THE ULTIMATE LACTOSE – & GLUTENFREE AVOCADO BROWNIE

THE ULTIMATE LACTOSE – & GLUTENFREE AVOCADO BROWNIE


BARNDOMMENS KAGER
Efter blot nogle få minutter inde i ovnens varmende favn duftede denne vanvittigt lækre avocado brownie i hele huset. Vitterligt. Som I nok kan forestille jer, bredte der sig en vidunderlig duft af hjemmebagt chokoladekage, lige som den man husker fra sin barndom. Sommetider kan jeg blive helt nostalgisk, når jeg bager, ganske vist fordi det vækker nogle minder fra min barndom, når min mor havde bagt verdens bedste banankage. Det var det bedste, jeg vidste, og selv forsøgte jeg at bage lignende kager – dog uden opskrift og helt og aldeles uden forstand på de ingredienser, jeg brugte, hvorfor der ofte kom en kage ud, som både så og smagte noget specielt. Sommetider endda gummiagtigt. Yummi. Men at bage fik jeg lov til. Jeg smudsede hele køkkenbordet til, spildte undervejs en hel del mel, mælk, kakaopulver, banan og sukker på gulvet, som jeg efterfølgende vadede rundt i på strømpesokker og slæbte det sammen med mig rundt i både stuer, kælder og førstesalen. Der skulle altid gøres hovedrent, når jeg havde bagt, selv ovnen fik en gang pyrolyse, for, som forudset, spildte jeg som selvfølge det halve af kagedejen, når jeg satte mine gummikager ind. De blev pyntet med Smarties, bådlakridser, Marabou og elefantsnørebånd. Lidt á la bagerens kagekone – min blev bare aldrig lige så flot – tværtimod. Overraskende nok spiste mine forældre mine forfærdelige og helt og aldeles horrible kager – og jo mere de smagte på dem, jo flere bagte jeg. Stakkels deres maver og stakkels deres tænder, for gummikager var ikke det eneste der kom ud af ovnen; ligeså rystede jeg kager så hårde som sten ud af mine ærmer, som blev bagt med stolthed og serveret med et håb om, at mine vidunderlige kager ville blive rost til skyerne. Forståeligt at de aldrig blev netop dét, og til sidst fik jeg en børnekogebog af mine forældre – måske som en kærlig indikation på, at det nu var slut med skuespillet. Det var de selv uden om, for derefter serverede jeg mine selvudråbte fantastiske kanelsnegle nærmest hver eneste weekend i et år. Jeg er ikke sikker på, at mine forældre var helt enige i den proklamation. Karma…

AVOCADOBROWNIEN
Efterhånden som jeg blev ældre (og bedre til at bage), vandt interessen for de mere “sunde” kager indpas – og lige netop dén har holdt ved lige siden. Ind imellem sniger der sig kager ind, som er inspireret af klassiske, traditionelle kager, og dem skal der være plads til blandt de sundere og mere fancy af slagsen. Balance, I ved. Det er dét, det hele handler om.
Avocadobrownien er altså en af de sundere af slagsen. Heri findes ingen raffineret sukker, ingen mel, ingen mælkeprodukter og ingen gluten. En win-win for dem, der både spiser laktose – og glutenfrit, for dem, der blot ønsker at spise sundere eller prøve noget nyt, og ikke mindst for dem, der spiser med omtanke.
Brownien er meget fyldig sag, særligt efter en nat på køl. Den er fyldt med mørk chokolade, med gode fedtstoffer fra avocadoen og med en sødme fra kokossukker og ahornsirup. Og jo, der er kalorier i. Faktisk er der rigtig mange kalorier i denne avocadobrownie. Heldigvis for dem, der bekymrer sig om dette, er blot en lille, fin kvadrat på 2 x 2 cm ganske glimrende. Faktisk mere end rigeligt. Særligt serveret med en god vaniljeis eller en let sorbet.

LÆS OGSÅ: CHOKOLADEBROWNIE M/ SORTE BØNNER

BASISINGREDIENSER
Opskriften er slet ikke så kompliceret, som det umiddelbart kan synes, når man hører “gluten – og laktosefri avocado brownie”. Faktisk er den lavet ud fra det basislager, jeg har i mit køkken. Med undtagelse af mandelsmør, som det kræver, at jeg lavet forud for kagen – eller som jeg, heldigvis, ofte har stående i køleskabet som supplement til min morgenmad.
Opskriften lyder således:

DEN ULTIMATIVE LAKTOSE – OG GLUTENFRI AVOCADOBROWNIE
160 gram avocadokød, ca. 2 små avocadoer
80 gram smeltet kokosolie
150 gram mørk chokolade (85%), brækket i mindre stykker
80 gram kokossukker
40 gram ahornsirup
1 stang vanilje eller en tsk. ren, ægte vaniljepulver
1 tsk glutenfrit bagepulver
1 knivspids havsalt
60 gram god kakaopulver
50 gram groft hakkede hasselnødder
1 spsk. mandelsmør
3 æg

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Tilsæt avocadokød til en foodprocessor og blend kødet til det er blevet en lind mos. Tilsæt evt. kokosolien for at få de sidste småstykker kørt med.
Tilsæt nu de resterende ingredienser på nær æg og hasselnødder og blend til en lind masse.
Hæld massen i en skål og tilsæt æggene, som blot piskes og blandes med massen.
Vend nu hasselnødderne i, således de fordeles i kagedejen.
Beklæd en bageform (ca. 15 x 24) med et stykke bagepapir og hæld kagedejen heri.
Bag kagen i midten af oven i 25 minutter.
Prik evt. brownien med en tandstik efter de 25 minutter. Kommer den ren ud, er kagen klar til at stille til afkøling.
Lad kagen køle af, inden du skærer den ud i mindre bidder, ca. 2 x 2 cm, og stiller den på køl.
Kagen er helt vidunderlig dagen efter, hvor den har fået lov at sætte sig, hvor den er faldet sammen og hvor den er blevet klæbrig og dejlig brownieagtig.

ENGLISH RECAP

This avocado brownie is dreamy. Like heavenly dreamy. It is fudgy and thick, filled with healthy fats and really worth the extra calories, should you be counting yours.
I made it from my basic storage which I keep in my kitchen. I always keep a huge variety of ingredients for my baking habits, as topping for my morning yoghurt, healthy element to put into my smoothies and what not. I usually keep all sorts of different ingredients as well as superfoods such as hemp seeds, chia seeds, goji berries, Inca berries, wheatgrass and a ton of other things I use several times of the week.

The avocado brownie has totally won my heart – and my taste buds. And… my love for chocolate and healthy fats. Cut into 2 x 2 cm pieces it goes very well with a good vanilla ice cream or a light and fruity sorbet. Or just as an afternoon tea snack. An afternoon delight.

The recipe for this fudgy, wonderful and chewy avocado brownie goes like this

160 grams avocado meat – 2 small avocados will do the job for you
80 grams melted coconut oil
150 grams dark chocolate, 85%
80 grams coconut sugar
40 grams maple sirup
Beans from one vanilla pod or 1 tsp. vanilla powder
1 tsp. glutenfree baking powder
1 pinch of sea salt
60 grams cocoa powder
50 gram roughly chopped hazelnuts
1 tbsp. almond butter
3 eggs

Heat your oven to 175 degrees or 350 F.
Pour the avocado meat into a foodprocessor and process it till it becomes creamy. You’ll might need to add the coconut oil to chop the last few chunks of avocado.
Add the rest of the ingredients except from eggs and hazelnuts and process it into a linden dough.
Pour the dough into a large bowl, whisk the eggs lightly, add them to the bowl and whisk it all together.
Pour in the chopped hazelnuts and whisk them, by light hand, into the dough.
Put a baking sheet into a baking tray (approx. 15 x 24 cm) and pour in the dough.
Bake the brownie in the middle of the oven for approx. 25 minutes. When a tooth stick comes out clean, the townie is ready to come out.
Set the brownie to cool of before cutting into 2 x 2 cm cubes (just about an inch by an inch) and put it into the fridge. Let it sit over night, and I promise you, you’ll have yourself a dreamy, thick and fudgy brownie the next day.
AND, it only gets better the longer it gets to sit in the fridge.3 thoughts on “THE ULTIMATE LACTOSE – & GLUTENFREE AVOCADO BROWNIE”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »