The Perfect Vacay Detox

The Perfect Vacay Detox

Har du prøvet en detox? En ferie én af slagsen.. For selv om det er s k ø n t med ferie, kan det være svært at vende tilbage til arbejde. Mange af os forbereder os allerede dagene op til, at vi skal tilbage, og sætninger som “Åh, nu skal jeg tilbage på arbejde igen..” kan være ret giftige. At detoxe efter en ferie er mindst lige så vigtig som at detoxe arbejdsrutinerne inden en ferie. Vi kan sommetider være nødsaget til at hive de positive briller frem og allerede i dagene op til første arbejdsuge begynde lige så stille at vende tilbage til hverdagen, måske med nye rutiner – eller med ting, som har en afslappende virkning og som alligevel forbereder både krop og sind på, at ferien snart er slut.

1/ GIFTIGE SÆTNINGER
Drop dem. De gør dig intet godt. Det, du tænker, er det, du manifesterer, og det du manifesterer, er ofte det, der bliver til din virkelighed. Dette gælder i alle aspekter af livet, og en positiv indstilling er alfa omega. Hvis du endnu ikke er klar til at vende tilbage på arbejde, prøv da at vende det til noget positivt: du får lov at se dine kollegaer igen, du kommer igen ind i en hverdagsrutine – og hvis den driller dig, så forsøg dig med at finjustere den.

Læs også: 12 ERFARINGER DER HAR OPTIMERET MIT MENTALE HELBRED

2/ SPIS FLERE GRØNTSAGER
Nogle af os har tendens til, at vores kroppe ganske enkelt ikke lige med et trylleslag kan klare at vende hårdt tilbage på arbejde. Har man nydt tiden fuldt ud og brugt de sidste par dage af ferien på at koble lige så meget af, som man har gjort de sidste par uger, kan det være hårdt for krop og sind at skulle omstille sig til en anden dagligdag end den, man har været vant til. Ligeledes kan det være hårdt for kroppen at omstille sig i forhold til rejser og temperaturforskelle. En forkølelse eller sågar en influenza er ikke blot drillerier men deciderede muligheder, når hverken krop eller sind er forberedt på at blive ramt af hverdagen igen. Prøv derfor at spise gode, veltilberedte, hjemmelavede måltider fyldt med masser af grøntsager. I dagene op til, at ferien er slut, kan det ligeledes være en fordel at styrke sig på ekstra C-vitaminer, hvorfor et glas friskpresset juice bestående af 1 grape, 1 appelsin samt 1 citron hver morgen kan gøre underværker.

3/ FÅ MASSER AF SØVN
Mange af os kan føle os en smule udkørte efter en ferie, ganske enkelt fordi vi har fået lov til at komme helt ned i gear. Ligeså kan vi være påvirkede af jetlag, mange timers rejsen, sene aftener, lidt for meget vin eller lidt for mange cocktails. Det er vigtigt for kroppen at få hvilet ud, også selv det kan betyde, at vi skal en time eller to før i seng. Prioriter dine 8 timers søvn og en mere velafbalanceret døgnrytme op til en ny arbejdsuge, som vil være medvirkende til at få krop og sind tilbage på rette spor – og højne dit energiniveau.

4/ DRIK MASSER AF VAND
Selv om vi drikker vand på vores ferie – og helt sikkert i varmen, kan de ekstra lækre ferie-sager (cocktails, vin, is, etc.) have en negativ effekt på kroppen. Spiser eller drikker vi ikke, som vi er vant til, er der stor sandsynlighed for, at vi bliver oppustede og til tider en smule utilpas. Sørg derfor for, både inden, på og efter ferien at tanke op med rigelige mængder vand, så din krop er dehydreret. Endvidere hjælper det din fordøjelse på vej og modvirker “feriemaven”.

5/ HAR DU PRØVET AT DYRKE YOGA?
Jeg plejer at sige, at yoga smører os indefra – selv om den intet gør for leddene som sådan. Til gengæld hjælper yogaen kroppen på vej til et bedre velbefindende, da den kan virke som et ekstra redskab i en post-ferie detox. Yoga masserer nemlig vores organer og ligeledes vores sind og kan virke positivt på vores fordøjelse, udstrække vores muskler og hjælpe os til at trække vejret helt ned i maven. Yoga er altså en perfekt hjælpende hånd til at få løsnet op for spændinger, til at afhjælpe oppustethed og til at klare hovedet og tankerne.

 

Hvad gør I for at komme godt tilbage efter ferien? 

 

ENGLISH RECAP

Even though it is wonderful having a vacuum, many os us have a hard time coming back to work. Our bodies and our mind are simply not ready – unless we prepare them for what’s coming. 

1/ EAT MORE GREENS
Your body is not made for big adaption that just happen overnight. You need to prepare your body for going back to work – is not it’s a reality that you could end up facing a post-vacay flu just after a few days or weeks – why you should prepare home cooked, greeny meals to get your body into a working mode instead of a vacay mode. We do not only eat with our taste buds, we too eat with our eyes, why colourful meals with get not only our body back on track but too our mindset. If you’re facing a flu, try opting your intake of vitamin C, simply juicing grapefruits, oranges and lemons every morning – maybe even a week before you head back to work. 

2/ VERBAL TOXIC
Stating that “Oh no, I’m already heading back to work next week..” can be much more intoxicating than we think. A negative mindset is the last thing you want to end up with, why you should turn going back to work into something positive. You get to se your colleagues again and you get to work your way into an every day routine again – if it is not working, you need to work it.

Read also: 12 THINGS TO OPTIMIZE YOUR MENTAL HEALTH (DANISH)

3/ GET LOADS OF SLEEP
Even if your body doesn’t feel tired after weeks of relaxation and enjoyment, you should prioritise your sleep. 8 hours at least will do you miracles after traveling, maybe having a bit too many cocktails and many late nights. A good sleep routine will have you back on a well balanced track within just a few days – and it will ignite your energy levels, making sure you can head back to your daily routines.

4/ WATER, WATER, WATER
A vacuum can have quite a negative impact on our bodies. We can, after having a bit too much wine, ice creams and what not, feel bloated and uncomfortable in our own skin. Water will keep your body hydrated and it will ease your digestion helping your tummy coming back to normal. 

5/ YOGA EVERY DAMN DAY
Even is it’s just a few sun salutations, it’s better than nothing. Yoga will have your body back on track within a week as it will massage your body from within, stretch your muscles, help your focus on your breathing and have a positive effect on your digestion. It will clear your head, relax your mind and loosen any tension. 

 

What do you do to remedy a post-vacay state? 

 

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »