HOW TO ELIMINATE NOISE IN YOUR LIFE (english recap below)

HOW TO ELIMINATE NOISE IN YOUR LIFE (english recap below)


STØJ
Mange af os befinder os midt i en verden, der larmer. En verden, der konstant vil have noget fra os; vores opmærksomhed, vores meninger og vores sjæle.
Sommetider sætter jeg mig ned og reflekterer over, hvad det er, der larmer i mit liv. Når noget larmer for meget, kan det være drænende – særligt blot at følge med i den omkringliggende verden. Vi bliver bombarderet, vi bliver konstant tvunget til at forholde os og nogle af os bliver tilmed stressede af de mange ting, vi møder i vores hverdag – og de mange tanker og gøremål, der ofte følger med. Sommetider er vi bare nødsaget til at vende blikket indad, mærke mærke efter helt ind i knoglerne og handle efter, hvad vores hjerte fortæller os. Sommetider er vi nødt til decideret at eliminere den støj, som omgiver os og som stjæler vores energi, vores fokus og vores nærvær.

“AT ELIMINERE”
Jeg forsøger selv at eliminere negative ting, mennesker og i særdeleshed tanker, der kommer og går i mit liv. Jeg mediterer, når jeg føler lysten og behovet, jeg dyrker yoga for at komme i kontakt med min krop, mit sind og mit indre, sommetider starter jeg tilmed dagen med begge dele – for at holde min sunde balance, og for netop at kunne håndtere at ’skille mig af’ med negativitet.
Andre tilføjelser er med tiden kommet til, tilføjelser, som jeg har positive erfaringer med og som har bragt både en årvågenhed og venlige reminders med sig, når ting, mennesker og tanker trænger sig på. De følgende ‘tips’ er jeg efterhånden storforbruger af. Hvorfor? Fordi de virker for mig – måske virker de også for dig.

1/ DOWNLOAD EN APP
Calm appen er en app, som jeg er overbevist om kan hjælpe enhver. Den hjælper i al sin enkelthed til at blokere al støj ved hjælp af lydtemaer såsom lyden af regn, havet eller et bål. Hvor end underligt det lyder, at lytte til lyden af et stille brændende bål, som slår gnister her og der, har denne app været mig en kæmpe hjælp. I mit stille sind forestiller jeg mig bålet, de næsten lydløse flammer, som får træer til at knirke og som spyr på stjernekaster-gnister af sig, som flyver videre op i den klare luft, som små ildfluer hvis ild stille dør ud. Det er en meget meditativ form for afslapning, som jeg i særdeleshed gør brug af, når jeg trænger til at eliminere min støj. Denne form for mindful meditation er en vidunderlig kilde til at reducere stress, angst og tilmed depression, og selv om du ikke lider af nogle af delene, bør du næsten forsøge dig med det.
Der findes i dag et stort udbud af diverse meditationsapps, både som tilbyder guidede meditationer og som ligeledes blot tilbyder lyde ligesom denne. Ikke desto mindre er jeg tilhænger af apps som denne, da den giver mig to fluer med ét smæk: den tillader mig ikke kun at meditere i dybden (denne app er både for begyndere og øvede); den tillader mig ligeså at blocke al støj ude og efterlader mig med et stille sind.
Hvis du ikke føler for at meditere ofte, gerne vil have det gjort men har svært ved at implementere det, kan du lave en ‘if – then’. Dette princip går ud på, at “hvis det er mandag klokken 15, så mediterer jeg” – og som regel bliver det jo altid mandag klokken 15, i al fald en gang om ugen. Princippet virker for mig, hvis jeg går med noget, som egentligt gerne vil, men som jeg har svært ved at finde tid til.

2/ UNPLUG OG SÆT GRÆNSER
Helt modsat: sæt grænser og unplug dig selv – eller bare: hiv stikket ud. Jeg forsøger at sætte grænser for mig selv angående mit forbrug af sociale medier. Selv om jeg elsker Instagram og nærer en stor kærlighed til den inspiration, jeg finder, sætter jeg nogle grænser for mig selv, som indebærer, at mine sociale medier og tiden på disse ikke stjæler mit fokus fra mit nærvær – når jeg arbejder og når jeg er i selskab med familie og venner.
Når vi arbejder, særligt hvis vores arbejde er stilsiddende eller foregår foran en computer, synes det fristende at kigge til Instagram eller Twitter ind imellem. hvis du gerne vil forsøge dig med at sætte grænser, prøv da at gøre brug af det førnævnte ‘if – then’ princip. Et eksempel på dette kunne lyde således: “hvis jeg når de første tre punkter på min to-do liste inden klokken 12, så må jeg holde fri på Instagram.” Eller tjekke op på sms’er, opkald og what not. Denne unplugging kan selvfølgelig tages et skridt videre; i stedet for at falde hen til en serie på Netflix, snup da i stedet en bog og bliv ikke kun klogere på et givent emne, opnå et større ordforråd, en bedre hukommelse og sidst men ikke mindst: fred fra alt det, der omgiver dig.

LÆS OGSÅ: 7 GODE GRUNDE TIL AT TAGE BØGER MED PÅ SOMMERFERIEN (OG MED I SENG)

3/ LAD IKKE NEGATIVITET TRÆNGE SIG PÅ
Det synes måske som det letteste i hele verden at gøre, men virkeligheden er ofte en anden, da vi i dag bliver bombarderet med negativitet i mange dele af vores liv. Blot medierne bærer en stor del af dette, idet vi bliver fodret med de seneste nyheder om terror, ulykker, naturkatastrofer, kollapsede bygninger, skovbrande, skyderier og tragedier. At blocke de negative nyheder ude for en stund eller en periode er ikke ensbetydende med, at du er et dårligt menneske, at du ikke følger med, at du ikke vil og har lyst til at følge med eller at du ikke nærer et ønske om en bedre verden. Det betyder blot, at du passer på dig selv – og det er okay. Det samme gør sig gældende i giftige relationer og forhold; distancer dig fra de mennesker, der er giftige for dig – hvad enten det gælder familie eller venner. Mennesker som ikke bringer dig noget positivt vil aldrig kunne bringe dig ro og hvile i sindet.
Negativitet i vores liv giver genlyd helt ud til de yderste hårstrå – og denne støj er vi sommetider (eller konsekvent) nødt til at distancere os selv fra. Med tiden er jeg selv blevet bedre, og trods nogle bånd er blevet klippet, nogle venskaber afsluttet, nogle tårer trillet og nogle frustrationer blevet til dårlig samvittighed, har jeg fået mere ro i mit sind, og det har for mig været det vigtigste.

4/ BRUG TID PÅ DIG SELV
Den tid jeg har med mig selv, blot i mit eget selskab, er mig yderst værdifuld. Giv dig selv tid til at reflektere over dit liv, til at skrive dagbog eller taknemmelighedsdagbog, til at læse en bog, gå lange ture eller hvad end din lyst fortæller dig. Dette er for mig medvirkende til at give mig en indre ro – fordi jeg får styr på mine tanker, mine målsætninger, mine værdier og i sidste ende mig selv. Hvornår du end vælger at gøre disse ting er i sandhed op til dig selv, dog lukker man nærmest per automatik støjen og larmen ude; både mens det står på – men også længe efter. Mens du gør disse ting, som bringer dig en ro, koncentrerer du dig om noget, der bringer dig noget positivt, som du gør af lyst, og du er i stand til at tænke dine egne tanker uden at blive distraheret. Den tid du giver dig selv sammen med dig selv kan i alle tilfælde være hvad som helst; en dag fri, en spadag, en vandretur eller blot en time med læsning, dog laver du ikke denne tid noget, som du nyder og holder af og som i sidste ende bringer både positivitet og en glæde ind i dit liv, som i særdeleshed er medvirkende til at hjælpe dig med at finde en indre ro og en mere afslappet udgave af dig selv.

Hvad gør du for sommetider at blocke støjen ude af dit liv, for at finde din ro og din balance? 

ENGLISH RECAP

MANY OF US FIND OURSELVES IN THE MIDST OF A NOISY WORLD. A WORLD THAT CONSTANTLY WANTS SOMETHING FROM US; OUR ATTENTION, OUR OPINIONS AND OUR SOULS.

It can be draining to keep up with the world around us, and sometimes we just need to eliminate all the noise that is surrounding us.
I myself try to eliminate negative things and people in my life, I meditate whenever I need it, I do yoga to get in touch with my mind after some long or hard days – or I start out this way to keep my mind balanced.
I also use the following tips to keep the noise out of my life, and guess what? It works!

1/ Download an app to help you
The Calm app. It is an app that not only blocks out all noise with the help of sound themes such as rain or a fireplace. It will too provide you with mindful meditation to help reduce stress, anxiety and distractions in your life. There are loads of meditation apps on the market nowadays, and more are seeing the light of day every month. You can chose from numerous apps that will give you guided meditations, nevertheless this is a ‘two birds with one stone’ app that not only will allow you to meditate (this app is for both beginners and experts) deeply, but it will also allow you to block out all noise around you. Find a time for meditation. Usually the ‘when it is Monday and it’s 3 o’clock’ works for me – if you do the ‘if – then’ you are more likely to get it done.

2/ Unplug yourself & set boundaries
In the opposite order: set boundaries and unplug yourself. Set boundaries for yourself and your time on social media. Put away your smartphone whenever you’re working on something or you are with your family and friends. If you are working set boundaries for when and where you allow yourself to check up on your phone, Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter, etc. The ‘if – then’ principle can be used on this as well. The unplugging will take you a step further. Allow yourself to unplug from all social media and technology for a certain amount of time of your decision. In stead of watching a series on Netflix, grab a book and become not only smarter, achieve a bigger vocabulary, a better memory and not less important; peace from all the things surrounding you.

3/ Don’t let negativity intrude
This might seem like the easiest thing to do, but in real life, we are being bombarded with negativity from many corners of your lives. The media is all over negativity in regards to the latest news, terror actions, disasters, collapsed buildings, shootings, earthquakes and forest fires you sometimes need to block it out. This does not mean that you are a bad and uncaring person; this merely means that you care for yourself and that is more than okay! The same applies to toxic relationships; let it go and detach yourself from those people who are poisonous for you. This can be friends and even family, nevertheless people who are not bringing you anything positive will never bring peace and tranquility into your life. Negativity makes a lot of noise in our lives and it is this noise you need to distance yourself from.

4/ Make time for yourself
The time you have in your own company, with you and yourself, is priceless. Make time for reflecting upon your life, for keeping a gratitude journal, writing a diary, reading a book, taking a long walk or whatever comes to your mind, that can bring you an inner peace. Whenever you do these things of your own choice, you automatically let out the noise. You concentrate on something that brings you something positive and you are able to think your own thoughts without being distracted. The time you take for yourself can also be a day off, doing the things you truly appreciate and enjoy – these things bring happiness and gratitude into your life which are too things that will help you find a calmness and an inner peace.

What du you do in order to eliminate noise in your life and to keep a balance? 1 thought on “HOW TO ELIMINATE NOISE IN YOUR LIFE (english recap below)”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »