Meditation 101 (English version below)

Meditation 101 (English version below)

MEDITATION 101
I dag vil jeg snakke lidt om meditation, om hvorfor jeg mediterer, hvad jeg personligt får ud af min praksis og om hvilke metoder, jeg gør brug af. Meditation var engang for længe siden en daglig praksis, som jeg på fin vis implementerede i min hverdag. Som årene gik distancerede jeg mig mere og mere fra mit daglige pusterum, hvorfor har personlige årsager, dog gik der ikke længe, før jeg kunne mærke, at jeg havde brug for min meditative pause. Min teori går på, at det var “nemmere” at implementere og vedligeholde dengang, hvor mit liv var mindre kompliceret – og måske endda også mere kedeligt. Jeg var ikke voksen, men jeg var på vej, og mine interesser lå mange andre steder, end de ligger den dag i dag.

TIME IS LUXURIOUS
Når man, ligesom jeg, er 28, nyuddannet og har interesser, som fylder meget i dagligdagen, synes det som en luksus at kunne give sig selv tid til at sætte eller lægge sig ned og fylde rummet ud med afslapning; både for krop og sind. For tiden i dag er en luksus. Tid og frihed er nutidens luksusvarer, og ganske vist kan man ikke hive dem ned fra en hylde i supermarkedet eller i en fashionabel boutique i Hamborg, dog er man i stand til at “hive dem ned” fra øverste etage; at tage et aktivt valg om at give sig selv tid, frihed og ro i hovedet. Denne luksusvare kan findes alle steder, du selv er. Om du befinder dig i dit hjem, på dit arbejde, på en rejse eller har roen til at lave en kort meditation selv på en café, vil du kunne udføre den lige dér, hvor du er – det handler blot om at vælge den rigtige form for meditation – og om at kende til netop dén form, som du mestrer, er tryg ved eller dén form, som du oplever, giver dig mest. Derfor er en meditationspraksis vældig individuel. Der er ikke én form for meditation, der er den rigtige, og i dagens samfund hvor vi i forvejen shopper eklektisk rundt og blander bland-selv i mange afskygninger, kan du ligeledes selv mikse dig frem til den metode, som du finder rigtig for dig.
Der udvikler sig altid mange grene af forskellige praksisser, ligesom Strala yoga, som er en fri form for yogaflow, der udviklede sig med danseren Tara Stiles, udvikles der ligeså nye former for meditation – nemlig de former, vi selv skaber. Og det er okay. Vi er nødt til at være okay med at udføre vores egen praksis på vores egen måde, hvis den netop er den, vi har erfaring med virker. Altid kan man søge inspiration og lærdom andre steder, og bliv blot ved med det; prøv nye former for meditationer, visualiseringer og yogastile af, for det udvider blot dit perspektiv og måske finder du endda en form, som passer dig som fod i hose.

MIN PRAKSIS
I dag mediterer jeg 3 – 4 gange ugentligt og gerne mere, hvis jeg har behov for det, eller mindre, hvis mit overskud synes at være i balance. Paradoksalt nok vil  jeg gerne meditere oftere og gerne vende tilbage til min daglige praksis, dog føler jeg for at prioritere det efter lyst og behov, hvorfor meditationen bliver mit omdrejningspunkt og mit frirum, når tingene presser sig på, eller når lysten opstår.
Selv tror jeg på, at meditation ikke blot kan afhjælpe rod eller uro i hovedet eller i kroppen, men også være med til at forebygge ovenstående – tilmed endda have en positiv effekt på stress og vores indre følelsesliv.
Jeg oplever ofte, at min meditation flyder sammen med mine visualiseringer, ganske enkelt fordi jeg ikke kan lade være. Sommetider lader jeg dem flyde og andre gange forsøger jeg ihærdigt at holde mine tanker på plads, netop for at få roen i hovedet. Roen bringer ligeså en større koncentration, hvorfor jeg ofte mediterer fra morgenstunden for at være klar til at imødekomme dagens gøremål, andre gange mediterer jeg midt på dagens for netop at vende tilbage til min koncentration, og sommetider mediterer jeg endda inden sengetid, da det giver mig en dejlig, velafbalanceret og afslappet følelse i kroppen.
Netop koncentrationen er en stor del af de fordele, der er ved at meditere, og lige her nedenunder vil jeg indføre jer i nogle af de ting, som meditation bidrager positivt til, og som jeg finder essentielle for at kunne drage nytte af meditationen.

MEDITATIONENS FORDELE

1/ Du vil opleve, at din koncentration og dit fokus øges. Meditationen hjælper dig til at klare hovedet og til at lade dig bevæge dig ind i en tilstand, som jeg kalder “intethed”. Denne tilstand, har jeg erfaret, “tømmer” hovedet for hvad det trænger til at blive tømt for; for mange forstyrrende tanker eller for mange bekymringer, som trænger sig på. Når mit hoved er tømt, føler jeg mig klar til at gå i gang med dagen – eller at gå i gang med min to-do liste. Jeg selv bliver langt mere produktiv og min kreativitet får ofte lov at flyde langt videre, når mit hoved er renset og klaret fra morgenstunden. Meditationen kan derfor også øge dit fokus og din koncentration på andre tidspunkter af dagen, hvor man føler behov for at ‘komme tilbage’ til en tilstand, hvor man er koncentreret, hvis tankerne har været på vandring.

2/ Når du mediterer, fokuserer du på lige præcis det, der er lige nu. Du fokuserer på lige netop dette øjeblik, og hvis du har lyst, kan du fokusere på det, du gerne vil nå i løbet af dagen, for at klarlægge dine planer, eller måske vil du fokusere på de ting, du står i lige nu.
Jeg har oplevet, at ved hjælp af meditation, kan svære beslutninger blive nemmere at bearbejde og derfor nemmere at finde en løsning på. Jeg har store erfaringer med, at svære beslutninger eller svære situationer bliver nemmere at befinde sig i eller finde løsninger på, ganske enkelt fordi jeg giver mig selv ro til at reflektere over dem. På denne måde er jeg også i stand til at ‘lægge dem væk’, således de ikke påvirker mig for meget i løbet af dagen.
Sommetider er det endda vidunderligt at fokusere på disse bekymringer, valg eller situationer, man står i, for senere, eller en anden dag, at vende tilbage til meditationen og opdage, at der i mellemtiden har vokset sig en løsning større og større, som man pludselig bliver bevidst om.

3/ Meditation fungerer som en “stress-reducer”. Ved at tune ind på meditationen, tilstanden af intethed og blot fokusere, vil man være i stand til at reducere stress eller stresslignende symptomer, som i bund og grund bidrager til et overordnet bedre helbred.

4/ Og du vil forbedre dit helbred – hele vejen rundt. Ikke blot ved at bidrage til at reducere stress, men i særdeleshed også til at holde noget som angst nede.

5/ Du vil opleve større selvindsigt. Denne større indsigt i dit eget selv vil bidrage til en større forståelse af dig selv: hvorfor du gør, som du gør, hvorfor dine tankemønstre er, som de er, hvorfor du siger, det du siger, og hvorfor du handler, som du gør. Det vil ligeledes bidrage til en bedre forståelse af dine personlige værdier og dine livsmål; store som små.

6/ Du vil med stor sandsynlighed opleve, at dine relationer til de mennesker, du omgås med, vil blive bedre. Dette i den forstand, at du meget muligt vil opleve, at du opnår både en større tålmodighed, en større forståelse såvel som en større rummelighed – ligesom du vil opleve et større og bedre fokus i dit hverdagsliv, som blot forbedrer din evne til at være til stede. Ultimativt vil du opleve bedre relationer til din partner, din familie og dine venner – og med stor sandsynlighed vil du ligeledes erfare, at du vil blive bedre til at fokusere på det positive frem for det negative, at du vil blive bedre til ikke at kommentere på unødvendige ting og udsagn, og du vil blive bedre til ikke at tage hverken oplevelser eller kommentarer personligt – måske endda fra mennesker, som tidligere har naget dig. Ligeså vil du forbedre din forståelse for andre og det, de går igennem i livet.

7/ Du vil opnå større kontrol over dine egne tanker og måden, du gør tingene på. Når du fokuserer på det nu, der er, når du mediterer, vil du være i stand til selv at vælge, hvad du vil fokusere på. Du vil være i stand til at give dig selv en pause i hverdagen, hvor du kan reflektere over det, du både tænker om dig selv og om andre, måden du handler på og hvordan du gør det. Du vil blive i stand til at blive bedre til at fokusere på positive vaner og bedre til at eliminere negative, bedre til at fokusere på ikke at lade dig styre af de negative tanker eller andre menneskers holdninger, netop grundet refleksionens magt. I stedet vil du blive skænket en frihed i eget sind, som du måske ikke vidste, du var i besiddelse af. Denne del af meditationens magt er helt vidunderlig, og selv om jeg ikke selv er helt  fortrolig med den endnu, har jeg oplevet, at jeg kan “vælge” mine gode vaner og lade de negative vaner blive tilbage – i samspil med visualiseringens kraft, som ofte skænker mig positive oplevelser.

Meditation 101

HVORDAN
Mediationens ‘how to’ er selvfølgelig, som førnævnt, særdeles individuel og kan være meget forskellig fra person til person. Som skrevet tidligere kan du shoppe rundt, finde og afprøve forskellige former for meditation, og dermed mikse det fundne og afprøvede sammen til din helt egen. Når du har fundet det, der fungerer for dig, vil du ikke være i tvivl; du vil vide det, når du er blevet bedre eller er fortrolig med den form for meditation, du har valgt, og du vil med stor sandsynlighed opleve denne “intethed”, at du får mere og mere styr på dine tanker og at du oplever både en større ro og et større velvære.
På listen nedenfor har jeg overskueliggjort de former for meditationer, som virker for mig, og som du vil kunne læse dig til længere nede, er yoga én af dem. Dette kan synes paradoksalt for nogle, men meditation kan også bestå i en bevægelighed, hvor man finder ind til sig selv netop gennem bevægeligheden, suppleret af dit fokus, som blot er rettet mod kroppens bevægelser og de forskellige asanas.

Meditation tips

TRATAKA
Den første af mine favoritter, særligt hvis jeg føler mig stresset, overvældet eller jeg føler, at jeg er nødt til at genfinde mit fokus. Min inspiration til denne form for meditation stammer den ayurvediske levevis, hvor jeg praktiserer mindfulness og forsøger at finde min “inner peace”. Det kaldes Trataka, som groft oversat betyder de fokuserede øjne, eller det fokuserede blik. Denne form virker rigtig godt for mig, særligt når jeg kombinerer den med mine visualiseringer, får jeg virkelig ro til at skabe de indre billeder, jeg ser for mig.
Dette skal du gøre: sæt et brændende stearinlys på et bord eller et andet sted, og sæt dig til rette foran det, således flammen er i din øjenhøjde. Hvis lyset er placeret på et coffeetable, sæt dig da på gulvet, gerne på en meditationspude eller noget andet behageligt og hold din ryg og din nakke rank. Hvis lyset derimod står på et bord, sæt dig da på en stol, stadig med flammen i øjenhøjde og stadig med rank ryg og nakke. At rette sig op og skyde brystet frem er en af mine egne dele af øvelsen, da jeg oplever, at hvis jeg ranker ryg og nakke og skyder brystet frem, har jeg ikke blot tendens til at mene mine visualiseringer mere og virkelig ‘give den gas’, jeg bliver også, på en subtil ubevidst og opmærksom måde, mere opmærksom på at rette ryggen i min dagligdag, hvor jeg eller kan have tendens til at flyde lidt sammen.
Placér dig nu cirka én meter fra lysets flamme og begynd blot at fokusere på denne. Det kan være, det hjælper dig at fokusere på flammens bevægelser, for at fastholde blikket. Forsøg endda ikke at blinke alt for meget, da det kan virke forstyrrende. Sommetider, særligt hvis man er nybegynder, kan man have tendens til at blinke ud i ét væk, og det er blot en del af begyndelsen – og en del af øvelsen, det skal du ikke bekymre dig for meget om de første par gange.
Hvis dine øjne og tilmed dit sind begynder at vandre, skal du prøve at “hive dem tilbage”, således du genvinder dit fokus på flammen. Måske oplever du, at du blot tænker og fokuserer på flammen, dens lys og dens bevægelser, og det er okay. Faktisk vil det gøre dig godt. Du vil måske også opleve, at du kommer til at tænke på noget, som ikke har strejfet dine tanker i lang tid, måneder eller år, eller at du, efter endt meditation, har fundet en løsning på en problemstilling eller fundet ro med bekymringer eller beslutninger – eller at du endda har glemt alt om både tid og sted, hvorfor det for nogle er en god idé at sætte en alarm. For andre kan en alarm virke ødelæggende for den gode meditation, da det som selvfølge kan hive dig ud af dit fokus, hvis du er længere tid om at komme ind i det. Tag dig den tid, du vil tage, og hvis du er presset på tid, så tag dig blot 5 – 10 minutter, det er som oftest nok i hverdagen. Husk at alt er individuelt; måske er du dygtig til at meditere og vil blot nøjes med 7 minutter, eller måske er du nybegynder og har brug for at tage dig den tid, det tager at finde både en rytme og en form, der virker for dig.
Hvis du oplever, at du ikke de første par gange finder en ro eller en fordybelse, må du ikke tøve med at blive ved med at prøve dig frem. Det tog mig en rum til at finde ind til roen, og først da jeg var dér, kunne jeg begynde at bygge mine visualiseringer ovenpå.

PRANA VIDYA
En anden øvelse, som jeg har fundet inspiration i hos både den ayurvediske livsførelse samt i yogaen er Prana Vidya. Måske kender du den allerede – eller måske kender du til dele af den, givetvis grundet, at den anvendes af mange sportsfolk og tilmed som det afsluttende element i en yogasession.
Prana vidya er også velkendt som bodyscanning – måske klinger det bedre i forhold til erfaringer, hvorfor mange mange måske har afprøvet denne form for mindful meditation, uden helt at have vidst, hvad det hed.
Dette sal du gøre: læg dig på en måtte, en yogamåtte, på gulvet, et gulvtætte, i din seng eller hvorend du har lyst til at lægge dig. Fokusér nu på dine tæer og fokusér på, at de skal være helt afslappede. Mærk efter, mærk dine tæer, mærk underlaget under dine hæle og bevæg dig stille opad. Mærk efter i dine ankler; mærk dem være til stede og mærk, hvordan der er luft mellem dem og underlaget. Bevæg dig nu længere op; til dine skinneben, dine lægge, dine knæ og haser, dine lår, din hofte, dit underliv, etc. Fokusér, når du har “scannet” hele din krop, helt ud i hårstråene, at du er helt afslappet. Nu skal du vælge et sted på din krop, hvor du enten vil vælge eller kan mærke dit åndedræt: dette er måske på din næsetip, i din mave, under dine ribben, på din pande, i dine tæer, eller hvorend du kan eller vil vælge at fokusere dit åndedræt. Når du laver denne øvelse, skal du være konsekvent med det sted, du har valgt for at kunne gøre fremskridt i din praksis. For nogle indbyder det blot til meditation, for andre indbyder det til refleksion eller mindfulness, for en trejde part til noget helt andet, hvilket du vil opleve, at du vil blive bedre til.
Jeg vælger mit bryst, fordi det er her, jeg virkelig kan mærke mit åndedræt. Her er jeg i stand til virkelig at mærke, hvordan jeg trækker vejret ind og ud, og hvordan luften fylder min krop, ud i hver enkelt celle.
Fokusér nu blot på dit åndedræt, på hvordan du trækker vejret ind, og på hvordan du puster ud. Mærk din vejrtrækning fylde dine lunger og din krop med luft, og hvordan din krop udånder den igen, for at kunne mærke den afslappende følelse. For nogle virker det at indånde luften, samle negative tanker og følelser for derefter at puste dem ud – simpelthen i dit sind at materialisere disse for at puste dem ud af din krop og dit sind og igen indånde ren, frisk luft, som endnu engang kan samle flere tanker og følelser, som skal pustes ud,  eller som blot kan fylde dig med energi.
Hvis du har brug at implementere øvelsen i at puste negativ energi ud og indånde ny energi, gør du det, og hvis ikke fokuserer du blot på dit åndedræt. Næste skridt er nemlig blot at fokusere på dit åndedræt. Fokusér på hvordan den luft, du indånder, breder sig ud i hver en celle i din krop, og læg mærke til, hvordan dit åndedræt bliver langsommere og langsommere, jo mere afslappet du er, og jo længere ind i meditationen, du kommer. Begynder dine tanker at vandre, træk dem da tilbage til dit fokus; på åndedrættet – det er det eneste, du skal tænke på. Bare træk vejret ind og ud og fokusér.

DEN HURTIGE
Har du pligter i hjemmet, meget sandsynligt ligesom alle andre, så forsøg dig med at gøre dem intentionelt; nemlig med det formål at virkelig mærke efter og bruge alle dine sanser.
Dette skal du gøre: forsøg at finde dit fokus, når du eksempelvis tager tøj ud af tørretumbleren; læg mærke til farverne, mærk varmen i dine hænder, læg mærke til, hvordan det ser ud og hvordan det føles. Fokusér blot på at aktivere dine sanser og på det, der sker lige nu, hvor du står og tager tøjet ud af tørretumbleren.
Dette kan du med lethed gøre på daglig basis, da det er en nem øvelse af gøre brug af i dagligdagen. Når du vasker op, fokusér da på formerne på dit service, på farverne, genskinnet, på hvordan tingene bliver rene igen,  på sæbens duft og det varme vand. Mærk hvordan vand og sæbe føles på dine hænder og mærk efter, når du tørre både dem og det af, som du har vasket op. Eller brug øvelsen når du ordner hår; når du tørrer eller glatter det, når du reder det med fingrene, hvordan varmen føles og hvordan dit hår ændrer form. Eller når du gør rent, går med hunden eller drikker en kop varm te. Det handler blot om at fastholde en opmærksom på det, du foretager dig i det givne øjeblik.

MALEBOGENS ‘QUICK-FIX’
Hvis du ikke lige føler for at lægge dig ned, kigge ind i en flamme eller gøre nogle af dagens gøremål, anskaf dig da en malebog. Malebogen er et vidunder-værktøj, når du skal have ro i hovedet og tankerne skal samles – eller du blot vil fokusere på netop noget andet end dine tanker. Anvender man malebogen som værktøj til at opnå større mindfulness og meditation i det daglige, vil man hurtigt gøre fremskridt, ganske enkelt fordi man er beskæftiget undervejs – måske endda vil man føle en større ro, da malebogen indbyder til blot at lægge mærke til det, man udfører; nemlig at male, vælge farver, forholde sig til mønsteret og de områder, der skal farvelægges og blot lytte til den vidunderligt meditative lyd af farveblyanten, som stille farver et område.

YOGA
Yoga er en af mine helt store meditative behov. Den kan bestå af noget så simpelt som fem solshilsener eller noget så langt som en hel hatha eller ashtanga sesseion. Det handler blot om, hvad man har behov for og lyst – og hvad man gær det til. Jeg laver ofte nogle solhilsener i løbet af dagen, fordi det ‘åbner’ min krop, strækker den ud og beroliger mit sind, da jeg blot skal fokusere på mine bevægelser og mit åndedræt. Det er en vidunderlig måde hvorpå at “komme tilbage” eller at “finde sig selv” når dagene er travle, og ligeledes et vidunderligt afbræk på eller rolige dage. Noget af det, jeg husker allermest på er blot at holde mit fokus og, at trække vejret og forsøge at ‘blocke’ alt andet ude. Det giver mig god energi og ro i både krop og sind.

Yoga meditation
Jeg håber, I vil kunne bruge nogle af mine tips til at bringe meditationen ind i hverdagen. Det er et indlæg, jeg har tænkt længe over, og som derfor har været længe undervejs. Jeg er ikke meditationslærer, coach eller uddannet inden for yoga, dog er jeg bevidst om min egen praksis og netop det, der virker for mig.
Hvad virker for dig? 

 

ENGLISH RECAP 

Today I want to tip you on meditation, on why and on how to. Meditating is something that used to be a part of my every day, but somehow we fell apart and for a long time there was a huge distance between us. I used to meditate every day when I was younger, when I had less things to do and when my life somehow seemed more “easy” and more manageable. Perhaps it seemed that way because I meditated; I’m more like to believe that it seemed that way because that was how it was though. 
The last couple of months I have been trying to implement meditation into my life once again. I have not come to the point where I meditate on a daily basis yet, but I meditate roughly three – four times a week, sometimes only two if I am too busy – this is paradoxical, I know!

The list of benefits when meditating is long and I’ll just let you in on the most important ones; or, the ones I think is essential:

1/ You will improve your concentration and your focus. Mediation will help you clear your mind and put you in a state of what I like to call ‘nothingness‘. This state will empty your mind for what needs to be freed; too many thoughts on this and that and too many worries. When emptying your mind you will feel ready to ‘seize the day’ or ‘seize your to-do list‘, you will become more productive and more creative, given that your mind will be ready and cleared to go.

2/ When you are meditation you are focusing exactly on what is now. You are focusing on the present moment, and if you’d like, you can focus on the to-do’s and experiences you are in the midst of. I have experienced that by meditating, difficult decisions become easier to handle and difficult experiences become easier to overcome. Decisions ultimately become easer given that you reflect upon them and given that you (also) are able to put them away for a while to think of something else. Sometimes you really do need to put difficult things away and let your mind focus on something completely different, in this way you will be able to turn to your ‘difficult things or decisions’ again and somehow you’ll find that you have found a solution or a new path to enter.

3/ It functions as a stress-reducer. Reducing stress ultimately improves your overall health. By reducing stress you will be able to keep an overview and let go of your worries more easier.

4/ You will improve your overall health – not only by reducing your stress levels, too because it keeps down anxiety and once again: stress.

5/ You will experience more self-awareness. This enhanced awareness of yourself will provide you with a better understanding of why you do as you do, why you think the way you think and why you say what you say and act as you act. Furthermore you will achieve a better understanding of your personal values and of your goals in life.

6/ You will experience that your relations to the people surrounding you will be improved, given that you will gain more patience and focus on your presence in your every day life. This will lead to better and improved relationships with your partner, your family and friends. You will most likely experience that you will be able to cut down on commenting on or thinking about insignificant things that might have nagged you before, and you will improve your understanding of other people and their way of acting or feeling the way they do.

7/ You will gain more control over your own thoughts and behaviour. When you are focusing on the present moment you will be able to chose which thoughts you want to focus on, you will be able to take a moment each day to think about your way of being and your way of acting towards yourself and the people around you. You will be able to not let yourself be controlled by habits, other people or a third thing, and in stead you will be given a freedom that you might didn’t know you had. This is one amazing part, and I am not quite entirely confidential with it yet, nevertheless I have experienced a few times now that I chose my habits to become habits and that I can reverse in order to let my habits become de-habits and just chose from a free mind – does that make any sense to you?

Meditation 101

HOW TO
The ‘how to’ on mediation is obviously different from person to person. You’ll have to find a way that works for you. Sure you can browse for inspiration elsewhere but when you have fund your way you will know! It will simply make more sense to you and it will give you so much more than what you have tried out beforehand.
The list below is my experiences of what truly works for me, maybe it will work for you to.

Meditation tips

TRATAKA
This first one is one of my favourites, especially if I’m stressed out, feeling overwhelmed and need to retrieve my focus. My inspiration comes from the ayurvedic way of living, practising mindfulness, and finding my inner peace. It s called Trataka, which roughly means the focused eyes or the focused look, even though the latter sounds somewhat ridicoulous. Either way it works for me, and it even works (very well!) when doing visualisations. This is how to do it: put a candlelight on a table and be sure to keep it in line with your eyes. If it’s a coffee table, sit on the floor, maybe on a pillow, and straighten your back and neck. If it’s on a dining table, sit on a chair and likewise straighten your back and neck (this is not actually a part of the exercise, it will just improve your posture). Now, be sure that you sit about one meter (one yard, three feet) away from the candle light and begin to focus on the flame. It might help you to focus on the movement of the flame. Try not to blink too much and just keep you focus. If your mind starts wandering and your eyes likewise, make sure to ‘pull them back’ to the flame just to focus on it. You might find that you are only thinking about the flame and the movements of it, this I know, is a bit weird, but it will do you good. You might experience that you have thought on something that hasn’t crossed your mind for months, or that you, at te end of the meditation have found a solution to a problem, or even that you have forgotten all about that time and space. This is good. If you don’t succeed in the first go, don’t hesitate to try again, and again, and again. It took me quite a while to find the calmness to just sit there and focus. Sometimes I meditate this way for 10 minutes, sometimes for twenty, find your balance and find your own way to do it.

PRANA VIDYA
Another exercise that I have gotten from both the ayurvedic way of life and from yoga is the Prana vidya. You might already know it or at least some parts of it, given that it is used in many sports and as the meditation ending of a yoga class.
Lie down on a mat, the floor, your bed the grass or wherever you’d like, close your eyes and begin to ‘scan’ your body. Focus on your toes and make sure they are totally relaxed, then focus on your feet, your ankles, your shin and lower leg, your knees, thighs, etc. Make sure all the parts you focus on are entirely relaxed. Now, chose a place on your body where you’d like to consider and feel your breath; this might be the tip of your nose, your stomach, your forehead or whatever you’d like. You have to be consequent with your choice and make sure you chose the exact same place every time you do this exercise in order to make progress. I chose my chest, here I am able to really feel my breath, breathing in and breathing out. Now focus on your breath, feel your breath, listen to your breath, imagine how air is filled into your lungs, how it spreads to your veins and carries it around to every part of your body, every cell, evert fiber of your body. Now pay good attention to your breath and feel how it becomes deeper and slower. Just focus on your breath and whenever your thoughts begin to wander, just lure them back to your breath. This is the only thing you need to think about; your breath. Just breathe and focus.

THE ‘QUICK FIX’
Do chores with purpose: do the laundry and pay really good attention the wonderful smell of newly washed clothes, the feeling of the warm clothing coming out of the dryer, the colours, the way it looks and the way it feel. Just focus on your senses and what exactly is happening in the now, the present moment. This you can easily do on a daily basis; do the dishes and focus on the smell, the warm water, the way your dishes become clean, etc., when drying or straightening your hair while focusing on the heat, the way the straightener makes your hair look, etc., when you’re cleaning, walking the dog or drinking a cup of tea. It’s all about paying really good attention.

THE ‘QUICK FIX’ COLOURING BOOK
If you don’t feel like lying down or looking at a candle, get yourself a colouring book. There’s some really nice ones out there and all you’ll have to par attention to is to colour whichever part of the print you’d like to colour. When doing so pay attention to how the colours are colouring the paper, how you can control the tone of the colour and remember pay attention to the sound of it, the sound is so meditative in itself and so calming.

Yoga

THE YOGA
Doing yoga is one of my ultimate meditational needs. It be as simple as three to five sun salutations or as long as a full hatha or ashtanga programme. It’s all up to you, your needs and your time. I often do some sun salutations during the day. It opens up my body and calms my mind, given that I only have to focus on my breath and my moves. It is a wonderful way of ‘coming back’ or ‘finding yourself’ during busy days. Just remember to block everything else out in order to keep your focus.

Yoga meditation

Happy meditation, Anna Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »