mine neglebånd, men er jeg kommet af sted hjemmefra uden min læbepomade, gør Diors neglecreme sig tilmed godt på mine læber. Jeg smører som regel en meget tyndt lag på mine negle samt neglebånd om aftenen, inden jeg skal sove, hvorfor cremen får lov at gøre sine underværker i løbet af natten. Ligeledes gentager jeg mit lille ritual i løbet af dagen, blot for at tilføre lidt ekstra pleje til mine neglebånd – særligt når de koldere temperaturer nærmer sig.

6/ Yoga. Behøver jeg at sige mere? Jeg elsker yoga, og jeg er aldeles afhængig af min daglige yogarutine, som nogle dage blot udgøres af nogle solhilsener, barnets stilling og “fordøjelsesstillinger” eller blot en lille serie af andre øvelser, som jeg kan mærke, jeg har godt af. Yoga handler for mig både om den indre og den ydre skønhed. Dette i den forstand, at yogaen giver mig ro; ro til refleksion, ro til fordybelse og ro til at koncentrere mig om mit åndedræt og de stillinger, jeg udfører. Jeg slapper af i mit sind, når jeg dyrker yoga. Mine tanker falder bedre og hurtigere på plads, og jeg skaber bevidst rum til, at jeg kan skubbe diverse planer og projekter væk, blot for at være lige her, lige nu. Den indre ro og fordybelse skaber ikke blot positivt rum i mit sind, det skaber ligeledes positivt rum i min krop, da jeg føler mig gennemarbejdet og afslappet efter en yogasession. Jeg tror på, som nævnt ovenfor, at hviler man i sin krop og i sit sind, kommer dette til udtryk i ens ydre som en art aura eller blot som en hvilen i sig selv, og lige netop dette er, hvad yogaen giver mig.
I øjeblikket dyrker jeg yoga i et mindre, smukt og helt og aldeles vidunderligt sted syd for Aarhus, nærmere betegnet i Hundslund mellem Odder og Horsens. Her i september er yogaen uden tvivl en af mine “beauty favoritter”. Her falder solens stråler ind gennem de store gulv-til-loft vinduer og rammer dit ansigt blidt, mens du ligger i Savasana og blot fokuserer på dit åndedræt. Udsigten, som når både en lille gårdsplads, bælgende, grønne træer og en endnu frodig skov er så meditativ og beroligende, at både dette og yogaen formår at gå op i en højere enhed. Her er der virkelig plads til fordybelse, til ro og refleksion og det i dit helt eget tempo. For det er dét, yoga handler om; at dyrke det i dit eget tempo med de evner, du har. Du bliver ikke en mindre god yogi af at være mindre smidig, for det hele handler om, hvad det gør for dig – både indeni og udenpå, og er du så god, som du er lige nu, så er du den bedste yoga-udgave af dig selv. Sommetider er tingene lige præcis det, vi gør dem til, hvilket yogaen er et pragtfuldt eksempel på. Er du i øvrigt interesseret i dette yoga studio, som hedder noget så dejligt som Simple Days, kan du finde det lige her.

Hvad gør I for at passe på jeres ydre (og jeres indre)?1 thought on “September beauty favourites”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »