The done list

The done list

THE DONE LIST
The Done List… En lille liste, som jeg er begyndt at arbejde ud fra, ganske enkelt for at få mere plads i hovedet – og for at mindske travlheden i “alt det vi gerne vil nå”. For hvor er der meget, vi gerne vil nå.
The Done List er jo egentligt det modsatte af en to-do liste, som giver dig et overblik over de ting, du skal nå i løbet af en dag. Og jeg må da indrømme, at to-do listen ikke er blevet afviklet helt, da den giver det nødvendige overblik, når der er meget, der skal gøres. Jeg finder dog ofte mig selv kiggende på denne liste af uendelige gøremål og ting, jeg gerne vil nå – for så er jeg fri for det på et andet tidspunkt – og jeg finder derfor ofte mig selv grebet af uoverskueligheden, selv om listen ligger lige dér foran mig, hvor det sort på hvidt står, hvad jeg skal gøre. Kender I det?

HVAD ER…?
Derfor er jeg begyndt på The Done List. Denne går i al sin enkelthed blot ud på, at det jeg har fået gjort, skriver jeg ned på min Done List. Altså er det en liste over de ting, jeg har fået gjort, og ikke en liste over de ting jeg skal gøre. Det kan synes paradoksalt, at man tyer til en sådan liste, dog har jeg nu gentagne gange oplevet, at det ikke kun har givet mig et overblik, men ligeså har det givet mig mere overskud – fordi tingene ikke hænger mig over hovedet. Og vigtigst af alt: den har lært mig at prioritere mellem det, der er vigtigst og det, der kan vente. Jeg oplever tilmed, at jeg får gjort flere af de ting, jeg skal nå – og endda flere af de ting, jeg gerne vil nå, hvilket er et kæmpe plus i min bog – for jeg handler meget mere intuitivt. Førhen skemalagte jeg min tid til mindfulness i hverdagen. Jeg skemalagde nærmest mine gåture, mine meditationer, mine måltider og mine solhilsner, hvilket på bundlinjen i virkeligheden gav mig mindre overblik, mindre overskud og mindre tid til de ting, jeg gerne ville nå – fordi de var rare. Det har sommetider været som at leve i et bur. Et bur af gøremål og pligter, som jeg satte op for mig selv, og som blot havde den modsatte effekt af hvad, jeg egentligt ønskede at opnå. Jeg blev mere og mere stresset, fandt mig selv med mindre og mindre overskud og havde altid 1000 ting, jeg nærmest skulle tvinge mig selv til at gøre, for så var det jo gjort – og det føltes jo rart. Gjorde det ikke? Nej, det gjorde det faktisk ikke. Det føltes overvældende og bidrog kun til en hverdag, som var fyldt med disse gøremål, og i sidste ende følte jeg, at jeg skulle skynde mig. Skynde mig at meditere, skynde mig at drikke min matchalatte, skynde mig at gå en tur, for jeg skulle jo hjem og ordne mine gøremål – ved siden af en selvstændig lille virksomhed og et arbejde. Av…

INTUITIVE HANDLINGER
I stedet for at følge min to-do liste, følger jeg nu kun mit hoved (i al fald når jeg ikke skal ringe til Erhvervsstyrelsen, Virk, lægen, kundesupport i banken, etc.). Og hvor er det rart. Det er rart at stå op til en dag, hvor jeg kan starte med en meditation, hvis det er det, jeg vil – eller vente med det til senere, hvis det i stedet er det, jeg føler for. Det er rart at mærke efter. Mærke efter når jeg er sulten og min krop skal have næring, mærke efter hvornår min krop og mit hoved trænger til et afbræk i form af en rask gåtur, solhilsner i haven eller en stille meditation, hvor jeg får ro i hovedet. Jeg er tilmed begyndt at male meget mere i min malebog, ganske enkelt fordi jeg giver mig selv tid til det og mærker efter.
Noget af det eneste jeg skemalægger er mine yoga – og pilatestimer, som selvfølgelig følger et andet skema, som jeg er nødt til at lægge ind i mit eget. Det jeg skemalægger er nødvendige ting. Ting, som skal gøres eller ting, jeg ved, jeg har godt af og gerne vil, så selvfølgelig følger der et fast skema i forhold til nogle ting, hvor det ikke kan forholde sig anderledes.

MEN SÅ FÅR JEG JO ALDRIG NÅET DET, JEG GERNE VIL?
Jo, det gør du. Det er nemlig netop her, to-do listen kommer ind i billedet. For sommetider er der stadig brug for den – selvfølgelig er der det. Men omvendt giver The Done List faktisk ikke rod i hovedet – tværtimod. For mit vedkommende styrker det mit overskud, og ikke mindst giver det en kæmpe tilfredshed og en vidunderlig følelse at skrive det ned, jeg har fået gjort – og dermed er det både ude af verden og tilmed ude af mit hoved. Det er ren win-win, og det kan anbefales. Og du skal nok få gjort det, du gerne vil – og også det, du skal nå.

START I DE SMÅ
Måske du skulle starte stille og roligt. Måske du skulle lade to-do listen blive på kontoret og lade The Done List flytte ind i privaten? Handle intuitivt. Lave det mad du gerne vil spise, og som du kan mærke, at din krop har brug for. Træne din krop og dit sind når passer ind i din kalender og i dit skema. Kender man sig selv rigtig godt, vil man tilmed vide, hvornår visse ting passer ind – og det er måske denne fejl, jeg har begået; at jeg ikke har kendt mig selv godt nok…
Selvfølgelig kan der være hensyn at tage. Man kan jo ikke udelukkende leve intuitivt, når der er hensyn at tage; til partner, familie og andres skemaer. Men prøv blot at implementér det i de små: måske blot på visse tidspunkter i dit privatliv, eller måske blot om søndagen. Eller eksperimenter med de tidspunkter, det passer dig på. Jeg kan næsten love dig, at du vil finde en større ro, en større tilfredshed og mere overskud i din hverdag.

 

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »