DISTRIKT COFFEE BERLIN

DISTRIKT COFFEE BERLIN

Distrikt Coffee. Billedet ovenfor vidner om en af de bedste kopper kaffe, jeg nogensinde har fået, hvis man da tæller de veganske af slagsen med. Da Isabella og jeg drog til Berlin for blot nogle få uger siden, besøgte vi den eftertragtede café Distrikt Coffee. Jeg havde glædet mig til at starte dagen på caféen, som er blevet noget af et Instagram-worthy sted, hvilket jeg må sige at kunne tilslutte mig, selv om det strejfede mig, at det muligvis var blevet en smule hypet. Jeg tænker, det er svært at undgå at blive en anelse skuffet, når man besøger de steder, som tilnærmelsesvis er blevet spammet på Instagram – ikke blot fordi man har høje forventninger, men måske også fordi, at man allerede på forhånd forestiller sig, hvordan kaffen er, hvordan det er indrettet og i hvilke omgivelser stedet ligger. Distrikt Coffee ligger, meget uforventet, på en rolig sidegade inde i Berlins bymidte. En gade som, var den større, kunne betegnes som en art allé, hvor træerne vokser højt på hver side, og hvor bygningernes arkitektur vidner om, at her engang var smukt. Berlin er en, for mig, ‘hård’ by – i den forstand at den synes rå. Selvfølgelig bærer den store præg af opdelingen efter 2. verdenskrig frem til 1989, hvor den østlige del af byen dog har formået at rejse sig til nærmest ugenkendelighed til forskel fra de billeder, man gennem tiden har set. Særligt området Friedrichshain, som vi boede op ad, vidner om, at der er blevet gjort mangt og meget for byens liv, at bygninger er blevet restaureret og at nye er kommet til. Denne sammensurium af nyt og gammelt har fascineret mig i årevis, ikke kun i Berlin, men også i mange af Europas både stor – og mindre byer, hvor implementeringen af “glas – og metalarkitekturen”, den minimalistiske stil, bliver forenet  på fornemmeste vis med de gamle nyklassicistiske, baroklignende og renæssanceinspirerede bygninger. Til trods for Berlins rå udtryk og manifestation som en by, som hylder “undergrunden”, det skæve, det bohemede og det frie liv, er det en smuk by, som har en del af byde på – både i form af byens arkitekturmæssige udtryk, de store blandinger af stile og ikke-stile, af seværdigheder, som oftest har reference til 2. verdenskrig og Den kolde krig samt i form af kunstgallerier, upcoming små designbrands med egne butikker og en hel del udsmykning i form af graffiti og streetart.

Jeg bestilte en vegansk latte lavet på havremælk. Det havde jeg aldrig prøvet før, da jeg altid er gået i en stor bue omkring havremælken. Grundet til dette ligger meget sandsynligt i, at jeg for år tilbage købte en havremælk, som gav mig fornemmelsen af, jeg jeg sad og sippede til vandet, som jeg hældte over mine havregryn om aftenen, før det skulle blive havregrød næste morgen. Den sad stadig i mig, men da de kun kunne tilbyde veganske versioner af latten med enten soja eller havre, valgte jeg at prøve noget nyt, da eftersmagen af sojamælken ikke huer mig specielt meget.
Jeg blev overrasket! Faktisk så overrasket, at jeg bestilte en kop mere, efter den første var drukket. Jeg havde forestillet mig, at en latte lavet så havremælk ville synes lidt vandet og lidt som en grå regnvejrsdag, men da tog jeg fejl. Latten var i særdeleshed en cremet lille sag, som havde så megen fyldighed, at jeg troede, de havde givet mig den forkerte kop. Jeg ville ikke tøve en enkelt gang med at dappe på Distrikt Coffee igen – blot for deres havrelatte, som tillige var lavet med latteart, som jo er svær at lave med plantemælk. Den er da ret flot, ikke?

Indretningen på Distrikt Coffee er supercool! Sådan ret Berliner-cool, rå og indutriel med gamle stole, slidte sofaer og skæve borde. Jeg havde forventet, at caféen ville være væsentligt mindre, end den i realiteten var, men blev da blot positivt overrasket, da jeg trådte ind og så, at caféen var lang. Det er måske det faktum, at størrelsen ikke stemte overens med mine forestillinger, som gjorde, at jeg ikke synes, det levede op til mine forventninger. Alligevel har jeg det sådan, at når noget ikke stemmer overens med det forventede, skal det lige vokse lidt på mig, inden jeg kan affinde og forene mig med det. Jo længere tid, vi blev, jo mere hyggeligt, synes jeg, det var – og måske: jo bedre smagte kaffen?! Når man møder caféen på gaden, mødes man af en minimalistisk og simpel facade, hvor der er småborde, stole og bænke stillet an med et begrænset antal siddepladser. Egentligt ville vi have dappet udenfor, men det var som om, at lige så snart, der blev et bord ledig, gik der ikke mange sekunder, før det var optaget igen – forståeligt! For vejret var skønt; det var varmt fra morgenstunden, lidt skyet og helt tilpas til at smække sig i det fri. Vi blev indenfor og satte os i en gammel, slidt lædersofa med tilhørende råt og rustikt træbord, som blot understregede caféens udtryk. Egentligt kunne vi have siddet på en café i New York, London, Barcelona eller København, da den populære stil og det tilnærmelsesvis generiske rum kunne have eksisteret hvor som helst i verden. Det er fascinerende hvordan stil, udtryk og atmosfære kan kendetegne et sted, og hvordan det kan sprede sig med lynets hast, blot for at blive skabt andre steder i verden. Selv er det fascinerende, hvordan atmosfæren kan følge med, hvad enten du befinder dig et givent og lignende sted i en anden storby – et andet sted i verden. Vi må takke globaliseringen og vores digitale “hjem” for denne mulighed, selv om det til tider kan synes identitetløst og uinspirerende. Og alligevel drages vi af det, for vi drages både af det, vi kender, og det, vi ikke kender; vi drages af nye oplevelser – og selv om vi sidder på en nærmest identisk café i New York, er oplevelsen ny – for vi sidder jo i en anden by, hvor oplevelsen blot flettes ind i vores net af nye oplevelser og nye indtryk, som vi vil forbinde til den specifikke tur og den specifikke stemning.

Har du lyst til at besøge Distrikt Coffee, få en guddommelig kop havrelatte, spise en ceasar salat eller få et stykke salty caramel chocolate cake (som btw så SÅ syndig og lækker ud at mine tænder løb i vand!), nyde den cool atmosfære og blot befinde dig i et afslappet miljø i en stille den af den pulserende storby, skal du herhen:

Distrikt Coffee
Bergstraße 68
10115 Berlin 

Der åbent mandag – fredag 08.00 – 17.00 og lørdag til søndag 09.30 – 17.00
Der er intet behov for reservering, dog bliver man taget imod i døren af det sødeste og mest venlige personale, jeg længe har oplevet, og bliver anvist en siddeplads.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »