smoothie: orange booster (VEGANSK)

smoothie: orange booster (VEGANSK)

Det er blevet tid til endnu en vegansk smoothie i mit morgenmadsprojekt, og denne gang blev den lys orange. Jeg serverede den for min svigerinde, som begejstret udbrød ”den smager af rigtig dansk sommer!” Og jeg kan kun give hende ret.

Dens sunde egenskaber er forklædt i en vidunderlig og sommerlig smag, som falder nærmest helt naturligt her i sommerperioden, hvor trangen til noget frisk og lækkert melder sig allerede fra morgenstunden.
Jeg vil endog mene, at spæder man op med lidt alkohol og danskvand, har man den perfekte sommerdrink til en aften på terrassen.

Det er en sand immun-booster, da den indeholder alle de gode elementer, som bekæmper en forkølelse, en snue eller en influenza, som ofte gør sit indtog på ubelejlige tidspunkter af året. Man må aldrig gå fejl af de fine orange farver i fødevarer, for de bekæmper netop den slags grundet deres høje indhold af C-vitamin.

NEDENFOR FINDER DU UD AF, HVORFOR DU SKAL LAVE DENNE VIDUNDERSMOOTHIE – OPSKRIFTEN KOMMER HER

150 gram frossen eller frisk mango
½ tsk stødt gurkemeje
½ tsk ægte kanel
½ spsk revet, frisk ingefær
1 spsk hampefrø
2 dl mandelmælk eller anden plantemælk
Saft af ½ appelsin
Saft ad ½ rød grape
Saft en ½ citron
1 spsk honning (gerne Manuka)

Ovenstående kommes i en blender og blendes til en lind smoothie.
Serveres enten i glas med sugerør/ske eller som smoothiebowl toppet med frugt og topping.

KÆMPE PLUSSER

Gurkemeje
Denne indeholder blandt andet gurkemeje, hvis egenskaber rækker vidt og bredt: gurkemejeroden (eller pulveret) har en antiinflammatorisk virkning og bidrager til sårheling, virker forbyggende mod leddegigt og knogleskørhed. Desuden dæmper den inflammationer, forbedrer immunforsvaret og holder huden sund.

Mango
Denne smoothies store bestanddel består af mango, som er spækket med A-vitamin, som, ved regelmæssigt indtag, giver en klar og glat hud. Desuden indeholder mangoen betakaroten (ligesom andre orange grøntsager og frugter), som, i samspil med A-vitaminet, er medvirkende til at opretholde hudens glød. Ydermere indeholder mangoen en hel del antioxidanter, som hjælper mod pigmentfejl.

Ingefær
Desuden indeholder den frisk ingefær, som velkendt reducerer inflammationer i kroppen, bekæmper kvalme (blandt andet ved køre – og søsyge), lindrer mave – og tarmproblemer og tilmed kan roden mindske muskelømhed. Ligeså ineholder smoothien saft fra appelsin, citron og grape, som alle har en højt indhold af C-vitamin og som booster immunforsvaret.

Honning
Honningen giver en fyldig sødme og virker faktisk beroligende. Den virker antibakteriel og er en mirakelkur mod acne. Den indeholder et utal af mineraler og virker anti-aging – det siges endda, at en spiseske honning om dagen er medvirkende til at forsinke aldringsprocessen.

 

Der er altså mange, mange gode ting at hente i denne smoothie, som ikke blot er pæn at kigge på men som ligeså smager helt vidunderligt.

 3 thoughts on “smoothie: orange booster (VEGANSK)”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »