Fresh Fig Marmalade w/ pecans & almonds (English version below)

Fresh Fig Marmalade w/ pecans & almonds (English version below)

ER DET VIRKELIG SEPTEMBER?
Selv om kalenderen skriver 9. september, har jeg svært ved at forestille mig, at jeg for blot et år siden, i selv samme måned, gik rundt i Aarhus sammen med Isabella. Der var nogle-og-tyve grader, og jeg dalrede rundt i en ærmeløs sommerkjole og sandaler… Det samme sker næppe i år. I skrivende stund siler regnen stille ned udenfor, vinden blæser med sine kraftige pust og jeg har tilmed taget forskud på både stearinlys og opvarmning, hvilket ellers hører oktober til i min bog.
Selv om jeg elsker regnen, træernes rødbrune blade og månederne hvor temperaturen aftager og regnen kommer snigende, synes jeg dog, at efteråret denne gang er tidligt på den. Et helt andet element, som efteråret bringer med sig, er dog de friske figner, som jeg suser supermarkederne rundt for at finde, når jeg, at sæsonen er skudt i gang. Trods fignernes sæson skriver juli – september, er de først at finde her hjemme i netop sidstnævnte måned, hvorfor det altid er en fryd at gå ind i efteråret – solskin eller ej.

THE FRESH FIGS PARTY
Jeg satte mig for længe siden for, at jeg ville lave figen marmelade, når fignerne viste deres smukke form og vidunderlige grøn-lilla farve. Der var ikke langt fra tanke til handling, da jeg i al hast, den 1. september, smuttede i Føtex for at opdage, at fignerne havde fundet deres plads! Der skal sommetider ikke meget til at glæde mit madelskende hjerte – og heldigvis for det! Figenmarmeladen blev lavet, og det med både pekannødder og mandler, hvis konsistens jeg elsker, når de har fået et opkog. Figenfesten er begyndt, jeg kan ikke få armene ned, og allerede nu planlægger jeg utallige opskrifter med friske figner – bare fordi jeg elsker figner. Figlover it is…

FIGENMARMELADE M/ PEKANNØDDER & MANDLER

260 gram friske figner
300 gram økologisk, brunt rørsukker
1 dl vand
1 vaniljestang
30 gram pekannødder
30 gram mandler

Halvér fignerne og skær dem først i både og dernæst på tværs.
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland dem med lidt af rørsukkeret, så de skilles ad.
Hak nødderne efter ønske. Jeg hakkede nogle groft og nogle fint, det giver en fin balance.
Kom nu fignerne i en kasserolle, tilsæt vand, rørsukker, vaniljekorn – og stang samt nødder og kog marmeladen ved svag varme i ca. 20 minutter.
Hæld marmeladen i et skoldet patentglas, evt. skyllet og omrystet i atamon.
Stil marneladen til afkøling, inden låget lukkes og kommes på køl.
Marmeladen holder sig ca. 1 uges tid i køleskabet.

ENGLISH RECAP

IS IT REALLY SEPTEMBER?
Even though the calendar says September, I have a hard time imagining that merely a year ago I wandered the streets of Aarhus with my wonderful girlfriend Isabella. It was wonderfully warm, some twenty degrees, and all I wore was a sleeveless summer dress and sandals. What a treat that was – in September. Now, on the same time of the year, the rain is pouring down and the wind shows it’s true self. It’s getting more and more chilly as the days goes by, and I have already, in advanced, had the pleasure of candlelights during the darker evenings – and of the fact that I’ve turned the heat on! Two pleasures I usually make use of in October… Something I have a party with though is the fresh figs which are now buyable in every supermarked here in Denmark – why September doesn’t seem so bad anyway – sunny days or not..

THE FRESH FIGS PARTY
Quite some time ago I decided that I wanted to make fig marmalade when the fig party started. A so I did – as of fact I rushed to the supermarkets as soon as we hit September 1st, and fresh figs I found – wonderfully astounded by the pretty shaped fruits and their amazing purple-greenish colour. I made the marmalade with pecans and almonds, just because 1) I LOVE nuts and 2) I love the mixed consistency. Win win. Recipe below.

FIG MARMALDE W/ PECANS & ALMONDS

260 grams fresh figs
300 grams organic cane sugar
1 dl water
1 vanilla pod
30 gram pecans
30 grams almonds

Cut the figs in halves and then cut them across.
Cut the vanilla pod into two halves, scrape out the beans and mix them with cane sugar in order to separate dem.
Chop the nuts as you wish. I chopped mine both roughly and finely as I like the balance.
Now put the figs into a casserole, adding water, cane sugar, vanilla pod – and beans as well as the chopped nuts and bring the casserole to a boil, turning down the heat. Let the marmalade simmer for about 20 minutes.
Pour the marmalade into a scolded patent glass, let it sit on the kitchen table to cool down before putting it into the fridge.1 thought on “Fresh Fig Marmalade w/ pecans & almonds (English version below)”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »